Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Golondrina

Drama Mature Romance Seinen Est Em

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 November 2012 - 19:04

Golondrina

ゴロンドリーナ


Posted Image

Author & Artist : Est Em
Genres: Drama Romance Mature
Year: 2011
Status: On Going (2 Volumes on Japan)

To Golondrina είναι ένα manga από την Est Em το οποίο ξεκίνησε το 2011 να δημοσιεύεται στο περιοδικό Ikki της Shogakugan. Στο περιοδικό αυτό έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς manga όπως το Βοkurano, Doroheboro, Hukago No Charisma και πολλά πολλά άλλα. Μέχρι στιγμής ο τίτλος στην Ιαπωνία μετράει τα 2 volumes και το πρώτο chapter μεταφράστηκε πριν λίγες μέρες από το group [ A Miserable Pile of Scanlations].






Posted Image


Όπως υποδηλώνει και το όνομα της σειράς (Golondrina= χελιδόνι στα ισπανικά) η σειρά μας μεταφέρει στην σύγχρονη Ισπανία όπου η νεαρή Chika πληγωμένη και απελπισμένη έπειτα από την προδοσία της αγαπημένης της προσπαθεί να θέσει τέρμα στην ζωή της. Σώζεται από έναν άνδρα με το όνομα Antonio ο οποίος την περιθάλπει. Μετά από αυτήν την τραυματική εμπειρία η Chika παίρνει μία αποφαση ζωής (ή ακριβέστερα θανάτου). Αποφασίζει να γίνει ταυρομάχος έτσι ώστε να πεθάνει μπροστά στην πάλαι ποτε αγαπημένη της από έναν ταύρο, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα της δείξει την αγωνία και τον πόνο τον οποίο βιώνει. Αλλά ο δρόμος που διάλεξε είναι δύσκολος και η Chika απροετοίμαστη για τις δοκιμασίες οι οποίες την περιμένουν.


Posted Image


Πάντα είχα μία αδυναμία στα manga της est em. Ο λόγος είναι ότι ανεξάρτητα από το genre κατορθώνει και δημιουργεί ιδιαίτερες και βαθιά συναισθηματικές ιστορίες. Το Udon no Onna για παράδειγμα ήταν απίστευτο και περιέγραφε ένα τόσο awkward και γλυκό romance όπως θα ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη επαφή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν αποτελούν το τυπικότερο ζευγάρι. Ακόμη και όταν γράφει για same sex relationships όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ή σε κάποιο από τα BL έργα της τα οποία έχουν δημοσιευτεί δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι διαβάζεις yaoi ή yuri αλλά ότι διαβάζεις ένα manga στο οποίο οι πρωταγωνιστές έτυχε να είναι οι συγκεκριμένοι. Το προαναφερθέν είναι μία αρκετά σπάνια και πάντα ευπρόσδεκτη πτυχή στα manga ανεξαρτήτου προέλευσης.

Στο πρώτο chapter που έχει βγεί μέχρι στιγμής η ιστορία δεν προχωρά πολύ πιο πέρα από τα όσα αναφέρει η σύνοψη. Όσο το διάβαζα όμως σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία του Almodovar. Aν και δεν είναι φλύαρο αφηγηματικά και δεν καταφεύγει σε μακροσκελείς μονολόγους και διαλόγους γεμάτους λυρισμό με κάποιον τρόπο σε ταξιδεύει πότε στο εορταστικό τραπέζι μίας ισπανικής οικογένειας, πότε στην αρένα των ταυρομαχιών και πότε στο μυαλό μίας βασανισμένης και πληγωμένης γυναίκας. Μέσα σε δύο πάνελ μίας εντελώς ασήμαντης στιχομυθίας κατορθώνει και αποτυπώνει ολόκληρη την σχέση δύο ανθρώπων και μέσα σε μία σελίδα έχεις καταλάβει ολόκληρη την ιστορία τους. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το πρωτότυπο του setting με κάνουν να θέλω πραγματικά να συνεχίσω την σειρά και να περιμένω το επόμενο κεφάλαιο. Ελπίζω μόνο το group να μην το εγκαταλείψει.

Posted Image


Η ιδιαίτερη αφήγηση συνοδεύεται και από ένα εξίσου ιδιαίτερο art. Sketchy χωρίς να είναι λουλουδάτο και φλύαρο αλλά παράλληλα μέσα από την λιτότητα του και τρομερά εκφραστικό. Αν κάτι μου μένει πιο πολύ από όλα είναι οι εκφράσεις των προσώπων που κατορθώνουν και αποτυπώνουν όλη την γκάμα των συναισθημάτων που θέλουν να πούν ή ενδεχομένως να κρύψουν οι πρωταγωνιστές. Το σχέδιο της est em δεν μπορώ να το μπερδέψω με κανενός άλλου δημιουργού καθώς είναι γεμάτο ατομικότητα και πλήρως αναγνωρίσιμο.


To προμηθεύεστε από τα παρακάτω

Read Online | Download


Posted Image





#2 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 21 November 2012 - 21:23

Ταυρομάχοι και υπέροχο sketchy σχέδιο, από τις εικόνες και μόνο κάνει μπαμ ότι επρόκειτο για Est Em <3. Λάτρεψα τα yaoi της και σίγουρα θα αγαπήσω την χελιδόνα την οποία όμως θα πιάσω αφότου βγουν κάνα δυο τόμοι, μην αρχίσουν τα στερητικά σύνδρομα των ongoing.
Thank you for informing~!

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#3 Shihama-ru

Shihama-ru

    Anime Fan

  • Members
  • 201 posts

Posted 22 November 2012 - 20:27

Μπράβο,μπράβο ρε Iri,δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι είχε βγει.(κάνει και ρίμα XD)
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την Est Em,ότι δικό της έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι μοναδικό.
Οι χαρακτήρες τις είναι τόσο διαφορετικοί και συνάμα τόσο ανθρώπινοι, σε σημείο να συμπάσχεις μέχρι δακρύων με το love angst του κενταύρου και να το βρίσκεις κ φυσιολογικό. :P
Φαίνεται πολλά υποσχόμενο, πιστεύω δεν θα μας απογοητεύσει.

Πάω να ξαναδιαβάσω το Udon no Onna επι τη ευκαιρία :love: :love: ...
Posted Image

#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 December 2012 - 16:35

Έχει βγει μέχρι και το 4. Προφανώς το group έχει πολύ καλό ρυθμό στα releases του.

Spoiler: up to 4




Also tagged with one or more of these keywords: Drama, Mature, Romance, Seinen, Est Em