Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας

Φωτογραφία

Melis_Nin → plotolp

Να σου πω...σχετικά με τη Dion Fortune, δες κ αυτό (από εγκυκλοπαιδικής απόψεως) [url]http://www.metafysiko.gr/?p=1779[/url] Η δομή του βιβλίου είναι διηγηματική, τώρα το πώς θα το εκλάβει κανείς είναι άλλο θέμα...Εγώ, σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμώ το ρόλο του "παρατηρητή" (κάτι σαν το μουσάτο στη σειρά Χαιλάντερ, αν είχες δει) κ προσπαθώ να διαμορφώσω άποψη για τα κίνητρα του συγγραφέα (γράφει ακραία για να τραβήξει χρήμα ή/και οπαδούς-παπαγαλάκια, ή απλώς καταθέτει την άποψη του). Για τη συγκεκριμένη συγγραφέα, δε νομίζω κάτι τέτοιο (τουλάχιστον όχι για την εποχή μας, στη δική της μπορεί). Πιο πολύ μου άρεσε για τα ερωτηματικά που αφήνει να αναλογιστεί κανείς - όχι κάτι παραπέρα, μπορεί να είναι "επικίνδυνο". Πάντως, αν σε ξενίζει η θεματική γενικά, ή αν προτιμάς κάτι καθαρά μυθιστορηματικό, μην το πάρεις.
Ιαν 21 2012 12:42
Φωτογραφία

OdyMonaxos → Melis_Nin

Λόγω χώρας πίνω κυρίως τα καταπότια της Meßmer. Έχει και ωραία ροφήματα μούρων και βοτάνων. Αν και είναι και λίγο ανάλογα με τη διάθεση, μπορώ επί μήνες να μην αγγίξω τσάι και ξαφνικά να πέσω με τα μούτρα. Τώρα πάντως καθαρίζω το βραστήρα. Για το embeding πατάς το go advanced δίπλα απ' το post message, κάνεις paste το λινκ, το μαρκάρεις και πατάς το κουμπί του youtube. Είσαι του καφέ, είσαι του τσαγιού, είσαι και της σοκολάτας; [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=rgfXPlpneyE[/YOUTUBE]
Ιαν 21 2012 12:36
Φωτογραφία

Melis_Nin → OdyMonaxos

Χμμ...χάλια τα πήγα πάλι στο embedding....sorry
Ιαν 21 2012 12:25
Φωτογραφία

Melis_Nin → OdyMonaxos

Α, αυτό είναι πολύ ελαφρύ! Πάντως κ το απλό κ ταπεινό breakfast tea της twinings είναι πολύ καλό (σε σχέση με άλλα του εμπορίου).
Ιαν 21 2012 12:24
Φωτογραφία

plotolp → Melis_Nin

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!:riiight: Δεν ήξερα κανένα από τα τέσσερα βιβλία και φαίνονται όλα πολύ ενδιαφέροντα! Επίσης είναι και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους οπότε μου δίνεις ποικιλία να διαλέξω. Καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι νιώθεις δηλαδή υπεύθυνη για τα χρήματα που θα δώσει ο άλλως δεδομένου ότι το βιβλίο που του πρότεινες μπορεί να μην του άρεσε καθόλου. Όμως δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι έτσι. Εγώ είμαι αυτός που σου ζήτησε την συμβουλή σου και εν τέλει δική μου επιλογή είναι τι θα πάρω. Από την στιγμή που μου φανεί κάτι ενδιαφέρων και το αγοράσω, αλλά δεν μου αρέσει στο τέλος δεν είσαι εσύ υπεύθυνη, μόνο και μόνο επειδή εσένα σου άρεσε και μου το είπες!:ureshii: Γιαυτό λοιπόν μην το σκέφτεσαι καν!:P Και στο κάτω κάτω περισσότερες πιθανότητες έχω να βρω ένα καλό βιβλίο μέσα από τις συμβουλές των άλλων, παρά να περιφέρομαι επ άπειρον στο βιβλιοπωλείο τσεκάροντας τίλους στην τύχη με την ελπίδα να βρω κάτι καλό!:) Για το μόνο βιβλίο που ήθελα να μου διευκρινίσεις κάτι είναι το Σπίτι της Δύναμης. Πρόκειται καθαρά για μυθιστόρημα? Θέλω να πω, επειδή διάβασα το βιογραφικό της συγγραφέως και μου φαίνονται λίγο "ύποπτα" όλα αυτά τα παραψυχολογικά!:orly: Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις προτάσεις σου! Μόλις διαβάσω κάποιο από αυτά θα σου πω σίγουρα εντυπώσεις. Εννοείτε πως άμα θυμηθείς και κάτι άλλο αξιόλογο μπορείς ελεύθερα να μου το πεις! p.s Μακάρι να είχα και εγώ μια ανεξάντλητη πηγή βιβλίων σαν τον θείο σου!:if: Είσαι τυχερή!
Ιαν 21 2012 12:12
Φωτογραφία

OdyMonaxos → Melis_Nin

Έλα ρε, περαστικά!!! Αλλεργία στο λεμόνι;; Πακέτο, πρώτη φορά το ακούω!!! Από την twinnings έχω δοκιμάσει μόνο το πολύ μαλακό earl grey της. Τίποτα τρελό. [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=LYQvql4YQtE[/YOUTUBE] Η απόλυτη μουσική για τσάι.
Ιαν 21 2012 12:00
Φωτογραφία

Melis_Nin → OdyMonaxos

Ok, μήνυμα ελήφθη! Coffee...is not your cup of tea! :) Ωραίο κ το τσάι, δεν έχω δοκιμάσει πολλές ποικιλίες, αλλά μία που μου άρεσε ήταν το Twinings prince of whales. Δυστυχώς, Lemon or pergamont drops are no longer allowed to me, ανέπτυξα κάτι ηλίθιες αλλεργίες από πέρσι...
Ιαν 21 2012 11:53
Φωτογραφία

OdyMonaxos → Melis_Nin

Δείρε με, σπάσε μου τα κόκκαλα, κρέμασέ με ανάποδα, βράσε με ζωντανό, αποκεφάλισέ με (το τελευταίο θα 'ταν [B]απόλαυση[/B] με την πληγή στο λαιμό μου), αλλά μην δοκιμάσεις να με δηλητηριάσεις με αυτό το φρικτό καταπότι που λέγεται καφές. Άααααααντε κανά εσπρεσάκι. Αν και ήταν ένας φοβερός καφές που είχα πάρει για τους γονείς μου από την Πόλη, που πραγματικά μοσχοβόλαγε όλο το σπίτι. Σκέτη μαστούρα. I'd rather have a cup of tea, dear. Preferably black, with a fair amount of spices and some drops of lemon or pergamont. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ
Ιαν 21 2012 11:46
Φωτογραφία

Melis_Nin → OdyMonaxos

Ααα, είναι το υπέρτατο χόμπι!!! Όχι μόνο να τον φτιάξεις κ να πιεις, αλλά όλο το πακέτο! Από το να διαλέξεις στο σούπερμαρκετ, να τον ανοίξεις σπίτι να ξεχυθεί η υπέροχη μυρωδιά, να αποφασίσεις τι θα πιεις σε κάθε φάση (ελληνικό, εσπρεσάκι, φίλτρου, ή το αγαπημένο junk food του καφέ-στιγμιαίο νεσκαφέ!), η διαδικασία να τον φτιάξεις! Γι'αυτό δεν πρόκειται να γίνω φαν αυτών των καινούριων καφεμηχανημάτων-πολύ ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε η ιστορία!
Ιαν 21 2012 11:37
Φωτογραφία

Melis_Nin → plotolp

Λοιπόν, ρίχνοντας μια ματιά στη βιβλιοθήκη, μου έρχονται οι εξής προτάσεις: 1. Ο αυτοκράτορας του Όσεαν Παρκ [url]http://www.agyra.gr/xcart/product.php?productid=1157&cat=254&bestseller=Y[/url] 2. Οι Στρατιές της νύχτας [url]http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=75699[/url] Επίσης, δεν ξέρω αν θα σ'ενδιέφερε αυτό 3. Το Σπίτι της Δύναμης [url]http://www.tetraktys.gr/shoping?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1007&category_id=62[/url] Αυτά είναι κάποια τυχαία παραδείγματα βιβλίων, που εμένα προσωπικά μου άρεσαν (κ λίγο ακόμα να ψάξω μπορώ να βρω κ άλλα), [U]όμως[/U]: "ψιλοκολλάω" όταν κάποιος με ρωτά προκειμένου να αγοράσει κ να ξεκινήσει ένα νέο βιβλίο, κυρίως γιατί τα περισσότερα απ'όσα έχω εγώ, μου χαρίστηκαν στην κυριολεξία! Για να το εξηγήσω καλύτερα, η ξαδέρφη της μητέρας μου είναι μεταφράστρια χρόνια κ ο άντρας της έγραφε κριτικές βιβλίου μέχρι πριν λίγα χρόνια που συνταξιδοτήθηκε για εφημερίδα. Όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ήμουν μικρή, θυμάμαι να μας έρχονται συνεχώς βιβλία (αφού οι θείοι μου τα είχαν διπλά-τριπλά) κ έτσι ξεκίνησα κ γω από νωρίς να αγαπάω τα βιβλία κ μέχρι σήμερα, οι βιβλιοθήκες του σπιτιού είναι κάτι σαν "μυστικός κήπος" για μένα, εξερευνώ κ διαβάζω, τυχαίους τίτλους, τελειώνω ακόμα κ αυτά που δε μ'αρέσουν από (εμμονική) περιέργεια! Οπότε, καταλαβαίνεις, νιώθω άβολα να επηρεάσω την επιλογή κάποιου που θα πληρώσει να αγοράσει το βιβλίο...(το τελευταίο που αγόρασα εγώ ήταν "Η μακιγιαρισμένη γυναικα"-όχι δεν είναι chick flick, παρά τον τίτλο) [url]http://www.oldbooks.gr/index.php?option=com_bookstore&task=book&id=1598&catid=71[/url]
Ιαν 21 2012 11:23
Φωτογραφία

OdyMonaxos → Melis_Nin

Είναι και αυτό μια παρομοίωση. Μ' αρέσουν κάτι τέτοια παιχνίδια της σκέψης. Ερώτηση, πως διάολο είναι χόμπι να πίνεις καφέ, ρε καΐδι; :P
Ιαν 21 2012 10:47
Φωτογραφία

plotolp → Melis_Nin

Καλησπέρα!:D Το Άρωμα το έχω διαβάσει από παλιά και είναι όντος πολύ καλό βιβλίο! Την ταινία από την άλλη δεν την έχω δει, αλλά από ότι καταλαβαίνω με αυτά που μου λες δεν έχασα και πολλά! Αν θέλεις ξαναπρότεινε μου κάποιο άλλο:P Πραγματικά ψάχνω κάποιον καλό τίτλο να ξεκινήσω!:benkyou: Ένα πολύ καλό πάντως βιβλίο που έχω διαβάσει τελευταία και θα στο πρότεινα και εσένα ανεπιφύλακτα είναι "Η Τελευταία Διάλεξη" [URL="http://www.greekbooks.gr/books/psihologia/i-teleftea-dialexi.product"]link[/URL]. Δεν πρόκειται για μυθιστόρημα αλλά για την ιστορία ενός πραγματικού καθηγητή που πέθαινε από καρκίνο και ήθελε να αφήσει ένα δώρο για τα παιδιά του μέσα από την τελευταία του διάλεξη. Το βιβλίο δεν είναι καθόλου καταθλιπτικό (όπως μπορεί να ακούγετε αρχικά), ίσα ίσα είναι πάρα πολύ αισιόδοξο και συγκινητικό. Πιστεύω πως θα το αγαπήσεις και εσύ:ureshii:
Ιαν 20 2012 17:07
Φωτογραφία

Melis_Nin → plotolp

Χμμμ...προσφάτως δεν έχω διαβάσει κάτι, μιας κ δεν έχω αξιωθεί να "βγω στη γύρα" να αγοράσω κάτι καινούριο, αλλά απ'τα παλαιότερα αγαπημένα που συστήνω, είναι "Το άρωμα" (αν δεν το'χεις διαβάσει - πολύ καλύτερο κ πιο ατμοσφαιρικό από την μετέπειτα ταινία).
Ιαν 20 2012 16:36
Φωτογραφία

plotolp → Melis_Nin

Καλημέρα! Χαχαχα και εγώ βιβλιοφάγο θα με χαρακτήριζα οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα!:) Και μπορώ να πω πως είναι και δική μου αδυναμία τα αστυνομικά/μυστηρίου μαζί με τα επιστημονικής φαντασίας! Από Αγκάθα Κρίστι που λες, έχω διαβάσει αρκετές μεμονωμένες ιστορίες (οι Δέκα Μικροί Νέγροι είναι ή αδυναμία μου). Αυτός που μου αρέσει ιδιαίτερα όμως είναι ο Κόναν Ντόιλ (Σέρλοκ Χολμς) από τον οποίο έχω διαβάσει τα άπαντα!:riiight: Εκτός των κλασσικών όμως του είδους έχω διαβάσει και αρκετούς σύγχρονους. Γενικά ότι ενδιαφέρον πέφτει στα χέρια μου το καταβροχθίζω:P Μίας και έχουμε κοινό ενδιαφέρον αν θέλεις πρότεινε μου κάποιο βιβλίο. Δεν είναι ανάγκη να είναι αστυνομικό απλά κάτι καλό που διάβασες τελευταία ή κάποιο αγαπημένο σου. Τις τελευταίες μέρες τελείωσα και το βιβλίο που διάβαζα οπότε πολύ πιθανόν να ξεκινήσω το βιβλίο που θα μου πεις άμεσα. Θα με ενδιέφεραν πολύ οι προτάσεις σου!:thatsit: p.s Φυσικά αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και εγώ κάποιος τίτλους. Πες μου τι θα σε ενδιέφερε να διαβάσεις και εγώ με χαρά να βοηθήσω. Feel free to ask me!:thumbup:
Ιαν 19 2012 11:05
Φωτογραφία

Melis_Nin → plotolp

Ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα! Ναι, είμαι λίγο βιβλιοφάγος! Διαβάζω όλα τα είδη, ανάλογα με τη διάθεση, αν και από τα παιδικάτα μου έχω μια μικρή αδυναμία στα αστυνομικά/μυστηρίου (αυτός ο Πουαρο μεγάλο κάψιμο!). Έχω δε τη συνήθεια, ακόμα κ αν βρίσκω το βιβλίο ψιλοχάλι, να πεισμώνω από περιέργεια κ να το τελειώνω.
Ιαν 17 2012 18:10