Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#781 ssj2sanji

ssj2sanji

This is suicide season!

• Members
  • 723 posts

Posted 24 January 2011 - 12:23

μαϊντανος is the path to salvation :hahaha:

Spoiler:

panadol the best brainkiller :riiight:

Posted Image

#782 rahxephon

rahxephon

"Hokuto stinken my ass!!!

• Members
  • 106 posts

Posted 24 January 2011 - 12:32

ΙΝΚΑ: Έρευνα για το παθητικό κάπνισμα

Το παθητικό κάπνισμα περιέχει ένα σύνθετο μείγμα από περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες.

"Το παθητικό κάπνισμα, η έκθεση στον καπνό άλλων, σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία, εστιατόρια και μέσα μαζικής μεταφοράς ερευνήθηκε στο πλαίσιο σχετικού πανευρωπαϊκού προγράμματος.
Τα υψηλότερα ποσοστά βρέθηκαν στις ντισκοτέκ και σε παρεμφερείς χώρους διασκέδασης για νέους. Αυτό μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη αλλά το ανησυχητικό είναι ότι υψηλές ποσότητες νικοτίνης βρέθηκαν σε νοσοκομεία, δίπλα σε χώρους όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν χώρισμα.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί το κάπνισμα απειλούν όλους: όχι μόνο όσους έχουν πέσει θύματα της καπνοβιομηχανίας αλλά και εκείνους που έχουν καταφέρει να αντισταθούν". Αυτό αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ΙΝΚΑ και συμπληρώνει:

Το παθητικό κάπνισμα περιέχει ένα σύνθετο μείγμα από περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες, 50 από τις οποίες προκαλούν καρκίνο. Οι παθητικοί καπνιστές έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα και καρδιακές παθήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει τις κυβερνήσεις
Ο David Byrne, Επίτροπος για την υγεία και προστασία του καναταλωτή, πιέζει τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας και να εισάγουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και εργασιακούς χώρους.

Ο έλεγχος του καπνού και του καπνίσματος έχει αποτελέσει κεντρικό αντικείμενο αγώνα στο χώρο της δημόσιας υγείας για τον Επίτροπο David Byrne καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του. Η εκστρατεία "FEEL FREE TO SAY NO" που απευθύνεται στους νέους και στην οποία συμμετέχει το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, τα τρία τελευταία χρόνια ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία, προωθώντας στους εφήβους τη ζωή χωρίς κάπνισμα. Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας: Οι άνθρωποι που απορρίπτουν το κάπνισμα είναι φύσει ελεύθεροι και όχι δέσμιοι στον εθισμό.

Ο νέος Επίτροπος που θα αναλάβει από 1 Νοεμβρίου 2004, κ. Μάρκος Κυπριανού έχει δηλώσει την υποστήριξή του όσον αφορά τα μέτρα κατά του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους που έχουν υιοθετηθεί από τη Μάλτα, την Ιρλανδία και τη Σουηδία και θέτει ως στόχο του την εξάπλωσή τους σε όλη την Ε.Ε. έως το τέλος της 5ετούς θητείας του

Το οποιο με βρισκει συμφωνο.Θες να καπνισεις?Ευχαριστως καπνισε αλλα μην με επιβαρυνεις.Εγω δεν γουσταρω τον καπνο σου γιατι με το ζορυ λοιπον?Εχω πολλους φιλους καπνιστες με τους οποιους παντα τα βρισκουμε οποτε βγαινουμε ή οποτε ερχοντε ή πηγαινω σπιτι τους.Τωρα σε δημοσιο χωρο οπως σε καποιον δεν του αρεσει να τον κλ@νω και να την μυριζει ετσι απλα δεν μου αρεσει και εμενα να μυριζω τον καπνο σου.Το καπνισμα ειναι δικαιωμα προσωπικο του καθενος.Ειναι επιλογη του.Αλλα ετσι πρεπει να καταλαβουμε οτι ειναι δικαιωμα μας να μην καπνιζουμε.

Προσωπικα δεν καπνιζω μονο για να φυλαξω την υγεια μου.Απλα δεν θελω κιτρινους τοιχους,δοντια,κουρτινες,νυχια,βρωμικη αναπνοη,βρωμικα ρουχα,χαλια αυτοκινητο κτλ.

#783 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 25 January 2011 - 13:31

Ι'll just drop this here.
Spoiler:

2bbd14fc.jpg

#784 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 25 January 2011 - 15:21

Ι'll just drop this here.

Spoiler:

Iσως να το λες για πλακα,αλλα εδω σοβαρολογει,και συμφωνω απολυτα.
Το θεωρω αυτονοητο οτι μια γυναικα πριν γινει μανα πρεπει να κοψει το καπνισμα,εστω για το καλο του παιδιου της.
Τουλαχιστον ειναι σημαντικο να μην καπνιζουν μπροστα και κοντα στα παιδια τους,οχι μονο γιατι βλαπτουν την υγεια τους,αλλα τους δινουν καθε δικιο να κανουν αυτα το ιδιο και στο μελλον.
Οχι βεβαια πως τα παιδια των μη καπνιστων εχουν πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να αποκτησουν τετοιες συνιθειες,αλλα τουλαχιστον ο γονεας να δειξει καποιο παραδειγμα...
Εγω παντως χαιρομαι πολυ που οι γονεις μου δεν καπνιζουν ποτε,γιατι αλλιως θα ειχα πολυ μεγαλο προβλημα(βασικα μεχρι στιγμης θα ειχα καταφερει να τους το κοψω εγω):hehe:

O6rrvsU.jpg

#785 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 25 January 2011 - 19:37

Οχι, δεν κανω πλακα και συμφωνω με την εικονα κια μαζι σου.

2bbd14fc.jpg

#786 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 27 January 2011 - 18:09

Τίποτα πιο ψυχαγωγικό από έναν μανιώδη αντικαπνιστή.

Δεν αναφέρομαι σε εσενα didimakia,dont get me wrong.

#787 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 27 January 2011 - 19:58

Μην φοβασαι. κι εγω ο ιδιος καπνιζω που και που XD

2bbd14fc.jpg

#788 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 01 February 2011 - 00:46

Ειναι γελοιo να νομιζω οτι δεν εχω πεσει σε αυτο το τρυπακι ενω το εχω κανει και μαλιστα πολυ βαθια.
1st try fail guys.

ezgif.com-resize.gif

#789 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 01 February 2011 - 12:42

Στον ύπνο μου μόνο παίζει να δω στο μέλλον...Θα παρακαλάω τον καλό Θεούλη να με βάζει στα όνειρά μου να καπνίζω,για να μην αποπειραθώ να το κάνω στην πραγματικότητα.
Spoiler:

τι σΧξ τι τσιγάρα και τι ναρκωτικά?...τα ίδια σκατά ΠΑΝΤΑ

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ

#790 Carnival Of Rust

Carnival Of Rust

Anime Newbie

• Members
  • 51 posts

Posted 01 February 2011 - 15:54

Σε όλα τα χρονια της ζωής μου είδα διαφορα κοινωνικά φαινόμενα αντιπαράθεσης πολιτική,αθλητισμού,κοινωνικού ρατσισμού αλλα το θέμα με τους καπνιστές και τους μη είναι κάτι που έχει περάσει στο άλλο άκρο.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι οι καπνιστές δεν είναι ανθρωπόμορφα τέρατα που σκοπός είναι να καρκινιασουνε τους μη καπνιστές.Όσο αφορά κιτρινιασμενα δόντια η αμάξι χαλια λόγο του τσιγάρου νομίζω ότι είναι στην προσωπική υγιεινή του καθενός.Δέκα χρονια καπνίζω κίτρινα δόντια η νύχια δεν έχω και αν μπεις στο αμάξι μου ίσως σου φανεί φαρμακείο (και δεν είμαι εξαίρεση του κανόνα).

Ναι ξέρω θα μου βρείς χιλιάδες παραδείγματα να μου απόρριψης το παραπάνω όπως και εγώ το ίδιο.Σημασία δεν έχει αν το αυγό έκανε την κότα η το αυγό την κότα είναι θέμα επιλογής.Αν κοιτάξεις στο παρελθόν το τσιγάρο ήτανε σύμβολο ανεξαρτησίας η όταν ένας πιτσιρικάς γινότανε άντρας έκανε τσιγάρο μέχρι και στην γενιά μου ίσχυε αυτό.Τώρα πλέον αποτελεί μια κακια συνήθεια και θα συμφωνήσω ότι όντως είναι.

Η Ελλάδα είναι στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη με εξαγωγή καπνού ίσως είναι το μονο σοβαρό έσοδο του ελληνικού κράτους.

Και ας περάσουμε στο θέμα που αγαπάω περί παθητικού καπνιστή.

Πριν κάποια φεγγάρια είχα πάει σε ένα πολυσύχναστο ορθάδικο των αθηνών όπου υπάρχει ο διαχωρισμός στο μαγαζί με τζαμια για τους μη καπνιστές.Στο χώρο που ήτανε οι μη καπνιστές δεν ξεπερνούσανε τα 10 άτομα ο χώρος με τους καπνίζοντες ήτανε full στο κόσμο.Ένας επιχειρηματίας έχει περισσοτερους καπνιστές πελάτες και εδώ που τα λέμε alkol και κάπνισμα συνήθως πάνε πακέτο.Έχω δικαίωμα να καπνίζω ένα πούρο όσο είναι αθηνα και να μην μου πεις και κουβέντα.Αν έρθω όμως και το ανάψω διπλα σου έχεις όλο το δικαίωμα να μου αλλάξεις τα φώτα.

Θέλω να καταλήξω εδώ δεν υπάρχουνε evil καπνιστές και υστερικοί μη καπνιστές αλλα κακή χρήση των δικαιωμάτων σου.Το θέμα είναι απλό για εμενα σέβεσαι εσένα ? σέβεσαι και τον άλλον.Δεν καπνίζω σε στάσεις για παράδειγμα και αν το κάνω αυτό θα είμαι μακριά κοιτάζοντας καμια βιτρίνα μακριά από την πολυκοσμία.Για εμενα είναι να το κανεις νοοτροπία το σεβασμό και όχι απειλή όχι ότι διαφέρω από τους άλλους όχι να με καταταζεις σε μια ομάδα σαν κάτι αρνητικό.Η ενημέρωση παίζει ρολο και όχι ακραίες αντιδράσεις γιατί θα φέρνουνε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Posted Image

#791 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 06 February 2011 - 12:22

Μπορεί να υποστήριξα ότι δεν θα ξαναγράψω εδώ αλλά όταν υπάρχει κάτι που μπορεί να εξηγήσει αυτό που προσπαθούσες εσύ στους άλλους, με στοιχεία, είναι τουλάχιστον δελεστικό να ποστάρω.

Χτες έπεσα τυχαία σε αυτό τον ιστότοπο, όποιος έχει ορεξη και θέλει επιτέλους να αρχίσει να κρίνει τι στατιστική ως στατιστική (γιατί εκεί κολάω εγώ) είτε να διαβάσει στατιστική είτε να διαβάσει αυτό το βιβλιαράκι.

Είναι 54 σελίδες, δωρεάν.

In Defense Of Smokers

Σας παρακαλώ αν δεν το διαβάσεται μην ποστάρεται με προκατάληψη, διαβάστε και αναφερθείτε σε συγκεκριμένα σημεία, αλλιώς δεν έχει νόημα.

#792 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 posts

Posted 06 February 2011 - 23:15

:arrow: Έχει αποδειχθεί οτι η Ελλάδα σαν χώρα έχει ξεπεράσει το επίπεδο καπνιστών απο άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες με περισσότερο πλυθησμό!!!
:arrow: Το 40% περίπου στην Ελλάδα των ανθρώπων πάσχει απο ασθένειες που έχουνε σχέση με το κάπνισμα (και πιστέψτε με είναι πολλές)...

Θέτω το εξής ερώτημα στους μη καπνίζοντες....
Θα το ξεκινούσατε;;;

Και την εξής απορία για τους καπνιστές....
Μπορείτε να το κόψετε

]

ολα τα αλλα ειναι off topic... φτιαξε αλλο thread για το ποσο βλαβερο ειναι το καπνισμα ή ποσο λαθος ειναι η γνωμη που εχουμε...

stop Trolling(τουλαχιστον εγω που τα διαβαζω τοσους μηνες..νιωθο εκνευρισμενος..) γιατι πολλα τα εχουμε αυτονοητα αλλα μερικα πραγματα δεν εχουν απαντισης...(και δεν εχει σημασια αν γραφει κανεις ανορθογραφα ή οχι.. το νοημα ειναι αυτο που λεμε.. διαβαζα πιο πριν καπιον που εκραζε.. never mind.. ) αν πιστευεις Gbak οτι πρεπει εσυ να το μαθεις.. βρικες το σκοπο της ζωης σου.. σπουδασε το (αν θες) και βγαλε μια σωστη ερευνα η και μια βιβλος για το θεμα μπας και σωθουμε...

jezz τι ειμασται εδω ιατρικο forum?:uhh:
Imagination is the only limit!

#793 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 06 February 2011 - 23:34

Δεν σκοπευω να κάνω κάτι τέτοιο είναι ανούσιο, αν διάβασες έστω και τον πρόλογο απο το παραπάνω βιβλίο θα έβλαιπες ότι δεν μπορείς να αποδειξείς μία 'άρνηση' δηλαδή δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν παθαίνεις ΤΙΠΟΤΑ απο το κάπνισμα ή και απο οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Βέβαια είναι δυσκολο να αποδείξεις και ότι γίνεται κάτι (πχ καρκίνος) απο κάποια συνήθεια (πχ απο το κάπνισμα) γι'αυτό βγαίνουν συνέχεια έρευνες και δεν υπάρχει μία κύρια η οποία να τα αποδεικνύει όλα. Δυστυχώς για το αντικαπνιστικό λομπυ δηλαδή γιατι αν υπήρχε θα την αναφέραν συγκεκριμένα και όχι νούμερα στον αέρα...

Με το τελευταίο που είπες με έβαλες σε σκέψεις. Γιατί τόσα άρθρα με καθαρά αντικαπνιστικό ρόλο, εδώ είναι 'Περι καπνίσματος' δεν είναι ούτε 'Ερευνες που αποδυκνείουν ότι το κάπνισμα είναι κακό' ούτε 'Αντικαπνιστική Προπαγάνδα'. Ναι σίγουρα μπορεί να συζητηθεί αλλά εδώ έχει γίνει ένας βομβαρδισμός μηνυμάτων, άσκοπων προς την άσκηση του καπνίσματος. (εδώ δείχνω τον αγαπητό raxephon
o οποίος με είπε ναρκωμανή, υπήρχαν και αλλα φαινόμενα βέβαια άσχετα με το θέμα, για τις απόψεις μου αλλά δεν του έγινε καμία επιπληξη απο κανέναν μοδερατορ, πώς να γίνει βέβαια αφου την ίδια συμπεριφορά παρουσιάζουν και οι ίδιοι...)

Αντί λοιπόν να συζητάμε για τους καπνούς που μας αρέσουν, τις προτιμήσεις μας στα χαρμάνια και την ελειπή συλλογή καπνών στην Ελλάδα είτε για τσιγάρα είτε για πούρα είτε για πίπες, πεύτουμε σε μία άσκοπη κυκλική συζήτηση που πάντα αρχίζει απο αρνητικό σχόλειο μη καπνιστή ή αντικαπνιστή...

#794 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 07 February 2011 - 00:37

Ξεκίνησα το κάπνισμα με ψιλοαχταρμά από μάρκες, κάθε βράδυ και άλλο πακέτο, μετά LM ασημένιο/ μπλε ή κάτι τέτοιο, Davidoff μαύρο, μετά Marlboro κόκκινο και τώρα στριφτό. Καπνό Old Holborn κίτρινο με rizla χαρτάκι ασημένιο και τώρα πράσινο χαρτάκι. (Είχα κάνει και Winston και Prince κόκκινο κάτι φεγγάρια). Γενικά από βαριά καπνίζω Marlboro και από πιο ελαφριά κάνω ότι βρω.
Τώρα με τον καπνό, αφού έφυγε η ψύχωση με το στρίψιμο, κάνω αρκετά πιο σπάνια, υπάρχει και απαγόρευση καπνίσματος στο σαλόνι οπότε κάπως μειώθηκε.. Έκανα μία προσπάθεια να το κόψω αλλά τελικά είπα να κόψω τις nicorette καλύτερα. Απέκτησα βέβαια και μία άλλη εξάρτηση.. To κομπολόι XD

Τα πουράκια δε μου αρέσουν γιατί από συνήθεια τα καπνίζω όπως τα τσιγάρα. Πούρο έχω κάνει μία φορά cohiba, το οποίο ήταν καλό αλλά τις περισσότερες φορές ήταν από τα άθλια των περιπτέρων για πόζα.

Spoiler:

/blogpost

#795 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 07 February 2011 - 00:40

Πάντως το "βιβλίο" που παρέθεσες (Gbak) προηγουμένως, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε έρευνες υπέρ του καπνίσματος, που έγιναν το 1964.
Μέχρι τότε έχει μεσολαβήσει μισός αιώνας ερευνών, οι οποίες τελικά απέδειξαν το αντίθετο...

Πάντως η άρνηση σου, στο να δεχτείς το πιο αποδεδειγμένο πράγμα στον κόσμο, είναι πρωτόγνωρη.
ヤクザ   あいしてる!