Community Status Updates
Glaurung → karkas
Ναι ανάθεμα τα :hahaha:
Επειδή δεν έκανα με άλλον καθηγητή μάθημα ,παρά μόνο με αυτόν του σχολείου που ήταν καλός άλλα περίεργος , δεν τα πήγαινα τόσο καλά και έτσι δεν τα αγάπησα πολύ ( στην Β λυκείου ήμουν πολύ ανώριμος σε τέτοια θέματα πλάκα-πλάκα ) . Η κίνηση σε μαγνητικό πεδίο ήταν το καλύτερο , το αγαπημένο μου ήταν σε σχέση με τα άλλα .
Οκ , γιατί τα έπαιξα λίγο :P. Εγώ σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να βγάλω κινητικές εξισώσεις σε περίπτωση μη σταθερής επιτάχυνσης , είναι μια περίπτωση στη μηχανική στερεού σώματος . Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάπου , κάπως , αλλά θα είχε πλάκα . Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να μάθω ανώτερη ανάλυση γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι θα προκύπτουν κάτι τρελά ολοκληρώματα . Πάντως μπράβο σου που από τώρα έχεις τέτοιες γνώσεις , μακάρι να ήμουν και γω έτσι . Πως τα πήγες στις εξετάσεις μέχρι τώρα ?
May 22 2009 13:32
karkas → Glaurung
Στη Φυσική 2ας Λυκείου αγαπημένο μου σε όλη την χρονιά ήταν η Ηλεκτρομαγνητική Επαγωγή και οι Κινήσεις στο Μαγνητικό(τις λατρεύω) / Ηλεκτρικό πεδίο. Επίσης από τη Γενικής μ'αρέσουν τα κυκλώματα (όχι και παρα παρα πολυ) και τα μαγνητικά πεδία γύρω από αγωγούς.
Οταν ειπα ασχοληθηκα πρακτικα εννοουσα εντατικά, εχω ψαξει σε ασκησεις και διαφορες δικες μου αναζητησεις (δεν κατεληξα σε καλο αποτελεσμα, εχει σχεση με μια θεωρια δυο χρονικων διαστασεων). Αυτο που με τρελαινει στην Κβαντομηχανικη ειναι η στατιστικη της ερμηνεια. Παντως εχω διαβασει και αρκετα απο το βιβλιο του Richard P. Feynman, QED (Quantum Electrodynamics), που με απλο και ωραιο τροπο περιγραφει το αλλο μερος της Κβαντικης Φυσικης, την αλληλεπιδραση του φωτος με την υλη.
Ειναι ολα τοσο ωραια.. :)
May 22 2009 13:20
Glaurung → karkas
Καλά κάνεις με την φυσική , δεν υπάρχει λόγος να μπερδευτείς . Πάντως για να ξέρεις , άμα το θελήσεις κάποια στιγμή για να δεις τι παίζει ,το τελευταίο κεφάλαιο από την ύλη μπορείς να το μελετήσεις ,μιας και είναι ουσιαστικά φυσική 1ης λυκείου ( άμα εξαιρέσουμε το φαινόμενο Doppler ) , και το δεύτερο ,αφού έχεις μάθει την Φυσική γενικής, όπως μου είπες . Το τρίτο κεφάλαιο μην το πλησιάσεις άμα διαβάζεις από το σχολικό βιβλίο , ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος .
Για την Φυσική , ως επιλεγόμενο μάθημα πανελλαδικής εξέτασης , έχω ακούσει ότι είναι εύκολο . Απλώς επειδή έχω εντύπωση ότι έχει πολύ θεωρία ( με την αρνητική έννοια , δηλαδή πες αυτό και να πρέπει να το πεις όσο το δυνατό πιο κοντά ) επέλεξα μαθηματικά γενικής . Είναι πάρα πολύ εύκολα και έχουν πολύ ενδιαφέρον , σκέψου το λίγο . Το πρώτο κεφάλαιο είναι μαθηματικά κατεύθυνσης , οπότε το γράφεις άριστα . Μετά είναι στατιστική και πιθανότητες , που έχουν τρομερό ενδιαφέρον , χρησιμότητα , αλλά είναι και εύκολα .
Για το βιβλίο θα το ψάξω την Τετάρτη , μιας και τελειώνω .Τελικά πως έκανες πρακτικά με την κβαντομηχανική ? εννοείς ασκήσεις ? Η φετινή σου ύλη στην φυσική πως σου φαίνεται ?
May 22 2009 12:58
karkas → Glaurung
Τη Φυσική 3ης δεν την έχω καλοδιδαχθεί ακόμα, δηλαδή μόνο ταλαντώσεις έχουμε κάνει, αλλά μέχρι εκεί είναι ενδιαφέροντα με την έννοια ότι, όπως είπες και 'συ, μπορείς να φανταστείς αυτό που γίνεται και να το δουλέψεις με το μυαλό σου. Τα υπόλοιπα θέματα, Κρούσεις μηχανική στερεού κτλ δεν τα έχω κοιτάξει μόνος μου, για να μην τα μπερδέψω πολύ και μου βγει σε κακό. Μεσα στη χρονια μ'αυτά θα ασχολούμαι συνέχεια! Απ'το βιβλίο κατεύθυνσης πάντως έχω ξεκοκκαλίσει το κεφάλαιο (εκτός διδακτέας και εξεταζόμενης ύλης) της Κβαντομηχανικής (με τρελαίνει αυτό το πεδίο) , ενώ το βιβλίο της Φυσικής Γενικής το έχω διαβάσει ήδη, ώστε να καταλήξω ότι αυτό το επιλεγόμενο θα δώσω στις Πανελλήνιες!
About the book, το συστήνω ανεπιφύλακτα αν θέλεις να ασχοληθείς με τον τομέα, γιατί είναι πολύ κατανοητό αν γνωρίζεις έστω και λίγη Ανάλυση, όπως και 'γω, και καλύπτει τρομερό έυρος θεωρίας (ο 1ος τόμος, για τους άλλους δεν ξέρω) . Ένα μειονέκτημα είναι η σχετικά ψηλή τιμή του, (γύρω στα 40 ευρώ), οπότε αν θες κάτι αντίστοιχο (πρακτικά μπορει να είναι και το ίδιο βιβλίο!) ψάξε σε κανά τόρρεντ το Introduction to Quantum Mechanics, του David. J. Griffith.
May 22 2009 12:40
Glaurung → karkas
Τότε πράγματι δεν είναι για σένα αυτή η σχολή μάλλον , είναι εφαρμοσμένα όπως λέει και ο τίτλος της σχολής . Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα το ότι έχεις μάθει τα μαθηματικά κατεύθυνσης της 3ης από τώρα , δεν είναι ωραία ? Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο αυτή η ύλη , παρά αυτή της Β λυκείου ( εκτός από την θεωρία αριθμών , ήταν το αγαπημένο μου ) . Το βιβλίο που αναφέρεις είναι καλό ? Σκεφτόμουν να μελετήσω το καλοκαίρι ( αν έχω το κουράγιο ) θεωρία αριθμών , ανώτερα ολοκληρώματα και να κάτσω να δω και να δουλέψω κάτι ιδέες που είχα στην φυσική .
Το καλό με την σχολή είναι ότι έχεις και τα δυο και μετά επιλέγεις .Anyway , το φυσικό στη Θεσσαλονίκη είναι μια χαρά , τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει . Δυστυχώς δεν τα ξέρω ( ναι , ντρέπομαι :if: ) και μέσα σε αυτές τις μέρες , που θα έχουμε τελειώσει , θα ζητήσω βιβλιογραφία από τον καθηγητή μου για διάφορα θέματα φυσικής . Πως σου φαίνετε η φυσική 3ης Λυκείου ?
May 22 2009 12:30
karkas → Glaurung
Κατ'αρχην οσον αφορα τις σχολες:
Εγω προσωπικα επιθυμω να περάσω στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, οπότε δεν είχα καλοδεί τη σχολή που παραθέτεις, και είχα αφοσιωθεί στο Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ (βέβαια έχω μια χρονιά ακόμα να δω τα πράματα, αλλά μέχρι τώρα αυτά ισχύουν.) Κοιτώντας τα πρώτα εξάμηνα της σχολής ΣΕΜΦΕ, οφείλω να πω ότι όντως είναι συναρπαστικά και σε βάζουν γρήγορα στη ροή των πραγμάτων. Βέβαια, χωρίς να είμαι σίγουρος, θα έλεγα ότι η σχολή απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν πιο "πρακτικά" με τη Φυσική ή τα Μαθ/κά, δηλαδή με τη χρήση τους σε εφαρμογές τεχνολογικές, ηλεκτρονικές κτλ, σωστά?
Δυστυχώς δεν ενδιαφέρομαι τόσο στο να γίνω είτε πειραματικός Φυσικός (οι οποίοι δεν ασχολούνται απαραίτητα με τέτοιες εφαρμογές αλλα anyway) είτε να ασχοληθώ με εφαρμογές της Φυσικής / Μαθηματικών (δεν το αποκλείω καθόλου πάντως).
Αυτό που μου αρέσει πραγματικά και αυτό που νιώθω ότι θα μ'αρέσει να κάνω στο μέλλον είναι να γίνω Θεωρητικός Φυσικός, δηλαδή να ασχοληθώ με τη θεωρητική ανάπτυξη της Φυσικής και να συμμετέχω στην προσπάθεια για ένα περαιτέρω βήμα της Επιστήμης γενικότερα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, θα έχεις ακούσει για Θεωρίες Χορδών, Κβαντική Βαρύτητα και Επιταχυντές Σωματιδίων, όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τομείς της Φυσικής όπως η Σωματιδιακή Φυσική / Φυσική Υψηλών Ενεργειών (HEP) και Κβαντική Φυσική. **
Όλα άρχισαν όταν πρόωρα επιθύμησα να αυξήσω τις μαθηματικές μου γνώσεις. Αρχισα να μαθαίνω παραγώγους, ολοκληρώματα κτλ μέσα στη χρονιά, και άρχισα να αγοράζω βιβλία όπως τη Κβαντομηχανική Ι του Στέφανου Τραχανά, την οποία έχω μελετήσει μέχρι περίπου τη μέση. Μπορώ να πω ότι έχω διαβάσει πολλά πράματα, σε πανεπιστημιακό και σχολικό επίπεδο (άσχετα αν στην αρχή δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα). Όλα αυτά στην 2α Λυκείου. Τώρα αρχίζει η 3η, και μάλλον θα αφοσιωθώ λίγο περισσότερο στα ενδοσχολικά :)
**Αν δεν έχεις ακούσει, ρίξε μια αναζήτηση στο Google, έτσι για να δεις περί τίνος πρόκειται!
May 22 2009 12:09
Night Wizard Seal → Zoro
Φιλε μου τα σπαει ο ζορο(και εσυ πορωμενος με 1 πις...)(εγω δν ειμαι απλα βλεπω )
Πολυ τζαμαικας ο ζορο!!!χΔ:hahaha:(απλα γμτς)
May 22 2009 11:53
Glaurung → psofia
Το λιγότερο που θα μπορούσα να ευχηθώ σε έναν ομοιοπαθή .:)
Καλό κουράγιο , τελειώνουμε . Σου εύχομαι όπου θέλεις να περάσεις να το καταφέρεις
May 22 2009 11:52
Glaurung → karkas
Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί όσο θα το ήθελα ( πλέον) . Αρχικά ήθελα Χημικός , επειδή μου άρεσε πάρα πολύ η Χημεία Κατεύθυνσης . Φέτος άλλαξα γνώμη . Επειδή μέχρι τώρα δεν είχα κάνει ποτέ εξωσχολικά μαθήματα δεν είχα και πολλά ερεθίσματα σε αυτό το κομμάτι . Φέτος , λόγω των πανελληνίων , άρχισα μαθηματικά και φυσική . Παρατήρησα λοιπόν ,σιγά-σιγά , ότι το έβρισκα τρομερά απολαυστικό ! Ήταν και η ύλη , που είναι πολύ πιο κοντά στα στιλ μου ( έτσι νομίζω τουλάχιστον , αλλάζουν αυτά ) , ήταν και τα επιπλέον μαθήματα , ήταν όλα μαζί . Δεν είναι απίθανο να βλέπεις , απλώς να βλέπεις , τις ασκήσεις ? Να το φαντάζεσαι , να κατανοείς γιατί γίνεται , να σκέφτεσαι που στην ζωή σου το έχεις ξαναδεί ! Με λίγα λόγια σκέφτηκα ότι μου ταιριάζει πολύ πιο πολύ και άρχισε να ριζώνει η ιδέα μέσα μου .
Το ερώτημα είναι όμως τι σπουδάζω ? Το Φυσικό στην Αθήνα δεν είναι από τα καλύτερα και τα μαθήματα δεν με τρελαίνουν με το που τα βλέπω . Σε αντίθεση με την ΣMΕΦΕ ! Άμα δεις το πρόγραμμα σπουδών συ έρχεται να ουρλιάξεις από ενθουσιασμό . Το πρόβλημα σε αυτή σχολή είναι η μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση . Οπότε , αν και δεν είναι αυτό της παρούσης αλλά οι εξετάσεις , έχω αυτές τις ανησυχείς .
Είμαι όμως σίγουρος ότι εσύ έχεις πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πεις . Ποιο είδος φυσικής σε τραβάει πιο πολύ ? Και κυρίως , πώς έχει ασχοληθεί πρακτικά με την κβαντική φυσική !?! Απίθανο !
Συμφωνώ και επαυξάνω για την χαρά της γνωριμίας και είμαι βέβαιος ότι θα την απολαύσω την συζήτησή μας .
ΥΣ Αυτό είναι το πρόγραμμα σπουδών της ΣMΕΦΕ . Δεν είναι απόλαυση ?
[URL]http://www.semfe.ntua.gr/PROPTYXIAKA.htm[/URL]
May 22 2009 11:43
psofia → Glaurung
Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά! The best of luck εύχομαι και σ'εσένα!
May 22 2009 11:25
papous → jedimastermaniac
Γεια σου φιλαρακι.
Αν μπορεις μου λες απο ποιο ανιμε ειναι η υπογραφη σου?
με εφαγε η περιεργεια απο την ωρα που την ειδα!!
Thanks in advance.
May 22 2009 10:19

This status update has reached the maximum number of replies allowed