Jump to content

Community Status Updates

Photo

meidei → Night Wizard Seal

Περίεργο πάντως, δεν το βρήκα στο βιβλίο. Αλλά ξεκαθάρισε τουλάχιστον η παρερμηνεία. Αλλά γιατί να μην μπει καμιά Γιούκι-όννα ή λίγη κινέζικη μυθολογία στα σχολικά βιβλία; :D Η διαπίστωση αφορά τον γραφικό μου χαρακτήρα. Υπήρχε μια περίεργη καμπύλη βελτίωσης σε μια φάση: στο δημοτικό ήταν άσχημα αλλά διαβάζονταν, στο γυμνάσιο ήταν τυπικά και πολύ ευκολοδιάβαστα, τώρα στο λύκειο είναι σαν αραβικά γραμμένα αντίστροφα...
Jan 23 2011 14:25
Photo

Night Wizard Seal → meidei

Τι διαπίστωση έκανες; Αμ πες το έτσι. Κατάλαβα ποιo λές. Είναι όντως οι εντυπώσεις ενός συγγραφέα από το Τόκιο. Στην δευτέρας το βιβλίο ήταν. Τόκυο νομίζω ήταν ο τίτλος. Δεν ήταν του Χέρν. Έλεγα να το πω μπας και λέει αυτό, αλλά λέω άσε καλύτερα μην πετάξω καμία βλακεία. :P Και θυμάμαι που ξεκινούσε αρνητικά, λέγοντας, αυτοί είναι oi άνθρωποι της χώρας μπλα μπλα μπλα... :P
Jan 23 2011 13:53
Photo

Πρέπει να έχω πράγματι πιο παλιά εγώ. Βρήκα μόνο αυτό της Β' και δεν πρέπει να είναι μέσ' αυτό. Θυμήθηκα κάτι που μας επιτρέπει να αποκλείσουμε τον Χερν πάντως. Ήταν διήγηση του συγγραφέα για τους γιαπωνέζους τουρίστες στην Αθήνα, και πώς φαίνεται να λατρεύουν τα χρυσάνθεμα. Είναι δηλαδή πολύ πιο σύγχρονος του Χερν και έγραψε στα ελληνικά. ΥΓ. Πάντως από την ανασκαφή για τα βιβλία ανακάλυψα τα τετράδια μου του δημοτικού και του γυμνασίου και έκανα μια τραγική διαπίστωση.
Jan 23 2011 13:07
Photo

Μάλλον. Γιατί τα βιβλία που είχα εγώ, [URL="http://www.greekbooks.gr/books/ekpedeftika-ellinika-and-xenoglossa/sholika-vivlia-ke-voithimata/gimnasio/kimena-neoellinikis-logotehnias-a-gimnasiu-5.product"]εδώ [/URL]το ένα και [URL="http://www.greekbooks.gr/books/ekpedeftika-ellinika-and-xenoglossa/kimena-neoellinikis-logotehnias-v-gimnasiu-7.product"]εδώ[/URL] το άλλο, είναι αυτά. Της Τρίτης δεν το βρήκα, αλλά το απόσπασμα που λες δεν ήταν σίγουρα σε αυτό το βιλίο. Μπορεί να μετρήσει η οπτική επαφή :P
Jan 23 2011 12:08
Photo

Δεν νομίζω, στα Νέα έχουμε τα βιβλία του ΟΕΔΒ. Αλλά σίγουρα έχουν αλλάξει τα βιβλία, θα είναι σε κάποιο πιο παλιό από τα τωρινά.
Jan 23 2011 10:06
Photo

Μήπως είχαμε άλλα βιβλία; Αυτό με τα χρυσάνθεμα μπορεί να ισχύει, γιατί υπάρχει ένα βιβλίο του Χερν που ονομάζεται Η χώρα των χρυσάνθεμων(το οποίο έχει σταματήσει να εκδίδεται :(). Πιστεύω πως θα το είχε πάρει το μάτι μου και θα το θυμόμουν.
Jan 23 2011 00:36
Photo

Μάλλον με απατά όντως η μνήμη μου. Σίγουρα όμως υπήρχε ένα κείμενο για ιάπωνες και χρυσάνθεμα. χμ... λογικά τα έχω τα βιβλία ακόμα. επιφυλάσσομαι να τα βρω και να δω με τα μάτια μου.
Jan 22 2011 17:26
Photo

Glad you asked. Τώρα δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά στα βιβλία των κειμένων της Δευτέρας και της Τρίτης Γυμνασίου δεν έχει σίγουρα. Τώρα λές να είναι στης Πρώτης; Αν και το περιεχόμενο των κειμένων του δεν είναι για παιδιά Γυμνασίου, ειδικά της πρώτης. Τώρα αν υπήρχε σε βιβλίο παλίοτερης χρονιάς, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αν και θα το θυμόμουν. Τέλος πάντων, κατά 90% μάλλον όχι :P
Jan 22 2011 17:12
Photo

よ~ Θυμήθηκα κάτι και νομίζω ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το επιβεβαιώσει: στα παλιά βιβλία των κειμένων, πιθανότατα του γυμνασίου υπήρχε και απόσπασμα από Λευκάδιο Χερν, ή με απατά η μνήμη μου; Το θυμήθηκα όταν χάζευα στο σάιτ του Ιανού ότι έχουν για Ιαπωνία.
Jan 22 2011 16:39
Photo

Night Wizard Seal → LethalMike

Χρόνια σου Πολλά :) Ό,τι επιθυμείς και να είσαι γερός.
Jan 20 2011 22:29
Photo

TristessaNight Wizard Seal

Καλέ, ξέχασα το [URL="http://www.youtube.com/watch?v=Y0vKExq2Lx4"]Libra[/URL] των MUCC! Shame on me :emptyonexg1: [SIZE=1]OK, over and out, κάποια στιγμή πρέπει να διαβάσω κιόλας :x[/SIZE]
Jan 19 2011 21:33
Photo

Night Wizard SealTristessa

:).
Jan 19 2011 21:25
Photo

TristessaNight Wizard Seal

You make me very proud, son :if:
Jan 19 2011 20:55
Photo

Moi dix Mois and Suilen, υπέροχοι. Καταπληκτικοί.
Jan 19 2011 16:02
Photo

Τα περισσότερα ofc και τα γνωρίξω (Gakct, Kalafina, M.M,...) Τα άλλα θα τα κοιτάξω. Thank you once again :P
Jan 19 2011 15:59