Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Κλείνει το ΚΟΜΙΞ ;!


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#16 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 29 September 2013 - 23:31

Τελικά έκλεισε ολόκληρος ο εκδοτικός ή σταμάτησε μόνο η κυκλοφορία του Κόμιξ; Γιατί μια ξεκάθαρη απάντηση δεν βρίσκω πουθενά και όλα τα περιοδικα απο τη Νεα Ακτίνα έχουν εξαφανιστεί απο τα περίπτερα. Κρίμα πάντως.



#17 penny_lanegr

penny_lanegr

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 09 December 2013 - 11:23

Γεια σας! είναι πολύ ενδιαφέροντα ολα αυτά που γράφετε και σε αυτο το τόπικ και στο αλλο σχετικά με την κατάντια του "κομιξ" και της εκδοτικής γενικότερα.

Είμαι μια μέτριοπαθής αναγνώστρια κόμιξ, αλλά είχα πάντα μια συμπάθεια για το εν λόγω περιοδικό.. αυτό που με ξένιζε και μένα ηταν το βάφτισμα του ως "συλλεκτικό¨" ,και μετά και η τσιμπημένη του τιμή

Το ότι χρησιμοποιούσαν τους δημιουργούς , σαν φειγ βολαν, είναι επιεικώς απαράδεκτο, και το οτι όταν τους ξεζουμισαν τελικά άρχισαν τις αναδημοσιεύσεις, μη σεβόμενοι καθόλου τους αναγνώστες, αυτά όλα νομίζω δείχνουν το πως λειτουργεί ο  τύπος στην χώρα μας, και δεν μας φταίει η κρίση σε αυτο.Παρόλα αυτά, υπήρχαν όντως και τρομερές ιστορίες, και σίγουρα πολύ καλή συντακτική ομάδα, η οποία προφανώς δεν είχε γνώμη στις τελικές αποφάσεις.

Θυμίζω οτι στην Αμερική, παρόμοιες καταστασεις έζησαν οι σεναριογράφοι την χρονια 2010-2011,και με μια τριμηνη απεργία ,( και σε περίοδο προ-όσκαρ) , και τελικά κατέκτησαν αυξήσεις και δικαιώματα απο τα μεγαθήρια -στούντιο.

Γενικά , απο τότε που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα, έχω την απορία, ποιος/ποιοι αγοράζουν πλέον περιοδικά σε μόνιμη βάση, όπως παλιά.,Εντάξει πολλά εκδοτικά συγκροτήματα κατέρρευσαν, τα δε λοιπά περιοδικά που έχουν απομείνει ,τύπου marie claire, elle .vogue, φαντάζομαι οτι εχουν μεν τρομερή χασούρα, αλλά την αναπληρώνουν σε άλλες χώρες με κέρδος, και δεν κλείνουν απλώς και μόνο για να συνεχίσουν να έχουν μια παρουσία στην Ελλάδα.Ομως ειλικρινά  τώρα, με μηδεν διαφημιστική πίτα, με λιγοστούς αναγνώστες, με χάλια ψυχολογία ολων των ανθρώπων, πώς και υπάρχουν ακόμα περιοδικά με ζώδια, περιοδικά για το κυνήγι, ας πούμε (τυχαίο παράδειγμα ) .για την τοξοβολία πχ η και άλλα παρεμφερή? ποιός τα συντηρεί αυτα ολα? και ειδικά σήμερα που όλοι έχουν ιντερνετ και βρίσκουν τα πάντα εκεί??