Community Status Updates
Kai → Trivia Spitting Monster
XD Φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά. Ποτέ δεν ξέρεις.
Σε γενικές γραμμές πάντως μπορώ να πω ότι αν ένας χαρακτήρας έχει ενδιαφέρον με βάση τον χαρακτήρα, τις πράξεις και όλα όσο τα οδήγησαν σε αυτό, θα του το αναγνωρίσω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε, δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Αντίθετα μπορεί να πετύχω χαρακτήρα που να μην έχει φοβερά κίνητρα ή οι πράξεις του να μην λένε και πολλά αλλά να τον συμπαθήσω λόγω στάσης ή να του αναγνωρίσω κάποια πράγματα. Είναι μπερδεμένο το θέμα.
Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι παράδειγμα να δώσω γιατί δεν ξέρω τι κοινό έχουμε δει και θα χρειάζεται ανάλυση στον καθέναν. (Μπορούμε να επεκταθούμε στο θέμα από κοντά). Μιας και θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει για Trigun παλιότερα, τον Vash πχ. δεν θα τον έβαζα στους αγαπημένους μου πρωταγωνιστές αλλά τον θεωρώ ένα πολύ καλό δείγμα.
Γενικότερα σαν πρωταγωνιστές προτιμώ εκείνους που έχουν αρκετά ελαττώματα. Από σαδιστικές τάσεις μέχρι και υπερβολικά κακή τύχη, να τρελαίνονται από το στρες, να είναι φαντασιόπληκτοι, ψώνια... να έχουν πάνω τους κάτι στραβό κι ανάποδο με λίγα λόγια.
[I]XD Δεν έχω πει ότι είμαι λάτρης της κωμωδίες, ε; Το λέω τώρα. (Βλέπω/διαβάζω και άλλα είδη παρόλα αυτά).[/I]
Τσέκαρέ το, μη σε τρομάζει η ορειβασία. Αξίζει και για το art του και μόνο.
Feb 04 2012 20:42
Fandom → Fallen_Mpougatsa
Όλη η σειρά ένα filler είναι , πόσα πια να έβαζαν ? :P
Ο μαύρος ήταν απλά για να δείξει ότι ζει .
Και γιατί αυτό είναι κακό ? Εκεί βασίζεται όλη η σειρά .
Feb 04 2012 20:13
Fallen_Mpougatsa → Kai
Αχ...άτιμη. Μέχρι και η μαμά μου που το είδε έκανε "approved".
Feb 04 2012 20:03
Fallen_Mpougatsa → Fandom
I know!! Ενθουσιάστηκα που επικεντρώθηκε σε εκείνο το κομμάτι της πλοκής και είδες, no more fillers εδώ και δύο επεισόδια που όλο να παραπονιέσαι ξέρεις.
Νομίζω ότι ο μαυρούλης πάντως ήτανε φόνος επί τροχάδιν και κάτι μου λέει ότι θα βάλει την φατσούλα μόνο αν σκοτώσει την κυρία του FBI...που το θεωρώ πολύ πιθανό. Και το κακό είναι πως όπως είχε πει και η Lisbon ότι τώρα ο Κόκκινος νομίζει ότι έχει κάποιου είδους διαλεκτικής σχέσης με τον Jane...
Feb 04 2012 20:02
Trivia Spitting Monster → Kai
Όχι, καλέ! Ποια παρεξήγηση; Γνώμες ανταλλάσσουμε, δεν κάνουμε πόλεμο! (Από αυτό το στάδιο περάσαμε στο Λύκειο, όταν βριζόμουν με τα άλλα παιδάκια επειδή θεωρούσαν τον αμερικάνικο λαό "αμόρφωτο, με μηδενικό πολιτισμό" και πως "όλοι τους τρώνε χάμπουργκερ όλη μέρα". Ενώ εσύ, συμμαθητή, που ακούς όλη μέρα σκυλάδικα, είσαι φύσει ανώτερός τους... Αχ, τι θυμάμαι...)
Όντως, ως προς αυτό έχεις δίκιο. Απ' την άλλη, ένα απ' τα χαρίσματα του καλού αρχηγού είναι να πείθει τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Σε κάποια φάση, μάλιστα, ο Hige λέει κάτι του στυλ "Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα κάνεις από ένστικτο, εγώ πάντως θα σε ακολουθήσω". Επιπλέον, δες από τι backgrounds ήταν οι υπόλοιποι. Ο Tsume είχε μόλις ανακαλυφτεί κι έπρεπε να εξαφανιστεί, ο Toboe συνειδητοποιεί πως δεν ταιριάζει στις ανθρώπινες κοινωνίες, ο Hige έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και δεν συνειδητοποιεί τι κάνει... Άρα, όλοι είχαν καλούς λόγους να τον ακολουθήσουν. Απ' την άλλη, όμως, τίθεται και το εξής ερώτημα: [I]είναι[/I] ο Kiba καλός αρχηγός; Ίσως και όχι. Charisma μπορεί να έχει, νοιάζεται για τους υπόλοιπους, αλλά και αγύριστο κεφάλι είναι, ούτε να κοντρολάρει τα συναισθήματά του δεν μπορεί πάντα, χάνει την Cheza και αποτυγχάνει στην αποστολή του. Το γιατί αποτυγχάνει ακόμα να το καταλάβω. Δεν πιστεύω να ήταν απόφαση των σεναριογράφων για να δείξουν κάτι σαν αυτό που ανέφερες. Ίσως τελικά ο Kiba να απέτυχε γιατί έπρεπε συνεχώς να μεριμνεί για τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω όμως. Αυτό ακόμα το σκέφτομαι...
Όσο για την Jagara, μπορεί ο Hige να την κανόνισε (με λίγη βοήθεια από τον Darcia), αλλά ήταν ο Kiba που σταμάτησε την Cheza απ' το να ανοίξει τον ψεύτικο Παράδεισο. Κάτι έκανε κι αυτός!
Χαίρομαι που κατανοείς κι εσύ το "Μπρέχτικο" στυλ! Επιτέλους! Ο συναισθηματισμός είναι παγίδα!
Και δεν είναι πως δεν θα έβαζα τον Kiba σε top 10 επειδή δεν αρέσει σε άλλους ή οτιδήποτε τέτοιο. Αλλά ΟΚ, αν μάθαινα πως ένας τρελός δικαστής σκοτώνει καρτούν ρίχνοντάς τα σε τρομαχτικό χημικό κατασκεύασμα και μου έλεγαν πως ο Kiba έπεσε μέσα, δεν θα έπεφτα στα πατώματα να θρηνήσω! (Αν πάλι έπεφτε ο Tsume...)
Τώρα μου εξάπτεις την περιέργεια! Τι σόι "περίεργα γούστα", δηλαδή;
Will check it out, thanks!
Feb 04 2012 20:01
Kai → Fallen_Mpougatsa
[spoiler]
[img]http://hostedmedia.reimanpub.com/TOH/Images/Photos/37/exps30227_LT950601D66.jpg[/img]
[/spoiler]
Feb 04 2012 19:53
Fandom → Fallen_Mpougatsa
Κάτι ετοιμάζει ο Κόκκινος . Αυτή τη φορά έκανε τελείως διαφορετικό φόνο . Και τους ειδοποίησε και δεν έβαλε φατσούλα .
Feb 04 2012 19:50
Kai → Trivia Spitting Monster
Το γυρίζω σε vms για να μην μετατράψουμε το thread σε "Kiba: Καλώς πρωταγωνιστής ή όχι;"
Κι επειδή φοβάμαι και τις παρεξηγήσεις να ξεκαθαρίσω ότι δεν προσπαθώ να επιβάλλω τη γνώμη μου, αλά κουβέντα να γίνεται. Μ' αρέσει να βλέπω πώς βλέπουν το θέμα και οι άλλοι.
[QUOTE]Χμ, έτσι κι αλλιώς, οι άλλοι θα τον κυνηγούσαν! Δεν είχαν τίποτε άλλο να κάνουν! [/QUOTE]
Εδώ διαφωνώ. Μπορεί ο κόσμος να έφτανε στο τέλος του και όντως να μην είχαν πολλές επιλογές αλλά όχι, δεν ήταν απαραίτητο ν' ακολουθούν τις ιδιοτροπίες του Kiba. Με χαροποιεί το γεγονός ότι σκέφτηκαν αρκετές φορές να τα παρατήσουν, άσχετα που δεν το έκαναν. Το ότι οι υπόλοιποι θα τον κυνηγούσαν δεν το θεωρώ ως δικαιολογία για την στάση του. Σίγουρα ως τότε είχε μάθει να ενεργεί μόνος του, αλλά από τι στιγμή που μπήκε σε μια αγέλη δεν ήταν κακό να λέει και ένα "Παιδιά, κάνω αυτό."
[QUOTE]Αλλά ας μην ξεχνάμε πως αυτή η εμμονή του (γιατί περί εμμονής πρόκειται) τους οδήγησε και σε προβλήματα (όπως όταν πιάστηκε στις παγίδες της Jagara και έκανε ναρκωτικά κόντεψε να πεθάνει και να χάσει την ταυτότητά του.[/QUOTE]
Δυστυχώς όμως δεν ήταν μόνο η εμμονή του Kiba που οδήγησαν στις παγίδες της Jagara. Αν λάβουμε υπόψιν ότι άθελά του ο Hige τους οδήγησε σε πολλές από αυτές τότε το μερίδιο ευθύνης που παίρνει ο Kiba σ' αυτό μειώνεται αισθητά. Εκτός των άλλων, ήταν και ο μόνος που στάθηκε απέναντί της μέχρι το τέλος (ο Hige τις έφαγε κανονικά) διορθώνοντας κάπως την κατάσταση. Πάλι ο Kiba το φίδι από την τρύπα.
[QUOTE]Όσο για το μεγαλύτερο επιχείρημα στο γιατί δεν είναι τέλειος; Δνε άνοιξε την πόρτα! ή, ναι, ΟΚ, την άνοιξε, αλλά στην αποστολή του συνολικά απέτυχε! Ανοίγει η πόρτα, τσουπ, το μάτι του Darcia του λυσσασμένου τα μολύνει όλα. Και τι πετύχαμε; Ξανά τα ίδια απ' την αρχή. Η αποτυχία της αποστολής είναι ευθύνη αποκλειστικά του Kiba.[/QUOTE]
Οκ, εδώ θα διαφωνήσω. Δεν θα μπορούσε ο Kiba να ξέρει ότι το μάτι του Darcia θα έκανε κάτι τέτοιο. Πιο πολύ ως ευθύνη των σεναριογράφων το βλέπω που θέλανε να δείξουν (από τη δικιά μου άποψη πάντα) ότι παρά τις θυσίες και τις ελπίδες που κουβαλές, ακόμα κι αν είσαι κοντά στην επίτευξη του στόχου σου, δεν ανταμείβεσαι πάντα. Και από αυτή την άποψη δεν βλέπω ατέλεια πάνω στον Kiba αλλά στο πώς λειτουργούν τα πράγματα σ' αυτόν τον κόσμο. Ο Kiba είχε μια αποστολή και την πέτυχε, απλά δεν ανταμείφθηκε γι' αυτήν.
Quoting myself
[QUOTE]τον mangaka και σε ποιον βαθμό μπορεί να κάνει τους θεατές/αναγνώστες κλπ να έρθουν κοντά με τον χαρακτήρα που δημιούργησε [B]ακόμα κι αν δεν μπορούν να ταυτιστούν μαζί του[/B][/QUOTE]
[QUOTE=Tricia Spitting Manster] Απ' την άλλη, όμως, δεν είναι απαραίτητο να έρθουμε κοντά σ' έναν χαρακτήρα για να μας κάνει εντύπωση.[/QUOTE]
XD Εδώ δεν διαφωνούμε όσο νομίζεις.
[QUOTE]Αυτό ακριβώς συνέβη με μένα και τον Kiba. Ξέρω, δεν θα τον βάλω σε κανένα top 10 αγαπημένων πρωταγωνιστών ή τίποτα τέτοιο, αλλά αφενός τα γούστα μας διαφέρουν, αφετέρου είναι λειτουργικότατος στο πλαίσιο της σειράς.[/QUOTE]
Δεν θέλω να νομίζεις πως κατακρίνω εσένα ή οποιονδήποτε άλλο τον θεωρεί καλό χαρακτήρα ή τον συμπαθεί. Καμία σχέση. Απλά δεν μου έκανε αυτό το "κλικ" και ξέρω πως με τον καιρό θα τον ξεχάσω σίγουρα. Δεν αμφιβάλλω πως ο χαρακτήρας του βοηθούσε, υπερβολικά μάλιστα. (Να μην αναλύσω γιατί μου άρεσαν ο Quent και ο Toboe, θα βγει διπλάσιο το vm).
Τώρα, τα γούστα και τα υποκειμενικά κριτήρια παίζουν και θα παίζουν πάντοτε ρόλο σε αυτά τα πράγματα. Αν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα είχαμε και ποικιλία χαρακτήρων μέσα όχι μόνο στα anime και στα manga αλλά και σε ταινίες, θεατρικά κλπ.. (>.>) Μην το ψάχνεις πάντως μ' εμένα και τους χαρακτήρες, έγω περίεργα γούστα.
[url=http://myanimelist.net/character/35510/Buntarou_Mori]Να και η δικιά μου ιδέα για τον απρόσιτο πρωταγωνιστή[/url]. Μου αρέσει πάρα πολύ η πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα αν και σπάνια βλέπουμε τις σκέψεις του. Έχει έναν στόχο, έχει εμμονή μ' αυτόν, αλλά παρόλα αυτά τον συμπαθώ πολύ. Αν δεν το έχεις ήδη υπόψιν σου και ενδιαφέρεσαι ν' αρχίσεις κάποιο sports manga, δώσ' του μια ευκαιρία.
Feb 04 2012 19:26
Fallen_Mpougatsa → Kai
Νομίζω ότι μόλις έφαγα ένα spoiler ΝΑ για το Fate Zero ενώ έψαχνα φωτο στο zerochan. Τ^Τ
Feb 04 2012 19:13

This status update has reached the maximum number of replies allowed