Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αγγλόφωνες σειρές

• Please log in to reply
2788 replies to this topic

#2161 DforDonald

DforDonald

Starting...

• Members
  • 27 posts
  • LocationΠατρίδα είναι όπου αγαπάς και οπου σ' αρέσει...

Posted 18 January 2013 - 17:24

Καλησπέρα, θα ήθελα ειλικρινα να απολογηθώ στους διαχειριστές του forum καθώς ένα σχόλιο μου έγινε αφορμή να ξεκινήσει μια ανούσια αντιπαράθεση η οποία ξέφυγε απο τα όρια και της λογικής αλλά κυρίως της αξιοπρέπειας.

Θέλω ωστόσο να πιστεύω ότι όποιος διάβασε ολόκληρη τη συζήτηση να κατανοήσε ότι το σχόλιο μου αφενός δεν ήταν προσβλητικό αφετέρου ήταν παραπάνω απο εμφανές ότι ήταν χιουμοριστικό. Επίσης τόνισα εξ άρχής ότι δεν βαδίζω με τη λογική my taste is better than your etc.

Απο εκεί και πέρα κάποιες τελευταίες επισημάνσεις για να λήξει το θέμα οριστικά:
  • Διαφωνώ κάθετα με ανοήτα σχόλια που θίγουν ανθρώπόυς , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γελοίες υποθέσεις σχετικά με τις εμπειρίες κάποιου άγνωστου προσώπου και το πως προκύτει μια άποψη που δεν μας αρέσει.
  • Για πολλοστή φορά η άποψη περι ορέξεως κολοκυθόπιτα δεν προέκυψε τυχαία... μην ξεχνάμε όμως οτι εδώ γίνεται διάλογος και δεν πρέπει να παίρνουμε επι προσωπικού οτιδήποτε, το λέω με όλη την καλή διάθεση στον φίλο warchief .
  • To ΒΒ για το οποίο έγινε η σύγκριση δεν είναι καν στο top 5 μου... λάθος έγινε εκεί η εστίαση αφού η αναφορά μου ήταν στη φράση ΄΄χαμηλότερου επιπέδου΄΄ .
  • Φυσικά και το Mad Men είναι μια εξαιρετική σειρά, του ίδιου διαμετρήματος ( κατα τη γνώμη μου) με το GoT, και BB.
  • Όχι δεν μισώ τις γυναίκες, τους ομοφιλόφυλους , τους νέους , τους γέρους, τους ροκάδες , τους σκυλάδες ... you get the point . :canthelp:
  • To Game of Thrones είναι η αρτιότερη μεταφορά βιβλίων που έχω δεί σε τηλεοπτική σειρά και πέραν αυτού, πρόκειται για μια άψογη παραγωγή . Αν ωστόσο τα στοιχεία που ξεχωρίζει κάποιος είναι το αίμα και το σεξ μαλλον βλέπει λάθος σειρά....

Posted Image

#2162 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 28 January 2013 - 14:05

Ερώτηση προς τους sci-fi fans. Τι να ξεκινήσω, Battlestar Galactica ή Stargate Atlantis? Έχω ακούσει βέβαια πολύ καλά λόγια και για τις δύο σειρές αλλά θα ήθελα και ακόμα μια άποψη. :) Δεν λέω πια είναι καλύτερη αλλά πια άρεσε στον καθένα περισσότερο και για πιο λόγο! Tnx!

#2163 Battlemage

Battlemage

Anime Freak

• Members
  • 376 posts

Posted 28 January 2013 - 19:03

Ερώτηση προς τους sci-fi fans. Τι να ξεκινήσω, Battlestar Galactica ή Stargate Atlantis? Έχω ακούσει βέβαια πολύ καλά λόγια και για τις δύο σειρές αλλά θα ήθελα και ακόμα μια άποψη. :) Δεν λέω πια είναι καλύτερη αλλά πια άρεσε στον καθένα περισσότερο και για πιο λόγο! Tnx!

Ε κοίτα εξαρτάται τι προτιμάς. Το Battlestar Galactica δίνει βαρύτητα στους ανθρώπους και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Έχει δηλαδή εκτός απο μάχες και πολιτικό υπόβαθρο. Το Stargate Atlantis έχει να κάνει με την εξερεύνηση νέων κόσμων. Επικεντρώνεται περισσότερο στους εξωγήινους,τις συνήθειές τους, την τεχνολογία τους κτλ.

Προσωπικά και τις δυο σειρές τις καταευχαριστήθηκα. Με μικρή διαφορά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μια θα σου πρότεινα το Stargate Atlantis(καθώς προτιμώ περισσότερους κόσμους και εξωγήινους). Σε περίπτωση που το ξεκινήσεις καλό είναι να δείς πρώτα το Stargate SG-1 (αν δεν το έχεις ήδη δει).

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα με ποιά σειρά θα τις δεις, και οι δυο σειρές είναι φανταστικές. :)
Posted Image

#2164 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 28 January 2013 - 22:01

Ε κοίτα εξαρτάται τι προτιμάς. Το Battlestar Galactica δίνει βαρύτητα στους ανθρώπους και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Έχει δηλαδή εκτός απο μάχες και πολιτικό υπόβαθρο. Το Stargate Atlantis έχει να κάνει με την εξερεύνηση νέων κόσμων. Επικεντρώνεται περισσότερο στους εξωγήινους,τις συνήθειές τους, την τεχνολογία τους κτλ.

Προσωπικά και τις δυο σειρές τις καταευχαριστήθηκα. Με μικρή διαφορά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μια θα σου πρότεινα το Stargate Atlantis(καθώς προτιμώ περισσότερους κόσμους και εξωγήινους). Σε περίπτωση που το ξεκινήσεις καλό είναι να δείς πρώτα το Stargate SG-1 (αν δεν το έχεις ήδη δει).

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα με ποιά σειρά θα τις δεις, και οι δυο σειρές είναι φανταστικές. :)

Σε ευχαριστώ πολύ! Μια τέτοια γνώμη ήθελα να ακούσω πάνω κάτω :) Το Stargate SG-1 το έχω υπόψιν μου αλλά βλέπω που είναι 10 σεζόν και τρομάζω λίγο :hot:

#2165 DforDonald

DforDonald

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 29 January 2013 - 12:20

Σε ευχαριστώ πολύ! Μια τέτοια γνώμη ήθελα να ακούσω πάνω κάτω :) Το Stargate SG-1 το έχω υπόψιν μου αλλά βλέπω που είναι 10 σεζόν και τρομάζω λίγο :hot:

Εχε υποψη σου οτι οι 10 σεζον δεν συνδεονται μεταξυ τους σε αντιθεση με το ΒG που εχει ενα ενιαιο στορυ.
Το BG θεωρειται διακαιως μια απο τις καλυτερες σειρες των τελευταιων ετων και αν περα απο τα εφε σου αρεσει η αναπτυξη των χαρακτηρων , τα παχνιδια πολιτικης και η συγκινηση , θα το λατρεψεις.

Edited by DforDonald, 29 January 2013 - 20:36.

Posted Image

#2166 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 29 January 2013 - 12:54

Εχε υποψη σου οτι οι 10 σεζον δεν συνδεονται μεταξυ τους σε αντιθεση με το ΒG που εχει ενα ενιαιο στορυ.
Το BG θεωρειται διακαιως μια απο τις καλυτερες σειρες των τελευταιων ετων και αν σου περα απο τα εφε σου αρεσει η αναπτυξη των χαρακτηρων , τα παχνιδια πολιτικης και η συγκινηση , θα το λατρεψεις.

Όταν λες πως δεν συνδέονται μεταξύ τους τι εννοείς ακριβός? Το SG-1 με το Atlantis? Και γενικά το έχω απορία αυτό. Μπορώ να δω το Atlantis χωρίς να έχω δει την παλιά σειρά? Στέκεται από μόνο του?
Για το BG βρήκα αυτό το πάρα πολύ χρήσιμο post http://thunderpeel2001.blogspot.gr/2010/02/battlestar-galactica-viewing-order.html που σου λέει ακριβός με ποια σειρά θα μπορούσες να δεις την σειρά χωρίς να κάνει spoilers. Και από ότι φαίνεται έχει όντος πολύ στρωτή ιστορία! :)

#2167 Battlemage

Battlemage

Anime Freak

• Members
  • 376 posts

Posted 29 January 2013 - 14:09

Όταν λες πως δεν συνδέονται μεταξύ τους τι εννοείς ακριβός? Το SG-1 με το Atlantis? Και γενικά το έχω απορία αυτό. Μπορώ να δω το Atlantis χωρίς να έχω δει την παλιά σειρά? Στέκεται από μόνο του?

Κοίτα να δεις. Απο την μια μπορεί να σταθεί και μόνο του καθώς είναι άλλοι χαρακτήρες απο το SG-1. Απο την άλλη όμως υπάρχουν συνδέσεις με το πρώτο. Και σε χαρακτήρες και στη τεχνολογία. Συγκεκριμένα απο wikipedia:

The story of Stargate Atlantis follows the events of Stargate SG-1's seventh season finale episode "Lost City" and eighth season premiere episode "New Order", in which the cast of that series discovered an Antarctic outpost created by the alien race known as the Ancients. In the pilot episode "Rising", Stargate Command sends an international team to investigate the outpost, where Dr. Daniel Jackson discovers the location of Atlantis, the legendary city created by the Ancients, and Colonel Jack O'Neill visits the outpost after having been put in stasis and retrieved from it.

Με λίγα λόγια, θεωρητικά μπορείς να το δείς πρώτο, αλλά καλύτερο είναι να το δείς μετά. Για αρχή πάντως μπορείς να δείς την πρώτη ταινία που είναι και η εισαγωγή για όλες τις σειρές και αποφασίζεις μετά, ανάλογα με το πόσο σου άρεσε, με τι θα συνεχίσεις. Ο αριθμός των season πάντως, αν και είναι όντως τρομακτικός, αμα σου αρέσει το είδος αξίζει τον χρόνο σου.
Posted Image

#2168 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 29 January 2013 - 15:03

Ok, σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο! :)

#2169 DforDonald

DforDonald

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 29 January 2013 - 20:35

Np δες τα και τα δύο και πές μας τη γνώμη σου :gotit: !
Posted Image

#2170 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 01 February 2013 - 12:23

Spartacus is back!

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#2171 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 18 February 2013 - 01:47

Σώστε με από την βαρεμάρα (και τις εργασίες που έχω να κάνω)!! Θέλω μια σειρά να δω asap!!

Το σημαντικό είναι να μην είναι από αυτές τις σειρές που δίνουν βάση στο να σε κρατάνε όλη την ώρα στην αγωνία να δεις το επόμενο επεισόδιο και καταλήγεις να πρέπει να δεις 5-6 επεισόδια για να καταλάβεις κάτι. Αν όχι το κάθε επεισόδιο, θέλω τουλάχιστον τα 2 επεισόδια να τα ευχαριστιέσαι ρε παιδί μου ακόμη κι αν είναι να μήνεις σ' αυτά για σήμερα.

Κατά προτίμηση θέλω να έχει δράση ή φαντασία ή μυστήριο.

Γενικά δεν είμαι των σειρών. Οι μόνες σειρές που έχω δει είναι το GoT, το Carnivale (μια παλιότερη σειρά που μου άρεσε αρκετά) και το Arrow που είδα λόγω βαρεμάρας αυτές τις μέρες.

Θα προτιμούσα να μην είναι sci-fi εκτός αν το θεωρείτε πολύ σούπερ. :P

Υ.Γ. Απλώς για να σας προλάβω, δεν μου αρέσει το Spartacus, το έχω δοκιμάσει. :/

Edited by Gilmaru, 18 February 2013 - 04:02.

#2172 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 18 February 2013 - 02:21

Το σημαντικό είναι να μην είναι από αυτές τις σειρές που δίνουν βάση στο να σε κρατάνε όλη την ώρα στην αγωνία να δεις το επόμενο επεισόδιο και καταλήγεις να πρέπει να δεις 5-6 επεισόδια για να καταλάβεις κάτι.

Μόλις περιέγραψες το 99% των σειρών που βλέπω :P

Μυστήριο,δράση, φαντασία κλπ συνήθως σε κρατάνε σε αγωνία. Δες καμιά κωμωδία σε στυλ Two and a Half Men που έχουν μικρά αυτοτελή επεισόδια, κυρίως οι κωμωδίες δε σε κρατάνε σε αγωνία. Αλλιώς δοκίμασε κανά Breakout Kings (ως εκεί που το είχα φτάσει δεν σε άφηνε να αγωνιάς) ή κανά Psych . Δεν είναι τόσο το είδος που ζητάς αλλά είναι ότι πρέπει για να περνάει η ώρα όταν δεν έχεις τι να κάνεις.

Τώρα αν θες κάτι σε φαντασία με μυστήριο και δράση δες Grimm αλλά σε κρατάει σε αγωνία :P

#2173 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 18 February 2013 - 04:13

Σώστε με από την βαρεμάρα (και τις εργασίες που έχω να κάνω)!! Θέλω μια σειρά να δω asap!!

Το σημαντικό είναι να μην είναι από αυτές τις σειρές που δίνουν βάση στο να σε κρατάνε όλη την ώρα στην αγωνία να δεις το επόμενο επεισόδιο και καταλήγεις να πρέπει να δεις 5-6 επεισόδια για να καταλάβεις κάτι. Αν όχι το κάθε επεισόδιο, θέλω τουλάχιστον τα 2 επεισόδια να τα ευχαριστιέσαι ρε παιδί μου ακόμη κι αν είναι να μήνεις σ' αυτά για σήμερα.

Κατά προτίμηση θέλω να έχει δράση ή φαντασία ή μυστήριο.

Γενικά δεν είμαι των σειρών. Οι μόνες σειρές που έχω δει είναι το GoT, το Carnivale (μια παλιότερη σειρά που μου άρεσε αρκετά) και το Arrow που είδα λόγω βαρεμάρας αυτές τις μέρες.

Θα προτιμούσα να μην είναι sci-fi εκτός αν το θεωρείτε πολύ σούπερ. :P

Υ.Γ. Απλώς για να σας προλάβω, δεν μου αρέσει το Spartacus, το έχω δοκιμάσει. :/

Δες Leverage. Αυτοτελή επεισόδια, δράση, μυστήριο.

Αν και sci-fi, προτείνω ανεπιφύλακτα Firefly και Eureka.
Posted Image
Posted Image

#2174 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 18 February 2013 - 21:15

Προσπάθησα να δω eureka, νροπ στο 1ο 40άλεπτο. Απάλευτο.
Είδα και το 1ο επεισόδιο του following. Πολύ κακό, δε νομίζω να το αντέξω.
Το community έγινε τελικά αυτό που οι επικριτές του έλεγαν. Ένα μέτριο αυτοαναφορικό σόου με ποπ αναφορές και γκαγκ συμπεριφορές. Πολύ κρίμα.

Gilmaru GoT & Carnivale είναι από τις αγαπημένες μου σειρές, οπότε θα προσπαθήσω να σου προτείνω και εγώ κάτι.
OZ, φυλακές, τρομερή παραγωγή, ένταση και κάποιες εξαιρετικές στιγμές. HBO.
Girls, τώρα είναι στη 2η σεζόν του. 20άλεπτα επεισόδια awesomeness. Δεν έχει ούτε δράση, ούτε φαντασία ούτε μυστήριο.HBO
Supernatural. Από τις καλύτερες 1ες σεζόν σε υπερφυσικές σειρές με monster of the week.
Sherlock. Εξαιρετικός Σέρλοκ Χόλμς.
Dostor Who, everything you ever wanted.

Posted Image

#2175 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 19 February 2013 - 03:29

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις!

Supernatural, Grimm και Doctor Who φαίνονται δελαστικά για την περίοδο αυτή. Θα τα δοκιμάσω και βλέπουμε. :)