Community Status Updates
kelborn3 → zade
Τιποτε φιλε μου zade.Btw και εγω μην νομιζεις απο αλλου τα μαθαινω, απλα ποσταρω τα torrents.
Αποθηκευσε αυτη τη σελιδουλα:[URL]http://www.rlslog.net/[/URL]
Με το που βγαινει καποιο game σπασμενο αμεσως το ανακοινωνει.
PS And fuck yeah Toki rulez:riiight:
Jan 30 2011 13:54
zade → kelborn3
Ωραίος ρε που πόσταρες για το Dead Space 2 . Πίστευα ότι αφού άργησε να βγει ,θα έσπαγε αργότερα ,σε κανένα patch γι αυτό δεν το ξανακοίταξα ,αλλά τώρα μου το θύμισες και το κατεβάζω. Και εννοείται ότι Toki RULES
Jan 30 2011 13:40
Azathoth
→
zade
aloste ksexases diafora opos tin apexthia mou pros tous omofilofilus, tin agapi mou gia tin dixieland, to pathos gia tin irlandiki folk ke pano ap'ola tin porosi me tin istoria :P
Jan 30 2011 01:50
zade
→
Azathoth
[URL="http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=467800&postcount=45883"]Aυτό εδώ[/URL]. Μάν σόρρυ αν σε πείραξε ,αλλά αυτό βγάζεις προς τα έξω. Σχεδόν όλα σου τα ποστ στο Black hole ή από αυτό το τρίπτυχο ξεκινούν ή εκεί καταλήγουν.Οπότε που θες να ξέρω εγώ ότι έχεις διαφορετικό γούστο.
Κι εμένα όλα τα ποστ μου ,είναι είτε για ξύλο ,είτε για σπλάτερ είτε για μαθηματικά.Εγώ προς τα έξω βγάζω ΜΠΑΟΚ, οπότε μη στεναχωριεσαι.
Jan 29 2011 18:45
zade → iristella
Οκ ,τώρα που διάβασα κι εγώ,όντως είναι ξεκαρδιστικό. Και είναι τελείως unintentional. Που να το είχα προγραμματίσει δηλαδή...
Jan 29 2011 18:40
iristella → zade
[URL="http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=310902&postcount=81"]Αυτό[/URL] το post, με το συγκεκριμένο set και το συγκεκριμένο user title με έχει πεθάνει. xDD
Jan 29 2011 16:42
zade → Guest-13157
Ας τα πάρουμε απ την αρχή.Το μαθηματικό Ιωαννίνων είναι αξιωματικά το δυσκολότερο της Ελλάδας ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το καλύτερο.
Είναι πιθανότατα το καλύτερο στην Ελλάδα στον τομέα της άλγεβρας ,επίσης έχει πολύ δυνατή στατιστική ,αλλά τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και η φυσικά είναι για κλάματα.
Στα 4 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να πάρεις πτυχίο ,εκτός αν διαβάζεις συνεχώς και είσαι math freak (τελείως freak όμως) και no-lifer.Επίσης ο βαθμός πτυχίου που θα βγάλεις θα είναι σίγουρα μικρός.Υπάρχουν ορκωμωσίες που άνθρωποι με βαθμό 6,3 λένε τον όρκο (δηλαδή παρακάτω από «λίαν καλώς»!).Στα 3,5 χρόνια πτυχίο παίρνει ένας κάθε δεκαετία και αυτός με χαμηλό βαθμό γιατί κοιτάει να περνάει απλά τα μαθήματα χωρίς να να κοιτάει βαθμό.Στο πρώτο έτος δεν μπορείς να πάρεις μαθήματα επιλογής.Κανονικά ούτε στο δεύτερο έτος μπορείς να το κάνεις αυτό ,αλλά εάν έχεις περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους σε [B]δύο[/B] εξεταστικές ,δηλαδή δεν πάς καθόλου σεπτέμβριο,τότε γίνεται. Αυτό βέβαια το καταφέρνει ένας ,άντε δύο κάθε χρόνο. Εγώ δεν το κατάφερα.
Η φυσικά που προσφέρει το μαθηματικό Ιωαννίνων είναι ανύπαρκτη.Κάποτε υπήρχε ο κλάδος «μηχανική», και τον είχαν δύο καιθηγητές που κάναν όλα τα επιλογής.Πριν από 4 χρόνια ο ένας καθηγητής πήρε σύνταξη και επειδή δεν ήρθε άλλος στη θέση του ,τα μαθήματα που δίδασκε κόπηκαν από το πρόγραμμα σπουδών με αποτέλεσμα να κοπεί και ο κλάδος.Σκατά, το ξέρω γιατί κι εγώ αυτόν τον κλάδο ήθελα να επιλέξω.
Να δεις την ροή δεν μπορείς πουθενά ,αν θες πάντως μπορείς να κατεβάσεις τον οδηγό σπουδών από το [URL]http://www.math.uoi.gr/GR/studies/infoguide.html[/URL]
Tώρα το που να περάσεις ,θα σε γελάσω.Ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω.Εγώ επέλεξα το μαθηματικό Ιωαννίνων για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είμαι από Γιάννενα και έτσι δεν θα χρειαζόταν να πληρών ενοίκιο και δεύτερον γιατί με ενδιέφερε αρκετά η άλγεβρα (τότε ,τώρα πλέον είμαι τελείως εφαρμοσμένο μαθηματικός).
Επίσης ,επειδή ξέρω ότι παίζει ρόλο ποιόν ρωτάς για να σου πει τι να σπουδάσεις ,θα σου πω λίγο για μένα.Πέρασα 4ος όταν μπήκα στο μαθηματικό και οι δύο πρώτοι είχαν ένα 10% από αθλητικές επιδόσεις.Στις Πανελλήνιες είχα 18.500 μόρια και υπήρχαν μόνο 5 σχολές σε όλη την Ελλάδα που δεν έπιανα (4 πολυτεχνεία και έναν ΗΜΜΥ). Ήμουν δηλαδή από τους καλούς. Και μέσα στο μαθηματικό Ιωαννίνων ζορίστικα.
Γι αυτό πρόσεξε καλά τι θα επιλέξεις.Ότι άλλη απορία έχεις ρώτα με.
Jan 27 2011 15:30
Guest-13157 → zade
Θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτησεις σε σχέση με το Μαθηματικό. Κοιτώντας τα προγράμματα της Αθήνας/Θεσσαλονίκης/Ιωαννίνων δεν βλέπω πολλές διαφορές (νομίζω είναι όλα ίδια σε σχέση με μαθήματα). Βλέπω επίσης ότι στα επιλεγόμενα μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα αρκετής ενασχόλησης με φυσική (Αρχικά Κλασσική μέχρι και Αστρονομία) σε ένα βασικό επίπεδο για κάτι παραπάνω, ένα μεταπτυχιακό ίσως. Κάνοντας απλές πράξεις παρατηρώ ότι για να βγει το πτυχίο σε 4 (πόσο μάλλον 3.5) πρέπει σε κάθε εξάμηνο να περνάς 5 μαθήματα, ναι μιλάω υποθετικά γνωρίζω το μέσο όρο αποφοίτησης, αρά θα πρέπει να πάρεις κάποια αρχικά μαθήματα παραπάνω απο τα υποχρεωτικά ή και τα υποχρεωτικά. Εδώ μου παρουσιάζονται δύο απορίες:
1) Τα νούμερα έχουν σχέση με την λογική συνέχεις των μαθημάτων ή ας πουμε για παράδειγμα μπορω να πάρω στο πρώτο εξάμηνο Κλασσική Μηχανική και θα είμαι εντάξει; (σε σχέση με το απαραίτητο γνωσιολογικό επίπεδο)
2)Που μπορώ να δω την ροή (δηλαδή ένα δεντρο με διακλαδώσεις) για τα απαραίτητα μαθήματα που χρειάζονται για κάποια άλλα.
Τέλος, αν έχω την επιλογή να περάσω Αθήνα να το επιχειρήσω ή να προτιμήσω κάποια επαρχία (εξερουμένου του οικονομικού) και αν ναι ή όχι, γιατί;
Μου βγήκε μακροσκελές, η αδερφή μου έχει περάσει στο Καποδιστριακό στο Μαθηματικό αλλά δυστυχώς είναι στο πρώτο εξάμηνο (τώρα αρχίζει η εξεταστική της) και δεν ξέρει ακόμα, μου είπε να την ρωτήσω σε τρία χρόνια αλλά εγώ φέτος πρέπει να επιλέξω.
Όποια στιγμή μπορείς και θες, θα με ενδιέφερε η ανάδρασή σου.
Jan 27 2011 00:51
Getekid → zade
Ναι ρε, και πάλι αν είναι κόπος άσ' το.
Γενικά, αν και έχω την απορία, δεν βιάζομαι. Έχω αρκετά μαθηματικά για να ασχοληθώ και χωρίς αυτό:hot:. Αν δεν μπορείς, σε 3 βδομάδες που τελειώνει η εξεταστική μας θα ρωτήσω κανέναν από τη σχολή, αν βέβαια μου το γράψεις μέχρι τότε οκ κι ευχαριστώ :riiight:.
Jan 23 2011 12:38
zade → Getekid
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να στο εξηγήσω.Αν θες μετά την εξεταστική, που θα έχω περισσότερο χρόνο.
Jan 23 2011 12:24
Getekid → zade
Από αφηρημένη σκέψη πιστεύω δεν έχω πρόβλημα αλλά ναι, στα πρώτα χρόνια δύσκολο να την έχεις. Τη διαμέριση την έχω στο μυαλό μου όπως στο ολοκλήρωμα Riemann, δηλαδή διαλέγεις σημεία στην ευθεία και τη χωρίζεις σε κομμάτια. Εκεί κολλάω, πώς ακριβώς κάνεις τη διαμέριση και κάθε κομμάτι που καταλήγεις να έχεις είναι ευθεία και όχι ευθύγραμμο τμήμα;
Αν χρειάζεται κανέναν τύπο ή ορισμό για να το εξηγήσεις, δοκίμασέ το μπορεί να το ξέρω... Αν βέβαια σε βάζω σε μπελά άσ' το...
Jan 21 2011 13:19
zade → Getekid
Βασικά δεν ψάχνω να δω αν ξέρεις κάτι συγκεκριμένο,απλά αν έχεις την μαθηματική παιδεία και την αφηρημένη σκέψη που απαιτείται για κάτι τέτοιο.Αφού είσαι 4οέτος λογικά την έχεις.Αυτό βασικά ήθελα.Γιατί αν ήσουν πρώτο ή δεύτερο,όσο να 'ναι δεν έχεις αποκτήσει όλα τα εφόδια.
Jan 21 2011 12:57
Getekid → zade
4ο έτος είμαι αλλά τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχω περάσει όσα μαθήματα όσα θα έπρεπε. Από υποχρεωτικά έχω Απειροστικό 1 & 2, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση και κάτι άλλα. Τι ακριβώς θες να δεις αν ξέρω;
Jan 21 2011 12:36
zade → Getekid
Βασικά η λέξη «κόβω» δεν είναι σωστή έχεις δίκιο.Η σωστή λέξη είναι «διαμερίζω». Δηλαδή διαμερίζεις την ευθεία σε μικρότερα κομμάτια ,τα οποία όμως το κάθε ένα τους αποτελεί μια ευθεία. Είναι αρκετά αφηρημένο ως έννοια.Για να το συλλάβεις πλήρως πρέπει να ξεφύγεις από την αυστηρότητα του ορισμού (τουλάχιστον για αρχή).
Τι έτος είσαι; Για να δω μήπως μπορώ να σε κάνω να το καταλάβεις καλύτερα.
Jan 21 2011 12:32
Getekid → zade
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό που έγραψες για τα fractals; Πώς ακριβώς κόβεις την ευθεία και παραμένει ευθεία; Αν (όπως το σκέφτομαι) την κόψεις σε ένα σημείο τότε θα έχεις δύο ημιευθείες!
Jan 21 2011 12:29

This status update has reached the maximum number of replies allowed