Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

Aku no Hana | The Flowers of Evil

1x episodes School life shounen Spring 2013 Zexcs

  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#61 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 12 August 2014 - 05:56

Θα μπορούσα να περιμένω να δω ολόκληρη τη σειρά για να σχολιάσω, αλλά δεδομένου το ότι υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις για το animation και γενικά μια μόνιμη διστακτικότητα για το αν η σειρά "βλέπεται", ούτε καν για το αν είναι καλή, είναι καλύτερο να το κάνω τώρα. Ναι, είδα μόνο το πρώτο επεισόδιο και ήταν υπέροχο. Ίσως η καλύτερη σκηνοθετική δουλειά που έχω συναντήσει ποτέ σε άνιμε. Είναι θαυμαστό το πώς παίρνεις ένα typical anime setting και τη βάση ενός -απ' ότι ισχυρίζονται οι περισσότεροι- κακού manga και χάρη στη σκηνοθεσία και το animation βγάζεις ένα τόσο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.Και δεν ήταν απλά ιδιαίτερο με την έννοια του εναλλακτικού. Μεταδίδει την αίσθηση που θέλει και περνάει το νόημα που θέλει με τρόπο εντελώς σε άλλο επίπεδο από ένα οποιοδήποτε σχετικά ρεαλιστικό anime. Αυτό γίνεται χάρη στο γεγονός ότι συνδιάζεται ο ιδεαλισμός των μορφών που συχνά χαρίζει το animation με την αίσθηση της ροής και του ευμετάβλητου που χαρίζει ο κινηματογράφος. Τα δύο στοιχεία δένουν τόσο ιδανικά που δημιουργείται ένα ερωτικό παιχνίδι ανάμεσα στα μάτια μου και τις κινούμενες μορφές. Ο τρόπος που διακρίνεται αμυδρά η σχηματική διάσταση των προσώπων σε συνδιασμό με τη θνητότητα και την ευθραυστότητα που δημιουργεί το τρεμόπαιγμα τους αποδίδει άψογα αυτή την αίσθηση αμηχανίας κατά την εσωτερική συμπλοκή του ανθρώπου ανάμεσα στις επιθυμίες και τις φανταστικές του εξιδανικεύσεις και τη θνητή, άγαρμπη και εύθραυστη φύση της πραγματικότητας, που εμμέσως τον συγκρατεί από το να ενωθεί με αυτές τις επιθυμίες και τις "μολύνει", κι όμως η επιθυμία δε χάνεται ποτέ. Ουσιαστικά είναι σαν κάθε σκηνή στη σειρά να εμπεριέχει μια ερωτική δόνηση, που άλλοτε αναγκάζεται να καταπιεστεί με αποτέλεσμα να κάνει τις μορφές να κινούνται βαριεστημένα και αδιάφορα, και άλλοτε να αλληλεπιδρούν αισθησιακά με τις κινήσεις εκφράσεις του προσώπου τους.

Ουσιαστικά αυτή η ατμόσφαιρα αποδίδει με κάποιο τρόπο τον πυρήνα του αριστουργηματος του Baudelaire (είχα διαβάσει ένα μέρος του οπότε κάτι θυμάμαι), αυτή την ατελείωτη μελαγχολία που διέπει τις στιγμές ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο, τη ζωή και την αποσύνθεση, την ιδέα και την πραγματική απομίμηση. Οι μορφές έιναι κατά κάποιο τρόπο σαν  φθινοπωρινά λουλούδια που μονίμως κοντεύουν να χάσουν το χρώμα τους και τη ζωντάνια τους, αλλά αυτό δεν γίνεται ποτέ πλήρως.

Προσωπικά δύσκολα θα μπορούσα να περιμένω κάτι κακό από ένα anime που παίρνει τον τίτλο του από έργο του Baudelaire, αλλά δεδομένου ότι τον ίδιο τίτλο έχει και το manga, μάλλον θα έκανα λάθος. Ε, αυτό το αποτέλεσμα, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.

 

Επίσης, εξαιρετικό opening και αποχαυνωτικά σκοτεινό και "πονηρό" ending.

Ας κλείσω λοιπόν με ένα στίχο που λάτρεψα από το opening: "I'm chasing a hope that will ruin me like flowers in fall."


Edited by Kamui, 12 August 2014 - 06:21.

O6rrvsU.jpg


#62 Emiya

Emiya

    Anime Fan

  • Members
  • 175 posts

Posted 12 August 2014 - 12:04

σε γενικές γραμμές είναι ωραίο...έμαθα ότι το έκαναν με rotoscoping .όταν έψαξα να δω τι είναι στην αρχή εντυπωσιάστικα αλλά μετά...meeh :P είναι η ίδια ταλαιπωρία με το να ζωγραφίζεις στο χέρι



#63 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 August 2014 - 13:59

Οχι διοτι μιλαμε για καθαρο ξεπατηκωμα και οχι για σχεδιασμο του καθε frame και της κινησης οπως γινεται αλου η γινοτανε και στο χερι. Πολυ πιο ευκολο σιγουρα αν και θελει το χρονο του σιγουρα κιαυτο. Στο συγκεκριμενο περα απτο ροτοςκοπαριςμα το εχουν αφιςει και αρκετα στο φλου το ξεπατηκωμα δεν ειναι και ειδιετερα προςεγμενο σε συγκριςη με αλλες παραγωγες που εχουν γινει με roto. Σκηνοθετικα κιεμενα μαρεσε αρκετα οπως και το ολο concept αν και πιστευω θα ταιριαζε περισσοτερο αν το ειχανε κρατησει ως live action. Δεν ειναι μονο οτι μου χτυπαγε τα ματια αισθιτικα η τεχνικη αλλα και η σκηνοθεσια η ιδια ταιριαζε περισσοτερο για ταινια η σειρα παρα για animation. Αρκετα αργη θα λεγα, ειδικα σε καπιες στιγμες.

Edited by GhostPrince, 12 August 2014 - 14:00.

フカフカ

#64 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 August 2014 - 14:32

Δεν είναι λεπτομερές με την ίδια λογική που δεν έιναι λεπτομερές και το σχέδιο του Masaaki Yuasa. Let's call him lazy too. To είπα και στην αρχή και το ξαναλέω ότι έχει τεράστια διαφορά το να θέλεις να σου βγει κάτι glossy και γυαλιστερό αλλά παράλληλα να θέλεις να κάνεις οικονομία και στα λεφτά και να χώνεις generic CGI στα backgrounds ή να έχεις QUALITY moments και άλλο το να θέλεις να αποστασιοποιηθείς από το ύφος του original υλικού και να μπαίνει στη μέση η δημιουργική πρωτοβουλία του studio η οποία σημειωτέον έγινε μετά από συννενόηση με τον mangaka.

 

Είναι το λεγόμενο off model animation στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ηθελημένα το studio επέλεξε και αυτό το ύφος και αυτήν την σκηνοθεσία. Άλλο παράδειγμα είναι το Sailormoon των 90s του οποίου το animation style αλλάζει ανάλογα με τον δημιουργό από πίσω. Ή το Windy Tales. Παράδειγμα κακού και off model animation ταυτόχρονα είναι το ίδιο το Naruto το οποίο έχει άπειρες κακογυρισμένες σκηνές και έχει και την μάχη Naruto-Pain η οποία εσφαλμένα θεωρείται κακογυρισμένη ενώ το στυλ της είναι ηθελημένα γυρισμένο με πιο cartoony και fluid τρόπο. To γεγονός ότι δύο παραγωγές έχουν την ίδια μέθοδο δεν σημαίνει ότι θα βγούν πανομοιότυπες. Οπότε από την στιγμή που το animation style και η σκηνοθεσία δένουν με το ύφος της σειράς και το που θέλει να δωθεί βάση είναι άτοπο να το κρίνουμε με βάση κάτι άλλο.



#65 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 August 2014 - 14:42

Its not about lazyness, για μενα κακη αποφαση ηταν. Θα το ειχα ευχαριστηθει πολυ περισσοτερο με ηθοποιους.
フカフカ

#66 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 August 2014 - 14:48

Ντάξει μπορούμε να το πούμε για κάθε anime ever αυτό έτσι;



#67 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 17 August 2014 - 22:37

Είμαι ακόμα στο 5ο επεισόδιο μιας και βλέπω τη σειρά με αργούς ρυθμούς, γιατί είναι τόσο καλή που προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι τις κατάλληλες διαθέσεις ώστε να την απολαμβάνω όσο αξίζει και γιατί αν τελειώσει σύντομα θα χάσω ένα ακόμα από τα πράγματα που μπορούν να μου "φτιάξουν τη διάθεση" για μια μέρα. Αλλάζει όλο το feeling για κάποιες ώρες, πάντως, πραγματικά. Είναι σαν να αισθάνομαι χαμμένος και σε μια κατάσταση ανίας και μετά από ένα επεισόδιο aku no hana επιστρέφω στην πραγματικότητα, όπου με τέτοια άρτια εκτέλεση ενός έργου κάλλιστα χωράει ο Baudelaire και ο "επιτάφιος" ρομαντισμός του.

Ο λόγος που ποστάρω πάλι είναι διότι βρίσκω πάλι αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις των περισσοτέρων ακόμα και όσο δεν αφορά το animation, για το οποίο ό,τι είχα να πω το είπα, ίσως με υπερβολές ως προς το κομμάτι του ερωτισμού, που σταδιακά νομίζω ότι πέφτει όσο συνηθίζεται το animation και εξοικοιωνόμαστε περισσότερο με την rotoscoping πραγματικότητα. Βασικά, διαφωνώ σχεδόν με όλα τα posts, με εξαίρεση αυτό της Anelis.

 

Βρίσκω όλους τους χαρακτήρες αρκετά ρεαλιστικούς και κατανοητούς, σίγουρα ενδιαφέροντες και ταυτίσιμους. Σίγουρα πολύ περισσότερο από τα περισσότερα anime με σχολεία που έχω δει. Η διαστροφή που τους διέπει είναι αρκετά φυσιολογική και ρεαλιστική και νομίζω ότι μπορεί να αποδωθεί και σε αρκετά φανερά αίτια. Λίγο περισσότερο character development να δω και μάλλον θα βρω περισσότερα.

Αντιλαμβάνομαι ότι το κύριο θέμα της σειράς είναι η (σεξουαλική κυρίως) καταπίεση που δέχονται και αναγκάζονται να επιβάλλουν στους εαυτούς τους οι άνθρωποι ενός πολιτισμού (και μάλιστα του αυστηρού Ιαπωνικού πολιτισμού) για να μπορέσουν να αποφύγουν τον κοινωνικό εξωστρακισμό αλλά και την επικράτηση της εσωτερικής τους ανίας και κτηνωδίας που φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει στον εκμηδενισμό του χαρακτήρα τους, που χρησιμοποιούν ως όπλο για να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν το μεγάλο υπαρξιακό πρόβλημα του να ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο αναπάντητα ερωτήματα, να ανακαλύπτουν σκοτεινά σημεία μέσα στους εαυτούς τους που τους τρώνε σιγά σιγά χωρίς να το καταλαβαίνουν, και να μην μπορούν να στηριχτούν σε καμία απόλυτη αρχή που να συνδέει όλα τα σημεία του κατακερματισμένου σύμπαντος στο οποίο από επιλογή άλλων ή τυχαία έχουν γεννηθεί. Ουσιαστικά περιγράφεται το πώς η βιολογική ωρίμανση των χαρακτήρων, "το άνθισμα των λουλουδιών", αντί να τους οδηγεί στην επίτευξη της αγάπης μεταξύ τους, τους στρέφει στη διχόνοια, την αποξένωση του εαυτού και τον εξωστρακισμό του ξένου ως "ανώμαλου".

 

Spoiler:

 

Δε βρίσκω τίποτα το με αρνητική έννοια fucked up σε αυτό το σενάριο ούτε στην παρουσίαση των γεγονότων. Αντίθετα βρίσκω τη σειρά βαθύτατα ανθρώπινη και με εσωτερικό ρεαλισμό.


Edited by Kamui, 18 August 2014 - 08:13.

O6rrvsU.jpg


#68 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 August 2014 - 19:17

παντως το δευτερο μισο του Manga σα να σοβαρεψε και να βελτιωθηκε αρκετα. Φαινεται βοηθησε τον δημιουργο η προσεγγιση της σειρας.

 

αυτο παντως που καναν με την αλλαγη των ηλικιων με χαλαει.

στο manga oταν οι πρωταγωνιστες φτανουν την ηλικια που εχουν στο ανιμε, ειναι πολυ πιο ωριμοι και ολοκληρωμενοι ως χαρακτηρες.

 

 

βεβαια σε αυτο φταει καθαρα ο Mangaka, γιατι τετοιου ειδους ατομα θα επρεπε τουλαχιστον να πηγαιναν στις τελευταιες ταξεις του λυκειου, παρα στο γυμνασιο.

 

παρεξηγημενο manga στην αρχη, αλλα τελικα εφτασε το επιπεδο που το κανει αξιοπρεπες. Χαρη στο anime πανω απο ολα, που το ανεβαζει 10 σκαλια παραπανω.



#69 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 09 September 2014 - 03:52

Το τελείωσα πριν κάποιο καιρό αλλά δε νομίζω ότι έχω να σχολιάσω πάρα πολλά παραπάνω. Φαινόταν εξαρχής πόσο καλό είναι, δε χρειαζόταν να περιμένω κάποιο παραπάνω plot twist για να καταλάβω ότι η οπτική αυτής της σειράς πάνω στους εφήβους είναι μοναδική και πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από οποιοδήποτε anime έχω δει, μέσα στην ιδιαιτερότητα και τη δημιουργικότητά της. Υπάρχουν αμέτρητα anime που ασχολούνται με εφηβικούς έρωτες αλλά πουθενά δεν έχω δει μια τόσο σοβαρή αντιμετώπιση της υπαρξιακής ανησυχίας των νέων κατά τη σεξουαλική τους άνθιση και πώς προσπαθούν με διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίσουν την κοινή αγωνία και το υπαρξιακό κενό μιας βαρετής και δεσμευτικής ζωής. Έτσι δημιουργούν ανάλογες σεμνότυφες κοινωνικές νόρμες με αυτές με τις οποίες μεγάλωσαν για να μπουν στη φόρμα που θέλουν, αρκούμενοι ο καθένας στις φαντασιώσεις του, με το μίσος και το φόβο της κατάρρευσης της φαντασιωτικής τους ασφάλειας να ανθίζουν μέσα τους, πράγμα που τους οδηγεί σε διχόνοια και σύγχυση αναμεταξύ τους.

Spoiler:

 

Και μέσα σε όλα αυτά δεν μπορώ να μην εκφράσω την οργή μου απέναντι στο reception που δέχτηκε για τους πανηλίθιους λόγους που το δέχτηκε. Αληθινό ξεσκέπασμα της ρηχότητας και της στενομυαλιάς του otaku community.

To τελευταίο που θα πω είναι ότι η σειρά μου απέδειξε πόσο πολύ αξίζει τον τίτλο της με το γεγονός ότι μου χάρισε τέσσερα ολόκληρα ποιήματα. Ποτέ ξανά δεν έχω εμπνευστεί τόσο από anime, άντε το πολύ να μου ερχόταν καμιά τυχαία ιδέα καθώς έβλεπα κάτι. Εδώ όμως, βλέποντας τις αργές, σιωπηλές στιγμές της περιπλάνησης στην κωμόπολη και τις πανέμορφες σκηνές φαντασίας στο επεισόδιο 11, έμπαινα μεν στον πειρασμό να βυθιστώ στη σιωπή τους και να βουλιάξω στην ατμόσφαιρα του έργου, αλλά κάτι μέσα μου ήθελε να φωνάξει, όπως ήξερα ότι και ο Kasuga ήθελε να φωνάξει. Ήθελα να νιώσω ότι η ταύτιση που νιώθω με το σύμπαν της σειράς δεν περιορίζεται στο κενό που βράζει μέσα μου καθώς τη βλέπω ουτε σε αυτό που μου άφησε αφού τελείωσε, ήθελα να νιώσω ότι γίνομαι ένα με αυτό το έργο με τα λόγια που στιγματίζουν και όχι με τη σιωπή που ξεχνιέται.

Επίσης, το καλύτερο και πιο πρωτότυπο anime ending song ever.

 

Baudelaire-sensei would be proud.


Edited by Kamui, 09 January 2015 - 21:30.

O6rrvsU.jpg


#70 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 September 2014 - 08:17

τοτε μη διαβασεις το μανγκα. Θα απαγοητευτεις απο την καταληξη των 3. Αλλα αξιζει μονο και μονο για το τελευταιο κεφαλαιο που δειχνει την οπτικη της νακαμουρα. Εφιαλτικο πραγματικα. Το κεφαλαιο ειναι ασχετο με την υπολοιπη ιστορια και σχετιζεται με τα γεγονοτα της σειρας μεχρι τη γνωριμια τους. Απαραιτητο αddendum



Also tagged with one or more of these keywords: 1x episodes, School life, shounen, Spring 2013, Zexcs