Καλησπερα σε ολους!!!Ελπιζω να ειστε μια χαρουλα....
ψαχνω,για ταινίες που να κρυβουν μεσα μυστηριο και να εχουν να κανουν με δολοφονους...δηλαδη κατι παρομοιο με death note χωρις βεβαια τα μεταφυσικά στοιχεια.....μηπως εχετε κατι καλο να μου προτείνετε?
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. 
Αυτό που ζητάς ίσως υπάρχει σε μεγάλο βαθμό σε ταινίες Hitchcock αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα τις έβλεπες. (filmnoir ασπρόμαυρες, παλιές ταινίες κτλπ)
Κατά τα άλλα, πρόσθεσε στις κλασικούρες του Leon και τις εξής πασίγνωστες ταινίες κυρίως για το
μυστήριο και όχι τόσο για τους σκοτωμούς (αν και θα τις έχεις δει μάλλον "όλες" γιατί τις ξέρουν και οι πέτρες) ^^ :
Dracula, Fight Club, silence of the lambs, Oldboy, The Shining, Pan's Labyrinth, The Prestige. (τα τελευταία 2 τείνουν σε mystery-κοινωνικά κι όχι τόσο σε detective-thriller αλλά θα σε καλύψουν σε όλους τους τομείς σαν ταινίες imho αφού σου αρέσει το μυστήριο, και έχουν κι ελάχιστα το μεταφυσικό στοιχείο αλλά μη τρελαίνεσαι είναι σε πολύ μικρό βαθμό.)
μετά στο στυλ που είπες είναι ίσως και το V for Vendetta αν και δε ξέρω πως θα σου φανεί.
Τέλος υπάρχει μια anime σειρά που έχει ακριβώς αυτό που είπες και πολλά περισσότερα, και υπάρχει και στο forum για free download. ^^ (ναι καλά κατάλαβες για το Monster μιλάω) αλλά μάλλον θα το έχεις δει και αυτό .

Αυτά.