Jellal Fernadez
Zαλάδα με έπιασε. Ανάκατες κατηγορίες και καινούρια ονόματα προτού καν ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει με τους ήδη υπόπτους. Νωρίτερα κάπως φαίνονταν να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα αλλά μου φαίνεται πως πάλι πρέπει να ασχοληθούμε με κάποιους κύριους. Έρζα, αγάπη μου δώσε μου δύναμη να αρχίσω να φωνάξω δυνατά:
Το χάος, η απουσία πληροφορίας και οι κατηγορίες που πετούν πέρα-δώθε δεν βολεύουν τους αθώους αλλά τους δολοφόνους οι οποίοι βρίσκουν πιο εύκολα μέρη να κρυφτούν και πιο εύκολα στημένες κατηγορίες εναντίον αθώων για να βασιστούν και να παραπλανήσουν.Γιατί δεν κλείνουμε ένα-ένα τα ανοιχτά μέτωπα όσο προχωράμε; Βλάπτει αυτό κάπως; Και μην σκέφτεστε τι είμαι εγώ που το έγραψα αυτό, υποψιαστείτε με ελεύθερα, δεν είναι να μου έχετε καμια εμπιστοσύνη όπως σε κανέναν άλλο πέρα απο τον εαυτό σας. Σκεφτείτε όμως αν η παραπάνω πρόταση ισχύει ή όχι.
Πιο συγκεκριμένα τώρα:
Λοιπόν, κύριε
Medicine Seller(NWS), διάβασα με ενδιαφέρον τη θεωρία σας και μπορώ να σας πω πως διαφωνώ. Τα επιχειρήματα που έχετε παραθέσει είναι τελείως συμπτωματικά. Η Slam(OdyMonaxos) θα μπορούσε άνετα να υπερασπιστεί έναν αθώο εναντίον κάποιου αθώου για ξεκάρφωμα ενώ κρίνετε και από τα λόγια του
L για τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλα πράγματα όπως την ικανότητα του μέχρι τώρα να παραθέσει επιχείρημα η οποία είναι μηδενική. Και όχι επειδή δεν έχει. Για παράδειγμα:
Πάμε πίσω στην πρώτη νύχτα και δείτε την ροή της ψηφοφορίας (posts #63 ως #86). Ο κύριος
Xerxes Break (John Crabs) είναι ο πρώτος που ψηφίζει τον L καπάκι έπειτα από την κυρία
Ayame ενώ ο δολοφόνος Okabe ψηφίζει Akagi. Έπειτα ψηφίζετε εσείς τον L (έπειτα αλλάξατε) και ο επιθεωρητής κάνει 3 τις ψήφους του. Ακολουθούν οι δύο ψήφοι της
Orihara Izaya(DiamondsofBlood) και Oreki Hotarou (Iristella) εναντίον του Okabe που φέρνουν τον τελευταίο μια ψήφο κάτω από τον L.
Ο κύριος Okabe τότε, το άτομο που ξέρουμε τώρα πως είναι δολοφόνος, αλλάζει τη ψήφο του ενάντια στον κύριο L για να σώσει το τομάρι του. Το κάνει κατευθείαν, άκρως διακριτικά χωρίς να περιμένει καθόλου να δει αν θα σχηματιστεί διαφορετικό ρεύμα κάτι που πιστεύω πως θα έκανε αν ο L ήταν συνένοχος του.
Ακόμα και το γεγονός πως η Slam φαίνεται να τον υποστηρίζει στα λόγια είναι ελαφρυντικό κατά την γνώμη μου. Δεν είναι και το πιο πιθανό να "συνδεθεί" έτσι ένας ένοχος με έναν συνένοχο του τόσο νωρίς, ιδιαίτερα μια δολοφόνος (η Slan) που προφανώς στόχος της ήταν να περάσει απαρατήρητη την ίδια ώρα που ο
L είναι από την αρχή στη λίστα με τους πιο ύποπτους. Δεν θα γινόταν ποτέ τόσο χαζή.
Θέλω λοιπόν την γνώμη σας πάνω στην παραπάνω επιχειρηματολογία -οποιουδήποτε η γνώμη είναι ευπρόσδεκτη. Και επίσης έχω και εγώ μια ερώτηση για εσάς συγκεκριμένα κύριε
Medicine Seller: Είστε περισσότερο σίγουρος για την αθωότητα του Xerxes ή για την ενοχή του L; Ή ομοίως και για τα δύο; Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα εγώ δεν κόβω το χέρι μου για την αθωότητα του L ακόμα και με τα παραπάνω ελαφρυντικά (και δεν το λέω για να δικαιολογηθώ αργότερα). Θεωρώ αρκετά ως πολύ πιο ύποπτο τον Xerxes. Αν κάνω λάθος εδώ θα είμαι και θα τα πούμε. Δεν θα κλάψω και ιδιαίτερα αν ο L τελικά πεθάνει μιας και με την στάση του, ακόμα και αθώος να αποδειχθεί, μας έχει κανει να ασχοληθούμε μαζί του περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Πιστεύω ωστόσο πως πράγματι είναι αθώος.
Συνοψίζοντας, μετά την νύχτα, κάποια άτομα άλλαξαν γνώμη για τον
Xerxes και είναι άτομα που μέχρι τώρα ήταν σωστά, κάτι που με κάνει να σκεφτώ μια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τόσα πολλά στοιχεία και την δική μου εντύπωση άρα θα ψηφίσω τον εν λόγω κύριο.
Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό, τώρα με αυτήν την αναλογία
1:2, επιθεωρητής που γνωρίζει δύο δολοφόνους πρέπει να ανοιχτεί και να τους κατονομάσει ή τουλάχιστον να φροντίσει πως ο θάνατος του θα προσφέρει στους ζωντανούς αθώους, έγκυρες και εξασφαλισμένες πληροφορίες. Μην το ρισκάρετε. Δεν θα βαράνε πάντα στον γάμο του καραγκιόζη οι δολοφόνοι. Είναι τόσο το χάος εδώ μέσα που κάθε σημαντική πληροφορία είναι επιθυμητή.