Jump to content

Community Status Updates

Photo

Jcenawl → Trivia Spitting Monster

[URL]http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=575071&postcount=108[/URL] good luck :P
Apr 01 2012 00:38
Photo

Trivia Spitting Monster → Kamui

Πιθανό. Αρκετά απ' αυτά τα πράγματα γίνονται πια υποσυνείδητα. Θέλω να πω, όταν κανείς σε κολακεύει, σκέφτεσαι (σαν κορίτσι μιλάω αυτή τη στιγμή) αν κολακεύει την προσωπικότητά σου ("τι καλό γούστο που έχει"), το φύλο σου ("καλά, είναι θεά") ή και τα δύο; Ίσως και όσοι κάνουν κοπλιμέντα να μην το σκέφτονται, τώρα που τα λέμε! Η ανατροπή κλισέ και στερεότυπων μερικών... χιλιετιών δεν είναι και το πιο απλό πράγμα! Σκέψου:οι γυναίκες απέκτησαν πολιτικά δικαιώματα μόλις το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, άρα από τότε είναι υπολογίσιμες στις σύγχρονες κοινωνίες. Μέχρι τότε, απλούστατα κανένας (ούτε άντρας, ούτε γυναίκα) μπορούσε να κάνει τίποτε ουσιαστικό. Ναι, γραφόταν σπουδαία γυναικεία λογοτεχνία (η κυρία Όστεν σας καλησπερίζει!), οι διανοούμενοι της εποχής ήταν προβληματισμένοι (ο Ίψεν και το "Κουκλόσπιτο" ή η "Δεσποινίς Τζούλια"), αλλά εφόσων οι θεσμοί δεν τους ευνοούσαν, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά, πέραν απ' τον να βάλλουν τα θεμέλια για ό,τι αργότερα θα ονομάζαμε φεμινιστικό κίνημα. (Και μήπως η κουβέντα έγινε υπερβολικά τεχνική at this point?) Μα δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα. Μόνο πως είμαι καλύτερη στο μάθημα απ' αυτούς και μπορώ να βγάλω καλά την εργασία (που, πραγματικά, είμαι. Και δεν το λέω από χαιρεκακία. Τι να κάνω, πραγματικά είμαι καλύτερη! Τουλάχιστον θυμάμαι πως μετρά κανείς μια απλή γωνία, απ' το πρώτο εξάμηνο). Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν φταίω εγώ που όταν δουν κοπέλα με κοντό σορτσάκι παθαίνουν πλάκα, αλλά μόλις εμφανιστώ εγώ με τζιν παντελόνι και κοντομάνικο μπλουζάκι αρχίζουν το δούλεμα. Και στην τελική, γιατί να με ενδιαφέρει; Οι τύποι προφανώς έχουν διπλά στάνταρ. Θα πάψω να ασχολούμαι και κάπως θα βγει κι η αναθεματισμένη εργασία. Πάντως, ευχαριστώ για την συμβουλή! (Αλλά τώρα σοβαρά: όταν ακούς άτομο να λέει πως υπάρχουν λαοί που αναπτύσσουν πολιτισμό και αυτοί που δεν αναπτύσσουν ή άλλες παρεμφερείς ανοησίες για την α πριόρι ανωτερότητα των Ελλήνων, δεν θα σου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι, είτε ήσουν άντρας είτε γυναίκα; Ναι, για τέτοια άτομα μιλάμε τόσην ώρα.)
Mar 31 2012 00:19
Photo

Kamui → Trivia Spitting Monster

Eγώ μη νομίζεις οτι αναφέρομαι σε συγκεκριμένα περιστατικά απο τον περίγυρο μου or anything, μιλαω για γενικές τάσεις και φράσεις που ακούω εδώ και εκεί απο στόματα γυναικών, και τις αντιφάσεις που δημιουργούν στη λογική μου. Ίσως δίνω υπερβολική σκέψη σε ένα θέμα το οποίο δεν υπολογίζουν καν οι ίδιες, αλλά αν πάρεις υπ' όψη σου πως οι περισσότερες γυναίκες δέχονται τα κοπλιμέντα που να έχουν να κάνουν με το φύλο αντί για την προσωπικότητα τους, καθώς και τα στερεότυπα που τις ευνοούν, νομίζω πως η λογική μου ευσταθεί. Δε διαφωνώ πως τα στερεότυπα ξεκίνησαν απο τους άντρες, αλλά εκτός απο αυτόν που δημιουργεί μια κατάσταση, γι αυτήν ευθύνεται κι αυτός που δεν κάνει τιποτα για να την αλλάξει. Όσο για τους συμφοιτητές σου ίσως θα ήταν καλύτερα να τους αγνοήσεις παρά να προσπαθείς να τους αποδείξεις κάτι.Όσο τους δείχνεις πως η συμπεριφορά σου σχετίζεται με το φύλο σου -μιας και το γεγονός οτι προσπαθείς να τους δείξεις την εξυπνάδα σου πάει να έρθει σε αντίφαση με τα στερεότυπα που δημιουργούν- τόσο θα παίζεις το παιχνίδι τους. Θα σου πρότεινα απλά να φερεσαι φυσιολογικά και να τους δείξεις οτι μια γυναίκα δε χρειάζεται να φέρεται σύμφωνα ή αντίθετα με τα στερότυπα που δημιουργούνται γι αυτήν σε ένα κοινωνικό σύνολο.
Mar 30 2012 23:30
Photo

Οι προσωπικές εμπειρίες του κάθε ατόμου διαφέρουν ανάλογα με τον περίγυρό του. Γι' αυτό και είμαι λίγο διστακτική στο να φέρω παραδείγματα τελείως προσωπικά: ναι, εγώ τα έχω ζήσει, αλλά ακριβώς επειδή μένω σε μια συγκεκριμένη γειτονιά, με συγκεκριμένα άτομα σαν γείτονες, που έχουν μια συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση και τα λοιπά. Σε μια άλλη περίπτωση, τι θα έκανα; Ποια άτομα θα συναντούσα; Δεν ξέρω τι γίνεται στις παραγκουπόλεις, ή, ας πούμε, στο Κολωνάκι! Δεν θα ήταν σωστό να φέρω ένα παράδειγμα απ' τον δικό μου περίγυρο και να το γενικεύσω με το ζόρι σε συνθήκες τελείως διαφορετικές. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, μα καθόλου σε αυτό. (Για ατελείωτες ώρες διασκέδασης, ψάξε το λήμμα "Οικοφεμινισμός" στο Google. Εγγυημένο γέλιο.) Απ' την άλλη, τα στερεότυπα των φύλλων όπως τα ξέρουμε διαμορφώθηκαν μέσα από μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, με τα πράγματα να αλλάζουν εδώ και... μόλις ένα αιώνα και μισό περίπου όσον αφορά τη νομική ισότητα. Οι άντρες, καλώς ή κακώς, είναι προνομιούχοι σ' αυτήν την κοινωνία. Και κάπου εκεί υπάρχει μια μερίδα (σχεδόν αντίστοιχη αυτής των γυναικών που κανένας απ' τους δύο μας δεν αντέχει) που θεωρεί αυτονόητη την υπεροχή της και συμπεριφέρεται λες και δεν άλλαξε ποτέ η νομοθεσία ή οι αντιλήψεις της κοινωνίας. Κυρίως αναφέρομαι στο στερεότυπο του "πολλά βαρύ" μάγκα (Βλέπεις; Έπεσα ακριβώς στην ίδια μου την παγίδα. Γενικεύω τώρα.), που προέρχεται κυρίως από μεσοαστικές οικογένειες. Σαν παράδειγμα, αν θες, φέρω δύο από τους πέντε συμφοιτητές με τους οποίους τυχαίνει να κάνω εργασία: παρότι ξέρω ακριβώς τα ίδια ή και περισσότερα απ' αυτούς για την εκπόνηση του θέματος, επιμένουν να με αντιμετωπίζουν σαν το μικρό που κάθεται στη γωνίτσα και καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται στις δουλειές των μεγάλων αγοριών, με θεωρούν ηλίθια όποτε προσπαθώ, με λογικά επιχειρήματα, να τους πείσω για κάτι αντίθετο (όπως, π.χ. πως κανένας πολιτισμός δεν είναι ανώτερος από τον άλλο ή πως η επιστήμη Φυλοσοφία αναπτύχθηκε στο 3ο Ράιχ με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς και πως σήμερα είναι ό,τι πιο παρωχημένο υπάρχει) και με κοιτάνε περίεργα όποτε λέω πως κάνουν κάτι λάθος. Θα μου πεις, αυτά δεν μπορούν να είναι και προσωπικά χούγια των δύο αυτών αγοριών; Κι οι φίλοι τους την ίδια συμπεριφορά είχαν απέναντί μου. Γι' αυτό σου λέω πως γενικεύω. Αλλά ας είναι. Στην τελική, αρχίζω και φοβάμαι πως για όλα φταίνε οι δύο ηλίθιοι της ομάδας μου και καλά θα κάνω να τους αφήσω στην ησυχία τους και να κάνω την εργασία με τους άλλους τρεις, που και συνεργάσιμοι είναι και δεν λένε αρλούμπες!
Mar 30 2012 17:46
Photo

Kamui → Trivia Spitting Monster

To γεγονός οτι διαφωνώ με τον Osama σ' αυτό το θέμα δείχνει απο μόνο του πως δε γενικεύω, αλλά απευθύνομαι σε παραδείγματα και καταστάσεις που ανταποκρίνονται στις εμπειρίες μου. (που δεν είναι και λίγα για να λέμε την αλήθεια) Απλώς λέω πως αρκετές γυναίκες εξακολουθούν να εκθειάζουν τη γυναικεία φύση τους και να καλοπιάνονται με την ίδια τη διαφοροποίηση του φύλου τους (όταν περιεχει γλυκόλογα μέσα μια χαρά ακούγεται) και εκμεταλεύονται τα στερεότυπα ομορφιάς που τους δίνουν δύναμη. Για αντίστοιχες περιπτώσεις αντρών ίσως ήταν καλύτερα να φέρεις επιχειρήματα, χωρίς να πιστεύω πως στη θέση τους στο θέμα του διαχωρισμού των φύλων δεν έχουν ευθύνη, αντιθέτως έχουν και ισάξια. Μου φαίνεται περίεργο που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σε ενοχλήσει, καθώς νομίζω οτι κάθε μια ξέρει αν η ίδια είναι έτσι ή όχι, και αν δεν είναι, αυτομάτως δεν απευθύνομαι σε εκείνη, εξάλλου χρησιμοποίησα απλά τον όρο "πολλές", όχι "όλες".
Mar 30 2012 17:22
Photo

[QUOTE=Kamui;574678] [...] το κύριο λάθος είναι οτι απευθύνεσαι στο μισό σύνολο πλυθησμού ως "εσείς", κατα τ' άλλα δε διαφωνώ για τα άπειρα contradictions που παρατηρούνται στις τάσεις πολλών γυναικών και πως αυτές ορίζουν τη θέση τους στον κόσμο ανάλογα με το πως τις συμφέρει σε κάθε περίπτωση... [...][/QUOTE] Ναι, γιατί οι άντρες πάντα εννοούν αυτό που λένε, ποτέ δεν ορίζουν τη θέση τους ανάλογα με την κατάσταση που τους βολεύει και ποτέ, μα ποτέ δεν νιώθουν άβολα, αμήχανα ή ανασφαλώς για τον περίγυρό τους! Πέρα απ' την πλάκα, ας μην γενικεύουμε. Ναι, σίγουρα υπάρχει μερίδα γυναικών που φαίνεται να λειτουργεί με τα στάνταρ του τέλους του 19ου αιώνα ("να βρεις ένα καλό παλικάρι να παντρευτείς, να τον τυλίξεις", "να είσαι όμορφη κι όσο γίνεται πιο χαζή" κ.λ.π.), αλλά ήταν λίγο άσχημο να πεις πως είναι πολλές. Με την ίδια λογική, γιατί κανείς δεν λέει τίποτα για τους άντρες που κάνουν σεξιστικά σχόλια, θεωρούν τις γυναίκες de facto πιο αδύναμες, χαζές ή ανίκανες ή σφυρίζουν κλέφτικα μόλις δουν κομμάτι του γυναικείου σώματος σε κοινή θέα; Επιπλέον, το να θεωρεί κανείς τόσες πολλές γυναίκες άστατους χαρακτήρες, "καταφερτζούδες" ή με τάσεις πολλαπλών προσωπικοτήτων είναι επίσης κοντόφθαλμο. Ξανά, υπάρχει μερίδα που είναι έτσι, δεν έχεις άδικο. Αλλά μην ρίχνεις τόσες πολλές στο τσουβάλι! Κάθε άνθρωπος δεν κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα του; Όλα τα παραπάνω μην τα πάρεις στραβά! Μια απλή παρατήρηση έκανα! Ίσα-ίσα, είσαι απ' τα άτομα που όχι μόνο λένε τη γνώμη τους με τον καλύτερο σωστό τρόπο, αλλά την υπερασπίζονται και με τα καλύτερα δυνατά επιχειρήματα. Αλλά ε... Αυτό κάπως πόνεσε!
Mar 30 2012 16:54
Photo

iristella → Trivia Spitting Monster

Έχω και yaoi με φύκο. Vast and mysterious indeed XD
Mar 28 2012 22:02
Photo

Trivia Spitting Monster → iristella

Θεέ μου, αυτό είναι ολόκληρη βιβλιογραφία! Μέχρι και διατριβή κάνω στο θέμα! The world of yaoi is vast and mysterious...
Mar 28 2012 21:32
Photo

iristella → Trivia Spitting Monster

Blue eyes by Hoshino Lily, Junketsu Ningyo, Koi Uta, Yunatama,Wild Fish, Mister Mermaid :3[LEFT][COLOR=#52667C][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/LEFT]
Mar 28 2012 21:24
Photo

Trivia Spitting Monster → iristella

Είχα το Futurama κατά νου (δεν θα σου χαλάσω την έκπληξη...!), αλλά ναι, είμαι μέσα! Πού είναι;!
Mar 28 2012 21:18
Photo

OdyMonaxos → Trivia Spitting Monster

Του αρέσει το σάι φάι και το σάιμπερπανκ;;
Mar 26 2012 23:25
Photo

Όχι, ίσως του ήταν καλή μια τέτοια εξοικείωση με την Ιαπωνική κουλτούρα. No anime will top them. ΚΙΤΣ;;;; Ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Λη βαν Κλίφ ήδη τον κυνηγούν για τα λεφτά της επικήρυξης!!!
Mar 26 2012 23:16
Photo

Trivia Spitting Monster → OdyMonaxos

Σωστά! Μπα, αυτά τα έβρισκε πάντα κιτς. (Γιατί, θα πρότεινες το Trigun;)
Mar 26 2012 23:12
Photo

Λέω κυρίως για τα σπαγκέτι γουέστερν που δεν βλέπεις Ινδιάνο (που να τον βρουν στην Ιταλία :P ) Μερικές κορυφές είναι αντιγραφές ταινιών του Κουροσάβα.
Mar 26 2012 23:07
Photo

Radagast → Trivia Spitting Monster

No need to be sorry. :) Το colorful το είχα δει πριν κάνα χρόνο, η αλήθεια είναι πως όταν το είδα το ευχαριστήθηκα γι' αυτό που ήταν, κάποια πράγματα μου άρεσαν, όπως η εσωτερική αναζήτηση και η πάλη για συγχώρεση και μια 2η ευκαιρία, αλλά δεν νομίζω πως μου προσέφερε κάτι που δεν το είχα πάρει ήδη από αλλού. Προσωπικά πάντα. Άλλωστε το γεγονός ότι ξέχασα τις περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την ταινία και τους χαρακτήρες, συνήθως στη περίπτωσή μου σημαίνει πως δεν θα την ξαναέβλεπα. :P Στη συγκεκριμένη θεματολογία ίσως έχω καλυφτεί τόσο από το σύνολο των ταινιών που έχω δει (οχι animation απαραίτητα), αλλά ίσως και από άλλα ερεθίσματα, που παίρνουμε από πολλές άλλες πηγές. Με κοινά στοιχεία θεματολογίας αλλά αρκετά διαφορετική προσέγγιση και κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέρουσα εκτέλεση (αλλά ίσως και κάθαρση για τον θεατή), μπορείς αν θέλεις να τσεκάρεις το haibane renmei αν δεν το έχεις ήδη κάνει, που παίζει και με κάποιους συμβολισμούς. Τέλος όσο αφορά το Madoka, απλά θα πω πως είναι αρκετά καλό για το είδος του, και ίσως εκσυγχρόνισε κάτα κάποιο τρόπο το μέχρι προτινως προβλεπόμενο genre των maho shoujo, οπότε για μένα άξιζε και με το παραπάνω την μια προβολή του. Η ατμόσφαιρά του με κέρδισε παρότι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβλεπα τέτοιου είδους anime εύκολα. Αυτό λέει πολλά από μόνο του. Επίσης ούτε με κούρασε, και γενικά έκανε καλή χρήση των 12επ. Κατά τα άλλα δε το θεωρώ masterpiece or anything. Υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να δει κανείς από anime. :)
Mar 25 2012 18:22