Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#181 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 02:12

Well makisa δεν έχεις άδικο σε όσα καταλογίζεις στο Walking Dead. Προσωπικά επειδή ίσως ευθύς εξαρχής δεν το πήρα και πολύ στα σοβαρά (δεν νομίζω ότι προσποιείται ότι είναι κάτι πέρα από την φύση του tbh) και επειδή ίσως το μοναδικό μέτρο σύγκρισης που έχω είναι το manga High School of the dead, το καταδιασκεδάζω. Αντερα (check), zombies (check), δράση (check) what more can an overused from studying brain ask? :3

Zade πραγματικά δεν έχω πρόβλημα με τα είδη. Στα υπερηρωικά κολλάω στο ότι τα σύμπαντα είναι λίγο αχανή και είναι εύκολο να μπλέξει κανείς τα μπούτια του otherwise I am ok.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά και για τις διευκρινήσεις γύρω από τους ορισμούς. Downloading και επιστρέφω με εντυπώσεις.

#182 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 02:25

Well makisa δεν έχεις άδικο σε όσα καταλογίζεις στο Walking Dead. Προσωπικά επειδή ίσως ευθύς εξαρχής δεν το πήρα και πολύ στα σοβαρά (δεν νομίζω ότι προσποιείται ότι είναι κάτι πέρα από την φύση του tbh) και επειδή ίσως το μοναδικό μέτρο σύγκρισης που έχω είναι το manga High School of the dead, το καταδιασκεδάζω. Αντερα (check), zombies (check), δράση (check) what more can an overused from studying brain ask? :3

Zade πραγματικά δεν έχω πρόβλημα με τα είδη. Στα υπερηρωικά κολλάω στο ότι τα σύμπαντα είναι λίγο αχανή και είναι εύκολο να μπλέξει κανείς τα μπούτια του otherwise I am ok.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά και για τις διευκρινήσεις γύρω από τους ορισμούς. Downloading και επιστρέφω με εντυπώσεις.

Βασικά εκεί είναι το πρόβλημα. Στην αμερική περνιέται ως "σκεπτόμενο" zombie flick (και καλά zombie apocalypse με char development και moral subplots). Μάλιστα τον οκτώβρη μεταφέρεται στην αμερικάνικη τηλεόραση με δημιουργό τον Frank Darabont(shawshank redemption, the green mile, the mist).
Πάντως με την λογική της σύγκρισης με το HSOTD έχεις απόλυτο δίκιο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#183 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 02:49

Θεωρούν επίσης και το Twilight ως την υπέρτατη ιστορία αγάπης (και όχι μόνο εκεί) so yeah... Ντάξει imo βασική παρανόηση στο θέμα είναι ότι οτιδήποτε δεν είναι εντελώς braindead και απαιτεί τον ελάχιστο βαθμό σκέψης και προβληματισμού και έχει και μια ωραία ατμόσφαιρα συνδυασμένη με το shock factor που προαναφέραμε, είναι παράλληλα και βαθύ σε επίπεδο Ντοστογιέφσκυ. Ή μαύρο ή άσπρο δηλαδή. Όπου μαύρο= φτού κακά δεν το διασκεδάζουμε με τίποτα γιατί στερείται π(χ)οιότητος και το άσπρο= intelligent fun over 9K.

Το Walking Dead είναι ίσως χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς το πιο πάνω δεν ισχύει (αυτό και το Ιnception καθώς τα ίδια συζητάγανε και στο εκεί thread ΧD).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 05 Σεπτέμβριος 2010 - 02:55

#184 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 11:47

Θα πρότεινα τα X-23 stuff, αλλά μπορεί να είμαι κάπως προκατειλημμένος. ;)

Ειλικρινά τώρα, είναι καλύτερα απ'ότι θα φαντάζονταν κάποιος ακούγοντας το concept αλλά δεν είναι & top comics or anything.

irristella, θέλεις προτάσεις? Γιατί υπάρχει πολύ καλό πράμα εκεί έξω σε όλα τα ήδη, π.χ. το προαναφερόμενα Y: The Last Man & Ex Machina ή Scalped, Transmetropolitan, Planetary, Irredeemable, All-Star Superman, κλπ κλπ.

Και αν δε θέλεις να μπλέξεις με τα αχανή continuities των Marvel / DC, υπάρχουν πάντα: κομμάτια τους που δεν είναι τόσο (Blue Beetle), που είναι εναλλακτικές versions (Superman: Red Son), ή και superhero comics που δεν έχουν να κάνουν με αυτά (Invincible).

Υ.Γ. Το Cerebus τα σπάει! ΑΛΛΑ. Μέχρι το Church & State (vol. 2). Από εκεί & πέρα παλεύεται για μερικά story-arcs ακόμη αλλά μετά, ναι, απλώς ο David Sim (o συγγραφέας) βυθίζεται σε μία μαύρη τρύπα μισογυνίας, ψευτοφιλοσοφικών μπουρδών, & των ψυχολογικών του προβλημάτων (ναι, ο τύπος ειλικρινά έχει πρόβλημα, το ότι όλα τα παραπάνω αρχίζουν όταν το χώρισε η γυναίκα του δεν είναι τυχαίο).

Προσωπικά άντεξα μέχρι το Minds (το σκίτσο ποτέ δε σταμάτησε να είναι ωραίο τουλάχιστον) αλλά ο φίλος μου από τον οποίο τα δανειζόμουν έκανε την παλικαριά να τα μαζέψει μέχρι το τέλος.

Το ότι τώρα γράφει το Glamorpuss (που δεν έχω διαβάσει καθόλου) είναι ακόμη πιο περίεργο (ή όχι).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 09 Σεπτέμβριος 2010 - 20:17

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#185 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 14:27

Το ότι τώρα γράφει το Glamorpuss (που δεν έχω διαβάσει καθόλου) είναι ακόμη πιο περίεργο (ή όχι).

Δεν παλεύεται με τίποτα.έχει φοβερό σκίτσο ,όπως πάντα ο Sim ,αλλά το σενάριο είναι τόσο επαναμβανόμενο και βαρετό που μετά από ένα σημείο το σιχαίνεσαι.

Iristella ,αν θέλεις αστυνομικά ,κοίτα οπωσδήποτε τα 100 bullets που είπαν οι παραπάνω ,το Scalped και αν βρεις το Parker :The Hunter του Darwin Cooke.

Από υπερηρωϊκά τώρα ,πιάσε το Black Summer ,το No Hero και το Supergod (7 te;yxh h k;aue seir;a poy soy an;efera) που έχει γράψει ο Warren Ellis και αποτελούν μια άτυπη τριλογία πάνω στο θέμα «υπερήρωας» από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Επίσης αν δεν θέλεις να μπλέκεις με continuinty και σύμπαντα που όντως είναι χαώδη ,πιάσε το Invincible του Robert Krikman που είναι πιθανότατα το καλύτερο πάνω στον τομέα αυτή την εποχή.

Τέλος από horror ,διάβασε οπωσδήποτε το The Walking (σκέτο όχι dead) που είναι μίνι σειρά και θα το λατρέψεις ,το federal Vampire & Zombie Agency και αν θέλεις ένα τρομερό twist στα κλασικά horror διάβασε το City of Dust .

Και τελικά μου πρόταση είναι να διαβάσεις ότι έγραψε κάτω από τον τίτλο PUNISHER MAX ο garth Ennis (δηλαδή τα τεύχη 1-60).Άμα δεν το λατρέψεις μάλλον δεν θα σου αρέσει τίποτα από αυτά που έγραψε ο Ennis

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#186 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 15:25

Σε γενικές γραμμές, εγώ προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι του Warren Ellis που να μη μου έχει αρέσει, οπότε εγγύηση. Το ίδιο ισχύει & με διάφορους άλλους, όπως Morrison (αν & μπορεί να είναι δύστροπος), Moore, ή Brian K. Vaughan.

Αναφέροντας τον τελευταίο, πέρα από τα δικά του που ήδη αναφέρθηκαν (Y: The Last Man, Ex Machina) υπάρχει πάντα & το Runaways, που είναι με superheroes (περίπου).

Και μια & το site λέγεται anime.gr ας αναφέρουμε & τα πολύ διασκεδαστικά manga-esque: Empowered & Scott Pilgrim (περιμένω την ταινία μανιωδώς).

Υ.Γ. Θεωρητικά το επόμενο Parker βγαίνει Οκτώβριο, yay!
----

#187 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 15:43

Nα στε καλά μου δώσατε υλικό για αρκετό καιρό. Τα κατεβαζω ενώ μιλάμε. ^^ Αν δεν είχα διαβασματάκι θα φεύγανε αμέσως αλλά θα πάρω τον χρόνο μου. :3

Υo!Master από το post σου στο posers thread ξεκίνησα να κατεβάζω για το Χ-23 και εγώ. Μέχρι στιγμής έχω βρει όσα λέει η Wiki επί του θέματος (τουλάχιστον τις πρώτες τρεις τέσσερεις κατηγορίες). Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω και να κατεβάσω?

#188 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 15:55

Και μια & το site λέγεται anime.gr ας αναφέρουμε & τα πολύ διασκεδαστικά manga-esque: Empowered & Scott Pilgrim (περιμένω την ταινία μανιωδώς).

Υ.Γ. Θεωρητικά το επόμενο Parker βγαίνει Οκτώβριο, yay!

Το Scott Pilgrim το θεωρώ πολύ υπερτιμημένο.Για μένα είναι ένα μέτριο κόμικ με μερικές καλές στιγμές.

Το νέο Parkr , δηλαδή το The Man With the Geatway Face ,περιμένουμε όντως να βγει τον Οκτώβριο.Μακάρι να ισχύει αυτό που λένε ότι θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος από ότι το προηγούμενο.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#189 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 16:29

Nα στε καλά μου δώσατε υλικό για αρκετό καιρό. Τα κατεβαζω ενώ μιλάμε. ^^ Αν δεν είχα διαβασματάκι θα φεύγανε αμέσως αλλά θα πάρω τον χρόνο μου. :3

Κράτα μας ενήμερους για εντυπώσεις & σχόλια. :)

Υo!Master από το post σου στο posers thread ξεκίνησα να κατεβάζω για το Χ-23 και εγώ. Μέχρι στιγμής έχω βρει όσα λέει η Wiki επί του θέματος (τουλάχιστον τις πρώτες τρεις τέσσερεις κατηγορίες). Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω και να κατεβάσω?

Μας τιμάτε!

Τι έχεις κατεβάσει ακριβώς? Αυτά τα 3 mini-series: X-23: Innocence Lost, X-23: target X, & NYX?

Η 1η εμφάνιση της Χ-23 σε comics έγινε στο 3ο από τα παραπάνω (αν & χρονολογικά είναι μετά από τα άλλα δύο). Μπορείς να τα διαβάσεις σε χρονολογική σειρά (την παραπάνω) ή να πας πρώτα για το ΝΥΧ -> Innocence Lost -> Target X. {*}

Μετά από αυτά υπάρχουν κάτι άλλες χαζο-εμφανίσεις εδώ & εκεί που δε θα τις πρότεινα.

Οπότε πάμε στο New X-Men (αυτό με τους έφηβους, όχι του Grant Morrison), που εμφανίζεται στο #20. Θα μπορούσες να πηδήξεις κατευθείαν εκεί ή άμα θες να το πιάσεις από την αρχή το New X-Men.
Τα προηγούμενα τεύχη του οποίου είναι πολύ διαφορετικά (superteen σχολική σαπουνόπερα) από το στυλ αυτών που γράφονται γύρω από την X-23 (καταθλιπτικό & gritty action / psycho-drama). Αλλά που λες γίνεται κάτι σε εκείνα τα τεύχη (#20+) & από τη μία αλλάζει κατά πολύ το ύφος του τίτλου, από την άλλη αν δεν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα το dramatic impact παίζει να μην είναι ιδιαίτερο.
Επίσης η αρίθμηση του τίτλου είναι ελαφρώς μπερδευτική, γιατί άλλαξε 3 ονόματα:
- #1 - #13: New Mutants (vol. 2 - 2004)
- #14 - #19: New X-Men: Academy X
- Hellions #1 - #4, ένα mini-series που παρεμβάλλεται
- #20 - #46: New X-Men
(αλλά μην ανησυχείς, άμα ψάξεις για σχετικό torrent το πιο πιθανό να βρεις κάποιο που να τα έχει όλα αυτά μαζί - καλή ιδέα να κάνεις το ίδιο & για την Χ-23 γενικώς)

Μετά από το παραπάνω γίνεται recurring χαρακτήρας στους X-Men τίτλους γενικώς, όπως με διάφορες εμφανίσεις στο Uncanny X-Men.

Αλλά, ο κύριος τίτλος στον οποίο εμφανίζεται είναι το X-Force (vol. 3 - 2008 ), ειδικά #17 - #20.

Τελείωσε & αυτό, και πριν από μερικούς μήνες βγήκε ένα one-shot με το φοβερά πρωτότυπο όνομα: X-23 & εντός αυτού του μήνα αρχίζει το solo ongoing της & αυτό, πάλι, X-23.

Σε γενικές γραμμές άμα διαβάσεις τα 3 minis που ανέφερα στην αρχή καλά είσαι. Μετά οι άλλοι 2 τίτλοι άμα σου αρέσει τόσο τέλος πάντων τότε διάβασε τους & αυτούς.

{*} Όπως είχα κάνει εγώ πριν από 3,5 - 4 χρόνια, όταν έκανα την μεγάλη επιστροφή μου στα comics μετά από ένα διάλειμμα αρκετών ετών & ο λόγος δεν ήταν άλλος από την Χ-23:
Είδα μία εικόνα της λεγάμενης on-line, θυμήθηκα ότι κάπου την είχε πάρει το μάτι μου πριν από κάποια χρόνια σε κάτι comics ενός κολλητού που ξεφύλλιζα, & είπα να δω τι έχει απογίνει με αυτήν - με την ευκαιρία να δω τη παίζει γενικώς με downloading comics. Μόλις είχε αρχίσει το Target X, το διάβασα, μου άρεσε, διάβασα τα υπόλοιπα, μου άρεσαν, διάβασα & ένα smattering από ψιλό-τυχαία τεύχη εκείνης της εβδομάδος, συνειδητοποίησα ότι το Demonoid & co. έχουν τα πάντα more or less, & από τότε έχω μπει στην πιο heavy comic-reading περίοδό μου EVER. Πιο βολικό ακόμη & από το να έχεις φίλους που τα αγόραζαν με τις σακούλες & να τους τα δανείζεσαι. ;)
Οπότε, Χ-23 για μένα, και συναισθηματική αξία επί πλέον.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 07 Σεπτέμβριος 2010 - 11:30

----

#190 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 16:34

Το Scott Pilgrim το θεωρώ πολύ υπερτιμημένο.Για μένα είναι ένα μέτριο κόμικ με μερικές καλές στιγμές.

Το νέο Parkr , δηλαδή το The Man With the Geatway Face ,περιμένουμε όντως να βγει τον Οκτώβριο.Μακάρι να ισχύει αυτό που λένε ότι θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος από ότι το προηγούμενο.

To Parker: The Man With the Getaway Face πιστεύω πως έχει κυκλοφορήσει ήδη. Οι διαστάσεις του (ύψος - πλάτος) είναι πράγματι μεγαλύτερες από το συνηθισμένο. Αλλά σε... εμ... πάχος δεν είναι μεγάλο.

Το επόμενο full-length θα είναι το Parker: The Outfit - για αυτό μιλούσα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 05 Σεπτέμβριος 2010 - 19:17

----

#191 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2010 - 19:14

To Parke: The Man With the Getaway Face πιστεύω πως έχει κυκλοφορήσει ήδη. Οι διαστάσεις του (ύψος - πλάτος) είναι πράγματι μεγαλύτερες από το συνηθισμένο. Αλλά σε... εμ... πάχος δεν είναι μεγάλο.

Το επόμενο full-length θα είναι το Parker: The Outfit - για αυτό μιλούσα.

Ωχ ναι έλα ,εγώ μπερδεύτηκα.Βασικά το Man with the geatway face είναι μερικές σελίδες από το Outfit.Κάτι σαν preview ,αλλά το πληρώνεις όμως. Το full-lenght έλεγα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#192 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2010 - 18:42

Kατεβάζοντας όλα όσα μου προτείνατε και βρίσκοντας και λίγο χρόνο μέσα από το διάβασμα, τελείωσα το The Waking. Σε γενικές γραμμές καλούτσικο μου φάνηκε αλλά imo ήταν απίστευτα άνισο ως ανάπτυξη. Μου φάνηκε σαν ο πρόλογος να κράτησε αιώνες και η κυρίως δράση με τον επίλογο να περάσανε σε πολύ λίγο και με έναν κάπως αντικλιματικό τρόπο. Παρόλαυτά μου άρεσε πολύ η κεντρική ιδέα και το πώς παρουσίαζε τους νεκροζώντανους όχι σαν μηχανές που μασουλάνε κρέας αδιακρίτως αλλά σαν σε μεγάλο βαθμό νοήμονες οντότητες που επιζητούν δίκαιη εκδίκηση από αυτόν που τους έβλαψε.

Ξαναθυμήθηκα επίσης το πόσο είχα λατρέψει τα Anachron και Jaguar.

EDIT: Και μόλις είδα ότι ο zade είχε προτείνει το The WaLking όχι το The Waking. :P Έλεος..........

#193 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2010 - 22:24

Μιας και βρηκα ενα thread για comics ας προτεινω καποια τα οποια βρηκα πολυ καλα:

Transmetropolitan
Watchmen
The Sandman
Swamp-Thing (Alan Moore)

#194 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2010 - 21:49

Τα comics του 9 της ελευθεροτυπίας ξέρει κανεις ποια έχουν βγει έως τώρα?
Έχω χάσει το tracking τους πλέον και δεν βρίσκω την σελίδα με την πλήρη λίστα όσων έχουν βγει έως τώρα..

#195 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Σεπτέμβριος 2010 - 22:18

Μία λίστα βρήκα εδώ αλλά σταματαει στο 2008 :S