Ναι αν επαιζες fighting games μονο για να βλεπεις τα ending videos το καταλαβαινω αυτο που λες.
Aπο την αλλη το Soulcalibur 3 ηταν ακριβως ετσι με ωραια endings κτλ κτλ.
Απο την αλλη τα Soul 4 και 5 ειχαν πολυ ωραια single player challenges με πολυ καλο character customisation που ενυσχιε το single palyer
Απο την αλλη τα ποιο καινουρια της σειρας ειναι πολυ ποιο ισοροπημενα με καλυτερο gameplay.Ι
Aπο την αλλη το online mode ποτε δεν ηταν το Focus γιατι πολυ απλα online = lag.
Eπειδή αρχίζουμε να ξεφεύγουμε, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να μεταφερθούν τα τελευταία posts στο θρεντ για το soul calibur, αν μάλιστα συνεχιστεί κι άλλο η συζήτηση.
1.Φυσικά και δεν έπαιζα μόνο για τα endings, έπαιζα όμως ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι που πληρεί τις προϋποθέσεις σε όλους τους τομείς του, και μπορούσε να με κρατήσει απασχολημένο και ψυχαγωγούμενο είτε όταν έπαιζα μόνος είτε με παρέα.
2.Γι' αυτό και πριν απο κάλεσα το 3 "μεγαλείο", ήταν κατά τη γνώμη μου μακράν το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Το 2 ήταν απλά classic.
3.Τα challenges ήταν μονότονα, και απο ένα σημείο δυσκόλευαν σε σημείο που εμένα τουλάχιστον μου ήταν αδύνατο να συνεχίσω. Αυτό δε μετράει αρνητικά του παιχνιδιού βέβαια, και αν το 4 είχε κάτι καλό ήταν το customization και τα challenges. Έχω αφιερώσει πραγματικά πολλές ώρες εκεί. Απλά το 3 όχι μόνο είχε challenges, αλλά υπήρχαν extra movesets που έδιναν νόημα στους φτιαχτούς χαρακτήρες, (βέβαια αν θυμάμαι καλά το 4 είχε πιο πλούσιο customization) και κυριότερα είχε το extra mode με στοιχεία στρατηγικής.
4.Ισορροπημένα απο πια άποψη; Σε σχέση με τα πόσα modes έχουν και το πόσο βάρος δίνουν σ' αυτά σίγουρα όχι. Το gameplay απλώς καλυτέρευσε γιατί τα χρόνια πέρασαν και επεβάλλετο να υπάρχουν σταδιακές αναβαθμίσεις. Σημαντικές αλλαγές πάντως δεν έγιναν, γιατί απλά δε χρειαζόταν.
5.Το οnline μοιάζει να είναι το focus σε όσους δεν έχουμε σύνδεση και βλέπουμε ένα καινούργιο παιχνίδι με ελλείψεις. Μας δίνει την ψευδαίσθηση οτι το online αξίζει περισσότερο. Μέχρι να δοκιμάσουμε το online...
Anyway το focus στο online mode παρατηρείται γενικότερα σε παιχνίδια της τωρινής γεννιάς, καθώς και η έντονη παρουσία της μοντέρνας ιαπωνικής αισθητικής που συχνά δεν ταιριάζει με το αρχικό ύφος και το setting του παιχνιδιού.
Καλύτερο παράδειγμα για το τελευταίο δεν υπάρχει απο το dynasty warriors 6, τα είδαμε αυτά και ευφράνθηκε η καρδιά μας, πάλι καλά που έκανε χαμηλές πωλήσεις δηλαδη.
Τις πωλήσεις των τελευταίων soul calibur δε τις έχω τσεκάρει, υποθέτω οτι θα λιγοστεύουν καθώς η σειρά γίνεται όλο και λιγότερο γνωστή. Εξ ου και η νέκρα στο διαδίκτυο.