Community Status Updates
Trivia Spitting Monster → Warchief
Ό,τι και να πω για το Air δεν θα δικαιολογηθεί! Αν πάω μπροστά στον Θεό την Ημέρα της Κρίσης του Καλού Γούστου και με ρωτήσει: "Τέκνον, γιατί έβλεπες το Air και σου άρεσε κιόλας;", θα του απαντήσω "Η ατμόσφαιρά του". Σοβαρά, αυτή η παραθαλάσσια πόλη είναι ο ιδανικός προορισμός για μένα και τις μελλοντικές διακοπές διαρκείας μου. Δεν ήξερα τίποτα για το erogame. Όταν το έμαθα, κατάπια το σάλιο μου και σφύριξα αδιάφορα. Τώρα πώς ακριβώς να κρίνεις όλα εκείνα τα στιγμιότυπα στα οποία το τσακισμένο 14χρονο έκλαιγε; Εκείνο το κομμάτι στην παραλία; Το όραμα με τα στάχυα; Τι του λες;
Έχω δει ένα κομμάτι του Clannad: After Story. Η αντίδρασή μου ήταν καρδιογράφημα νεκρού. Ίσια γραμμή. Καμία αντίδραση. Τίποτα. Αν πάνε για μπέιζμπολ τα παιδιά, εγώ θα πω όχι; Αν δεν ξεχωρίζουν τα κοριτσάκια πέρα απ' τα μαλλάκια και τα ματάκια, εμένα τι με κόφτει; Αν και θυμάμαι πως το είχα δει αμέσως μετά το τραυματικό Linebarrels. Οτιδήποτε ήταν καλύτερο από εκείνο το χάλι...
Βρε, μιλάς σε άτομο που "ανδρώθηκε" (sic) ως φαν μέσα απ' το Tokyo Mew Mew, που, παρότι υπερηρωϊκό, οικολογικό (!) shounjo, είχε ως φαν του από yuri fanatics μέχρι ανωμαλιάρηδες furries. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα, και οι σειρές αυτές φαίνονται: οι επιλογές του promotion, τα trailers... Τώρα αν κάποιοι εξάντλησαν τα Air fanfics και θέλουν και άλλα, γιατί να κατηγορήσουμε τα καημένα τα κοριτσάκια Δημοτικού; (Έλα! Μάχες, ε; Αυτές οι κοπελίτσες τελικά είναι μικρές στο μάτι... Ουπς. Φάουλ.)
Σε παρακαλώ, Αρχηγέ, παίζεις με τον πόνο μου. Διάβασα πριν κάτι μέρες την κριτική της Blu-Ray Madoka στο ΑΝΝ και έφριξα. Διαφορετική σειρά βλέπαμε;! Zac, νόμιζα πως είσαι λογικό άτομο! Αχ, ας είναι... Πάντως, τίποτα δεν είναι χειρότερο του ef franchise. Αν θέλετε πορνό, fans, το Ίντερνετ είναι γεμάτο. Δεν υπάρχει λόγος να φτιάχνονται τέτοιες σειρές που πουλάνε και μούρη (και κυρίως φύκια για μεταξωτές κορδέλες)...
Feb 09 2012 02:04
Trivia Spitting Monster → Hanzo
Όχι, ο Vash δεν είναι moe, να το πάρεις πίσω αυτό, κακέ, κακέ, ζηλιάρη!! :)
Σωστό. Αλλά το Oofuri (που πρέπει να δω κάποια στιγμή, thanks for reminding) λειτουργεί σε πολλά επίπεδα: και σαν αφορμή για χαζά doujinshi και slashfics ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά κυρίως το αγαπάς για την ιστορία του κι όχι γιατί θα ήθελες να πηδηχτείς με τους χαρακτήρες του!
Ε, τουλάχιστον δεν είναι Future Diarrhea. Ουπς, έγραψα κάτι λάθος;
Το Slayers, το Dragon Ball Z και άλλα διάφορα δεν θα τα καταλάβω ποτέ. Μην ζητάς εξηγήσεις, είναι χούι. Είναι το ίδιο όταν τους λέω πως ακόμα μ' αρέσει το Card Captor Sakura. Είναι 70 επεισόδια, γίνονται ελάχιστα σε κάθε επεισόδιο, οι ήρωες είναι τέλειοι (ειδικά η κολλητή της πρωταγωνίστριας), ο κόσμος είναι γεμάτος με Kirei! και Oishi! πράγματα... Ε, μάλλον φταίει η πρώτη επαφή σε τρυφερή ηλικία...
Feb 09 2012 01:50
Shevliaskovic → GhostPrince
και εγώ τα περσσότερα που βλέπω τώρα τελευταία ειναι μούφες -.-
και το lain μπερδεμένο δεν ειναι?
ναι,έχω πάει αμερική 3 φορες =D και ευρώπη έχω πάει.αλλά αμερική ειναι τέλεια =ρ
και ιαπωνία θα ήθελα να πάω μια μέρα
Ειναι κάπως λογικό να ειναι τόσο ακριβά τα μεταφορικά,αφού κάνουν τον κύκλο της γης =ρ
Feb 09 2012 01:45
Warchief → Trivia Spitting Monster
Είδα που έγραψες για το Air στον Hanzo... :P
Να μιλήσω γι'αυτό συγκεκριμένα: πρώτα απ'όλα, είναι το πιο αδύναμο από την τριάδα με τα Kanon και Clannad, τα οποία και τα τρία είναι παιχνίδια της Key που έχει κάνει animate η KyoAni. Δεν ξέρω αν έχεις δει τα άλλα δύο, αλλά είναι αρκετά όμοια τονικά και δομικά. Air και Kanon βασίζονται σε eroge. Το Clannad είναι visual novel, αλλά δεν έχει ερωτικές σκηνές. Αν σου αρέσει όμως, κατά πάσα πιθανότητα θα σου αρέσουν τα Kanon και Air. Έχει σημασία που αυτά έχουν ερωτικές σκηνές; Αφού μπορούν να ικανοποιήσουν αφηγηματικά, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επίσης δε νομίζω να απευθύνονται αποκλειστικά σε τρομακτικούς ανθρώπους που περιγράφεις :P
Το Smile Precure απευθύνεται πρωτίστως σε κοριτσάκια δημοτικού-γυμνασίου, αλλά έχει μεγάλο κοινό ενήλικων αντρών. Τώρα, κάποιοι από αυτούς το βλέπουν για τα μικρά κοριτσάκια, χωρίς αμφιβολία. Δε σημαίνει όμως πως είναι άσχημο αν το δεις σαν αυτό που πραγματικά είναι: μια παιδική σειρά. Διαβάζω μάλιστα ότι κάποιες προηγούμενες σειρές του franchise είχαν μάχες που θα ζηλεύαν και τα μεγάλα shounen.
Από την άλλη, όταν βλέπω τα anime της SHAFT να το παίζουν έξυπνα ενώ δεν είναι, να χρησιμοποιούν shock effects και ταρζανιές, εκεί ενοχλούμαι. Πιο σημαντικές για μένα είναι οι προθέσεις του δημιουργού, παρά το κοινό. Δε θα έλεγα ότι το κοινό του One Piece ή των anime της KyoAni είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν μπορώ να πάψω να θαυμάζω αυτό που προσπαθούν να κάνουν.
Feb 09 2012 01:44
Hanzo → Trivia Spitting Monster
Χρησιμοποιειτε συχνα αρνητικα ο ορος μοε?Ναι.Ειναι σωστη χρηση του ορου? Και ναι και οχι.Αν ειναι απλα μια συμπαθεια για εναν χαρακτηρα αντρα/γυναικα/παιδι/ζωακι/ugyuu/lolserious/οτιδηποτε,δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Αν ειναι ψυχωση τοτε οκ το συζηταμε.
Και καλα οτι ο Vash δεν ειναι moe τωρα ας πουμε ε? :P
Επισης σχετικα με το διαχωρισμο κοινου που λες,κοιτα.Ενα απο τα ,αν οχι το,αγαπημενο μου ανιμε ,το Oofuri,εχει τεραστιο κοινο απο fujosji,και μαζικη παραγωγη yaoi doujins/fanart/whatever.Ασχετα αν θεωρω οτι νταξ διασκεδαζουν με τη σειρα με τον λαθος τροπο,δεν επαιξε το παραμικρο ρολο στο κατα ποσο θα αρεσει σε μενα η σειρα αυτο απο μονο του.Το ειδα,το αγαπαω πλεον,αυτο.
Και εγω το βλεπω το Another,αλλα προτιμω μαλλον μια μετρια σειρα που να τη συμπαθω παρα μετρια που να μου προκαλει αντιπαθεια και ugh.
Οσα 90s "διαμαντια" αναφερεις συμφωνω,αν και το Slayers ειναι οντως γαματο γιατι...κατι ετσι δεν ξερω.
Feb 09 2012 01:41
Ο όρος moe χρησιμοποιείται συχνά αρνητικά γιατί κάτι επιφανειακά τόσο αθώο και χαριτωμένο (ίσως λίγο κιτς, αλλά αυτό είναι άποψη) καταναλώνεται κυρίως από ενήλικες άνδρες που δεν μπορούν να βγουν με άνθρωπο, περνούν όλη τους τη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή και φαντασιώνονται διάφορα (μια φάση Me-Mania, δηλαδή...). Και μόνο η σκέψη δεν είναι λίγο βρώμικη; Και δεν ξέρω, αν εσύ μπορείς να απομονώσεις το προϊόν απ' το κοινό του, τότε μπράβο. Εγώ, πάντως, αφότου έμαθα ακριβώς πού βασίστηκε το Air, δεν ξέρω τι να απαντήσω στον 14χρονο εαυτό μου που το είχε λατρέψει...!
Μάλλον τότε έχουμε απλώς διαφορετικές απαιτήσεις από το entertainment μας. Εγώ με αυτή τη λογική (του "ε, να έχω κάτι να χαζεύω") βλέπω το Another. Μέτριο είναι, αλλά και πάλι, αν έπρεπε να βλέπω μόνο τα αριστουργήματα, θα έπρεπε να βλέπω τρεις σειρές το χρόνο! Κι αυτό δε γίνεται!
Όσο για τα "Χρυσά 90s", συμφωνώ μαζί σου, είναι λίγο σαν τον Παλιό (Καλό;) Ελληνικό Κινηματογράφο: μεγάλες πωλήσεις, πολλή μετριότητα. Δεν είναι πως δεν υπάρχουν και εξαιρετικές σειρές ή ταινίες (κάθε άλλο! Το Cowboy Bebop, το Escaflawne, το Trigun... πού τα πας αυτά;! Το Evangelion δεσμεύομαι να το δω επίσημα κάποια στιγμή!), αλλά και Tenchi, Love Hina, Fushigi Yugi, Slayers και δεν ξέρω και γω τι άλλο; Ε, όχι.
Feb 09 2012 01:23
OdyMonaxos → Tenshi
Thank you, dear sir, έβαλα ένα ωραίο.
Why me little, τι έκανα; :P
Feb 09 2012 01:12
Kατ αρχας ο ορος μοε δεν ειναι κατι αρνητικο και μπορει να χαρακτηριζει οποιαδηποτε σειρα αναλογα με το τι φτιαχνει την μερα του καθενος ας πουμε :P Η Φαμ σεξυ?! Θα...της το πω να χαρει.Επισης ολα οσα περιγραφεις για το παλιο Exile-με πετυχημενο τροπο- ισχυουν και για το καινουργιο.Θυμισου ας πουμε οτι και στο Kiki's Delivery Service φαινοταν το...εσωρουχο της πρωταγονιστριας ουκ ολιγες φορες αλλα αυτο δεν το κανει λιγοτερο γαματο η συμπαθητικο.Το να δωσει σημασια καπoιος εκει θα ηταν αδικο δεν νομιζεις?Επισης δεν εχω κανενα προβλημα με την ιδια την Gonzo.Εχει βγαλει καλες και αθλιες σειρες οπως...ολα τα studio που υπαρχουν.
Επισης δεν ειναι βλακεια χαρακτηρισμος το Μπαρμπι ρε!Μαρεσε γιαυτο και το κρατησα.Οι χαρουμενες περιπετειες επισης,χωρις ιδιαιτερο κινδυνο οπως λες και σπιτακι για kinder bueno και νανι μετα ειναι κατι που δεν βλεπουμε τοσο συχνα και προσωπικα ΘΑ μου αρεσε.Το Mouretsu δεν ειναι ακριβως αυτο θεωρω και ενω ειναι χαζομαρα απο καθε αποψη περναω καλα μαζι του μεχρι στιγμης νταξ.Το Rinne no Lagrange πλησιαζει περισσοτερο σε αυτο παντως και ισως ειναι η σειρα της σεζον που θελω να αγκαλιασω περισσοτερο μαζι το με το daily lives και το Smile Precue.
Οσο για τον Harlock,αυτο και το Yamato,σειρες που εξυμνουνται απ ολους ως χρυσες εποχες που δεν ξαναρχονται και νταααξ ας πουμε.Τα χω δει,μου αρεσαν,ειναι εξισου η και περισσοτερο καθυστερημενα με τα περισσοτερα ανιμε του σημερα.Fanservice και εκει υπαρχει,στερεοτυπα ολοι οι χαρακτηρες,σεξισμος και γενικοτερα....δες τα!
Feb 09 2012 01:08
Tenshi → OdyMonaxos
Δικό σου mate. ;)
Κοίτα να βάλεις κάτι καλό!!! :P
Why you little..... xD
Feb 09 2012 01:05
ΟΚ, δεκτό. Η Fam είναι όντως διαφορετική. Δεν αντιλέγω σε αυτό. Και ΟΚ, τα ολίγον τι moe χαρακτηριστικά δεν θα με πείραζαν τόσο αν ήταν παρόντα όλα αυτά που έκαναν το αυθεντικό Last Exile μια υπέροχη σειρά: το αίσθημα δέους και μεγαλόπνοου παραμυθιού που είχε, που σε άφηνε να μην προσέχεις τίποτε άλλο παρά την οθόνη, σαν παιδάκι που ακούει παραμύθια για πρώτη φορά. Μια ιστορία με εντάσεις, με χαρακτήρες πιστευτούς, με μια κάπως Miyazaki-κή ποιότητα. Τα πολύ προσεγμένα CGI (κακά τα ψέματα, αυτά της Fam θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα). Εμένα αυτό που με ενόχλησε ήταν κυρίως το διαφορετικό ύφος, που αμέσως έβαλε στο στόχαστρο ένα κάπως πιο moe κοινό. Ίσως να περίμενα πολύ περισσότερα από ένα στούντιο που παλιότερα ήταν το αγαπημένο μου και τώρα λυπάμαι να το βλέπω σχεδόν να φυτοζωεί. Πες ό,τι θες για τη Gonzo, αλλά δεν ξεπουλιούνταν: το Gankutsuou ήταν τεράστιο ρίσκο, το Chrno Crusade ακόμα παλεύω να πείσω κόσμο να το δει σοβαρά, το Speed Grapher είναι αδίκως λιθοβολημένο, το Witchblade είναι ό,τι πιο κοντά σε Αμερικάνικο comic book μετά το (πιο επιτυχημένο, είναι η αλήθεια) Tiger And Bunny, το SaiKano θεωρείται από πολλούς μόνο ένα σαπούνι και μισό...
Η Fam η ίδια... Δεν είναι λίγο pandering αυτού του κοινού; Δεν είναι πως έχω τίποτα με τις (εχμ) καθυστερημένες πρωταγωνίστριες, αλλά είναι σαν κατασκευασμένη για να αρέσει. Λίγο όμορφη, λίγο αθώα sexy... Ο Klaus ήταν μόνο ένα παιδί που πάλευε να επιβιώσει με τη φίλη του και έψαχνε την θέση του στον κόσμο. Η Fam; Όχι και τόσο.
Ε, τώρα το κόλλησες κι εσύ! Μια βλακεία είπα, ρε αδερφέ! :)
Κοίτα, το πρόβλημα με τους Πειρατές δεν είναι ακριβώς τα κοριτσάκια (καλά, το ο,τι έχουν περάσει πέντε επεισόδια κι ακόμα να δούμε χαρακτήρες, ναι, αυτό είναι πρόβλημα, αλλά και τα αγοράκια το ίδιο θέμα θα είχαν), αλλά η παλαιική του νοοτροπία: χαρούμενες περιπέτειες, όλοι περνάμε τις δυσκολίες μαζί, σαν ομάδα, έχουμε τον/την φοβερό/ή μας αρχηγό, είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, δεν ανοίγει ρουθούνι, και γυρίζουμε στα σπίτια μας χαρούμενοι και πίνουμε πορτοκαλάδα. Ε, αυτό το πράγμα εγώ το θεωρώ τελείως ακίνδυνο, βαρετό, ανούσιο. Είτε είναι αρχηγός ο Captain Harlock (σοβαρά, αν είναι κι αυτός έτσι, να μην τον αρχίσω καν), είτε η... Μαρίκα!
Ε, το Bones έχει αρχίσει και μου κάνει νερά από τότε που έβγαλε το ριμέικ του FMA. Ε, μετά έκανε και το Νο. 6 και μας αποτελείωσε ομαδικά. (Αν και ακόμα κι αυτό υποτιμημένο το βρίσκω).
Το θέμα είναι, απ' την Gonzo έχουμε υψηλότερες απαιτήσεις. Αν η Fam είναι επιτυχία και τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια του, moe, ξε-moe, θα χαρώ που υπάρχει. Όντως, οι άνθρωποι πάλεψαν. Αλλά για να βγει αυτό; Μήπως εγώ είμαι αχάριστη και δεν εκτιμώ τον κόπο τους;!
Feb 09 2012 00:31
Aπανταω εδω γιατι βρηκα επιτελους ευκαιρια να αναλυσω την Fam fam fan
[QUOTE=Trivia Spitting Monster;562166]Το πρώτο Last Exile απ' όσο θυμάμαι, ΔΕΝ είχε κοριτσάκια να υπνοβατούν, να πέφτουν από αερόπλοιο και να γλυτώνουν παρά τρίχα επειδή είχαν δεμένο το πόδι τους σε κληματσίδα από εσώρουχα, κι όλα αυτά στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα... (Εδώ χωράει ένα μίνι rant για την κατάντια του Gonzo, αλλά δεν είναι της παρούσης)
Και ναι, το Moretsu ίσως να ήταν... αριστούργημα αν δεν είχε πρωταγωνίστρια πριγκίπισσα της Disney και το cast δεν έβγαζε χαριτωμένες κραυγούλες κάθε τρεις και λίγο. Δεν έχουν σημασία ούτε τα panty shots, ούτε το φύλο του πρωταγωνιστή. Σημασία έχει τι ιστορίες θέλει να πει ο δημιουργός μιας σειράς. Απλούστατα, του Morestu είναι η "Μπάρμπι Πειρατής" (κατά τη δική μου άποψη, τώρα... Αυτά απόψεις είναι!).[/QUOTE]
Σχετικα με τις κληματσιδες που λες,σκηνη που ενοχλησε και αλλους κρινοντας απο τα λιγοστα ποστ στο thread,ειναι ενδεικτικο της πιο χαλαρης ας πουμε καταστασης που επικρατει στη σειρα και του οτι σε γενικες γραμμες δεν παιρνει τοσο στα σοβαρα τον εαυτο της.Δεν νομιζω να ειναι απαραιτητα κακο αυτο.Συν το οτι τη θυμαμαι τωρα σαν σκηνη και χαμογελαω ενω την αντιστοιχη πρωτη του παλιου Exile-το ειδα πριν το καινουργιο- οχι.Κατανοητο βασικα να σε χαλασει ας πουμε ως ενα σημειο αλλα απο περιεργεια το συνεχισες και αν ναι πως σου φανηκε?
Aπο τον Claus παντως την Fam πιο συμπαθητικη την βρισκω,ισως επειδη εχει σοβαρα νοητικα προβληματα και εντελως δικο της τροπο...σκεψης.
Σχετικα με την αγαπημενη σου Μπαρμπι Πειρατης τωρα.Πες οτι η μπαρμπι ηταν αντρας ετσι?Εξυπνος και ας μην του φαινεται(λιγο τεμπελης εκει η φυγοπονος),παντα θα παιρνει τις σωστες αποφασεις και ας ριψοκινδυνευει,εμφανισιμος,ολοι τον συμπαθουνε και badass κιολας ε οταν χρειαζεται! Captain Tylor δηλαδη!
Και καλα οτι δεν θα τον βγαζαν best ever πρωταγωνιστης της χρονιας και ας φωναζε Gary Stu καθε του κινηση.Και να πλαισιωνοταν αυτος τωρα απο αγοριστικο cast "προσωπικοτητων",ξερεις ο μαγειρας,ο γυναικας,ο military dude και τα σχετικα -αλλα οι διαλογοι και το γραψιμο ιδιο!- ε εκει θα επεφτε ολο τo logh κοινο και θα επειθαν τον εαυτο τους οτι οι προσευχες τους εισακουστηκαν και "ΝΑ σειρα ρε παιδια!"[SIZE=1]Μαρεσει το logh btw και θεωρω τον Tylor γαματο τυπο.[/SIZE]
Το περιεργο της ολης υποθεσης ειναι οτι δικαιολογημενα κραζουνε στο Eureka thread και ποσταρα με καποιο δισταγμο τελος παντων επειδη το ολο "all female cast αλλα ΕΝΑΣ εκλεκτος μαζι τους : ) " προκαλει εμετo σε καθε περιπτωση καθως τους ξερουμε νταξ δεν φωναζει για κινηση αγνων προθεσεων.
Αλλα να που γινεται το λαθος και καθε σειρα με τρια κοριτσακια για προταγωνιστριες (σε σοβαρο! ομως setting,γιατι διαστημα η αερομαχιες=σοβαροτητα οκ ε)πες οπως το νεο Exile μπαινει αυτοματως στην κατηγορια "χαζομαρα" και ενω η Gonzo εχει προσπαθησει η καημενη εδω, το ονομα της και μονο σε συνδυασμο με την...κλιματσιδα ειναι αρκετο για να προσπεραστει καθε καλο στοιχειο της δημιουργιας τους.
Feb 08 2012 23:53
GhostPrince → t-t-chopper
επιλεγεις το ονομα που γραψες και πατας απο πανω να σου βαλει λινκ(insert link), l0l, και φυυσικα βαζεις το λινκ της λιστ σου, οχι forum code :P
like dat: [URL="http://myanimelist.net/animelist/ghostprince"]MAL[/URL]
Feb 08 2012 22:52
mono → Kai
Σήμερα το απόγευμα θυμήθηκα το sora no manimani και σκεφτόμουν τί κρίμα που δεν το έχει δει κανένας γνωστός και στεναχωριόμουν...(σοβαρά προβλήματα). Τώρα μόλις είδα ότι το πρότεινες στο anime recommendations και χάρηκα :if:
Feb 08 2012 22:43

This status update has reached the maximum number of replies allowed