Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πως οργανώνετε τα αρχεία σας;

αρχεία φάκελοι οργάνωση

  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#46 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 24 May 2020 - 11:38

Look (some linux nerdism follows)
Lόγο SSD και HDD στον HDD έχω τα αρχεία σε έναν φάκελο /mnt/data, που ο HDD είναι mounted (μέσω /etc/fstab ) και κάνω symlink τους εκάστοτε φακέλους που ενδείκνειτε για εικόνες βίντεο κλπ κλπ στο HDD με την εντολή:

Spoiler:


Αυτό το εφαρμόζω για τους εκάστοτε φακέλους:

  • Έγγραφα
  • Εικόνες
  • Βίντεο
  • Kwdikas (εκεί κρατώ τον κώδικά των προσωπικών μου projects)
  • klp klp

Πρωτού κάνω αυτό πρώτα έχω κανει rsync τον /home folder στον /mnt/^distro_name^/home και μετά μέσω /etc/fstab κάνω bind mounts στον /mnt/home έτσι σε συνδιασμό me τα symlinks μπορώ να έχω τα αρχεία μου διαθέσιμα σε κάθε distro που εγκαθιστώ στον SSD (καμία σχέση με ΕΣΣΔ btw). Ακόμη με τον ίδιο τρόπο μεταφέρω και το /var στο /mnt/^distro_name^/var ώστε να έχω χώρο για όποια dockerοπειράματα.

 

Τον SSD τον έχω για το / directory μόνο του εκάστοτε distro που ποιανει με αυτόν τον τρόπο απειροελάχιστο χώρο (πέρα του /usr που και πάλι λιγα ούτες 20G να μην ποιασει όλο το software που κάνω install).

(btw μόνο ο Hazuki ίσως να κατάλαβε)

 

Για όσους δεν καταλάβατε τόση ώρα μιλώ την μυστική και απόκρυφη γλώσσα των hacker. :P

 

Δηλαδή στο / κάνεις mount τον ssd και τον hdd στο /mount/data, το home το κάνεις sync με το εκάστοτε distro/home φάκελο και τέλος symlinks για τους φακέλους σου.

Seems legit.

 

 

 

Στο μέλλον έχω πει να κάνω και ένα nas για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά και περισσότερο χώρο αλλά για τώρα έχω backup μόνο για τα essential αρχεία και ελπίζω να μην γίνει τίποτα μέχρι να πάρω ένα ακόμα δίσκο να τα έχω όλα χ2.

 

Κοίτα, το NAS δεν είναι backup λύση αλλά διαθεσιμότητας. Ένα always online network dump. Ακόμα και γι αυτό καλό είναι να έχεις backup σε δίσκους που δεν δουλεύουν.


rsrGbGx.gif