Jump to content

Community Status Updates

Photo

Fallen_Mpougatsa → Botsun

Σε καταλαβαίνω, μην ανησυχείς. Ξέρω πως είναι να βλέπεις κάτι και να αποσπάσαι. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Σχεδόν οι μόνες ασχολίες που ενδιαφέρουν τους νέους ανθρώπους είναι τα ψώνια, το τι θα βάλουν αύριο και το πως θα φανούνε καλύτεροι από τον διπλανό τους. Κι όλα αυτά εξαιτίας αυτού του καταναλωτικού προτύπου που ανέφερες σύμφωνα με το οποίο είμαστε ότι αγοράζουμε. Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ Μαρξιστικό και ότι η όλη συζήτηση οδεύει προς τα κει, αλλά ότι κι αν λένε οι παλιοί για τον Μαρξισμό και το πως είναι λάθος ή τρελό να είσαι κομμουνιστής -για πολλούς λόγους- θα σου πω μόνο αυτό: αν και ουτοπική θεωρία για μένα ή μάλλον ουτοπική η λύση που προσφέρει για έναν δυστοπικό κόσμο που περιγράφει, το χειρότερο είναι ότι αυτός ο κόσμος, ο δυστοπικός, είναι πραγματικός. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξηγήσεις τα τεκτενόμενα αυτού του κόσμου παρά αυτής της θεωρίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, εως ένα πολύ μεγάλο σημείο έχει δίκιο ο κύριος, ο οποίος προέβλεψε πολλά πράγματα πριν γίνουν. Αν και δε μπορώ να φανταστώ επουδενή τον κόσμο μετα-καπιταλιστικά όπως τον περιγράφει γιατί τον θεωρώ να αντικρούεται την ανθρώπινη φύση, τουλάχιστον μπορείς να πεις ότι ο Μαρξ ήταν φιλάνθρωπος και ιδεαλιστής. Κι όχι μόνο την Ελληνική κοινωνία, αλλά κάθε κοινωνία που μαστίζεται από τις αναφερθείσες προβληματικές, οπωσδήποτε.
Oct 19 2011 22:29
Photo

Botsun → Fallen_Mpougatsa

Δεν μπορώ να γράψω πολλά,γιατί βλέπω και τον Θρύλο,οπότε κι αν γράψω κάτι,θα μοιάζει με αποφθεγμα του Yoda. Τέσπα,τα χριστούγεννα έχουν μετατραπεί σε γιορτή του υπερ καταναλωτισμού και του καπιταλισμού με αποτέλεσμα να οξύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις.Συνήθως,επιλέγω να προσφέρω ένα δώρο που θα βοηθήσει τον άλλον να καλλιεργήσει το κατ'άλλα απαίδευτο πνεύμα του,όπως ένα βιβλίο ή κάποια κλασσική ταινία. Also,ο γλωσσικός πληθωρισμός,ο κιτρινισμός και η ημιμάθεια έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία.
Oct 19 2011 22:14
Photo

zade → rahxephon

Από κόμικ τι πουλάς ; Με ενδιαφέρουν συγκεκριμένα HC και TPB Αμερικάνικα και από τεύχη αμερικάνικα οτιδήποτε από Batman και μετά MArvel 70's
Oct 19 2011 22:04
Photo

Αυτό είναι όντως μια σκληρή αλήθεια και δυστυχώς, τουλάχιστον για τη δική μας γενιά, θα είναι μια πραγματικότητα για πάρα πολύ καιρό. Κι εγώ νιώθω απαίσια όταν το βλέπω αυτό...σου δίνει να καταλάβεις ακριβώς που "ανήκεις" με τις νέες οικονομικές συνθήκες κι εσύ ο ίδιος σύμφωνα με το πόσα θα μπορείς να ξοδέψεις σε δώρα ε'ιτε για σ'ενα ε'ιτεσε φ'ιλους κι αν μπορείς να ξοδέψεις γενικότερα. Το θέμα είναι ότι οι γιορτές δεν θα έπρεπε να είναι εν τέλη γι αυτόν τον λόγο, το δώρο, την καυχησιά, την περηφάνια αλλά γι αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να είναι: το να περάσουμε όμορφα κι αγαπημένα με αυτούς που θέλουμε. Σίγουρα, πλέον είμαστε σε μια κοινωνία τόσο καπιταλιστική -παγκοσμίως- όπου εάν το δώρο δεν είναι απτό δεν είναι δώρο κι έτσι όλοι λειτουργούμε καταναλωτικά και συγκεντρωμένοι σ'αυτό χάνοντας την αξία κάποιων πολύ πιο σημαντικών πραγμάτων. Αλλά ακόμα κι αυτό το υλικό δώρο που πλέον μόνο αυτό σχεδόν δείχνει την αγάπη κάποιου μπορεί να μην είναι τόσο επιδεικτικό αλλά κάτι συμβολικό αλλά πολλοί δυστυχώς ούτε αυτό καταλαβαίνουν. Και μετά από αυτήν τη μικρή ελπιδοφόρα κοινωνική ανάλυση πες με κι εσύ τη γνώμη σου! xD
Oct 19 2011 21:58
Photo

Μέχρι την Γ'Γυμνασίου,χαιρόμουν κι εγώ υπερβολικά πολύ με τις Γιορτές,γιατί βγάζαμε και τίποτα από τα κάλαντα.Αλλά πλέον,καταθλίβομαι γιατί νιώθω ακόμα πιο έντονα,τις κοινωνικές αντιθέσεις. Τι εννοώ,μεσοαστοί να ψωνίζουν στα μαγαζιά της Ερμού,την στιγμή που οι επαίτες ζητιανεύουν,ακριβώς δίπλα από τις εισόδους των καταστημάτων ή λίγα μέτρα παραδίπλα.
Oct 19 2011 21:49
Photo

Lol; o Djebbour και ο Ολυμπιακός χαίρονται που έγραψες αυτό το μήνυμα! Ωχ...τώρα πιάνεις ένα πολύ σημαντικό θέμα για ένα ταλανισμένο άτομο από το συγκεκριμένο φαινόμενο και σαν παθών και σαν παρατηρούσσα του προβλήματος. Δεν ξέρω τι να σου πω, φταίει μάλλον το ότι όλοι είναι χαρούμενοι οι χαζοί!
Oct 19 2011 21:36
Photo

Fallen_Mpougatsa → Blacker_than dark

Lol; Blacker_than dark objects!
Oct 19 2011 21:33
Photo

χχαχαχα!!!!! Ορισμένες είναι πολύ επιτυχημένες,με το που ξεκίνησα να γράφω το μύνημα,βάλαμε το 2ο!!! XD Τεσπα,γιατί όλοι φέρονται χαζοχαρούμενα κατα την διάρκεια των γιορτών ;
Oct 19 2011 21:28
Photo

Blacker_than dark → Fallen_Mpougatsa

βασικα, ναι μπορω να παιξω αυτο το παιχνιδι αλλα δεν εχω κανεναν σκοπο αφου ξεκινησαμε να παιζουμε μια τετοια βλακεια με τον κολλητο μου καταληγοντας να αρνουμαστε οτι η αμερικη υπαρχει, αν υπαρχει πραγματικα κολλητος;)
Oct 19 2011 21:21
Photo

Oh...so you can play this game, too...
Oct 19 2011 21:15
Photo

μα ο αδερφος σου υπαρχει, η ετσι σου λεω για να μην υποπτευθεις οτι ξερω την αληθεια..
Oct 19 2011 21:09
Photo

LuluChan92 → iristella

Δεν ξέρω γιατί, το βρίσκω λίγο περίεργο που δεν το αναγνωρίζεις, αλλά ίσως να φταίει το γεγονός ότι για yaoi συνήθως μιλάω με πολλά άτομα του εξωτερικού και τα έχω όλα δεδομένα... :hihi2: Anywayz, πρόκειται για web comic [url]http://starfightercomic.com/index.php?PHPSESSID=lml7f8ovgdcckuno1bfe9sks01[/url] μπες εδώ και θα σου λυθεί οποιαδήποτε απορία!
Oct 19 2011 21:01
Photo

LuluChan92 → iristella

This is Starfighter, μιας και πάει και YaoiCon αυτή τη βδομάδα...!
Oct 19 2011 20:57
Photo

Why yes, the family dear; ο αδερφός μου κι εγώ, αυτός μου το έειξε αρχικά... ...βέβαια τώρα για πάντα θα βασανίζεσαι με την απορία αν όντω υπάρχει ο αδερφός μου και δεν είναι απλώς ένα αποκύημα της φαντασίας μου :kakaka:
Oct 19 2011 20:57
Photo

εμεις??
Oct 19 2011 20:51