Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ας παίξουμε RISK - Forum Style
Posted 02 July 2012 - 19:45
And .... here is my manga list so far
Also i'm proud to say that i'm the founder and editor of this blog!
And yes i stole this style from you mirana_neko! I have no regrets....
Posted 02 July 2012 - 19:55
Ανακατατάξεις, ανατροπές και θύματα. Δύο παίκτες κρατούν ηπείρους στην αρχή του τρίτου γύρου, Τα ταμπουρωμένα Fandom Resorts και τα Ηνωμένα Μουσουλμανικά Έθνη ενώ η E.Σ.Σ.Α έχασε το bonus που είχε στη Ν. Αμερική. Οι υπόλοιποι παίχτες συνεχίζουν να είναι wild cards σε όλη την κατάσταση.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΑΙΚΤΗΣ - ΠΕΡΙΟΧΕΣ
1. E.Σ.Σ.Α 10
1. U.M.S 10
3. Fandom Resorts 8
4. Yaoiland 6
4. Johto Region 6
6. The Heartlands 2
ΠAIKTHΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
1. E.Σ.Σ.Α 20
2. Fandom Resorts 16
3. U.M.S 15
4. Johto Region 13
5. The Heartlands 8
6. Yaoiland 7
GM: Παίζει o OdyMonaxos (Ε.Σ.Σ.Α) με 3 στρατιώτες και 2 κάρτες.
Edited by Black Kaiser, 02 July 2012 - 20:00.
Posted 03 July 2012 - 10:56
Posted 03 July 2012 - 10:57
Posted 03 July 2012 - 14:31
Κάποια στιγμή αργότερα θα σας ποστάρω και πάλι τι παίζει με τις κάρτες αφού από τον επόμενο γύρο κάποιοι ή όλοι θα έχετε 3 και θα μπορείτε να τις ανταλλάξετε.
Λοιπόν, μιας που από τον επόμενο γύρο κάποιοι ή όλοι από εσάς θα έχουν 3 κάρτες και θα μπορούν να τις εξαργυρώσουν με στρατιωτάκια, λίγα λόγια για το πως θα γίνεται αυτό.
Αρχικά, σκεφτόμουν να μπορεί ο κάθε παίχτης να τις εξαργυρώνει κάθε φορά που έρχεται η σειρά του. Δηλαδή να τοποθετεί τα στρατιωτάκια που κέρδισε από τις κάρτες μαζί με τα στρατιωτάκια που δικαιούται λογω περιοχών και ηπείρων. Μετά όμως σκέφτηκα πως τα bonus από τις κάρτες είναι αρκετά ως εξαιρετικά ισχυρά (6 και 14 στρατιωτάκια) και αυτό ευνοεί τους παίκτες που παίζουν στην αρχή. Σκεφτέιτε για παράδειγμα το σενάριο του να έχετε όλοι 5 κάρτες στον 6ο γύρο. Ο P.Z.W.Y.S που παίζει τελευταίος θα περίμενε να παίξουν πρώτα 5 παίκτες με 14 τουλάχιστον νέους στρατιώτες ο καθένας τους να αλωνίζουν τριγύρω. Μάλλον θα έχανε χωρίς καν να προλάβει να βάλει τους δικούς του στον χάρτη

Το πιο δίκαιο από όλα θα ήταν τα στραιτιωτάκια από κάρτες (και μόνο αυτά) να μπαίνουν όπως τα 13 πρώτα. Δηλαδή από παραπάνω από έναν παίκτες στην αρχή του γύρου, προτού παίξει ο πρώτος παίκτης και κρυφά, με pm. Ετσι υπάρχει η απόλυτη ισορροπία μεταξύ των παικτών αφού μετράει καθαρά μόνο ο αριθμός των καρτών που κατέχουν και όχι η σειρά με την οποία παίζουν. Όταν τελειώνει ένας ολόκληρος γύρος θα ρωτάω με pm παίκτη αν θέλει να εξαργυρώσει τις κάρτες του και αν ναι, σε ποιες περιοχές θέλει να βάλει τα στρατιωτάκια. Αυτό βάζει και το παιχνίδι της έκπληξης μέσα γιατί με την εξαργύρωση των καρτών, κανείς παίχτης δεν θα είναι σίγουρος για την ισορροπία δυνάμεων στο άνοιγμα ενός νέου γύρου. Επίσης, οι πρώτοι παίκτες αποκτούν και το πλεονέκτημα που είχαν οι τελευταίοι, δηλαδή να μην γνωρίζουν οι αντίπαλοι τους αν κρατάνε τις 3 κάρτες ή αν πηγαίνουν για 5 και επομένως να δρουν και εκείνοι ανάλογα.
Νομίζω είναι απλό αλλά όποιος δεν το καταλαβαίνει μπορεί να ρωτήσει εδώ ή σε pm ή απλά να περιμένει και να το δει καθώς παίζουμε.

Edited by Black Kaiser, 03 July 2012 - 14:36.
Posted 03 July 2012 - 14:46
Στο χάρτη και μετά την πρώτη επίθεση του πρώτου παίκτη δεν θα φανεί που έγιναν οι ενισχύσεις?
Posted 03 July 2012 - 14:58
Δεν το πολυκατάλαβα.
Στο χάρτη και μετά την πρώτη επίθεση του πρώτου παίκτη δεν θα φανεί που έγιναν οι ενισχύσεις?
Ναι, θα φανούν με το ξεκίνημα ενός νέου γύρου, πριν κάνει την επίθεση του ο πρώτος παίκτης. Απλά οι άλλοι παίκτες θα έχουν και αυτοί ήδη τοποθετήσει τους στρατιώτες τους και δεν θα μπορούν να "εκμεταλλευτούν" το γεγονός πως παίζουν πιο μετά και βάλουν τα στρατιωτάκια τους με την γνώση του πως έχουν παίξει οι πρώτοι παίχτες. Αλλά το κύριο point είναι να μην έχει καποιος πλεονέκτημα να χρησιμοποιήσει τα στρατιωτάκια του από τις κάρτες κυριαρχώντας στον χάρτη ενώ οι άλλοι πάικτες δεν μπορούν να το κάνουν λόγω σειράς παιχνιδιού και μόνο. Ειδικά στην περίπτωση των 5 καρτών και του bonus των 14 στρατιωτών.
Δηλαδή παρότι και οι δύο πάικτες έχουν τον ίδιο αριθμό καρτών, ο ένας να προλάβει να φάει τον άλλο μόνο και μόνο επειδή έπαιξε πρώτος. Ειδικά με το +14. Αυτό θέλω να αποφύγω. Ρόλο πρέπει να παίζει ο αριθμός των καρτών, όχι η σειρά με την οποία παίζετε. Αλλά όλο το θέμα είναι ανοικτό. Αν διαφωνείτε πείτε το και το αλλάζουμε. Εσείς παίζετε εξάλλου.

Edited by Black Kaiser, 03 July 2012 - 14:59.
Posted 03 July 2012 - 15:01
Posted 03 July 2012 - 15:04
Posted 03 July 2012 - 15:09
And .... here is my manga list so far
Also i'm proud to say that i'm the founder and editor of this blog!
And yes i stole this style from you mirana_neko! I have no regrets....
Posted 03 July 2012 - 15:47
Επίσης αν τελικά ο Ody ποστάρει το βράδυ, επειδή δίνω αύριο και έδινα και σήμερα και είμαι λίγο σε zombie mode θα ποστάρω αύριο το απόγευμα. Ναι το ξέρω, θέλετε να με σφάξετε αλλά πραγματικά παιδιά είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Παρόλαυτα αν καταφέρω να ποστάρω νωρίτερα, θα το κάνω

Posted 03 July 2012 - 15:52
Posted 03 July 2012 - 15:56
Ναι και εγώ συμφωνώ.
Επίσης αν τελικά ο Ody ποστάρει το βράδυ, επειδή δίνω αύριο και έδινα και σήμερα και είμαι λίγο σε zombie mode θα ποστάρω αύριο το απόγευμα. Ναι το ξέρω, θέλετε να με σφάξετε αλλά πραγματικά παιδιά είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Παρόλαυτα αν καταφέρω να ποστάρω νωρίτερα, θα το κάνω
Τι λες καλέ, μην αγχώνεσαι, κοίτα να τελειώσεις με τις υποχρεώσεις σου και το παιχνίδι εδώ θα είναι, δεν πάει πουθενά.
Posted 04 July 2012 - 09:41
Επιτίθεμαι με 3 στρατιώτες από το Περού στη Βενεζουέλα.
Αν είναι δυνατό, μετά επιτίθεμαι με όλους τους στρατιώτες από τη Βενεζουέλα στην Κεντρική Αμερική.
Πιθανή αιτία θανάτου, ξεκοίλιασμα.
Posted 04 July 2012 - 09:55
Χάρτης:
GM: Ody συνεχίζεις τον γύρο σου? Κάνεις άλλη επίθεση, κάνεις μετακίνηση ή τέλος?
Also tagged with one or more of these keywords: risk, game, war, dice, board game, world domination, pink, glitter, bishounen, yaoi
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Konpeki no KantaiStarted by valadorn , 25 Jun 2023 ![]() |
|
||
The Community Bar →
Off Topic →
Poll
Magic the Athens GatheringStarted by pc_magas , 07 Nov 2018 ![]() |
|
||
The Community Bar →
Off Topic →
DnD meeting plan discussion: Θέλω να παίξω DNDStarted by pc_magas , 03 Aug 2018 ![]() |
|
||
.aNiMe//GR →
Κανόνες και Ανακοινώσεις →
Tis the season to be jolly... fa la la la la la la la laStarted by mono , 25 Dec 2017 ![]() |
|
||
The Community Bar →
Play By Post →
RISK →
Let's Play Risk: The Crusade of Terra MarianaStarted by Black Kaiser , 03 Jul 2017 ![]() |
|