Community Status Updates
Erebos → matassos
Πάντα προηγείται η σωστή σύνθεση (compositing), γιατί με τη πρώτη ματιά το λάθος κάδρο χτυπάει άσχημα και η φωτό σου δείχνει ερασιτεχνική ΚΑΙ soft ενώ αν την είχες κροπάρει, θα έδειχνε σωστή, απλά θα ήταν λίγο πιο soft.
Στον "φωτισμό" που είπα εννοούσα είτε φυσικό είτε τεχνητό, πχ η σωστή χρήση ενός hot-shoe flash ή αργότερα studio lights.
Οι διαφορές μεταξύ σωμάτων (στο ίδιο περίπου price range πάντα) είναι πολύ μικρότερες από ό,τι φαντάζεσαι, και αυτές φαίνονται μόνο σε 100% crop, δλδ αν έχεις σκοπό να εκτυπώνεις. Προφανώς, ο φακός της Canon ήταν πολύ "φωτεινότερος" από τον δικό σου. Το ISO είναι η έσχατη λύση για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Το υψηλό ISO το θες κυρίως για θέματα με κίνηση. Ξέχνα τον superzoom 18-200mm για πορτρέτα, χρειάζεσαι έναν καλό 28-50mm ή έναν entry-level prime.
Σχετικά με το sensor size, εφόσον κοιτάς για APS-C, δεν σε αφορά. Απλά το έγραψα για να ξέρεις τί ισχύει.
Δεν παρακολουθώ στενά τα νέα μοντέλα, απλά ξέρω τί προσφέρει μία της τάξης της 550D.
Εγώ μια ταπεινή Pentax K100D Super έχω με τον kit φακό και έναν μάπα 28-120mm δώρο. Αν δεν είχα αγοράσει κινητό πρόσφατα, θα έπαιρνα flash ή έναν prime.
Apr 15 2011 15:52
matassos → Erebos
ευχαριστω για τη συμβουλη για τα πορτρετα :) στη συγκεκριμενη ειναι χαμηλη η ποιοτητα και αμα την κροπαρα θα εμφανιζοταν παραπανω η θολουρα.. ειχα και αλλες ποιο κοντινες αλλα εκεινες ηταν ακομη χειροτερα.. αμα βιαζεσε ετσι παθαινεις xD..
κοιτα σενσορ σαιζ ολες εχουν λιγο πολυ το ιδιο σε καθε επιπεδο.. πχ αυτες που βλεπω που ειανι κατω απο επαγγελματικες εχουν ολες τον ιδιο σχεδον
ε φωτισμος ειναι οπως θα σου κατσει :P
κοιτα επειδη το βλεπω το μοντελο οτι δεν τραβαει σε χαμηλο φωτισμο, ενω οταν δοκιμασα την κανον 550d ηταν τρελη διαφορα (με ενα φακο της πλακας), το σωμα παιζει ρολο ;) κυριως να εχει καλη ποιοτητα στο iso με νοιαζει βασικα ε και μετα καλη ποιοτητα (οχι τοσο mp) και βιντεο
οι φακοι ειναι πονεμενη και ακριβη ιστορια xD
εσυ εχεις καποιο αλλο μοντελο να προτεινεις να λαβω υποψιν? τα ξερω βεβαια αλλα μαζευω γνωμες
ποια μηχανη χρησιμοποιεις εσυ και τι φακους εχεις?
Apr 15 2011 12:05
Erebos → matassos
οκ, πολύ καλή η A580. Απλά να ξέρεις ότι στη φωτογραφία, αυτά που μετράνε είναι:
φωτισμός > φακός > sensor size > camera body
btw η φωτο [URL="http://matassos.deviantart.com/art/eight-204867666"]αυτή[/URL] ήθελε cropάρισμα γιατί η κοπέλα είναι πιο δεξιά από τη θέση που υποδεικνύει ο κανόνας των τρίτων + έχεις και πολύ νεκρό χώρο αριστερά.
Ένα πολύ καλό e-book για τη φωτογραφία πορτραίτων είναι [URL="http://www.irfree.com/the-essential-guide-to-portraits/"]αυτό[/URL] ([URL="http://www.filesonic.com/file/625041181/GuiPort.pdf"]dl link[/URL])
Apr 14 2011 23:06
matassos → Anelis
χρμφ! οπως θα ελεγε και ο κεννυ
[SPOILER][IMG]http://img.kyon.pl/static/img/remiq.net_18818.jpg[/IMG][/SPOILER]
:nanana:
Apr 14 2011 19:49
Kamen Tantei Zura → matassos
Οκ είδα βαθμολογίες που δεν περίμενα να δω ξανά από κανέναν :P
Καλό αυτό βέβαια, βλέπω διάφορες γνώμες.
Καλά η δικιά μου νομίζω έχει υψηλές βαθμολογίες, δεν ξέρω, μπορεί και όχι.
Ποιος γράφει; Πες μου ποιος γράφει; :hahaha: Δεν το βλέπω και πολύ ενεργό στο θέμα anime το anime.gr. Μέχρι και στα ongoing τα ποστς μειώνονται. Γενικά υπάρχει εντύπωση ότι ο τάδε δεν βλέπει αρκετά anime, γιατί δεν γράφει. Το ίδιο γίνεται και με καινούρια μέλη.
Φυσικά, αυτό είναι σίγουρο. Ο καθένας με τα γούστα του άλλωστε.
Καλά το να σιντάρεις, δεν νομίζω ότι το σκέφτεται κανένας πια αυτό.
Τόσο νόημα οι ελληνικοί υπότιτλοι; Εδώ θα διαφωνήσω, δεν το λέω απλά από άποψη μπορεί να μην είναι τόσο κουραστικό στα ελληνικά αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν το κατέχουν το αγγλικό οπότε και εγώ η ίδια γι' αυτό υποστηρίζω τα ελληνικά fansubs.
Σίγουρα βέβαια στα αγγλικά τα βρίσκεις πολύ πιο εύκολο xD
Όταν την δω, θα σου πω :P
Ορίστε~
[spoiler][IMG]http://i777.photobucket.com/albums/yy57/xXWhitePhoenix/1a806f5ff9b6262eacb068e10bb7b9ec.jpg[/IMG][/spoiler]
Mar 29 2011 19:18
matassos → zoro77
sorry που δεν απαντω, ψιλοβαριομουν και το καθυστερουσα και αυριο φευγω εκδρομη.. οπωτε θα σου στειλω λογικα απαντηση σε μια βδομαδα σε pm
Mar 28 2011 00:53
zoro77 → matassos
για να μη σπαμαρουμε την τρυπα απλα πιστευω στο θεμα ''να τους μοιασουμε'' δεν εχουμε καταλαβει οτι και αυτοι οι ανθρωποι ηταν σαν εμας. Καθημερινοι. Και οταν λεω αυτο δεν εννοω να παμε σε πολεμο αφου δεν εχουμε. Μακαρι να μην μας ζητηθει ποτε. Μπορουμε ομως να τους μοιασουμε ως προς το σεβασμο προς την πατριδα. Δηλαδη να μα στε σωστοι στη δουλεια μας, στους γυρω μας και αν θελουμε κανουμε μια καλη οικογενεια. Και αυτο προσφορα το θεωρω. Ή εμεις που ειμαστε ακομα σε σχολεια ή σε σχολες να μην καταστρεφουμε αυτα που μας παρεχονται(οσα ειναι αυτα..)
Αλλα οπως το ειπες . Οι λεξεις σαν την τιμη δεν προσδιοριζονται ευκολα.
Mar 26 2011 13:57
matassos → Kamen Tantei Zura
εκανα ενα μικρο update τη λιστα μου και τις βαθμολογιες αν θες τσεκαρε τα [URL]http://myanimelist.net/animelist/matassos[/URL]
η βαθμολογια στη λιστα μου ειναι του στυλ
10=επικο
9 =μαρεσε πολυ
8=μαρεσε αρκετα
7 = παλευοταν μερικες φορες το χανε
6 = παλευοταν το εχανε παρα πολες φορες, ψηλοχασιμο χρονου
5 και κατω χασιμο χρονου εντελως
ναι σε μερικα ειμαι υπερβολικος xD
οταν βρω χρονο και ψαχνω τι να δω θα τσεκαρω και την δικια σου :P
ναι βασικα στο φορουμ δεν γραφω συχνα για ανιμε (ενω θα πρεπε), ειτε γιατι βαριεμαι, ειτε λογο χρονου, ειτε γιατι εχουν πει απο πριν αυτο που ηθελα για συγκεκριμενη σειρα.. ετσι λιγο πολυ δημιουργητε η εντυπωση οτι ασχολησε μονο με σονεν αφου μονο γι αυτα συζητας στα ongoing threads ή στο bh..
ναι κανουν καλες δουλειες, αλλα δεν σημαινει οτι παντα θα σου αρεσουν, οπως σου ειπα πλεον βλεπω μονο οτι εχω σιγουρο (ειτε απο αυτα που ακουγονται απο πολυ κοσμο, ειτε γιατι ειναι recommend απο συγκεκριμενα ατομα που εμπιστευομαι και με ξερουν) ε και οσο να ναι πρεπει να τσεκαρεις συχνα πως παν τα προτζεκτς, να σινταρεις κλπ τα εκανα αυτα οταν ειχα χρονο (μαλιστα ειχα ξεκινισει να μεταφραζω το nhk) , απλα τωρα που βλεπω οτι δεν εχουν τοσο νοημα και δεν εχω και χρονο βρισκω οτι θελω στα αγγλικα και τελειωνει η ιστορια :Ρ
περιμενω αποψη για την ταινια :3
btw αν μπορεις στειλε μου την εικονα με την κοπελια και την φωτογραφικη που εχεις στο desktop thread ^.^
Mar 23 2011 12:51
Lord Leon → matassos
[QUOTE=matassos;480994]
[IMG]http://img.kyon.pl/static/img/remiq.net_18875.jpg[/IMG]
:hahaha:[/QUOTE]
:w00t::w00t:
:rofl::respect:
Mar 19 2011 00:55
matassos → Kenobi-sensei
ε ναι, αλλο το ενα αλλο το αλλο, γι αυτο το προτεινα στις υπολιπες μορφες ενεργειας..
το ιδιο πραγμα λεμε.. πυρινικη σχαση<>πυρινικη συντηξη (<-- το οποιο οπως ειπαμε και οι 2 γινετε στον ηλιο)
η αληθεια ειναι οτι δεν τα ξερω καλα αυτα, ειναι ενα κομματι της φυσικης που τωρα αρχισα να διαβαζω..
Mar 18 2011 14:47
Kenobi-sensei → matassos
[B]matassos στον ήλιο γίνεται το ακριβώς αντίθετο(εμείς κάνουμε σχάση πυρήνα νομίζω)
με το ακριβώς αντίθετο μιλούσα για αυτό που γίνεται στα πυρηνικά εργοστάσιο ;)
λαθος μου που δε το διευκρίνησα
[/B]
Mar 18 2011 14:39
matassos → iristella
αυτο με το λοτρ το ανεφερα για πλακα λογω των συγκρισεων στο μπλακ χολ :P εχω σχηματισει αποψη γι αυτο και δεν το εχω τοσο θεοποιημενο...
αφου ετσι ειναι.. 3 χρονια τωρα που ασχολουμε ελαχιστα ανιμε, και μαλιστα απο ολα τα ειδη, φτανουν για μενα το op στον τομεα παραμυθι... οπως ειπα ισως φταει οτι το εβλεπα μικρος, αλλα τελος παντον το ολο σεναριο με τους πειρατες, τα ονειρα και τις χιλιες δυο ιστοριες που εχει μπλεξει (κατα τη γνωμη μου με πολυ καλο τροπο) φτιαχνει μια πολυ ενδιαφερουσα ιστορια (γουστο του καθενος βεβαια)
ναι αλλα δεν το τραβαν τοσο, ναι αλλα ειναι πιο σοβαρα, ναι αλλα εχουν τζιτζι γραφικα, παρολα αυτα και παλι...
ναι τα σουνεν με αποθουν γι αυτο ακριβως που ειπες, αλλα και γιατι βαριεμαι ευκολα :P και εν μερη ειναι και δεικτης ποιοτητας αυτο που λες :P οπωτε μονο οταν θελω να χαλαρωσω εντελως βλεπω (πχ μετα το καλοκαιρι, τα χριστουγεννα αρχισα ενα, το soul eater, ακριβως γιατι ειναι πιο χαλαρου στυλ)
Mar 14 2011 08:05
iristella → matassos
Ok ξαναδιάβασε το το LOTR τώρα που είσαι μεγαλύτερος γιατί όσες φορές και να το διάβασες στο δημοτικό κάποια πράγματα θα τα δείς διαφορετικά λόγω ηλικίας.
Από εκεί και πέρα το να μου λες "ξέρεις κάτι δεν διαβάζω shounen γενικότερα αλλά είμαι σίγουρος ότι το one piece είναι το καλύτερο είναι κομματάκι άτοπο." Μην σε απωθεί το είδος. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές δουλειές στο genre και η ταμπέλα είναι απλά age demographic και όχι δείκτης ποιότητας.
Από εκεί και πέρα επέτρεψέ μου να διαφωνήσω στο επίπεδο story-telling του oda. I mean timeskip was not invented yesterday. Και γενικότερα οι ιστορίες του έχουν συγκεκριμένη και πολύ απλή δομή τουλάχιστον μέχρι εκεί που το έχω παρακολουθήσει.
Mar 14 2011 02:18

This status update has reached the maximum number of replies allowed