Community Status Updates
Kamui → OdyMonaxos
Απο τέτοιο στυλάκι τίποτα ακόμα, είναι η πρώτη μου επαφή και γι αυτό ενθουσιάστηκα.
Αν έχεις κάτι εξίσου καλό να προτείνεις πάντως θα το εκτιμήσω.
Jan 31 2012 22:00
OdyMonaxos → Kamui
Τα καλύτερά τους ακουστικά είναι στο 3 πάντως.
Από τέτοιο στυλάκι τι άλλα ακούς;
Jan 31 2012 21:53
Kamui → OdyMonaxos
Για τον Van Leer λέγω, αν και μπορώ να πω πως μ' αρέσει αρκετά το μεαιωνικό στυλ που έχουν βάλει στο album, και η κιθάρα του γενικά είναι εξαιρετική.
Jan 31 2012 21:51
OdyMonaxos → Kamui
Ποιος απ τους 2; Ο μπαστουνόβλαχος-on-fire Akkerman ή ο μουρλός ο van Leer; Ο Akkerman είναι και ο υπεύθυνος για την ακουστική-μεσαιωνική όψη τους πάντως. Πολυσχιδής.
Jan 31 2012 21:31
Kamui → OdyMonaxos
Εκεί είπε κατάλυψη, είναι πιο κοντά ο όρος, κατάκτηση ξεφεύγει πολύ.
Ακόμα δεν έχω ακούσει τον τρίτο, και αντί για το τέταρτο κατέβασα το hamburger concert.
Αν είναι τόσο καλό θα το ακούσω κι εκείνο πάντως.
Το σίγουρο είναι οτι η μουσική τους είναι καταπληκτική.
Επιτέλους απελευθερώνομαι απο το jammαρισμα με τις ρυθμικές κιθάρες και τα drums στη metal, και ευχαριστιέσαι μπάσο και αρμονία.
Ο δε κύριος φαβορίτας είναι όλα τα λεφτά.
Jan 31 2012 21:28
OdyMonaxos → Kamui
Αυτά τα παιχνίδια της Αγγλίας είναι all time classic. Αλλά δεν είναι δα και κατάκτηση ή απόπειρα.
Το 2ο προσωπικά μ' αρέσει και για τα ήρεμα πράματα. Focus II, Moving waves. Το 4ο είναι το φοβερό πάντως.
Jan 31 2012 21:23
Kamui → OdyMonaxos
Στην εποχή meiji η Ιαπωνία δεχόταν επιροές απο πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις στην εσωτερική πολιτική.
Oι άγγλοι ήταν αυτοί που στήριξαν τη δημιουργία της Ιαπωνικής αυτοκρατορίας και δε χρησιμοποίησαν και τα πιο ειρινικά μέσα.
Οι Γάλλοι για να τους πάνε κόντρα πήγαν με την άλλη παράταξη των Ιαπώνων (αυτοί που ήταν εναντίων της σύγχρονης αυτοκρατορίας, aka edo republic και πριν) αλλά περιτό να πω πως για να παρέμεινε η αυτοκρατορία στην εξουσία, αυτοί επικράτησαν και ουσιαστικά κινούσαν τα νήματα για αρκετό καιρό.
Επίσης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι Άγγλοι ήταν που βοήθησαν τους Ιάπωνες στις εξτρατείες στην Κίνα.
Βέβαια δεν αποτέλεσε ξεκάθαρα αγγλική αποικία, γι αυτό και χρησιμοποίησα τη λέξη "περίπου".
Αν θες τσέκαρε και το anime που πρότεινα στη Fallen.
Υ.Γ.Άκουσα Focus.
Θεϊκό το πρώτο album.
Το δεύτερο λίγο παθητικό το βρήκα, αν εξαιρέσουμε το ασυναγώνιστο hocus pocus.
Jan 31 2012 21:17
Kamui → Fallen_Mpougatsa
Πιο πολλές πιθανότητες έχει να σε μπερδέψει με όλα τα supernatural και το ιστορικό μπέρδεμα που επικρατεί (κι εγώ άργησα να καταλάβω τι ακριβώς έπαιζε με τις παρατάξεις, και χρειάστηκε ψάξιμο) αλλά αν σε ενδιαφέρει το meiji era και θες παράλληλα να δεις κάτι χαλαρωτικό και ενδιαφέρον, ίσως να το δοκίμαζες.Τσέκαρε αν θες και το [URL="http://www.anime.gr/forums/%D3%E5%E9%F1%DD%F2-anime/1283-bakumatsu-kikansetsu-irohanihoheto.html"]θρεντ[/URL].
Jan 31 2012 21:10
OdyMonaxos → Kamui
Πότε στο καλό πήγε να κατακτηθεί ή Ιαπωνία από τους Άγγλους ρε μαν;;;
Jan 31 2012 21:07
Kamui → Fallen_Mpougatsa
Δες το Bakumatsu kikansetsu irohanihoheto.
Οι φίλες σου δεν το εκτίμησαν ιδιαίτερα αλλά ίσως αξίζει μια προσπάθεια.:D
Jan 31 2012 20:58
Fallen_Mpougatsa → Kamui
[QUOTE=Kamui;559681]M' αρέσει αυτή η μεγάλη δύσπιστη απορία που εκφράζει όταν αναφέρει την κατάληψη της Ιαπωνίας απο τους Άγγλους, ενώ μάλιστα αυτό έχει περίπου συμβεί στο παρελθόν.:hihi2:[/QUOTE]
Aν όλοι ξέραμε ιστορία...
Jan 31 2012 20:57
Kamui → iristella
Έχεις δίκιο αλλά στο θρεντ δεν ισχυρήστηκα το αντίθετο, απλά εξέφρασα την ειρωνία αυτής της κατάστασης.
Μόνος μου είπα πως δεν θα έπρεπε να απαγορευτούν οι αργίες απο άθεους ή κάτι τέτοιο, απο τη στιγμή που ως κράτος πρέπει να δουλεύουμε συλλογικά ανεξάρτητα απο την πίστη του καθενός, αλλά όπως έχει ο καθένας δικαίωμα να δίνει το δικό του νόημα σε κάθε αργεία έτσι έχω κι εγώ το δικαίωμα να πω ανοιχτά πως αυτό είναι γελοίο, όχι να του το απαγορεψω.
Δηλαδή οτιδήποτε είναι αποδεκτό απο το νόμο και βρίσκεται στην προσωπική κρίση κάθε ανθρώπου θα έπρεπε να το σέβονται και να το επικροτούν όλοι?
Γι αυτό γίνονται οι συζητήσεις, για να βρίσκει ο καθείς με το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της προσωπικής του άποψης πως κάποια πράγματα που είναι κοινώς αποδεκτά απο την κοινωνία πρέπει αν όχι να αλλάξουν τουλάχιστον να τα ξανασκεφτούν.
Για να είμαι και εντός θέματος, απλά θέλω να πω πως αν κάποιος θέλει να γιορτάσει με το δικό του τρόπο ως άθεος, να πει στην οικογένειά του ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει στην εκκλησία και στο Θεό, άρα δε θα συμμετάσχει στο έθιμο της ανάστασης με τις λαμπάδες ή δε θα πάει στην εκκλησία με την οικογένειά του τελοσπάντων, αλλά θα συμμετάσχει μόνο στα οικογενειακά τραπέζια χωρίς να κάνει το σταυρό του.
Επίσης ξαναδιάβασα αυτό και μου δημιουργείται ακόμα πιο έντονα η απορία απο που το συμπέρανες:
[QUOTE]>Υπονοώντας ότι πολλά από τα άπειρα έθιμα είναι προνόμιο μόνο της χριστιανικής θρησκείας, ή πιο σωστά ότι είναι θρησκευτικοί θεσμοί και όχι κοινωνικοί.[/QUOTE]
Στο θρεντ μιλούσαμε για θρησκευτικά έθιμα, και ο γάμος με το λευκό νυφικό στην εκκλησία και τα στέφανα είναι καθαρά χριστιανικό έθιμο, αν θες απλά να βάλεις το νυφικό σε πολιτικό γάμο δε σε εμπόδισε κανείς.
Και οι ολυμπιακοί αγώνες έθιμο είναι πχ, δικαίως καταργήθηκαν απο το Θεοδόσιο?
Δεν μπορούσαν απλά να αφαιρέσουν τον ειδωλολατρικό χαρακτήρα?
Don't remember ever saying that, άλλο τα χριστούγεννα και η ανάσταση και άλλο η ημέρα του αγίου βαλεντίνου.
Jan 30 2012 16:54
iristella → Kamui
Aν ήμασταν σε ένα κράτος όπου θρησκεία και κρατικός μηχανισμός ήταν ξεχωριστά ναι θα γινόταν αυτό. Δεν είμαστε όμως. Από την στιγμή που το κράτος όμως επιβάλει χριστιανική αργία πχ. το πάσχα δεν μπορείς να επιβάλλεις στον άλλο το πως θα την περάσει, ή το τι θα δει σε αυτήν.
Αυτός ο οποίος δεν πιστεύει, ποτέ δεν έβλεπε το νόημα που εκκλησία θα ήθελε να βλέπει ο κόσμος στις γιορτές αυτές. Τώρα το γιατί δεν το βλέπει πλέον ούτε ο πιστός πιστεύω έχει να κάνει με την ίδια την εκκλησία. :)
Jan 30 2012 16:40

This status update has reached the maximum number of replies allowed