Community Status Updates

Tea-chan → robostav
Να και το opening του MTV
[url]http://www.youtube.com/watch?v=4s5GMjGkiBg[/url]

Glaurung → odin
Δεν έκανα συνδυασμό παπαγαλίας-καπιταλισμού . Είπα πως ο πρωταθλητισμός [B]σε κάθε επίπεδο[/B] (δλδ να θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές σε όλα) έχει σχέση με τον καπιταλισμό .
Στον καπιταλισμό δεν χρεώνεται μόνο το κυνήγι του κέρδους (και για την έλλειψη ήθους σαφώς και φταίει ο καπιταλισμός , μιας και το αναπαράγει καθημερινά μέσα στις κοινωνικές σχέσεις και στα μηνύματα που περνάει !) . Μπορούμε να του χρεώσουμε τον καταναλωτισμό , την ανάγκη συνεχώς να καταναλώνουμε , να αυτοπροσδιοριζόμασται με βάση την κατοχή υλικών αγαθών (καλό αυτοκίνητο, καινούργιο κινητό , μοδάτα ρούχα κτλ) . Μπορούμε να του αποδώσουμε το μύθο του αυτοδημιούργητου άντρα , αυτού που ξεκίνησε από τα χαμηλά και με το κόπο του και την αξία του κατέκτησε την κορυφή .
Για πιο λόγο κάποιος να θέλει να έχει 20 σε όλα τα μαθήματα ; Για να είναι ο καλύτερος , να είναι άξιος , να είναι ο πρώτος . Γιατί έχει την εντύπωση πως με το να έχει 20 σε όλα θα έχει ένα καλύτερο μέλλον . Θα καταφέρει να περάσει στο καλύτερο πανεπιστήμιο , θα γίνει ένας επαγγελματίας που θα βγάζει πολλά λεφτά και θα ζει άνετα . Επειδή έχει την δυνατότητα να γίνει ότι θελήσει , αρκεί να δουλέψει σκληρά .
Με αυτή την λογική ο γονιός πιέζει το παιδί του για να αριστεύει . Την εμμονή για κοινωνική καταξίωση μπορείς επίσης να την εξηγήσεις , εκτός από την επιθυμία για ζωή με περισσότερες ανέσεις , και με το γεγονός πως η Ελλάδα ήταν για πάρα πολλά χρόνια μια κυρίως αγροτική χώρα με ισχυρή κοινωνική διαστρωμάτωση .
Όπως και προανέφερα , ο αυτοδημιούργητος άντρας είναι κατά την γνώμη μου μύθος . Όπως ανέφερες και συ , έχεις-δεν έχεις πτυχίο τα ίδια λεφτά θα πάρεις . Δεν κερδίζεις με την αξία σου τα επιπλέον χρήματα και την καλή θέση , εκτός αν θεωρείτε αξία το λάδωμα , το μέσο , η αναισθησία και ο άκρατος ατομικισμός . Μπορεί όλοι να ξεκινάμε την κούρσα της κοινωνικής αναρρίχηση , όμως δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία και με τα ίδια «εφόδια» .
Το πώς εξυπηρετεί η κατάστασή αυτή τον καπιταλισμό ,με εργαζόμενους οι οποίοι κοιτάνε μόνο να κάνουν την δουλειά τους ακόμα και αν σέρνετε ο άλλος δίπλα τους ή μάλλον να τον αποτελειώσουν και να τον ξεζουμίσουν για δικό τους όφελος , δεν χρήζει ιδιαίτερης εξήγησης .

odin → Glaurung
Δεν διαφωνω ουτε ως προς το οτι η κοινωνια μας ειναι καπιταλιστικη (obviously) ουτε ως προς το οτι αυτο επηρεαζει πτυχες της ζωης των μελων της κοινωνιας (καποιες, οχι ολες). Αυτο που δεν βλεπω ειναι η συνδεση αναμεσα στα παραπανω και στην παπαγαλια και τον πρωταθλητισμο σε οποιοδηποτε επιπεδο. Γιατι για παραδειγμα τα τελευταια να μην ειναι απορoια της ανδροκρατουμενης ελληνικης κοινωνιας ? Ή της θρησκοληψειας της ελληνικης κοινωνιας? Ή των 1002 συνιστωσων που στο συνολο τους απαρτιζουν την ελληνικη κοινωνια?
My 2 cents πανω στο ζητημα: Η εμμονη με τις σπουδες προκυπτει απο την συνδεση της ανωτατης μορφωσης με την κοινωνικη καταξιωση την οποια εχει αναγει σε στοχο ζωης ο νεοελληνας, κλασσικη αποροια του επαρχιωτισμου και του κομπλεξισμου που μας διακρινει σαν λαο (που με την σειρα της αποτελει αποτελεσμα τοσο των απειρων σφαλιαρων που εχουμε φαει σαν κρατος στην νεα μας ιστορια οσο και της παντελους ανικανοτητας μας να καυχηθουμε για κατι το οποιο εχουμε καταφερει σαν νεοελληνες, μιας και δεν εχουμε καταφερει τιποτα). Το κυνηγι του κερδους (που εχει ως προαπαιτουμενο την ελλειψη ηθους για την οποια δεν φταιει ο καπιταλισμος, εμεις οι ιδιοι φταιμε) που μπορει να χρεωθει στον καπιταλισμο μπορει να εχει πολλα αρνητικα αποτελεσματα σε μια κοινωνια, αλλα σιγουρα οχι την εμμονη για σπουδες.

Glaurung → odin
Οκ :kakaka:
Το συλλογισμό τον ξεκινάω πρώτα-πρώτα [FONT="]από το ότι η [/FONT] κοινωνία επηρεάζει την κάθε πτυχή της ζωής μας . Όντας κοινωνικά όντα δεν μπορούμε να μείνουμε στο απυροβόλητο και να διαμορφώσουμε απόψεις και συμπεριφορά αποκομμένα από τα διάφορα κοινωνικά ερεθίσματα , πρότυπα και ρεύματα . Αυτό θεωρώ πως δεν είναι προσωπική μου άποψη , είναι γεγονός . Ασχέτως αν μιλάμε για αριστερούς , δεξιούς , αναρχικούς , απολιτίκ ή παρτάκιδες , όλοι μας έχουμε επηρεαστεί λιγότερο ή περισσότερο από πρότυπα που υπάρχουν ή υπήρξαν στην κοινωνία μας . Ουσιαστικά αυτό είναι και η κοινωνικοποίηση , στην περίπτωση ενός ατόμου που μεγαλώνει εντελώς αποκομμένο (πχ στη άγρια φύση) παρατηρούμε πως δεν έχει αναπτύξει ούτε καν τον λόγο , φαινόμενο λογικό .
Η κοινωνία στην οποία ζούμε αυτή τη στιγμή είναι μια καπιταλιστική κοινωνία . Συνεπώς τα άτομα επηρεάζονται περισσότερο από τα πρότυπα του καπιταλισμού ,ή για να το πω καλύτερα , στα διάφορα ερεθίσματα και μηνύματα που εκπέμπονται στα μέλη της κοινωνίας τα «καπιταλιστικά» κατέχουν την μερίδα του λέοντος . Δεν κάνω κριτική ακόμα για το αν είναι θετικό ή αρνητικό κατά την γνώμη μου το γεγονός αυτό , απλώς το αναφέρω . Οπότε , ασχέτως άμα η λέξη καπιταλισμός είναι θετικά η αρνητικά φορτισμένη , πιστεύω πως τα αίτια των απωθημένων αυτών βρίσκονται στην καπιταλιστική μας κοινωνία , την ελληνική καπιταλιστική κοινωνία .
Το να αναλύσω πιο συγκεκριμένα πια χαρακτηριστικά του καπιταλισμού , σε συνδυασμό με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των τελευταίων γενεών (γιατί τα όποια αποθεμένα των τωρινών γονέων επηρεάζονται και από την τότε κατάσταση της Ελλάδας , καθώς και από τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των τότε γονέων) , επηρέασαν ή ακόμα και δημιούργησαν τα απωθημένα αυτά είναι μια πιο σύνθετη ιστορία , μπαίνουμε πλέον σε βαθιά νερά . Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σε θέση να διατυπώσω ορθά την σκέψη μου , πόσο μάλλον σε γραπτό λόγο .
Αν θέλεις να αρχίσουμε αυτή την κουβέντα δεν έχω κάποια αντίρρηση , περιμένω να ακούσω και τα όποια σχόλια έχεις (άμα έχεις) για την μέχρι στιγμής συλλογιστική μου . :P

tsintori → °•πίΟu-πίΟu•°™
Mην ανησυχείς....... Θα τα έχεις πάει μια χαρά! Συγκεντρώσου και στα υπόλοιπα και όλα θα πάνε μια χαρά!!!!!!! Άντε καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα και θα σε ξαναρωτήσω μόλις τελειώσουν τα μαθήματα.......... Να είσαι καλα!!!!!!!!

QueenofHearts → SpirosK81
Όχι καλέ! Ήμουν εκεί μέχρι περίπου τις 4-4 παρά! Απλά κάποια στιγμή είχα εγκαταλείψει την πίστα και είχα κάτσει σε μια σκοτεινή γωνιά να ξεκουραστώ!!

SpirosK81 → QueenofHearts
Έφυγες νωρίς χθες;; Έψαχνα μετά να σε βρω, αλλά δε σε είδα...

ZeLiGa → kelborn3
Μάλλον θα διαβάζω/κοιμάμαι τότε. Παλιοτόμαρο...
Ok, seriously, πιστεύω θα μπορέσω να μπω ;)

Eleni~WaIKinG oN AiR~ → elenikd
Onee-chan γιατί δεν μπαίνεις ποίο συχνά???:Crying2:
Θέλω να σε δω online ρε!!!:blingeye2::ureshii:

Vagelio → Botsun
Στις 25 Ιουνιου, εχω ακομα χρονο :). Μακαρι να προλαβω να παω στο otaku no sekai!

Vampire Princess → TheChoSenOnE
Έχω δει το slideshow που έχεις κάνει με τις photo του anime party...!