Community Status Updates
Radagast → iristella
Ωραία thanks για το λινκ. Η ειλικρίνεια τον έφαγε πάντως γιατί αν δεις τη ταινία, πραγματικά καμία σχέση δεν έχει, όμως όλοι σταθήκαν στις λίγες λέξεις του (πως επηρεάστηκε για την Αριάδνη) και τον έθαψαν. (έσκαψε τον λάκκο του με την ειλικρίνεια του θα μου πεις). Εγώ πιο πολύ νευριάζω με τη δύναμη της φήμης στο νετ. Μια λέξη λες, και μετατρέπεται σε βουνό από haters, τα μεγαλοποιούν όλα σε τραγελαφικό βαθμό, ενώ πολλές φορές δεν έχουν καν δει τις 2 ταινίες για να κάνουν πραγματικές συγκρίσεις και να κρινουν πόσο διαφορετικές και original είναι σε εκτέλεση αυτά τα movies. Αυτό απλά. Ψάχνοντας λεπτομερείς συγκρίσεις ακόμα και στο νετ, θα δεις πως τα λεγόμενα "κοινά στοιχεία" είναι πραγματικά μηδαμινά καθώς η οπτική γωνία και το σενάριο των ταινιών είναι έτη φωτός μακριά.
Δεν θέλω να σε σποιλάρω με λεπτομέρειες όταν το δεις ξαναμιλάμε... (δε νομίζω να σε ξετρελάνει βέβαια γιατί απ' όσο θυμάμαι δεν "λατρεύεις" κιόλας τα open endings...)
PS : Προφανώς και μια ταινία anime μπορεί να σου δώσει ότι και μια live action μέσα σε εισαγωγικά, αν και διαφωνώ για τα anime series τα οποία αν τα σύγκρινα θα τα σύγκρινα μονάχα με live action series. Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Sep 12 2010 13:50
iristella → Radagast
Well αναφέρθηκε στο [URL="http://www.animenewsnetwork.com/interest/2010-07-20/bloody-monday-manga-creators-draw-inception-poster"]ANN[/URL] που δηλώνει ως πηγή το [URL="http://www.excessif.com/cinema/actu-cinema/dossiers/inception-par-christopher-nolan-interview-references-indices-5926972-760.html"]εξής[/URL] site και το έχω συναντήσει σε αρκετές περιπτώσεις όπως σε άρθρο της washingtonpost ως αναφορά που όπως και να το κάνουμε δεν πιστεύω ότι ούτε αναφέρει κάτι χωρίς εξακρίβωση ούτε από haters και κομπλεξικούς αποτελείται.
Anw δεν θεωρώ το να επηρεάζεται κάποιος πάντως από κάτι ως κάτι το αρνητικό από την στιγμή που βάζει και την προσωπική του σφραγίδα μέσα κάτι που δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω ότι ο Nolan έκανε. Το ανέφερα μόνο και μόνο επειδή ήθελα να δείξω ότι τα anime με τις ταινίες δεν είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους όπως άφησες να εννοηθεί.
Sep 12 2010 03:20
Radagast → iristella
Τι δήλωσε ο Nolan?? Επειδή με κούφανες τελείως με αυτό είπα να το ψάξω λίγο μιας και το paprika είναι και απ' τις αγαπημένες μου ταινίες ever... προφανώς από φήμες άρχισαν όλα, αλλά όχι να φτάνουμε στο να τα πιστεύουμε κιόλας... αμάν αυτές οι φήμες... Ξεφτιλίστηκε το θέμα imo... Αν πάλι έχω άδικο και βρεις ποτέ στο νετ κάτι για να στηρίξεις αυτό που είπες, τότε στείλε λινκ, γιατί απ 'όσο έψαξα, όλα φήμες από κάτι haters είναι ή κομπλεξικούς...
Ιn any case το concept έχει δεκαετίες που έχει εμφανιστεί τόσο από κάποια novels όσο και από comic, o Nolan το είχε στείλει σε warner bros ως ιδέα το 2001 (ούτως ή άλλως είχε εμφανιστεί νωρίτερα αλλού), το πως το έκανε develop από κει και πέρα είναι το θέμα, που είναι αρκετά unique και λεπτομερέστατο μπορώ να πω με μηδενικές τρύπες παρά το πολύπλοκο σενάριο.
Ακόμα και αν το συγκρίνεις σαν σενάριο με paprika, η μόνη ουσιαστική ομοιότητα είναι ότι μπαίνεις σε όνειρα αλλωνών, από κει και πέρα σχεδόν τα πάντα διαφέρουν, βασικά δες το πρώτα και κάνε μου μετά τις συγκρίσεις νομίζω είναι τελείως διαφορετικές ταινίες σαν σύνολο τόσο σε σενάριο όσο και σε ατμόσφαιρα και feeling...
Και προσωπικά μάλλον δε θα χορτάσω ποτέ να βλέπω ταινίες με concept που έχει να κάνει με τα όνειρά μας, γιατί πολύ απλά δεν παίζει ποτέ να υπάρχει αρκετό υλικό σε ταινίες για να μας καλύψει ποτέ στη θεματολογία αυτή. There simply isn't enough material out there... at least not yet...
Sep 12 2010 02:46
iristella → Radagast
I see... Αν και πρέπει να πώ ότι είναι κάπως άτοπο. Εννοώ ότι όντας μέλος σε anime forum όπου τα anime είναι το κύριο θέμα συζήτησης, το γεγονός ότι βλέπεις κάποιους να μιλάνε για anime δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν movies.
Plus είτε ταινία είτε σειρά, είτε αnimation είτε live action γεγονός παραμένει ότι όλα αποτελούν μέσο για διήγηση μιας ιστορίας. Παρά τους επί μέρους περιορισμούς σε κάθε μέσο όλα εξαρτώνται από την ικανότητα των συντελεστών στην τελική. Και ειδικά στην περίπτωση του Inception όπου ο Nolan έχει δηλώσει επηρεασμένος από την Paprika του Satoshi Kon o διαχωρισμός αυτός γίνεται ακόμη λιγότερο εμφανές.
Just my 2 cents.
Παρόλαυτα λόγω υποχρεώσεων παίζει να είμαι από τα λίγα άτομα που δεν την έχουν δει την ταινία. Από ότι βλέπω όμως την διασκέδασες με την ψυχή σου which is good.
Sep 11 2010 21:32
Radagast → iristella
Αυτό προστέθηκε επίτηδες στο αρχικό ποστ για ευνόητους "trap" λόγους...
Όποιος έχει την μύγα μιγιάζεται...
In any case, πάει σε συγκεκριμένα άτομα, που βλέπουν σχεδόν μονάχα anime series και σχεδόν ποτέ movies... καλό θα ήταν να διευρύνουν και λίγο τις επιλογές τους...
Sep 11 2010 20:55
iristella → Radagast
[quote] Oh, and watch less anime.[/quote]
Tωρα αυτό είναι όντως κάτι που δεν περίμενα να σε ακούσω να το λες. :P
Sep 11 2010 17:58
Zoro → Radagast
Μπαίνεις που μπαίνεις, άσε το ρουρούνι και πόσταρε σε κάνα ινσέψιον, ο κόσμος έχει ανάγκη την άποψή σου. :burningbe3:
Sep 09 2010 19:49
Radagast → papp0us
[QUOTE=papp0us;424043][B]
G.I.T.S Stand Alone Complex[/B] Για μια ακόμα φορά τα επείσόδια χωρίς δυνατή σύνδεση μεταξύ τους(θέλουμε και cliffhanging δε βγαίνει αλλιώς) με εμποδίζουν να απολαύσω στο μέγιστο μια κατα τα άλλα απίστευτη σειρά(ακριβώς όπως και το Cowboy Bebop) To έχω stallαρει στη μέση, και περιμένω να μαζέψω δυνάμεις να συνεχίσω
[/QUOTE]
Αν θυμάμαι καλά σε κάποιο σημείο μετά την μέση της 1ης season, πιάνει main scenario, χωρίς να το αφήσει μέχρι τέλους κι έτσι κλείνει ωραία το season. To 2o season επίσης, αν θυμάμαι καλά έχει λιγότερο αυτοτελές ύφος, γι'αυτό και πολλοί το προτιμούνε.
Just so u know...
Sep 07 2010 10:18
Radagast → Petran79
Aν και απ'ότι λες τα παράτησες θυμάμαι που έψαχνες αυτό και είπα να στο πω μιας και εμφανίστηκε :
[URL]http://www.bakabt.com/154674-ie-naki-ko-nobody-s-boy-remi-h264-takara.html[/URL]
In any case have a good life m8. :)
Sep 02 2010 22:05
Night Wizard Seal → Radagast
Χρόνια Πολλά Radagast-san.
Να ζήσεις, να σε χαιρόμαστε, ό,τι επιθυμείς και να είσαι πάντα καλά. :)
Jul 25 2010 00:34
Labrokratis → Radagast
α, ναι, υπάρχουν πολλά anime που έχουμε μέσα τον Captain Harlock ως guest ή σε πρωταγωνιστικό ρόλο! Απλά το Harlock 1978 είναι μακράν το καλύτερο :)
Εντάξει, το θέμα με τα γούστα και την οπτική της κωμωδίας είναι πολυπλοκο. Υπάρχει η σάτιρα, η προκλητικότητα, το κομεντί, η κωμωδίες συνθηκών, κλπ. Είναι ένα είδος με μεγάλη ποικιλία!
Πχ, έβλεπα έως πρόσφατα ένα πραγματικά παιδικό (κυριολεκτικά, σε δεκάχρονα απευθύνεται) anime, το Akazukin Chacha. To θέμα είναι ότι αν το δεις με αποστασιοποιημένο ενήλικο μάτι, ξαφνικά βλέπεις σε όλα αυτά που αναφέρει εκεί μια απίστευτη σάτιρα που αλλάζει όλη την οπτική. Αρκεί να αντιληφθείς το πνεύμα της.
Αντίστοιχο είναι και το Urusei Yatsura, που κάνει εντύπωση του ότι είναι του 80!
Από σύγχρονες κωμωδίες, δεν μπορώ όντως τα "καψίματα" τύπου Lucky Star, ίσως γιατί δεν μπορώ να μπω σε αυτό το πνεύμα. To FLCL πχ, μεθυσμένος μετά από ξενύχτια, το "αντιλήφθηκα" διαφορετικά xD
Τέσπα, αν έχω μάθει κάτι στην ζωή μου, είναι το να είμαι ανοικτός σε όλα! Πράγματα που δεν θα έκανα πριν 10 και 20 χρόνια, τα κάνω τώρα με άλλη αντίληψη.
Πάντως αυτές τις μέρες χωρίς να το καταλάβω κωμωδίες και Κομεντί βλέπω! Karin, NieA Under 7, H2O - Footprints in the Sand... Είχα αφήσει ΠΟΛΥ υλικό από δεκ. 00ς τελικά. Και που να πιάσω πράγματα των 90ς...
Jul 18 2010 15:32
Radagast → Labrokratis
Το Rose είδα σχετικά πρόσφατα και μου φάνηκε εξαιρετικό, μόνο στην αρχή με είχε κουράσει λιγάκι με την antoinette και το αιώνιο μίσος μεταξύ της με την mistress του βασιλιά..
Για το BDSM που ανέφερες λίγο με νοιάζει, αλλά λολ και μόνο που υπάρχει...
Όσο αφορά τα comedy/parody που λέγαμε, κι εγώ γουστάρω, αν και είμαι λίγο δύσκολος οπότε ελάχιστα μου άρεσαν ως τώρα πραγματικά πολύ. (π.χ. captain tylor, cromartie high school, dmc, ouran, τα κλασικά δλδ και ελάχιστα ακόμη).
Για ecchi πρέπει να έχει και λίγο σενάριο μέσα και καλή σκηνοθεσία αλλιώς τα κάνω instant drop. (ακόμα και τα λίγα που βλέπω σπάνια. Εκτός αν παραείναι καλά ως οφθαλμόλουτρο. Αν και νομίζω και κει υπερτερούν ακόμα και τα hentai. Τεσπά.)
Δεν συνειδητοποίησα πως υπάρχει harlock saga ovas super lol. Όταν ειπα να αρχίσω harlock saga, εννοούσα να δω όλα τα harlock... ξεκινώντας απ'τα movies και το παλιό series προφανώς...
Jul 15 2010 21:01
Labrokratis → Radagast
Το Rose of Versailles το έπαιζαν αρχές δεκαετίας του 1990 τα RAI που αναμετέδιδε επίγεια η ΕΡΤ σε Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έτσι θέλαμε δε θέλαμε το είδαμε και εμείς! Πολύ δραματική φάση, αν και μεταξύ μας δε ξέρω γιατί, εγώ δε το συμπάθησα ποτέ.
Έχει βγει και ένα hentai με τους ήρωές του. Πολύ BDSM κατάσταση xD
To seirei no moribito το έχω βάλει να κατέβει αλλά το πάει πολύ - πολύ αργά. Ευτυχώς που εχω popcorn hour και δεν χρειάζομαι PC για να κατεβάζω τα torrents.
Βασικά εμένα μου αρέσουν τα Comedy και κάποια έξυπνα Ecchi, αλλά τελευταία δεν είμαι σε φάση για τέτοια anime. Μπορει να μου αλλάξει σύντομα η διάθεση πάλι, δε ξέρεις...
Το Yamato θα ειναι καλή ταινία σίγουρα. Για το Harlock δε ξέρω πως θα βγει.
Το Harlock Saga είναι κάπως μέτριο σε σχεση με τον κλασικο Harlcok, αλλα ως σειρά στέκει μια χαρά. Προσωπικά από τις νεότερες σειρές του Matsumoto περισσότερο το Galaxy Express Prelude θεωρώ καλύτερο.
Jul 15 2010 19:01

This status update has reached the maximum number of replies allowed