Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Short Peace

Katsuhiro Otomo Movie Short stories Summer 2013

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 September 2013 - 17:18

sf6d.jpg

 

Εννέα χρόνια μετά το Steamboy ο Katsuhiro Otomo επανέρχεται με μία ανθολογία ιστοριών το Short Peace.  H ταινία που αποτελείται από 4 shorts ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2013. Σαν ξεχωριστές ιστορίες όμως τα short είχαν κάνει premiera ηδη από το 2012 στο Annecy Animation Film Festival.

 

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα τον συντροφεύουν κάποιοι από τους πιο γνωστούς και διακεκριμένους animators της Ιαπωνίας. Σκοπός είναι μέσω αυτών των 4 ιστοριών να ανοίξουν νέοι δρόμοι για το Japanimation γενικότερα. Κάποια από τα ονόματα τα οποία συμμετέχουν είναι ο Shuhei Morita δημιουργός του Kakurenbo Και  σκηνοθέτης του Freedom στο οποίο ο Otomo δουλέψε στο character design, o Hiroaki Ando σκηνοθέτης του Tekkonkinkreet, o Katsuhito Ishii του Redline, o Υοshiyuki Sadamoto του Evangelion, O Hajime Katoki o οποίος ξεκίνησε από τα Gundam και καθιερώθηκε ως σχεδιαστής mecha,o Tatsuyuki Takana του Roujin Z και πάρα πολλοί άλλοι.

 

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το Japanimation σίγουρα γνωρίζει κάποιους από τους παραπάνω τίτλους και δημιουργούς. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τα production values είναι ιδιαίτερα υψηλά και πρόκειται για ένα project το οποίο θα κερδίσει την προσοχή. Πιστεύω είναι κάτι σαν το Genius Party και θα έχει ανάλογη επίδραση στην συνείδηση των φίλων των anime. Xαίρομαι ιδιαίτερα δε γιατί αυτού του είδους τα projects προσωπικά μου είχαν λείψει.

 


 yf66.jpg

 

Όλες οι ιστορίες περιστρέφονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο γύρω από την Ιαπωνία. Ο ίδιος ο τίτλος Short Peace παραπέμπει σε ένα manga- ανθολογία που είχε δημοσιεύσει ο Otomo στα 70s. Πριν από λίγες μέρες άρχισε να προβάλλεται και το τελικό Trailer. To film θα κυκλοφορήσει σε BR Και DVD στις 16 Ιανουαρίου 2014. Θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδοχές. Σε special εκδοση BR, την κανονική BR έκδοση και την κανονική DVD έκδοση. Κάθε έκδοση θα περιέχει το σύνολο της ταινίας, την απομονωμένη έκδοση κάθε short μαζί με σχολιασμό και extras. Aπό εκεί και πέρα θα ύπαρχουν extra σχολιασμοί, extra δισκάκι με συνεντεύξεις και υλικό ακόμη και ειδικό booklet. Οι τιμές θα κυμαίνονται στα 103$ για την special BR εκδοση και 61$ και 50$ για τις άλλες δύο αντίστοιχα.

 

Youtube Video

 

Το trailer ξεκινά με animation από τον Koji Morimoto. Επειτα ακολουθούν οι 4 σύντομες ιστορίες.

~ Τsukumo~ | Possesions

九十九

 

tbrm.jpg
 

Μία νύχτα του 18ου αιώνα βαθιά στα δάση της Ιαπωνίας, ένας άντρας ο οποίος έχει χάσει τον δρόμο του βρίσκεται μπροστά σε έναν μικρό ναό. Καθώς μπαίνει ο χώρος μεταμορφώνεται σε έναν τελείως διαφορετικό ονειρικό κόσμο με μυστήρια πλάσματα.

 

Τον ρόλο του Komachi Sorimono έχει αναλάβει ο Aoi Yuki ενώ του Kaeru Hebisakka ο Takeshi Kusao. Σκηνοθετεί ο Μοrita Shuuhei, η αρχική ιδέα και το Conceptual Design ανήκουν στον Keisuke Kishi, ενώ το Character Design έχει επιμεληθεί ο Daisuke Sajiki. Στην Μουσική ο Reiji Kitazato.

 

6okc.jpg

~Combustible | Hi-no-youjin~

火要鎮

 

y05c.jpg 0oz3.jpg

 

H ιστορία σε αυτό το short ξετυλίγεται γύρω από μία τεράστια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο Edo του 18ου αιώνα. Η πυρκαγιά γεννιέται από την τραγική και δυνατή αγάπη δύο ανθρώπων και από το πάθος μίας γυναίκας που δεν μπορεί να παραιτηθεί από αυτή. Η τεράστια πυρκαγιά η οποία καταπίνει την πόλη αναμένεται να περιγραφεί με τον ήρεμο τρόπο ο οποίος χαρακτηρίζει τον Otomo και όπως και στα άλλα του manga υποθάλπει ένα βαθύτερο νόημα.

 

Youtube Video

 

Στον ρόλο της Owaka η Saori Hayami ενώ στον Matsuyoshi δίνει ζωή ο Masakazu Morita. Στην σκηνοθεσία και το σενάριο έχουμε τον Katsuhiro Otomo ενώ τα CG κομματια θα φροντίσει ο γνωστός από το Valvrave Shuji Shinoda. Στον τομέα του Animatιοn συναντάμε τους Yoshiaki Honma και Junuchi Taniguchi ενώ στο character design τον Hidekazu Ohara. H μουσική θα περιλαμβάνει δουλειές του Makoto Kubota.
 

~ GAMBO~

 

3m3t.jpg

 Το Gambo είναι μία συντομη ματιά σε μία ιστορία μυστικισμού και βίας.

 

Τον ρόλο της Kao έχει αναλάβει η Mutsumi Tamura και του Nigenji o Daisuke Namikawa. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Hiroaki Ando ενώ την αρχή ιστορία το σενάριο γενικά και την δημιουργική επιμέλεια ο Katsuhito Ishii. Στο Character Design έχουμε τον Yoshiyuki Sadamoto και στην μουσική την Hikaru Nanase.

 

biem.jpg ufai.jpg

 

~ Buki no Saraba | A Farewell To Arms ~

武器よさらば

 


23s9.jpg

 Το συγκεκρίμενο short μας περιγράφει με ζωντάνια μία σκληρή και επική μάχη με μη επανδρωμένα όπλα η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα κατακερματισμένο Τόκυο.  Ο Katsuhiro Otomo παρέχει την ιστορία ενώ το σενάριο και την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Hajime Katoki. Το character Design έχει επιμεληθεί ο Tatsuyuki Tanaka και την μουσική ο Ishikawa Tomohisa.

 

nnwc.jpg

 

Ο Οtomo είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως Mangaka. Έκανε την εμφάνιση του στην δεκαετία του 70 με περίτεχνα σχέσια και ένα αφηγηματικό στυλ το οποί οαργότερα θα είχε μεγάλη επιρροή σε Mangakas όπως ο Akimi Yoshida και ο Naoki Urasawa. Ο ίδιος ο Otome έχει επιρροές από Γάλλους δημιουργούς BD όπως ο Moebius. Πέρα από το ομώνυμο Short Peace που προαναφέρθηκε ένα από τα χαρακτηριστικά του manga είναι το Domu. Στον τομέα των anime ταινιών το βιογραφικό του Otomo περιλαμβάνει δουλειές όπως το Robot Carnival και το Neo Tokyo. Η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά ήρθε το 1986 με την μεταφορά του manga του Akira στην ομώνυμη ταινία η οποία άφησε εποχή και επηρέασε τόσο το ιαπωνικό όσο και το δυτικό animation και εξακολουθεί να συγκεντρώνει προσοχή και αγάπη από πολλούς anime fans μέχρι και σήμερα..

 

~ Οfficial Site~

~ ANN~

 

 




 

 



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 29 September 2013 - 00:16

Η ιστορία με την αρκούδα φαίνεται καλή ενώ η ιστορία με τα ρομπότ και τους αστροναύτες η πιο θεαματική. Οι άλλες δυο δεν με εντυπωσιάζουν και τόσο, πάντα μετά από μια πρώτη ματιά.

 

Από διάρκεια πόσο θα είναι οι ιστορίες; Δεκαπεντάλεπτες, αν βασιστώ στο anidb;



#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 March 2014 - 18:12

Eδω και καποιες ημέρες έχουν βγει μεμονωμένοι υπότιτλοι στο Tokyotoshokan. Λογικά θα ακολουθήσει σύντομα και ενιαία εκδοχή αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ και τους συνδύασα με ένα από τα raws που κυκλοφορούν.

All in all έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη. Μου θύμισε παλιές καλές εποχές Genius Party και Sweat Punch.Eιδικά το opening animation με παρέπεμπε στο Dimension bomb του Genius Party Beyond.  Aυτά που μου άρεσαν πιο πολύ ήταν τα Farewell to Arms και Gambo.
To Farewell to Αrms ηταν σε γενικές γραμμές πολύ νοσταλγικό, θυμίζοντας τίτλους παλαιότερων εποχών πραγματοποιημένο όμως με αρτιότητα σε animation και σκηνοθεσία. Tην διαφορά κάνει το ironic twist.
Το Gambo ήταν πολύ τρυφερό και γλυκό σε κάποια σημεία και ανατριχιαστικό σε άλλα. Αν και έχω ενστάσεις αναφορικά με καποια σημεία παρόλαυτά τελείως υποκειμενικά το αγάπησα γιατί τεράστια λευκή αρκούδα bonds with little girl. <3 Adorable.
Μου άρεσε πάρα πολύ και το Possesions τόσο οπτικά όσο και σαν ιστοριούλα. Θυμιζει τις παραδοσιακές ιαπωνικές ιστορίες τρόμου χωρίς το μακάβριο τέλος βέβαια. Οπτικά παρέπεμπε σε Kakurenbo και σίγουρα είχε ενα πολύ ιδιαίτερο στυλ.
Το Combustible ήταν το πιο αδύναμο imo. Αν και το premise ήταν πολύ όμορφο και το animation αριστουργηματικό το όλο στόρυ ήταν κάπως αντικλιματικό. Σαν να ήθελε και άλλο λίγο χρόνο ή ένταση.

Κοινός συνδετικός κρίκος όλων των short το mount fuji. Tα shorts είναι όντως δεκαπεντάλεπτα και το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα η οποία κυλάει νεράκι.



#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 11 March 2014 - 21:43

Το Gambo μου άρεσε περισσότερο.

Spoiler:





Also tagged with one or more of these keywords: Katsuhiro Otomo, Movie, Short stories, Summer 2013