Community Status Updates
iristella → phm
Xρόνια πολλά!!! Χιλιοχρονος και ευτυχισμένος! Με ότι επιθυμείς και πάνω από όλα υγεία!
Oct 06 2010 00:18
iristella → Tea-chan
Εγώ σου άνοιξα τα φύλα της καρδιάς μου και εσύ υπέγραψες σαν σταρ του cinema. Δεν το περίμενα αυτό από σένα.
[URL=http://img529.imageshack.us/i/dgraymanicon004byxxataa.gif/][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/9845/dgraymanicon004byxxataa.gif[/IMG][/URL]
Δεν μπορούσα να βρώ κάτι που να εκφράζει τη λιποθυμία γι αυτό φάνηκε ότι δεν αντέδρασα. Μετά ξεσκίστηκα στο να κατεβάζω pics βασισμένες στο chapter.
Oct 06 2010 00:13
Tea-chan → iristella
Ξέχασες το hairflip.
Ξεκαβάλα, μωρή!
Είπα κι εγώ, δεν αντέδρασε στο fanart που της έστειλα...; BTW, διαβάζουμε ακόμη shounen με το συγκεκριμένο;
Oct 06 2010 00:04
iristella → Tea-chan
Yes I know, don't you all feel so lucky to have me around? I can feel you being totally bewitched by my kindness.
[spoiler= D. Gray Man chapter 199][URL="http://img17.imageshack.us/i/spoilerdgmchapter199byg.png/"][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/6684/spoilerdgmchapter199byg.png[/IMG][/URL]
[/spoiler]
Oct 06 2010 00:02
Tea-chan → iristella
[QUOTE=iristella;434863]Αh it's ok sweety you can leave those to me. :[SIZE=1]Θα θυσιαστώ μεν γιατί κανονικά ούτε και εγώ πατάω καθόλου εκεί μέσα αλλά χαλάλι σου...[/SIZE][/QUOTE]
Ηοw sweet of you. ^.^ (ΝΑΙ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΑΝΕΣ!) [SIZE=1]Και σιγά τη θυσία που θα κάνεις...[/SIZE]
Oct 05 2010 23:57
Labrokratis → iristella
Εντάξει, για αυτό σταμάτησα και εγώ να γράφω περί του θέματος.
Από ότι κατάλαβα, η φάση είχε ως εξής: Υπάρχει ένας πυρήνας 10-15 ατόμων, που ακούει "σοβαρά" ένα είδος μουσικής σκηνής, το Visual Kei, που σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι σαφώς διαφορετικά χαρακτηρισμένο ως προς την ορολογία του πλέον. Και εγώ αυτό το χαρακτηρισμένο πράγμα στην Ευρώπη / Ελλάδα σήμερα, που δεν έχει σχέση με την Ιαπωνική του έννοια, το κρίνω "Αίσχος". Και ανέλυσα τους λόγους μου.
Το κακό ξεκινά από το ότι υπάρχουν οι λίγοι ψαγμένοι που το πάνε με την Ιαπωνική έννοια και προσβάλλονται από τον χαρακτηρισμό μου (έχουν ένα δίκιο από την πλευρά τους) υπάρχουμε όμως και εμείς οι πάρα πολλοί, που το θέμα του Visual Kei το έχουμε ταυτίσει πλέον διαφορετικά από την Ιαπωνική έννοια. Και εφόσον έτσι είναι ταυτισμένο σε Ελλάδα / Ευρώπη, και εμείς ζούμε εδώ, δίκιο έχουμε και εμείς να το κράζουμε.
Εγώ πρότεινα στους φίλους του πραγματικού Visual Kei της Ελλάδας, να φτιάξουν ένα πυρήνα, που να κάνει πάρτι και άλλες μουσικές εκδηλώσεις, ώστε να προωθήσει στο Ελληνικό μουσικόφιλο κοινό, την σωστή έννοια αυτής της μουσικής σκηνής και να υπάρξει αποχαρακτηρισμός της. Δε βλέπω να γίνεται.
Με λόγια σε Forums και την ψευδαίσθηση ότι κανείς άλλος - πέρα από αυτούς - δεν είναι ψαγμένος, δεν γίνεται δουλειά. Έχω άποψη και έχω τεκμηριωμένη άποψη. Και την ανέπτυξα εκεί που μου ζητήθηκε. Και μάλλον κάποιοι δεν περίμεναν τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη. Δεν έχουν συνηθίσει σε αυτά, έχουν συνηθίσει να διορθώνουν αυτοί τους άλλους. Ε, σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Ατυχώς, με τις μουσικές ορολογίες αυτό το πρόβλημα υπήρχε ανέκαθεν. Πχ, θα αναφέρω, ένα παλιό ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει απόλυτα στους μουσικόφιλους κύκλους: τι ήταν στην δεκαετία του 1980 το new wave. Αλλιώς το εννοούσαν οι Ευρωπαίοι, αλλιώς οι Άγγλοι, αλλιώς οι (βορειο) Αμερικάνοι, αλλιώς οι Αυστραλοί και οι Ασιάτες (μετά από χρόνια). Επειδή οι κυρίαρχη τάση σήμερα, είναι να ασπάζονται οι νεότεροι την οπτική των Άγγλων / Αμερικάνων, πρέπει όλοι οι άλλοι να ξεχάσουμε την δικιά μας οπτική του θέματος; Αφού έτσι την ζήσαμε, έτσι ήταν! Έρχονται αυτοί μετά από 30 - 40 χρόνια να περάσουν το δικό τους; Πριτς!
Τώρα το όλο θέμα με τα Visual Kei κλπ, ξεκίνησε από συζητήσεις που έκανα με άλλους φίλους των anime πάνω σε μια απορία που είχα: Αν τους άρεσε αυτό που ακούνε στα διάφορα event. Είχα την αίσθηση ότι μόνο σε εμένα δεν άρεσε αυτή η μουσική. Ε, δε μου πήρε λίγο να καταλάβω ότι ελάχιστοι συμπαθούν αυτήν την μουσική. Ωστόσο κανείς δεν έκανε την αρχή να κάνει "παράπονο", για να μην χαρακτηριστούν, δημιουργήσουν αντιπάθειες, κλπ. Εμένα όλα αυτά δε με αγγίζουν και έτσι έκανα μια αρχή και έθιξα το θέμα. Τώρα το που θα οδηγήσει, θα δείξει. Κάποιος όμως κάποτε έπρεπε να το κάνει!
Τώρα εσύ εντάξει, κόλλησες κατά λάθος εξαιτίας μου στην συζήτηση, αλλά ήταν πραγματικά τυχαίο: Στην VM συζήτηση (που είναι δημόσια) που σε ανέφερα, η άποψη της κοπέλας πήγαζε από την σοβαρότητα που δίνει στο θέμα της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής. Αυτή την σοβαρότητα όμως, την έχει αυτή και άλλοι δέκα-δεκαπέντε. Οι άλλοι, οι περισσότεροι, δεν το αντιλαμβάνονται έτσι. Και εκεί αντιπαρέθεσα ένα τυχαίο post, το πρώτο που βρήκα μπροστά μου, τυχαία το δικό σου, που κάνεις πλάκα, για να της τονίσω ότι οι περισσότεροι που ξέρουν έστω και λίγο από Ιαπωνία και την μουσική της, με όλα αυτά κάνουν πλάκα! Ωστόσο, και εκεί είναι το όλο θέμα, στα μάτια τρίτων, που δεν γνωρίζουν την ουσία των πραγμάτων ή είναι απλά περαστικοί, όλα αυτά φαντάζουν "σοβαρά". Και σταδιακά, εξαιτίας αυτής της "παρεξήγησης" κατέληξε το Visual Kei σήμερα εκεί που κατέληξε, δηλαδή να ταυτίζεται με τις πουστραδελφές, τις γκαρίλες, βοθρίλες και τις άλλες ακρότητες. Και επειδή αυτό πουλάει στους νεότερους, έτσι πλέον χαρακτηρίζεται και παρουσιάζεται εδώ σε Ευρώπη / Ελλάδα.
Τέλος πάντων, αυτή η συζήτηση είναι μια από τις συζητήσεις που όλοι έχουν έως ένα σημείο δίκιο από την πλευρά τους. Το θέμα όμως δεν είναι το δίκιο, είναι ότι στα 100 άτομα που έρχονται στα πάρτυ από τους συνειδητοποιημένους (όχι τους περαστικούς), οι 80 θέλουν άλλα πράγματα και οι 20 να ακούσουν Visul Kei και να δούν αυτά τα βίντεο. Έτσι ένα απαιτητικό 20% έχει επιβληθεί σε ένα μετριοπαθής στάσης 80%. Αυτό δεν είναι σωστό και γιατί το έχω επιβεβαιώσει από τις συζητήσεις που έχω κάνει, το έθιξα ανοικτά στο φόρουμ.
Και δεν έχω μείνει μόνο στα λόγια: Ετοιμάζω κάτι άλλο εναλλακτικό και διαφορετικό για event. Εκεί, σίγουρα, η παρουσία του Visual Kei θα είναι αντίστοιχη του κοινού που πραγματικά το θέλει. Τα υπόλοιπα θα είναι αποκλειστικά anime / j-pop...
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που σε όλες αυτές τις παθιασμένες συζητήσεις, περισσότερο γυναίκες μετέχουν παρά άντρες. Θα μου πεις και τα Yuri γυναίκες τα διαβάζουν κυρίως, επομένως κάπως λογικό να ενδιαφέρονται παραπάνω για την αισθητική του Visual Kei...
Και ναι, ελπίζω και εγώ να μην με δαγκώσεις αν με δεις μπροστά σου! Έχω πολλές προτιμήσεις, αλλά το να με δαγκώνουν δεν είναι μία από αυτές! :hihi2:
Oct 05 2010 19:24
iristella → Labrokratis
Θέλουν και άλλοι να κάνουν music wars με τον γείτονα που δεν σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας? :laugh: Γιατί και τραγούδια τρίτου χιλιόμετρου εθνικής Αθηνών-Λαμίας του έβαλα να ακούσει αλλά δεν αντικατοπτρίζουν ούτε τα μουσικά μου γούστα, ούτε την άποψή μου για το τι αποτελεί καλό ελληνικό τραγούδι.
Anw εσείς μιλάγατε σοβαρά για το τι επιλέγουν να ακούν σοβαρά κάποιοι άνθρωποι και εγώ για το πώς θα βασανίσω κάποιον (ούτε καν σχολίασα αν μου αρέσει κάτι). Έτσι όπως χρησιμοποιήθηκε το post μου ήταν εντελώς out of context και ουσιαστικά φαινόταν σαν να εξέφρασα μια άποψη που δεν έχω για την j-μουσική. Δεν το πήρα ότι το έκανες επί του προσωπικού ([SIZE=1]αν και προσπαθώντας να αποδείξω ότι δεν έχω πει πουθενά αυτά που λέτε μπορεί να παρεξηγήθηκα)[/SIZE] και ούτε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Δεν είπες ότι εγκρίνω την παιδική πορνογραφία or smth. Ήταν όμως κάτι το οποίο αφενώς θεώρησα μη ακριβές και αφετέρου με έκανε να βάλω χι σε μια συζήτηση που παρακολουθούσα από το thread από το οποίο ξεκίνησε και η οποία θεωρούσα ότι είχε μία Α ουσία παρά την διαφωνία μου σε πολλά πράγματα, νοοτροπίες και εκφράσεις. Ι promise that if I see you in a party I won't bite you.:P
Oct 05 2010 15:16
The Tragic Prince → iristella
[url]http://www.youtube.com/watch?v=9HQ9x_kBOyM[/url]
Oct 05 2010 14:51
Labrokratis → iristella
Τυχαίο γεγονός ήταν και μάλιστα public. Απλά σε βρήκα μπροστά μου και έγραψα "ορίστε, αυτά θέλουν να ακούν και για αυτούς τους λόγους."
Μια χαρά επιχείρημα ήταν, αυτό που θέλεις να κάνεις για πλάκα εσύ, θέλουν να το κάνουν και αρκετοί άλλοι. Το πρόβλημα είναι ότι έχει φτάσει η πλάκα να γίνει ο κανόνας, γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι νομιζουν ότι δεν είναι πλάκα. Και με το "Yatta" το ίδιο δεν έγινε;
Μην το παίρνεις προσωπικά, θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε, έτυχε απλά να βρεθεί το δικό σου σχόλιο μπροστά μου και το παράθεσα. Ούτε σε έμπλεξα, ούτε τίποτα. Άλλοι θέλουν να σε μπλέξουν, πιθανώς λόγο της θέσης σου στο forum.
Oct 05 2010 11:58
iristella → Tea-chan
Και από κοντά welcome on board Τσαγάκι. Καλό κουράγιο και καλή αρχή :3. Glad to have you with us. ^^
Oct 04 2010 20:56
Anelis → iristella
Τζα τζααααααμ!
[IMG]http://24.media.tumblr.com/tumblr_l9n4ryBLca1qze5g2o1_500.gif[/IMG]
<3
Oct 04 2010 08:32
iristella → Labrokratis
Σε παρακαλώ την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις post μου ως παράδειγμα σε κάποια συζήτησή σου να είναι για πράγματα τα οποία θα έχω όντως πει και όχι για πράγματα τα οποία ενδεχομένως θα θες να ταιριάζουν στo επιχείρημα που θέλεις να αποδείξεις.
Πραγματικά δεν βρίσκω κάποια σχέση στην συζήτησή σας περί Visual Kei ενός ημισόβαρου post για ένα Death Metal τραγούδι που βασίζεται σε κωμωδία που παρωδεί την metal μουσική σκηνή στην Ιαπωνία. Oύτε θεωρώ ότι έχω μιλήσει τόσο περί μουσικής στην κοινότητα (πόσο μάλλον για το συγκεκριμένο genre) ώστε να προδικάζεις τα γούστα μου και να τα κρίνεις ανάλογα.
Oct 04 2010 02:21
Tea-chan → iristella
For you. :3
[spoiler][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/3716/12895153.png[/IMG][/spoiler]
Oct 03 2010 13:25

This status update has reached the maximum number of replies allowed