Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#196 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 14 September 2010 - 22:32

Τα comics του 9 της ελευθεροτυπίας ξέρει κανεις ποια έχουν βγει έως τώρα?
Έχω χάσει το tracking τους πλέον και δεν βρίσκω την σελίδα με την πλήρη λίστα όσων έχουν βγει έως τώρα..

Can't help you there.

Μόνο το γεγονός ότι δεν έχουν βγάλει όλα τα Αρμάδα (Sillage στο original) & αναγκάστηκα να τα διαβάσω στα Γαλλικά είναι το σίγουρο που μπορώ να σου πω.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#197 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 14 September 2010 - 22:33

Μιας και βρηκα ενα thread για comics ας προτεινω καποια τα οποια βρηκα πολυ καλα:

Transmetropolitan
Watchmen
The Sandman
Swamp-Thing (Alan Moore)

Υπάρχει λόγος που όλα τους θεωρούνται υπερ-κλασσικές προτάσεις. :)
----

#198 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 14 September 2010 - 23:28

Can't help you there.

Μόνο το γεγονός ότι δεν έχουν βγάλει όλα τα Αρμάδα (Sillage στο original) & αναγκάστηκα να τα διαβάσω στα Γαλλικά είναι το σίγουρο που μπορώ να σου πω.

Έχω νομίζω 3 ή 4 από τα Armada. O δημιουργός νομίζω έχει βγάλει και extras με την Nabis όταν ήταν μικρή στον πλανήτη της..
Μέχρι να τα βγάλουν όλα θα βγάλουμε σπυράκια... (για να μην αρχίσω για τα αλλα..)

Πάντως η εσχατη λύση θα είναι να πάω στο αρχείο τους και να ξηλώσω τα ράφια..

#199 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 15 September 2010 - 08:49

Μόνο οι μεταβαρώνοι νομίζω έχουν βγει ολοκληρωμένοι στα Ελληνικά.Ίσως και το skydoll.Όλα τα υπόλοιπα όμως είναι μισά

#200 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 September 2010 - 09:13

Το skydoll δεν έχει βγει όλο (νομίζω έχει βγει μόνο ο 1ος τόμος), εδώ δεν έχει τελειώσει καν το ορίτζιναλ..
Και τα αρπακτικά (rapaches) είναι κομπλέ (όπως και οι Μεταβαρόνοι), και νομίζω και το Blacksad αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Posted Image

#201 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 15 September 2010 - 10:20

Το skydoll δεν έχει βγει όλο (νομίζω έχει βγει μόνο ο 1ος τόμος), εδώ δεν έχει τελειώσει καν το ορίτζιναλ..

Σιγουρα εχει βγει ο 2ος, τον βρισκω παντου σε περιπτερα, και νομιζω και ο τριτος αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος γι'αυτο.

#202 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 15 September 2010 - 11:16

Οι 2 τόμοι από skydoll έχουν σίγουρα βγει γιατί τους έχω , ο τρίτος βγήκε ;;; Βγήκε και ο δεύτερος τόμος από αρπακτικά ;;; Γιατί δεν τα μαθαίνω εγώ αυτά ;:cry5:

Από Armada έχουν βγει οι 4 πρώτοι τόμοι αλλά έχει πολύ πράγμα ακόμα , μέσα από τα τεύχη έχουν βγει και οι υπόλοιποι (νομίζω) . Απ ότι όμως θυμάμαι δεν έχει τελειώσει έτσι και αλλιώς η σειρά , βγάζει κ άλλα .

Από Blacksad έχουν βγει οι 3 τόμοι που υπάρχουν , ο 4ο (στα γαλλικά )παίζει να μην έχει βγει ακόμα ή αν έχει βγει είναι πάρα πολύ φρέσκος , το περιμένουμε όμως όπως-όπως .

Επίσης έχουν βγει οι τέσσερεις τόμοι από Φωτεινή της νύχτας , τα 2 Manifesto , Blood Opera ,Travis 1 & 2 , Intra Muros από Ζαφειριάδη και Χριστούλιας και 1 τόμος ο Χάρος βγήκε παγανιά . Έχουν βγει και κάποια άλλα που δεν τα παρακολουθώ , όπως πχ οι Μεταβαρόνοι και η χρυσή πόλη .

Αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτά που ανέφερα σας εκλιπαρώ να με ενημερώσετε , δεν έχω πάρει χαμπάρι τίποτα :P

Edited by Glaurung, 15 September 2010 - 17:02.

Posted Image

#203 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 06 October 2010 - 21:51

Μια εισαγωγική περιγραφή για (web)comic που μάλλον δεν λέει να μπει ως ξεχωριστό νήμα· το πρωτοδημοσίευσα αλλού:

Το Khaos Komix εκ πρώτης όψεως μοιάζει ένα ακόμη αδιάφορο webcomic με μέτριο σχέδιο και κοινότοπο τίτλο. Ωστόσο μια τέτοια περιγραφή αδικεί μια σπάνια δουλειά· μια σειρά από slice of life ιστορίες εφήβων, αγοριών και κοριτσιών, που έχουν σαν κοινό τους να διαφέρουν· να διαφέρουν ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου.
Posted Image
Οι ιστορίες των παιδιών κινούνται είτε στα πλαίσια της συνειδητοποίησης της πραγματικής τους φύσης, είτε της εσωτερικής τους μάχης είτε στην εξωτερίκευση και την αναζήτηση αποδοχής.
Το κόμικ δεν είναι πάντα χαρούμενο, κι ας έχουν οι χαρακτήρες τα αστεία τους σημεία. Η άρνηση και η απουσία αποδοχής είναι δύσκολες φάσεις για ένα έφηβο.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κόμικ αυτού είναι ότι οι ιστορίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους αλλά η κάθε μια αφηγείται από διαφορετικό άτομο, εισάγοντας διαφορετικές ερμηνείες σε αρκετά γεγονότα.
Ακόμα ένα σημείο που αξίζει αναφοράς είναι ότι το γεγονός ότι ο συγγραφέας όντας ο ίδιος διαφυλικός φροντίζει ιδιαίτερα να διατηρεί τον ρεαλισμό (στον αντίποδα θα βάζαμε μεγάλο ποσοστό των ιαπωνικών Girls και Boys Love κόμικ). Είναι επίσης και geek και αυτό φαίνεται στα έξτρα του σάιτ.
Posted Image

Υπάρχουν μέχρι στιγμής 7 ιστορίες, με τις δυο πρώτες, τις ιστορίες του Στιβ και του Μαρκ να έχουν επίσης εκδοθεί σε hardcopy.

Δεν θα χαρακτήριζα το κόμικ ακατάλληλο για ανηλίκους (τα side stories ωστόσο είναι) αλλά αναπόφευκτα απαιτεί μια δόση αποδοχής προς τα άτομα που τυχαίνει να είναι είτε ομοφυλόφιλα ή αμφιφυλόφιλα είτε δεν ανήκουν στο φύλο που τους αποδόθηκε βιολογικά.

#204 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 October 2010 - 00:21

^This one f@cking sucks όμως! :P

Αν δεν το είχα διαβάσει θα είχα εντελώς λανθασμένη εντύπωση από το review σου γιατί πραγματικά μου φαίνεται ότι του προσδίδεις απύθμενα περισσότερο "κύρος" από όσο έχει (αν έχει).
Ήταν πραγματικά ένα χάσιμο χρόνου και σεναριακά και σχεδιαστικά και γενικότερα. Από τα χειρότερα webcomic του είδους και πραγματικά αναρωτιέμαι τι του βρίσκουν.
Όχι ότι δεν έχει κάποιες καλές στιγμές αλλά πραγματικά έχασα το χρόνο μου με το συγκεκριμένο. Και από ρεαλισμό ό,τι να 'ναι. Πέφτει στα κλασσικά παραπτώματα στα οποία υποκύπτουν τα περισσότερα gay/lesbian webcomics σε σημείο του να γίνεται παιδαριώδες.

Πραγματικά σας αποτρέπω από το συγκεκριμένο.

Posted Image

#205 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 07 October 2010 - 00:54

τα κλασσικά παραπτώματα στα οποία υποκύπτουν τα περισσότερα gay/lesbian webcomics.

Άμα μπορώ να ρωτήσω ποια είναι αυτά?
----

#206 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 October 2010 - 01:34

Δεν έχουν ρεαλισμό από τη στιγμή που οι ετεροφυλόφιλοι είναι είδος προς εξαφάνιση (αν καν εμφανίζονται), τα κλισέ δίνουν και παίρνουν, ενώ όλοι ξέρουμε ότι είναι στον άνθρωπο και όχι στην επιλογή σεξουαλικότητας η προσωπικότητα που θα αναπτύξει κάποιος. Η οποιαδήποτε σεξουαλικότητα δεν είναι η μοναδική πυξίδα του ανθρώπου. Το θέμα με το συγκεκριμένο είναι ότι δεν προσπαθεί να είναι μεταφορικό, όπου και τέτοια παραπτώματα θα έπαιρναν άλλη διάσταση, αλλά ρεαλιστικό, και εκεί το χάνει.

Τα κλισέ αυτών των κόμικ είναι πολύ περισσότερα, αλλά επειδή το συγκεκριμένο πάνε και κάποια χρόνια που το διάβασα δεν είμαι 100% σίγουρη για το ποιά από τα υπόλοιπα εμφανίζονται.

Posted Image

#207 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 October 2010 - 13:26

^This one f@cking sucks όμως! :P

Αν δεν το είχα διαβάσει θα είχα εντελώς λανθασμένη εντύπωση από το review σου γιατί πραγματικά μου φαίνεται ότι του προσδίδεις απύθμενα περισσότερο "κύρος" από όσο έχει (αν έχει).
Ήταν πραγματικά ένα χάσιμο χρόνου και σεναριακά και σχεδιαστικά και γενικότερα. Από τα χειρότερα webcomic του είδους και πραγματικά αναρωτιέμαι τι του βρίσκουν.
Όχι ότι δεν έχει κάποιες καλές στιγμές αλλά πραγματικά έχασα το χρόνο μου με το συγκεκριμένο. Και από ρεαλισμό ό,τι να 'ναι. Πέφτει στα κλασσικά παραπτώματα στα οποία υποκύπτουν τα περισσότερα gay/lesbian webcomics σε σημείο του να γίνεται παιδαριώδες.

Πραγματικά σας αποτρέπω από το συγκεκριμένο.

Θα δγιαφωνίσω :) Έχω διαβάσει 2~3 μόνο webcomic αυτής της θεματολογίας, το ομολογώ, αλλά το βρήκα πολύ καλό.
Σίγουρα επικεντρώνεται στους LGBT χαρακτήρες αποκλειστικά, αλλά και αυτό είναι μέρος του premise του. (Σχεδιαστικά όντως δεν είναι σπουδαίο).
Δεν το έχω διαβάσει όλο ακόμα, αλλά δεν παρατήρησα να προσδίδει προσωπικότητες με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό (εν αντιθέσει με ένα άλλο γνωστό μας είδος :P). Ακολουθεί την πεπατημένη των slice of life ωστόσο.
Η περιγραφή μου ναι, είναι υπερβολική τώρα που την ξαναδιαβάζω (I blame Canada το ότι δεν μου περνά το γράψιμο), αλλά το κόμικ δεν ήταν τόσο κακό όσο αφήνεις να εννοηθεί. Μαζί του έφτασαν σε κονσένσους τα yaoi και bara fanboys, δεν είναι λίγο πράγμα αυτό.

#208 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 October 2010 - 13:55

Κοίτα όταν βλέπω διθυράμβους για κάτι που στην καλύτερη μετά βίας είναι μέτριο well, δεν μπορώ να συγκρατηθώ.
Δεν είναι μέρος του premise του, ενώ υποτίθεται ότι παρουσιάζεται ως ρεαλιστικό (και από τον δημιουργό του και από το δικό σου ποστ).
Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις το θέμα πιο πολύ με αυτού του είδους τα webcomic.

Posted Image

#209 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 October 2010 - 14:06

Στην αρχική κιόλας σελίδα ο δημιουργός αναφέρει ότι παρουσιάζει μόνο τις ιστορίες των ΛΟΑΔ χαρακτήρων:
Spoiler: κάτω κάτω

Θα συμφωνήσω ότι χάνει λόγω αυτού, αλλά είναι μέρος του premise.
Έχεις να προτείνεις κάποια άλλα; Όπως είπα, κρίνω με πολύ μικρό δείγμα.

#210 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 October 2010 - 14:39

Εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως ρεαλιστικό...

Σου έρχεται pm dear meidei

Posted Image