Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

.::: Movies recommendations :::.

• Please log in to reply
948 replies to this topic

#571 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 23 January 2009 - 18:47

Το υβρίδιο, που ήταν και στην 1η ταινία παρεπιπτόντως, δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά ούτε ο προ-προ-προ-προ πάππους του δεν έχει γεννηθεί.

Η ταινία λαμβάνει χώρα στον Μεσαίωνα και οι απόγονοι του Κορβίνου, τα παιδιά του οποίου ήταν ο πρώτος βρυκόλακας και ο πρώτος λυκάνθρωπος, μετρούν ,πιθανότατα, πολύ λίγες γενιές.

στην ταινία βλέπουμε πως οι Λυκάνθρωποι ξεσηκώνονται εναντίον των βρυκολάκων και πως αρχίζει ο πόλεμως μεταξύ τους.
Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#572 Shikamaru

Shikamaru

So Troublesome

• Members
  • 912 posts

Posted 23 January 2009 - 19:22

Η ταινία λαμβάνει χώρα στον Μεσαίωνα και οι απόγονοι του Κορβίνου, τα παιδιά του οποίου ήταν ο πρώτος βρυκόλακας και ο πρώτος λυκάνθρωπος, μετρούν ,πιθανότατα, πολύ λίγες γενιές.στην ταινία βλέπουμε πως οι Λυκάνθρωποιξεσηκώνονται εναντίον των βρυκολάκων και πως αρχίζει ο πόλεμως μεταξύ τους.

ok αυτο το καταλαβα

Το υβρίδιο, που ήταν και στην 1η ταινία παρεπιπτόντως

sorry αλλα το υβριδιο δεν ειναι ο τυπος που ειναι μισος βρυκολακας και μισος λυκανθρωπος :erk: γιατι αν θυμαμαι καλα αυτος στην 2 τανια εμφανιστηκε ή οχι :dazed::nosey:
Posted Image
Posted Image

#573 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 23 January 2009 - 19:29

Σχωρεμένος.
Καλέ την πρώτη ταινία την θυμάσαι;
Αλλά για να ξεμπλέξεις γρήγορα από αυτό το μπλέρδεμα επισκέψου την wikipedia. Λέει εκτενέστατα την πλοκή και για τις δύο ταινίες.

Edited by FinalFantasyVII-XIII, 23 January 2009 - 19:35.

Posted Image

#574 kleidokrator

kleidokrator

Flame Master

• Members
  • 237 posts

Posted 23 January 2009 - 20:28

Αν θέλετε να δείτε κάτι πραγματικά καλό τότε σας προτείνω το φανταστικό The Call Of Cthulhu. Πρόκειτε για την καλύτερη μεταφορά βιβλίου σε ταινία. Γυρισμένη σε ασπρόμαυρο και ντυμένη ηχητικά με μια αρκετά επιβλητική ορχηστρική μουσική έτσι ώστε να είναι πιστή ώς προς τα χρόνια που διαδραματίζεται.

Το σενάριο της ταινίας είναι ακριβώς όπως και στο βιβλίο. Η ιστορία ξεκινα όταν ο Francis Thurston γίνεται ο κληρονόμος και εκτελεστής της διαθήκης του θείου του George Angell, γνωστού γλωσσολόγου. Ανάμεσα στα έγγραφα που του άφησε υπάρχει και μια έρευνα του σχετικά με το δόγμα του Cthulhu. Μέσα από τα κείμενα αυτά, ο Francis, θα ανακαλύψει τον πραγματικό τρόμο που κρύβεται πίσω από την λατρεία του Cthulhu.
Spoiler:

Του δίνω χωρίς φόβο 10/10 :riiight:

"You can train a dog with food, you can buy a person with money, but there isn't a man alive able influence the wolves of Mibu! Some things will never change. A wolf will always be a wolf, the Shinsen Gumi will always be the Shinsen Gumi, and a manslayer will always be a manslayer!" Goro Fujita, also known as Hajime Saito

Posted Image

#575 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 22 February 2009 - 14:25

Λοιπόν, χθες πήγα και είδα το Valkyrie.

Posted Image

Η ταινία έχει να κάνει με την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου του 1944 (κατα την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου). Μια ομάδα αξιωματικών του Γερμανικού στρατού, αηδιασμένη απο την πολιτική του Χίτλερ η οποία έχει κοστίζει την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους, βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να ρίξει την κυβέρνηση, να πάρει στα χέρια της την εξουσία και να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο. Το σχέδιο στηρίζεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Να φύγει ο δικτάτορας απο την μέση.

Πολύ ωραία ταινία, πραγματικά. Παρόλο που ξέρεις την κατάληξη η ταινία σε κρατά σε αγωνία σχεδόν όλη την ώρα. Παίζουν πολλά γνωστά πρόσωπα ενώ οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές. Ακόμα και ο Τομ Κρούζ, ποτ εγώ δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, έπαιξε πολύ καλά τον ρόλο του επιτελάρχη Κλάους Φον Σταφενμπεργκ, υπεύθυνο της συνομωσίας. Επίσης, έκανα και πολύ ρεαλιστικά γνωστά πρόσωπα των ναζί, όπως ο Γκαίμπελς, ο Χίλμερ, ο Γκαίρινγκ αλλά και ο Χίτλερ (τον έπαιξε πολύ καλα ο ηθοποιός).

Βάζω 8,5/10 έχοντας στο νου πως ο Άρχοντας παίρνει 10/10, αλλά εμένα μου άρεσε εξίσου.

#576 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 February 2009 - 13:00

χμ... ο παράγοντας του Tom Cruise είναι αρκετός για να μη δω την ταινία.
προτιμώ το Amen του Κώστα Γαβρά με τον Mathiew Kassovits αν είναι να δω κάτι
για τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

#577 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 27 February 2009 - 13:14

αν προκειται για 2ο παγκοσμιο πολεμο προτιμω το kelly's Heroes

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#578 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 February 2009 - 13:59

αν το πας έτσι προτιμώ τα κανόνια του Ναβαρόνε :P:P

#579 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 February 2009 - 00:34

Κι εγω σας λέω να πάτε όλοι να δείτε τα Der Untergang και Das Boot. Οι καλύτερες ταινίες για τον 2ο ΠΠ τελικά βγήκαν απο γερμανούς.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#580 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 28 February 2009 - 04:50

Κι εγω σας λέω να πάτε όλοι να δείτε τα Der Untergang και Das Boot. Οι καλύτερες ταινίες για τον 2ο ΠΠ τελικά βγήκαν απο γερμανούς.

+1, ταινιάρες mustsees. :nod:

Στα γερμανικά movies να προσθέσω και μερικά άλλα που προσωπικά μου άρεσαν πολύ και είδα τα τελευταία χρόνια, τα lives of others (οι ζωές των άλλων), the counterfeiters (παραχαράκτες) και το lola rennt. (παίζει να ξεχνάω και μερικά αλλά δεν πειράζει)

Τώρα είμαι σε φάση oldtime-classics κατά τα άλλα και film-noir, είδα maltese falcon, sunset boulevard και casablanca όλα ένα κι ένα τι να λέω... o Bogart δε, θεούλης.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#581 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 28 February 2009 - 12:25

πω εσείς οι μεγάλοι μπορεί να μπορείτε να βλέπετε αυτές τις ταινίες ε; Αχ και να μπορούσα κι εγώ! Σαν μικρή που είμαι θα τις βαρεθώ!!!
Συγγνώμη που παίρνω το θάρρος να ρωτήσω για μια ταινία ενώ εδώ κάνουμε προτάσεις αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα έτσι δεν θα είναι μεγάλο το κακό νομίζω.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Masque_of_the_Red_Death_(film)
Η ταινία είναι The Masque of the Red Death από ένα μικρό αλλά μεγάλο αρiστούργημα του Allan Poe! Την έχει δει καποιος; Είναι τόσο καλή όσο φανάζομαι ή.....;
Αν την ζητήσω σε κανα video club θα την έχουν;

Και πάλι ζητώ συγγνώμη για το άσχετο αλλά αν και δεν την έχω δει την ταινία, μόνο έχω διαβάσει την πλοκή, σας προτείνω να την δείτε αν σας αρέσουν τετοιου είδους ταινίες και φυσικά ο Allan Poe.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!:byejg9:

Edited by FinalFantasyVII-XIII, 28 February 2009 - 12:39.

Posted Image

#582 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 28 February 2009 - 14:24

Λοιπόν, χθες πήγα και είδα το Valkyrie.

Posted Image

Η ταινία έχει να κάνει με την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου του 1944 (κατα την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου). Μια ομάδα αξιωματικών του Γερμανικού στρατού, αηδιασμένη απο την πολιτική του Χίτλερ η οποία έχει κοστίζει την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους, βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να ρίξει την κυβέρνηση, να πάρει στα χέρια της την εξουσία και να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο. Το σχέδιο στηρίζεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Να φύγει ο δικτάτορας απο την μέση.

Πολύ ωραία ταινία, πραγματικά. Παρόλο που ξέρεις την κατάληξη η ταινία σε κρατά σε αγωνία σχεδόν όλη την ώρα. Παίζουν πολλά γνωστά πρόσωπα ενώ οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές. Ακόμα και ο Τομ Κρούζ, ποτ εγώ δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, έπαιξε πολύ καλά τον ρόλο του επιτελάρχη Κλάους Φον Σταφενμπεργκ, υπεύθυνο της συνομωσίας. Επίσης, έκανα και πολύ ρεαλιστικά γνωστά πρόσωπα των ναζί, όπως ο Γκαίμπελς, ο Χίλμερ, ο Γκαίρινγκ αλλά και ο Χίτλερ (τον έπαιξε πολύ καλα ο ηθοποιός).

Βάζω 8,5/10 έχοντας στο νου πως ο Άρχοντας παίρνει 10/10, αλλά εμένα μου άρεσε εξίσου.

Ναι το είδα κι εγώ. Κατά λάθος . Πήγαινα να δω τον "Παράδεισο στη Δύση" του Γαβρά αλλά έκανα λάθος στην ώρα προβολής και έφτασα όταν είχε αρχίσει η ταινία. Οπότε μετά από πολύ πίεση της παρέας πήγα να δω το Valkyrie .
Μιας και έχω ασχοληθεί αρκετά με το WWII παρατήρησα ότι ιστορικώς είναι αρκετά ακριβής . Εάν παρατηρήσατε , πριν ο Στάουνφενμπερκ βάλει την βόμβα της τοποθετεί δύο φυτίλια . Αυτό είναι φαινομενικά ασήμαντο , αλλά δείχνει ότι όντως έγινε καλή δουλειά . Το μόνο λάθος που εντόπισα ήταν στις Μπότες των Ναζί όπου ήταν από καουτσούκ , πράγμα άτοπο διότι τότε δεν είχε εφευρεθεί ακόμα το καουτσούκ και οι σόλες ήταν σιδερένιες (εξού και ο θόρυβος που βγάζουν , εάν έχετε δει ντοκουμέντα εποχής) .Εκεί όμως που πάσχει η ταινία είναι στις ερμηνείες. Ο μισητός σαιεντολόγος Τομ κρουζ έχει να παίξει σωστά από το "Γεννημένος την 4η Ιουλίου" και εδώ για άλλη μια φορά έχει μπει στον Αυτόματο πιλότο και απλά πάει πέρα δώθε. Το συμπληρωματικό καστ είναι καλό από την άλλη , αλλά άμα δεν έχεις πρωταγωνιστή τι να το κάνεις...
O Singer στην σκηνοθεσία είναι καλός , αλλά και πάλι το όλο εγχείρημα δίνεται με Χολυγουντιανό τρόπο.

Εγώ θα έδινα ένα 7/10 και θα πρότεινα να δείτε αυτά που ανάφεραν τα παδιά και επίσης το Cross of Iron (1977) που ειδικά το τλευταίο μεταφέρει πιστότατα το κλίμα εκείνης της εποχής.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#583 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 01 March 2009 - 13:43

Λοιπόν είδα το The Curious Case of Benjamin Button και έχω να πω οτι νταξ καλή ήταν η ταινία αλλά δεν θεωρώ οτι ήταν τόσο καλή για να πάει στα Oscar.Πόσο μάλλον για να βραβευτεί κιόλας.Επίσης είδα άλλες δύο που είναι κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων της Τζέιν Ώστιν την "Emma" και το "Masfield Park" και ήταν ωραίες μέσα στο πνεύμα της εποχής πάντα.Αλλά επειδή τα βιβλία τα θεωρώ κατώτερα σε σχέση με άλλα που χει γράψει η ίδια συγγραφέας δεν τις ευχαριστήθηκα πολύ.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#584 Mixed Blessing

Mixed Blessing

FaithBringsWay2Impossible

• Members
  • 72 posts

Posted 01 March 2009 - 15:21

Κι εγώ!Η τελευταία ταινία που είδα ήταν το "The Curious Case of Benjamin Button".
Πριν την δω είχα πει στον εαυτό μου:"Καλά μην περιμενεις να δεις και την ταινιάρα με την super πλοκή του The dark Knight ή το τρομερό γέλιο σαν στις ταινιες των Jim Carrey ή Eddie Murphy"Γενικά πηγαινα πιο πολύ για την παρέα στο cinema κι οχι για την ταινια...Τα κοινωνικά (κι ιδίως το μελοδραμα) δεν ειναι και πολύ της προτιμησης μου..
Παρ'όλα αυτά η ταινία αυτή μου άρεσε περισσότερο απο το αναμενόμενο..Είχε μερικές τρομερές σκήνες που δικαιώνουν τη θέση της στα βραβεία,όπως την αρχική σκηνή που ο χρόνος αρχισε να γυρίζει πίσω για τους στρατιώτες.Οι σφαίρες επέστρεφαν σε slow motion στις κάνες και τα τρένα με τους νεαρούς στρατιώτες επέστρεφαν στους σταθμούς...

Με προβλημάτισε η σύντομη αφήγηση σχετικά με τον ρολογοποιό που εφτιαξε αυτό το ρολόι (μετά το θάνατο του γιου του στον πόλεμο)που πήγαινε προς τα πισω και το έβαλε στο στα8μό των τρένων..κι αρχικά δεν καταλαβα πώς συνδεοταν με την ταινία και τους κύριους πρωταγωνιστές.Έκανα όμως τη συνδεση στο τελος της ταινιας οταν αποφασισαν να αντικαταστησουν το αναποδο ρολοι του σταθμου με ενα σωστο και πιο συγχρονο την ιδια ομως μερα που o Benjamin πεθανε ακολουθώντας αυτη την αντιστροφη kai Παραδοξη πορεια ζωης..
Μαλλον τελικα η υποθεση του Benjamin Button ηταν ενα ασχημο παιχνιδι της μοιρας..Κι η εξηγηση της ειναι τοσο λογικη οσο το να πιστευει κανείς οτι η μοιρα καθως και η πικρα/ευχη/καταρα ενος ανθρωπου(και στην συγκεκριμενη πρειπτωση του ρολογοποιου)μπορουν να επηρεασουν τη ζωη καποιυ αλλου ατομου...

Α!Ακομη μου αρεσε πολυ και η σκηνη με το αμαξι που χτυπησε την μπαλαρινα..Παλι εχασα τον μπουσουλα και δεν μπορουσα να κανω την συνδεση αμεσως οταν αρχισε να περιγραφει ολα αυτα τα ασχετα μεταξυ τους συμβαντα χρησιμοποιωντας υποθετικο λογο που τελικα ολα μαζι ετσι οπως εγιναν οδηγησαν στο ατυχημα..

Τελοσπαντων..καλη ταινιουλα..αντε να δουμε τωρα ομως το Watchmen:8):
Posted Image

You cannot l e a v e the past , but you cannot l i v e in the past

...Death leaves no beautiful corpses...

#585 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 04 March 2009 - 22:42

Jay and silent bob πάνε στο hollywood και τα κάνουν ταναπου...
μου θύμισε ότι τα 90s και οι ήρωες του are long gonne και θέλω τώρα να κατεβάσω ταινίες
που βρωμάνε 90τίλα