Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Κλείνει το ΚΟΜΙΞ ;!


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 25 August 2013 - 11:17

Κι εκεί που έλεγα πως για κανέναν λόγο δεν πρόκειται να ψάξω για ίντερνετ στα κατσάβραχα που έχω καταλαγιάσει για διακοπές, σκάει είδηση μπόμπα. Άντε να μείνεις σε ηρεμία τώρα.
 


RosaDonaldPCphp_zpsbe0b03a2.jpg
 

Εναλλακτικοί τίτλοι:

Τίτλοι τέλους γενικά για την Νέα Ακτίνα; Θα συνεχίσει να υφίσταται ως εκδοτική και παρατάει τον συγκεκριμένο τίτλο;  Ή μήπως αφήνει στην άκρη ό,τι έχει σχέση με Disney;  Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει κάποιος άλλος εκδοτικός οίκος που θα συνεχίσει τις ήδη υπάρχουσες Disney εκδόσεις; Τι θα γίνουν οι υπάλληλοι που δούλευαν στα περιοδικά; Τι θα γίνει και με τις σειρές που έχουν μείνει στη μέση; Πολλά τα ερωτήματα, δυστυχώς χωρίς καμία ουσιαστική απάντηση μέχρι στιγμής. Προς το παρόν είμαστε στην αναμονή
 
Αν οι παραπάνω γραμμές σας πέταξαν μία κεραμίδα στο δόξα πατρί, συνεχίστε το διάβασμα. Μιλάμε για κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 47 χρόνια, από την έναρξη της εκδοτικής εταιρίας με το Μίκυ Μάους το 1966. Να υπενθυμίσω πως έχουμε ήδη 2 threads για το συγκεκριμένο περιοδικό
 
ΚΟΜΙΞ – Official Thread
ΚΟΜΙΞ, κατάντια, facebook και λογοκρισία
 
Όσοι έχετε διαβάσει ένα εκ των δύο προαναφερθέντων threads, θα παρατηρήσατε πως η ποιότητα των εντύπων της Νέας Ακτίνας είχαν πάρει την κάτω βόλτα. Όσον αφορά συγκεκριμένα  το ΚΟΜΙΞ, είχαμε να δούμε κορυφαίο τεύχος κοντά ~9 χρόνια.
 
Παρ’ όλ’ αυτά, τα τελευταία ~2,5 χρόνια είχαμε πολύ αξιόλογες εξελίξεις στη ναυαρχίδα των κόμικς εν Ελλάδι, το Μίκυ Μάους. Το περιοδικό με target group παιδιά 8-12 ετών, έκανε το ΚΟΜΙΞ να ντρέπεται.  Με ιστορίες κλασικών και νέων πολλά υποσχόμενων Ιταλών όπως Giorgio Cavazzano, Casty, Paolo Mottura, κ.α., με τον νέο χρωματισμό ιστοριών που καθιερώθηκε στις σύγχρονες ιταλικές ιστορίες, με μεγάλες εβδομαδιαίες σειρές όπως Double Duck, Wizards of Mickey, κ.α, με ανακοίνωση μηνιαίου προγραμματισμού σε κάθε έντυπο της εκδοτικής, με εξώφυλλα που επιτέλους ταιριάζουν με τις κεντρικές ιστορίες, το Μίκυ Μάους με έκανε σχεδόν να μην χάνω τεύχος, πράγμα που δεν μου έχει τύχει ποτέ ξανά στην ιστορία του. 
 
Την κατάσταση ήρθε να βοηθήσει το νέο αίμα στην εκδοτική. Πριν από 1,5 χρόνο, ο Χρήστος Τερζόπουλος παρέδωσε στον υιό, Ντέιβιντ Τερζόπουλο. Είδαμε να κάνουν πράξη όσα φωνάζαμε εδώ και χρόνια, μεταξύ άλλων την έκδοση των νέων περιπετειών του Φάντομ Ντακ, δημιουργία ιστοσελίδας για ηλεκτρονικές παραγγελίες, έκδοση των απάντων του Floyd Gottfredson, απαντήσεις στα e-mails που στέλνονταν στα κεντρικά από τον ίδιο τον Ντέηβιντ με ουσιαστικές απαντήσεις και ανακοινώσεις μελλοντικών σχεδίων, και γενικά είδαμε προοπτικές για νέες εξελίξεις.
 
Πίσω στο ΚΟΜΙΞ, ο κόσμος περίμενε το #300 για να δει αν θα υπάρξει κι εκεί άνοδος της ποιότητας. Δεν ήταν τέλειο, όμως ομολογουμένως ήταν ένα αρκετά καλό επετειακό τεύχος. Το #301 ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ήταν αντάξιο των παλιών μεγαλείων, όταν το περιοδικό μεσουρανούσε και έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Ίσως το καλύτερο τεύχος της δεκαετίας. Παρ’ όλ’ αυτά το #302 ήταν ένα συνονθύλευμα της αποτυχημένης συνταγής του περιοδικού με μία δόση επικείμενης προοπτικής. Μπορεί το τεύχος αυτό καθεαυτό να μην άξιζε και πολλά, όμως ανακοίνωσε πολλές νέες ενδιαφέρουσες ιστορίες με το μέλλον να διαγράφεται «συναρπαστικό» όπως έγραφε και το άρθρο.
 
Ύστερα από όοοολα αυτά, έρχεται και η ώρα του #303 που κυκλοφόρησε προχθές, το οποίο μας πέταξε και την επίμαχη κεραμίδα. Σαν να μην έφτανε που οι ιστορίες ακολουθούν την ίδια συνταγή των τελευταίων χρόνων, η διαφήμιση του επόμενου τεύχους ήταν άφαντη, ενώ στις πρώτες σελίδες μπορούμε να διακρίνουμε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα των Τερζόπουλων με τίτλο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ».
 


KOMIX303farewell_zpsc87b39f2.jpg

 

Η εκδοτική τον τελευταίο καιρό έδειχνε σημεία πως δεν πήγαινε καλά, με αυξήσεις τιμής στα Φάντομ, Κλασικά και Μίκυ Μυστήριο, όμως ο συγκεκριμένος αποχαιρετισμός παραείναι απότομος. Προφανώς οι εξελίξεις έτρεξαν πιο γρήγορα από την Νέα Ακτίνα, ενώ πρέπει να έπαιξαν πολλές πισώπλατες συμφωνίες που εμείς αγνοούμε (π.χ. από τον Διοικητικό Όμιλο Λαμπράκη [ΔΟΛ] που ανήκει πλέον η εκδοτική, ή η εμπλοκή της Panini στην Disney Ιταλίας απ' όπου τροφοδοτείται ο Τερζό). Εικάζω πως στο προγραμματισμένο και σχεδόν έτοιμο τεύχος #303, απλά κότσαραν μία σελίδα επίλογο της τελευταίας στιγμής λίγο πριν την έκδοσή του για να μην μας αφήσουν εντελώς στα κρύα του λουτρού.
 
Με τηλέφωνα που έπεσαν στα κεντρικά, μάθαμε πως το ΚΟΜΙΞ σταματάει την έκδοσή του χωρίς κάποιο νέο για το μέλλον. Έχουν σταλθεί και τα απαραίτητα e-mails, από τα οποία θα έχουμε νεότερα από Δευτέρα ΑΝ εν τέλει απαντηθούν. Τα Μίκυ Μάους και Φάντομ που κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα, έχουν κανονικά διαφημίσεις για αρχές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αντίστοιχα. Το Μεγάλο Μίκυ όμως που κυκλοφόρησε περίπου 2 εβδομάδες πιο πριν, επίσης δεν είχε κάποια διαφήμιση για επόμενο τεύχος. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω μία φράση του Χρήστου Τερζόπουλου που έλεγε πως αν κάποτε χρειαζόταν να κλείσει κάποια περιοδικά, το Μίκυ Μάους θα ήταν η τελευταία επιλογή.
 
Ό,τι και να πούμε τώρα είναι εικασίες. Όπως βλέπουμε μπορεί να μην πλήγεται μόνο ο συγκεκριμένος τίτλος και να είναι γενικό φαινόμενο της εκδοτικής. Μπορεί από πίσω να έχουν παίξει τα χίλια μύρια που να μην έχουμε ιδέα και να έγινε για χίλιους δυο λόγους, όμως θα σταθώ πολύ στο παρακάτω, που προφανώς έπαιξε μεγάλο ρόλο.
 
Αν σε ένα περιοδικό βγάζεις σχεδόν αποκλειστικά σαβούρες, θα το φας το κεφάλι σου. Τη στιγμή που ~8 χρόνια βγάζεις σκουπίδια, θα έρθει και η στιγμή που θα κλείσεις. Ε, ήρθε αυτή η στιγμή. Ξαναλέω πως από πίσω μπορεί να έχουν παιχτεί πολλά σενάρια για τα οποία να μην έχουμε ιδέα, όμως όσο να 'ναι, όταν ένα περιοδικό είναι αξιόλογο, βοηθάει στο να μην βαρέσει κανόνι.
 
Το ηρωικό πλήρωμα του ΚΟΜΙΞ δεν ξεφορτώθηκε την σαβούρα που επανειλημμένως του γινόταν συστάσεις, και τώρα μαζεύτηκε τέτοιο φορτίο που το πλοίο βούλιαξε. Κρίμας, όμως τι να κάνουμε, το έφαγαν μόνοι τους το κεφάλι τους. Ίσως να γίνει όπως στο εξωτερικό, που το Disney συμβόλαιο αλλάζει εκδότες ανά μερικά χρόνια ανάλογα με τις εξελίξεις τις εκάστοτε χώρας. Η Ελλάδα παίζει να έσπασε και ρεκόρ μόνιμου Disney εκδότη.
 
Περιοδικό όπως το ΚΟΜΙΞ έχει πάμπολες ακόμα προοπτικές. Βλέπω διάφορους να λένε πως αφού τελείωσαν Barks & Rosa το περιοδικό δεν έχει νόημα ύπαρξης. Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες αξιόλογες ιστορίες, αρκεί κάποιος να τις βρει ανάμεσα στον ωκεανό σκουπιδιών και να τις παρουσιάσει στο περιοδικό. Και εδώ είναι το σημείο που κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο :wallbash:   , επειδή όχι μόνο εγώ αλλά και διάφοροι άλλοι αναγνώστες ανά το ίντερνετ (forums, e-mails, facebook κλπ) είχαμε διατυπώσει εναλλακτικές που θα θέλαμε να δούμε, όμως όοοοοοχι, το ΚΟΜΙΞ έπρεπε να ακολουθήσει την αποτυχημένη πεπατημένη που με μαθηματική ακρίβεια θα τους οδηγούσε στο κλείσιμο του περιοδικού. Ε, φάτο το κεφάλι σου λοιπόν να τελειώνουμε.
 
Ελπίζω αν στο μέλλον υπάρξει άλλος εκδότης, να παίρνει στα σοβαρά τις απόψεις των αναγνωστών του, και γιατί όχι, να ψάξει για νέα άτομα με όρεξη για το αντικείμενο. Όχι πως ο Ντέιβιντ έκανε άσχημη δουλειά τον τελευταίο χρόνο, ενώ φαινόταν πως υπήρχαν προοπτικές, όμως δυστυχώς μας άφησε ξεκρέμαστους.


E5VV38U.jpg


#2 Zeroloke

Zeroloke

    Manwe

  • Members
  • 182 posts

Posted 25 August 2013 - 12:11

Πραγματικα μεγαλωσαμε με αυτο το περιοδικο...μπορει τα τελευταια χρονια να μην επαιρνα τα τευχη αλλα τοσα χρονια εχω γεματη τη βιβιλιοθηκη μου με ΚΟΜΙΞ. Μακαρι να το παρει καποιος αλλος εκδοτης και να κανει σωστη δουλεια για να μεγαλωσουμε και τα παιδια μας με ενα τοσο ωραιο περιοδικο να τους συνοδευει! 



#3 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 25 August 2013 - 13:17

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι γιατί πιστεύω ότι έσκαψαν μόνοι τους τον τάφο τους. Όταν επί δέκα χρόνια αγνοείς το feedback του κόσμου που σε στηρίζει κάνοντας ό,τι σου κατέβει και ρίχνοντας την ποιότητα του περιοδικού στην ένατη κόλαση του Asmodeus, τότε φταις εσύ και μόνο εσύ που το περιοδικό σταματάει (όχι ότι πιστεύω ότι διαφωνεί κανείς με αυτό το τελευταίο, αλλά τελοσπάντων).

 

Rest in piece ΚΟΜΙΞ και μην ανησυχείς. Κανείς δεν θα σε θυμάται για τα μέτρια χρόνια σου αλλά όλοι θα σε θυμούνται για τον Βίο και την Πολιτεία και τα Χαμένα Επεισόδια, για την Αναζήτηση της Καλεβάλα και τον Τελευταίο Άρχοντα του Ελ Ντοράντο και για τις ιστορίες του Barks και του Romano Scarpa.


Edited by Osama Bin Laden, 25 August 2013 - 13:17.


#4 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 25 August 2013 - 16:45

Κατι μου λεει ότι όλο και καποιος θα μυριστει ψωμι στο μελλον και θα παει να το συνεχισει. Το "πώς" είναι το ερωτημα.


stasou%2520mygdala.jpg


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 August 2013 - 16:58

Δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει ψωμι στον χωρο πλεον δεδομενης της οικονομικης συγκυριας tbh. Περα που δεν ξερουμε τι εχει παιχτει με συμφωνιες και τα συναφη οπως ειπωθηκε.



#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 August 2013 - 17:15

Είναι αστείο να το λέω τώρα, αφού είχα πάψει να είμαι τακτική αναγνώστρια, αλλά πραγματικά νιώθω ότι είναι το τέλος μιας εποχής. Χάρη στα μεγάλα μου αδέρφια το σπίτι ήταν γεμάτο με ΚΟΜΙΞ και Μίκι Μάους και όχι μόνο ήταν από τα πρώτα πράγματα που διάβασα αλλά ήταν ο λόγος που έμαθα να διαβάζω γρήγορα -ζήλευα και ήθελα να δω τι περιπέτειες είχε μέσα-. Διπλά κρίμα γιατί αναγκαστήκαμε τόσα χρόνια να το βλέπουμε να αργοπεθαίνει με την ποιότητα να πέφτει κατακόρυφα. Τριπλό κρίμα γιατί αυτό -μαζί με το κλαμένο 9- μου έμαθε για κόμικ πέρα από το ΚΟΜΙΞ.

 

Δεν ξέρω τι αγορά υπάρχει για μηνιαίο "παιδικό" περιοδικό υψηλής ποιότητας. Θα ήταν όμορφο να κάνει κάποιος άλλη προσπάθεια αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι ποτέ πιθανό.


Posted Image


#7 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 25 August 2013 - 17:52

Αν και έχω καιρό να διαβασω το περιοδικό (και συμφωνα με τα λεγόμενα του Phantom δεν το πέτυχα και στη χρυσή του εποχή) μπορώ να πώ πως λυπάμαι που θα κλείσει. Κατ εμε , ήταν απο τα καλύτερα του χώρου και αν και μερικες φορες οι ιστορίες που είχε δεν μου αρεσαν παρα πολυ τα αφιερώματα και τα αρθρα που είχε ήταν πολύ καλα.

+Βίος και Πολιτεία του Scrooge. :bahhh:


v4kFmx.png


#8 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 25 August 2013 - 18:30

δεν θα μιλησω αναλυτικα για την καταντια του περιοδικου γιατι τα εχω πει πολλες φορες. θελω να σταθω στο γεγονος οτι λογο πληξης τον τελευταιο χρονο αγοραζα αρκετα απο τα εν λογο περιοδικα μετα απο χρονια που ειχα σταματησει να τα αγοραζω λογο της ποιοτητας που ειχε πιασει πατο. Ψιλοενθουσιαστικα μπορω να πω γιατι παρατηρησα οτι προσπαθουσε να γινει καποια αξιολογη δουλεια σε σχεση με τη σαβουρα των τελευταιων ετων που ημουν συνηθισμενος με τα τευχη 300 και 301 να με εκπληξουν ευχαριστα θυμιζοντας μου οντως παλιες εποχες.Ισως ειναι ο μονος λογος που με θλιβει το γεγονος αυτο γιατι φινοταν οτι υπηρχε μια προσπαθεια βελτιωσης. Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τα οσα λεει ο ΡΚ. Τα τελευταια χρονια οι κυριοι εκει περα ακουγαν μονο παραπονα και δεν εκαναν τιποτα για να βελτιωσουν την κατασταση, αντ αυτου φορουσαν παρωπιδες και επαναπαυονταν στις δαφνες τους που ειχαν αρχισει να μαραινονται.


Edited by Glykompoumpoukozouzounos, 25 August 2013 - 18:32.


#9 Chasapos

Chasapos

    Ninja in training

  • Members
  • 379 posts

Posted 25 August 2013 - 22:53

Κρίμα... απλά κρίμα. Το περιοδικό αν και ξεκίνησα να το διαβάζω αργά, το απολάμβανα κάθε μήνα. Τι θα γίνει άραγε με το Μίκυ Μυστήριο και τη Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς;


The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#10 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 25 August 2013 - 22:59

Κατάντια είμαστε, πραγματικά κρίμα που κλείσε =_=

Aν και προσωπικά είχα χάσει κάθε επαφή μαυτό το περιοδικό το τελευταίο καιρό για άγνωστο λόγο, το χα ξεχάσει εντελώς και είχε σταματίσει να ακούγεται. Το θυμάμαι πιο παλιά που 'χε όντος ωραίο υλικό, είχε τύχει να πάρω αρκετές φορές και μ'άρεσε αρκετά. Τι να πεις, ας ελπίσουμε να εμφανιστεί κάτι παρόμοιο κάπια στιγμή, αν και δύσκολο το κόβω :/


フカフカ

#11 Vash Zoro

Vash Zoro

    20th century Boy

  • Members
  • 603 posts

Posted 29 August 2013 - 18:54

Μόλις βγήκε στο facebook στη σελίδα του Κόμιξ. ΠΑραθέτω

 

Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων. 

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζετε ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας. 

Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως πρέπει να γνωρίζεται με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση.


Χρήστος Τερζόπουλος



#12 ...xXx...

...xXx...

    – - – - – - – - ░ ▒▓▓█D

  • Members
  • 134 posts

Posted 30 August 2013 - 00:32

θα σταματήσουν όλα τα περιοδικά κομιξ  από της έκδοσης Τερζόπουλος ? η μονό το ονομαζόμενο κομιξ?


Posted Image

#13 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 30 August 2013 - 00:42

θα σταματήσουν όλα τα περιοδικά κομιξ  από της έκδοσης Τερζόπουλος ? η μονό το ονομαζόμενο κομιξ?

 

 

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών

 

 

η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια)

 

Δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα, αλλά λέει για περιοδικά και 48 χρόνια πριν άρχισε με ΜΜ και όχι με το ΚΟΜΙΞ.



#14 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 01 September 2013 - 22:16

Από την στιγμή που η ποιότητα του περιοδικού είχε πάρει τον κατήφορο εδώ και χρόνια καλά κάνανε που το κλείσανε επιτέλους. Ειδικά από την στιγμή που ο εκδοτικός οίκος πίσω από το περιοδικό δεν αντιμετώπιζε την αγορά των comics με την σοβαρότητα που της αξίζει. Κλασσικοί ελληναράδες, τι περιμένεις; Όπως και να 'χει όμως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις ευχαρίστες αναμνήσεις που μας χάρισε στα παιδικά μας χρόνια.



#15 nickzark

nickzark

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 10 September 2013 - 23:51

κριμα.τελειωσε μια εποχη.το καταφεραν και αυτο..Μακαρι να δουμε στο μελλον κατι