Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Video Games Debates

• Please log in to reply
108 replies to this topic

#76 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 03 November 2006 - 22:43

Man εννοείται πως κάνω πλάκα, γιατι γράφω την $ony με το σήμα του δολαρίου :P
Εξάλλου η σοβαρότητα του ποστ φαίνεται και απο τα προηγούμενα σχόλια αποκλειστικής κυκλοφορίας νέας κονσόλας στην Ευρώπη.. :D

Edit by Dante80: Νο μορ γκρικλις... :P
rsrGbGx.gif

#77 zidane72003

zidane72003

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 03 November 2006 - 23:41

Εξαλου δε βλεπω κανενα να περιμενει αποκλειστικα το Wii ή to psx3 μονο και μονο λογο χειριστηριου

To Wii ο περιμένουν ΕΙΔΙΚΑ για το χείριστήριο του καθώς και την πλειάδα παιχνιδιών που θα το υποστηρίζουν.

Τι να σου πω...Ισως εχεις δικιο...Αλλα...Οχι και ετσι.Πρεπει να εισαι πολυ πορωμενος για να παρεις μια κονσολα μονο για το χειριστηριο.Αποψη μου παντα.Δλδ αμα μια κονσολα ειναι σχετικα ακριβη,παιρνει κασετες αλα στυλ gameboy εχει απαισιο design κτλ και εχει 1 χειριστηριο με αψογη μεταφορα κινησεων θα το προτιμουσες?Διοτι ας πουμε δεν ειδα κατι αναλογο οταν ειχε βγει το virtual boy(αναθεμα και αν την εχει ακουσει κανενας τη κονσολα,και οταν ειχε βγει ηταν καλυτερη απο ολες της εποχης))

FPS σε κονσολες δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ...Ειναι κατα φαντασια.CS,UT,HL και MOH μονο σε pc ρε.

Και κατι που θελω να προτεινω σε ΟΛΑ τα παιδια.ΑΠΛΑ ψαξτε e-bay.Παιδια παιρνω παιχνιδια με 5-10¤ σε πολυ καλη κατασταση...Απλα ψαξτε το...Και παιχνιδια παλια που δε τα βρησκεις στα καταστηματα.Μιλαμε εξαιρετικα...
Μονο 2 πραγματα ειναι απεραντα:Το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το 1ο

Τα τηλεφωνα τα αλεξιπτωτα και τα μυαλα δουλευουνε καλυτερα οταν ειναι ανοιχτα

George Afroudakis:1000 goal στην Α εθνικη...keep walking

#78 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 04 November 2006 - 00:16

Ντάξει το virtual boy δεν νομίζω ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο, βέβαια ενδιαφέρον hardware αλλά τι να το κάνεις και εκείνες της κοκκινόμαυρες οθόνες τι τις ήθελαν :P
rsrGbGx.gif

#79 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 November 2006 - 01:54

To Virtual Boy έχω την εντύπωση πως καταργήθηκε επειδή προκαλούσε διάφορα προβλήματα (όπως επιληψία σε ευαίσθητα/ευπαθή άτομα :bleh: ) ή κάτι τέτοιο

Τι άλλο περίμεναν να γίνει με αυτήν την κόκκινη οθόνη :@ ?

E5VV38U.jpg

#80 zidane72003

zidane72003

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 04 November 2006 - 11:12

To Virtual Boy έχω την εντύπωση πως καταργήθηκε επειδή προκαλούσε διάφορα προβλήματα (όπως επιληψία σε ευαίσθητα/ευπαθή άτομα :bleh: ) ή κάτι τέτοιο

Τι άλλο περίμεναν να γίνει με αυτήν την κόκκινη οθόνη :@ ?

Επιληψια παθαινεις με οποιοδηποτε παιχνιδι την σημερον ημερα...Ο λογος ειναι οτι το frame rate(σε συναρτησημε τη τρομερα μεγαλη αναλυση)πλεον ειναι τοσο γρηγορο που δε προλαβαινει το ανθρωπινο ματι να προλαβει τις αλαγες.Ετσι εχει παρατηρηθει το φαινομενο ανθρωποι να μη μπορουνε να παιξουνε ενα παιχνιδι(πχ Half life 2 οπου ειναι τετοια και η κλιση της κωλο καμερας)και να παθαινουνε motion sickness.Το ειχα διαβασει ειδικα για το συγκεκριμενο παιχνιδι σε αρκετα φορουμ(μη με ρωτησετε σε ποια ουτε καν θυμαμαι,θυμαμαι ενα παιδι με καταπληκτικη αναλυση πανω στο θεμα...

Για αυτο και εγω εχω μεινει με τη παλια καλη κλασικη καρτουλα μου...32mb Geforce 2 MX-400 rules ρε...Και warcraft 3 παιζω και WoW(εκτος απο τις μεγαλες πολεις οπου εστελνα αλλλους να μου αγορασουνε αντικειμενα)και Lineage που και που και RTW...Τι θελετε και χαλατε 400-500¤ σε κωλοκαρτες γραφικων...Big deal

ΥΓ:Εχει αναφερθει οτι το Wii υπαρχει περιπτωση να εχει τετοιο προβλημα

πχ:Για τους FPS τίτλους ειπανε να κανουνε να λειτουργεί όπως ακριβώς το mouse, δηλαδή ο στόχος στο κέντρο και όλη η οθόνη κουνιέται ανάλογα με το πού θές να κοιτάξεις.Αυτο ομως εχει ως αποτελεσμα το ματι να μη προλαβαινει τις αλαγες ειδικα σε παιχνιδια με εντονα χρωματα.

EDIT:KAI EΠΕΙΔΗ ΕΨΑΧΝΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παιδια

ιδου 2 post απο παιδι στο insomnia(ελπιζω να μην ειναι κλεψιμο αυτο που κανω)

Είναι καθαρά εγκεφαλικό το ζήτημα. Και ο εγκέφαλος του καθενός μας λειτουργεί ελάχιστα διαφορετικά από τους άλλους. Εξού και το γεγονός ότι άλλοι ποτέ δεν είχαν πρόβλημα, ενώ άλλοι εμφανίζουν σε μερικά παιχνίδια, ενώ άλλοι σε όλα σχεδόν τα FPS και λοιπά 3D παιχνίδια.

Είναι θέμα ματιών-εγκεφάλου.

Επιληπτική κρίση μπορείς να πάθεις λόγω έντονων χρωμάτων, υψηλής ακτινοβολίας (σε CRT), ή πολύ χαμηλού refresh rate. Βασικά αν κάποιο έντονο χρώμα αναβοσβήνει 3 φορές το δευτερόλεπτο συνέχεια, τότε αυτός που το παρακολουθεί την γάμησε.

Το πράγμα το είχα ερευνήσει πολύ στο παρελθόν όταν παραλίγο να πάθω επιληπτική κρίση από ένα χαζο-coin-op, του οποίου η οθόνη ήταν με απίστευτα έντονα χρώματα.

Τέλος πάντων, για να μή τα πολυλογώ άλλο, ειδικά για το HL2, το πρόβλημα έχει πολύ μεγάλες προεκτάσεις, μιάς και τη τελευταία φορά που κοίταξα, πάνω από 200,000 gamers είχαν πρόβλημα και ζαλίζονταν πάνω στο μισάωρο.

Το πρόβλημα δεν εντοπίστηκε αλλά η επικρατούσα θεωρία είναι η εξής: το FOV (field of view) είναι 75 μοίρες, σε αντίθεση με HL1 και Counter strike (το παλιό & το καινούργιο) που έχουν FOV 90 μοίρες.

Το θέμα είναι ότι οι 75 μοίρες οπτικής γωνίας, δείνουν αίσθηση tunel vision, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να νιώθεις σαν να βλέπεις το παιχνίδι μέσα από κυάλια και έτσι παθαίνεις motion sickness.

¶λλοι είναι περισσότερο δεκτικοί σε αυτήν την οπτική γωνία από άλλους και τους επηρεάζει πιό εύκολα.

Εγώ πάντως στην μισή ώρα ήμουν έτοιμος να κάνω εμετό. Έτσι ποτέ δεν κατάφερα να το τερματίσω.

Στα forums της Valve είχε γίνει χαμός, αλλά η valve αδυνατούσε να λύσει το πρόβλημα. Προτείναν διάφορες αλλαγές στα settings, αλλά τίποτα.

Και πώς να λύσουν το πρόβλημα όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες αδυνατούν να το λύσουν???

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, όσοι παθαίνουν motion sickness όταν παίζουν 3D παιχνίδια και κυρίως FPS, δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο λόγος που ζαλίζονται είναι ο εξής:

Τα μάτια που παρακολουθούν το παιχνίδι λένε στον εγκέφαλο το λανθασμένο μήνυμα ότι το σώμα μας κουνιέται σύμφωνα με το παιχνίδι. Ο εγκέφαλος τσεκάρει τον λαβύρινθο που έχουμε πίσω από τα αυτιά μας (το ενσωματωμένο μας γυροσκόπιο, όπως στο Nintendo Wii), και διαπιστώνει ότι όχι, το σώμα μας είναι ακίνητο!!!!

Οπότε ο εγκέφαλος σκέφτεται: " Κάτσε ρε φίλε, τα μάτια μου λένε ότι προχωράμε μπροστά και πυροβολάμε μπαρμπαδέλια, αλλά το γυροσκόπιο μου λέει ότι είμαστε τελείως ακίνητοι καθισμένοι σε μιά καρέκλα. Τί στο π$%τσο συμβαίνει??? Το βρήκα!!! Φάγαμε κάτι και δηλητηριαστήκαμε!! ¶ρα εμπρός λοιπόν να προκαλέσουμε εμετό για να βγάλουμε αυτό που μας δηλητηριάζει"

Αυτή είναι η καλύτερη θεωρία που έχουν οι επιστήμονες για το motion sickness στα παιχνίδια.

Πάντως, αν ζαλίζεστε από κάποιο παιχνίδι δύο είναι οι εκδοχές:

a) Το παιχνίδι έχει έντονα χρώματα/εναλλαγές χρωμάτων, οπότε αν νιώσετε δυσφορία παρατήστε το γιατί θα πάθαιτε επιληπτική κρίση

b) Το παιχνίδι είναι 3D, συνήθως FPS, οπότε σε αυτή τη περίπτωση παθαίνετε motion sickness.

g) Συνδυασμός των a και b

H ειρωνία ποιά είναι???

Ότι όσο καλύτερα παίζει το PC σου το FPS παιχνίδι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθεις motion sickness.

Αν το παιχνίδι δεν στο παίζει τέλεια, δηλαδή κάτω των 25 frames per sec, το μάτι καταλαβαίνει ότι η κίνηση που παρακολουθείς είναι ψεύτικη.

Αλλά άμα έχεις super-duper κάρτα γραφικών και το παιχνίδι στο παίζει με 60-άρες, τότε η super-smooth κίνηση δημιουργεί το πρόβλημα.

Δεν έχει σχέση τόσο με το πόσο αληθοφανή είναι τα γραφικά όσο με τη κίνηση.

Το DOOM 1 π.χ, ναί το παμπάλαιο DOOM, το είχα τερματίσει σε έναν 386 με 4ΜΒ RAM. Πιστεύω το έτρεχε με καμιά 20-25 fps. Κανένα πρόβλημα.

Αν το παίξω τώρα στον P4 που έχω, η κίνηση είναι τόσο γρήγορη και smooth, που στο τεταρτάκι πέφτω στο κρεβάτι άρρωστος.

Το πράγμα με το motion sickness το είχα ψάξει πολύ, γιατί αγόρασα ο καημένος το HL2 αυθεντικό και δεν μπορούσα να το χωνέψω ότι δεν μπορούσα να το παίξω γιατί ζαλιζόμουν. 30 λεπτά παιχνιδιού με στέλναν στο κρεβάτι για κάνα 2-ωρο. Εμένα, που από το 90 τα παιχνίδια τα τρώω με το κουταλάκι!

Κάτι κατάφερα με δραμαμίνες, αλλά μου φέρναν υπνηλία και στο κάτω κάτω, δεν μου άρεσε να χαπακώνομαι για να παίζω ένα παιχνίδι. Έτσι το παράτησα.

Αυτά.

¶μα κάνετε google " HL2 motion sickness" ή "games motion sickness" ή "simulation sickness" θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα άρθρα.

PS:

Και με το Nintendo Wii αναφερθήκανε σε αυτό το πρόβλημα.

Για όσους δεν ξέρουν, το Nintendo Wii είναι η καινούργια κονσόλα της Nintendo, η οποία έχει motion-sensor χειρηστήριο που λειτουργεί σαν εξελιγμένο 3D mouse.

Σκεφτήκαν λοιπόν για τους FPS τίτλους να το κάνουν να λειτουργεί όπως ακριβώς το mouse, δηλαδή ο στόχος στο κέντρο και όλη η οθόνη κουνιέται ανάλογα με το πού θές να κοιτάξεις. Αποτέλεσμα: Ταχύτατο motion sickness.
Για να το διορθώσουν κάνανε το στόχο να μετακινείται πρώτα και μετά από μιά καθυστέρηση να ακολουθεί η οθόνη, ώστε να προλαβαίνει να προσαρμόζονται τα μάτια-εγκέφαλος στη κίνηση.

(παραθετω και το url για να μη μας χωσουνε μεσα για κλοπη ξενων ποστ Insomnia.gr)
Μονο 2 πραγματα ειναι απεραντα:Το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το 1ο

#81 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 04 November 2006 - 16:58

Επιληψία μπορείς να πάθεις και από το να πάς μια βόλτα με το αυτοκίνητο και να περνάς από ένα δρόμο που να έχει πολλά δέντρα και από πίσω τους να βρίσκεται ο ήλιος ή κάποια πηγή φωτός, από όσο ξέρω είναι καθαρά θέμα προδιάθεσης και κληρονομικότητας.
rsrGbGx.gif

#82 LeeoN

LeeoN

Anime Newbie

• Members
  • 56 posts

Posted 04 November 2006 - 21:02

Τι να σου πω...Ισως εχεις δικιο...Αλλα...Οχι και ετσι.Πρεπει να εισαι πολυ πορωμενος για να παρεις μια κονσολα μονο για το χειριστηριο.Αποψη μου παντα.Δλδ αμα μια κονσολα ειναι σχετικα ακριβη,παιρνει κασετες αλα στυλ gameboy εχει απαισιο design κτλ και εχει 1 χειριστηριο με αψογη μεταφορα κινησεων θα το προτιμουσες?

Φιλαράκο, δέν είμαστε χθεσινοί ξέρεις και γι αυτά ακριβώς κράζουμε το ps3, που ακόμα και cartriges να μήν έχει θα μας έρθει ο κούκος αηδόνι! Δηλώνω απερίφραστα FAN του ps2 αλλά όχι της συνέχειας του που ΚΑΙ ακριβή είναι, ΚΑΙ ασχημο Design (ποιό γομάρα δέν γινόταν και μλην βλέπετε τα διαφημιστικά δείτε κανένα hands on), ΚΑΙ πανάκριβα παιχνίδια αναμένεται να έχει.

Τώρα όσον αφορά το motion Sicness, H nintendo (αν εξεραίσουμε το Virtual Boy :despair: ) ποτέ δέν έβαλε σε άμεσο κίνδυνο το κοινό της, ξέροντας οτι εχει να κάνει με όλες τις ήλικιες.. Δέν είναι τυχαιο όμως οτι πολλές κινήσεις γινονται με gestures. Δηλ. συγγεκριμμένες κινήσεις τοθ wiimote και μετά εκτέλεση της εντολής. Ειδα επίσης οτι έχει και επιλογή να παίζεις όρθιος με εντονες κινήσεις ή καθιστός με μικρές χαλαρές κινήσεις, έχοντας κατα νού την στάση που θα παιζεις.
Μήν ξεχνάμε οτι και στις ταινίες με γρήγορες εναλαγές πρώτου και τρίτου προσώπου το παθαίνουμε αυτο. (δές την αηδιέστατη ταινία DOOM)

παιχνίδιο όμως όπως το Elebits που οι κινήσεις είναι 1:1 στα ερεθίσματα του χειριστηρίου (στοχέυεις το πόμολο μιας πόρτας, γυρνάς το χειριστήριο και την ίδια ώρα γυρνάει και το πόμολό, τραβας προς τα πίσω και η πορτα ακολουθεί το τράβηγμά σου) ίσως να προκαλέσουν τέτοιο φαινόμενο μόνο και μόνο για το viewpoint των 75 μοιρων.

Το πρόβλημα όμως στο wii είναι οτι δέν έχει τόσο αληθοφανή γραφικά οσο το ps3/Xbox360.Επίσης αυτό το αίσθημα αλλάζει απο άνθρωπο σε άνθρωπο (γι αυτό αμα πας να κάνεις διαγωνισμό ισσοροπίας με έναν φίλο σου στην άκρη του πεζοδρομίου, πάντα κάποιος πέφτει πρώτος)
αν κοιτάξεις τα βιβλιαράκια απο τα fps που παίζεις, θα δείς να λένε γι αυτό και να συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό μας.

Επήσης απαραβατοι κανόνες! καθε 1 ώρα παιχνιδιού 15 λεπτά διάλειμμα! (κανένας δέν το κάνει αυτό) Καλα φωτισμένο δωμάτιο (έχει σχέση και με το motion sicness και με το epilepsy θεμα γιατί όντας η οθώνη το μόνο φωτεινό σώμα στον χώρο, τα μάτια προσηλόνωνται εκεί και λαμβάνουν μόνο οτι προβάλλει η οθώνη, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιληψίας και Motion Sicness. ΜΕ την πρώτη ενόχληση, Οχι μονο ζαλάδα απο την οθωνη, αλλα και πόνος απο το χειρηστηριο η την στάση που παίζουμε, Save & exit :P
(καποιος με το όνομα Housem@ster ακουει?)
8)
[/img]
Oh Sh*T.... i mean... mama mia.......
Posted Image
The revolution is near....

#83 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 05 November 2006 - 14:45

Βασικά ένα είναι το απόλυτο gamepad, activator :P :P :P

http://youtube.com/watch?v=mMW9HSrljhA&mode=related&search=

ps: Καλή ιδέα αλλά αυτά τα ημικύκλια στο sf πώς τα κάνουν -_-
rsrGbGx.gif

#84 Housem@ster

Housem@ster

Anime Amateur

• Members
  • 102 posts

Posted 05 November 2006 - 19:07

Επήσης απαραβατοι κανόνες! καθε 1 ώρα παιχνιδιού 15 λεπτά διάλειμμα! (κανένας δέν το κάνει αυτό) Καλα φωτισμένο δωμάτιο (έχει σχέση και με το motion sicness και με το epilepsy θεμα γιατί όντας η οθώνη το μόνο φωτεινό σώμα στον χώρο, τα μάτια προσηλόνωνται εκεί και λαμβάνουν μόνο οτι προβάλλει η οθώνη, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιληψίας και Motion Sicness. ΜΕ την πρώτη ενόχληση, Οχι μονο ζαλάδα απο την οθωνη, αλλα και πόνος απο το χειρηστηριο η την στάση που παίζουμε, Save & exit :P
(καποιος με το όνομα Housem@ster ακουει?)
8)

Ακούω φίλε LeeoN! Μα με ξέρεις... Αν δεν κλείσω το 5ωρό μου δεν ησυχάζω! Όντως όμως χρειάζονται τα μέτρα που ανέφερες για να μην εξελιχθούν τα games από απόλαυση σε τραγωδία. ¶λλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που έπαιξα κάποιο game με έντονους χρωματισμούς και γρήγορες κινήσεις και στη μισή ώρα ήμουν στο κρεβάτι! Γι' αυτό, πάντα καλός φωτισμός στο δωμάτιο που παίζουμε γιατί αλλιώς :@ :@ :@ ...
Hazuki πολύ καλό το activator!

#85 zidane72003

zidane72003

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 05 November 2006 - 23:03

Δεν θεωρησα κανεναν χτεσινο...Αποψεις εκφραζω.Εγω δεν ειμαι υπερ ουτε του Psx2,ουτε του psx,ουτε του SNES ουτε του mastersystem,ουτε amiga ουτε με κανεναν.Απλα αποψεις εκφραζω.Πρωσοπικα απλα λεω οτι δεν αξιζει για 1 χειριστηριο(αποψη μου)να περιμενεις μια κονσολα.

Πρωσοπικα θα δοκιμασω(ως συνηθως με τη βοηθεια φιλων)και τις 3 κονσολες και θα εκφερω μια αποψη ως το ποια ητανε η πιο ωραια αλλα αυτο δε συμαινει οτι δεν θα αξιζουνε οι αλλες(εκτος του οτι φυσικα μπορει να κανω λαθος...οποιος θεωρει οτι κοσνολες οπως το jaguar και το dreamcast ηταν αποτυχημενες πρεπει να ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ασχετως απο παιχνιδια...Χωρις παρεξηγηση αλλα ειμαι καθετος σε αυτο.Αποτυχημενη παιχνιδομηχανη δεν υπαρχει.Υπαρχουνε λανθασμενες επιλογες απλα)

#86 LeeoN

LeeoN

Anime Newbie

• Members
  • 56 posts

Posted 06 November 2006 - 00:04

δέν αμφισβήτησα το γεγονός οτι εκφράζεις την άποψη σου dude, όλοι εδώ αυτό κάνουμε :P

πρώτα απ όλα σου δίνεται μια λανθσαμένη εντύπωση οτι μιλάμε μόνο για το χειριστήριο του Wii ενώ πραγματικά υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα απο αυτό που άν δεν εμβαθύνεις τόσο στην ιστορία των παιχνιδιών, όσο και στα σημερινά δεδομένα, δέν θα καταλάβεις γιατί έχει προκαλέσει τόση αναστάτωση.

Είμαστε σε μία εποχή που τα videogames δέν είναι πλέον στον χώρο της εναλλακτικής διασκέδασης. Αυτό σημαίνει οτι πλέον αντιμετωπίζονται ώς Consumer Electronics. σημαίνει ωρίμανση αλλα και επιπλέον ευθύνη προς ένα κοινό ποιό απαιτητικό και ποιό ενημερωμένο.
Συμφωνώ απόλυτα οτι δέν υπάρχουν αποτυχημένες κονσόλες αλλα αποτυχημένες επιλογες... μόνο που οταν μιλαμε με τον όρο "αποτυχημένο" μιλάμε πάντα με τον εμπορικό όρο και ας μήν το ξέρουμε/καταλάβαίνουμε.
και αυτό έχει θέμα με τις επιλογές της κάθε εταιρίας... Συμπέρασμα: φάυλος κύκλος η αναζήτηση.
Το θέμα είναι το πώς κινείται η μηχανική τής αγοράς. Η nintendo πήρε το ρίσκο με το DS και η Sony ακολούθησε πολλαπλές αλλα πεπατημένες οδούς με το psp. Η αγορά όμως δέν είναι ίδια με τοτε που κυκλοφόρησε το PS2. Διότι το αγοραστικό κοινό αλλα και ο τύπος γνωρίζει πλέον οτι τα γραφικά δέν σημαίνουν καλό παιχνιδι. Γι αυτό το DS αυτήν την στιγμή προπορέυεται στις πωλήσεις.
Η Sony για την ώρα φαίνεται να κρατάει τα μάτια της κλειστά όχι μόνο στο προπορευόμενο Xbox360 αλλά και στην αγορά του psp και στις ίδιες της τις καινοτομίες (eye-toy, SingStar, Buzzer) πόσο μάλλον στο κύμα που έχει προκληθεί υπέρ της nintendo (η οποία πουλάει Fun & lifestyle αν κατάλαβεις την έννοια του χειρηστηρίου του wii αλλα και την οθώνη αφής του DS).
Αν η αγορά δέν έχει αλλάξει οπτική, η Υπερκονσόλα της sony κινδυνέυει με αφανισμό μαζί με την sony computer entertainment department. Oxi οτι την θεωρώ αποτυχημένη και κακή κονσόλα, ούτε οι επιλογές είναι λανθασμένες σε μία βάση. Ομως η αγορά στρέφεται σιγα σιγα αλλού. Η microsoft έχει κρυμμένα χαρτιά. Το πρώτο είναι το price drop της κονσόλας της.
Ακόμα και αν το ps3 είναι "the funniest of all", με το ήδη φτηνό Wii και το Xbox360 και τα δύο αγορασμένα στα ίδια λεφτά, αυτομάτως καλυπτωνται τα 2/3 της αγοράς των παιχνιδιών. Και αν το μεταφράσουμε σε τίτλους τοτε στο ps3 μένουν τα xclusive franchises του για να είναι λόγος αγοράς.

Εγώ πιστέυω οτι το ps3 θα ανοιξει ευρεία αγορά σε ένα χρόνο απο τώρα και σταδιακά θα αναπτυσσεται. Ομως μέχρι τότε κανένας δεν εγγυάται οτι οι άλλες εταιρίες, λόγο προόδου της τεχνολογίας, δέν θα αναπτύξουν μία δικιά τους επόμενη γεννιά πολύ ποιο ικανή απο το ps3 και η sony να γίνει το φάντασμα της sega αφού δέν θα μπορεί να ανακάμπψει απο τις απώλειες που θα έχει υποστεί.
Σάν mgs & final fantasy fan το απέυχομαι... αλλα και δέν δέχομαι να πληρώσω λανθασμένες τακτικές που αυτόματα σημαίνει και προβληματική υποστήρηξη του παιχνιδιού.
Αυτό το λέω γιατι κάποιος θα μου πει "τι σε νοιάζει η αγορά! εγώ θα το παρω για την πάρτη μου"
Ωραία και σεβαστό, αλλα όταν παίρνεις ένα μηχάνημα και έναν τίτλο, περιμένεις και υποστήριξη. Ετσι δεν είναι? Στην τιμή του 360 συμπεριλαμβάνεται και η εγγραφή μέλους στο Xbox Live. Φανταστείτε λοιπόν αν το Xbox Live έκλεινε ή είχε ελάχιστους χρήστες τι θα γινόταν! Οχι τόσο τα πεταμένα λεφτα οσο η ελλειπής υποστήρηξη.
Αυτό το ένιωσαν για τα καλα οι κάτοχοι Dreamcast που όταν πήραν το πολυπόθητο CD για το online gaming, ανακαλύψαν οτι είχαν αποδεκατιστει!Επιπλέον η Sony δέν φημήζεται για τις online πλατφόρμες της. οπωτε...
Και αυτή είναι η αρχή της αλυσίδας. μετά υπάρχει αντίκτυπο στο service, στην αναζήτηση τίτλων και τόσα άλλα που έχουμε ακούσει η Ζήσει.
Αυτά λίγο πολυ απο εμενα. Αν φάνηκα λίγο παραπάνω αναλυτικός, σορυ. σορυ και σε εσένα φίλε Zidane αν φάνηκα να σε αμφισβητω.
[/img]
Posted Image

#87 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 06 November 2006 - 21:27

Η sega fans της Ευρώπης [όχι ολόκληρης] μια χαρά την είχαν, εδώ είναι που ψάχναμε τρόπους να μπούμε στο net
-_- [comple όμως ;) ]
rsrGbGx.gif

#88 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 12 November 2006 - 17:16

Βασικά PS3 is out run for your lifes :P [Too bored to make a new thread :P ]
rsrGbGx.gif

#89 zidane72003

zidane72003

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 18 November 2006 - 14:28

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας η Nortec Multimedia, επίσημη αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα, έδωσε στον Τύπο και εκπροσώπους του εμπορίου την ευκαιρία να έρθουν για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος σε επαφή με το επερχόμενο σύστημα Wii.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρκετές από τις κυκλοφορίες του συστήματος όπως τα The Legend of Zelda: Twilight Princess, Wii Sports, Wii Play, Metroid Prime 3: Corruption, Rayman: Raving Rabbids και Wario Ware.

Η διοργάνωση κρίνεται αρκετά επιτυχής, αφού καταφέρνει να περάσει το μήνυμα που επιθυμεί η Nintendo για το σύστημα. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι αρκετοί τίτλοι έδωσαν το «παρών» με gameplay που βρίσκεται αρκετούς μήνες πίσω (πχ. το Twilight Princess παρουσιάζεται μέσω του demo της E3).

Την δυνατότητα της επαφής με το Wii έχουν από σήμερα και μέχρι τις 21 του μήνα και όλοι οι καταναλωτές, αφού μπορούν να παρευρεθούν στο γνωστό ξενοδοχείο και να απολαύσουν από κοντά τις σημαντικότερες κυκλοφορίες καθώς και να ζήσουν την εμπειρία της νέας μεθόδου χειρισμού του Wii. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες προσέλευσης ανά ημέρα, θα βρείτε στο επίσημο site της Nortec

insomnia

#90 LeeoN

LeeoN

Anime Newbie

• Members
  • 56 posts

Posted 20 November 2006 - 00:09

εγώ είμαι wii ambassador και εργαζομαι εκειμέσα! απλά τα πράγματα.. όσοι δέν έρθετε θα χάσετε :P ;)
Posted Image