Jump to content

Community Status Updates

Photo

Kamui → iristella

Πιστός στη θεωρία, στους τύπους ή στην πράξη? Το θέμα είναι πως τα έθιμα έχουν καθιερωθεί με τελείως εμπορικό-λαϊκό χαρακτήρα, ενώ στη θεματολογία τους έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το χριστιανισμό. Αυτό κάνει και όσους είναι βαφτισμένοι και δηλώνουν χριστιανοί να μην αναγνωρίζουν το πραγματικό νόημα της γιορτής ή του εθίμου γιατί απλά βλέπουν παντού γύρω τους ανθρώπους να κάνουν ό,τι γουστάρουν και αν πας μετά και τους ρωτήσεις με ποιο τρόπο τελούν το έθιμο ως πιστοί θα σου πουν:"Έλα μωρέ τώρα εκεί θα κολλήσεις?" Το δέχομαι πως κάποιοι δέχονται τις γιορτές ως μια ευκαιρία να περάσουν καλά, και πως είναι για όλους, αλλά αν είναι έτσι ας καθιερώσουν παράλληλα αίτια εορτών που να μην έχουν να κάνουν με καμία θρησκεία και όλοι να μπορούν να γιορτάζουν αρμονικά. Το πρόβλημα είναι οτι με την κατάσταση που επικρατεί περνάει η αντιλυψη στον κόσμο, μαζί και στους πιστους οτι "Χριστούγεννα=χλαπακιάζω τη γαλοπούλα" και "Ανάσταση=παίρνω την πιο trendy λαμπάδα, ακούω τα μπουμπουνιτά, και τρώω ελαφριά για να χλαπακιάσω με περισσότερη όρεξη το αρνι", κάνοντας τα θρησκευτικά έθιμα να χάσουν το πραγματικό νόημά τους σε αθεους και πιστους.
Jan 30 2012 16:00
Photo

iristella → Kamui

>Υπονοώντας ότι πολλά από τα άπειρα έθιμα είναι προνόμιο μόνο της χριστιανικής θρησκείας, ή πιο σωστά ότι είναι θρησκευτικοί θεσμοί και όχι κοινωνικοί. Και εγώ βρίσκω ειρωνικό το πώς ουσιαστικά χρησιμοποιείται το χειμερινό ηλιοστάσιο η πλέον παγανιστική εορτή, για να γιορτάζει η εκκλησία τα Χριστούγεννα but oh well...... Είμαι διατεθειμένη να δεχτώ πως ο καθένας δίνει το νόημα που θέλει στον κόσμο γύρω του χωρίς να σημαίνει αυτομάτως πως κάτι υπερτερεί η υστερεί. Ζώντας σε ένα κράτος που έχει ως επίσημη θρησκεία τον Χριστιανισμό, νομίζω λίγο πολύ οι αργίες είναι κοινές για ολους. Δεν ξέρω όμως αυτό πώς συνδέεται με την κριτική στάση ενός απέναντι στην εκκλησία tbh. Noμίζω είναι αυτονοητο το ότι ένας άθεος δεν περνάει με τον ίδιο τρόπο το πάσχα του με έναν πιστό.
Jan 30 2012 15:51
Photo

Kai → Kamui

Σ' ευχαριστώ Great General για τις πιο πρωτότυπες ευχές της σημερινής ημέρας. Είθε ο Θεός να μου κόβει γοητεία και να σου δίνει σοφία.
Jan 25 2012 21:39
Photo

Kamui → Kai

Ω φλογερέ head retainer, o πολυπόθητος Great General σου εύχεται με όλη του την καρδιά να ζήσεις για να μου προσφέρεις τις υπηρεσίες σου για όσο θα ζήσει κι αυτός. Υ.Γ. Last night was the best so far.Keep it up, "son"!
Jan 25 2012 21:37
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Όχι ακόμα. Σκοπεύω να το κάνω όμως, αφού επιδιορθώσω το λαπτόπιον μου μαζί με τον ψυχικό μου κόσμο που καταρρέουν σαν τις κολλωσιαίες βροχές που ξεπλένουν τον άψυχο και αμαρτωλό κόσμο απο τα αυτοκαταστροφικά του πάθη.
Jan 21 2012 19:17
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Κατέβασες τελικά Focus;
Jan 21 2012 00:05
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Δε διαφωνώ, η μουσική τους είναι πολύ περίεργη και συχνά γίνεται κουραστική, αλλά αν κάτσεις και ξεχωρίσεις τα όργανα (ας μην ξεχνάμε πως όλες αυτές οι ενορχιστρώσεις γίνονται απο μόνο 4 ατομα) και δεθείς με τους αλλόκοτους ρυθμούς τους, μπορεί να αρέσουν. Πολλά τραγούδια τους πάντως είναι πιο μινημαλιστικά. Τουλάχιστον δεν είναι σαν τα συγκροτήματα με ένα σωρό μέλη που το παίζουν συνθέτες και η μουσική τους είναι όντως ένα μπάχαλο που καλύβεται απο ένα synthesizer (τα keyboards των dream theater τα θεωρώ πραγματικά καλά) και έναν τενόρο να κράζει για ιστορίες ηρωών.
Jan 16 2012 16:40
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Δεν πεθαίνω για τη μουσική τους γενικά. Και σαν φράσεις, ριφφ, περάσματα κτλ. Έχουν μερικά καλά αλλά γενικά, δεεεεν. Απλά δεν μ' αρέσουν, κάτι δεν μου κάθεται καλά. Και σαν ενορχήστρωση. Πολύ υπερβολικοί, πετάνε όλα τα όργανα το ένα επάνω στο άλλο, όλα μ αυξημένες αρμοδιότητες, και γίνεται μπάχαλο. Είχα προσπαθήσει κάποτε να του αγαπήσω, αλλά δεν τα κατάφερα.
Jan 16 2012 15:37
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Πολλοί δεν τους πάνε. Αλήθεια θα μπορούσες μήπως να μου πεις γιατί?
Jan 16 2012 15:29
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Δεεεν τους πάω. Απλά δεν
Jan 16 2012 00:46
Photo

Kamui → OdyMonaxos

20λεπτα? Just my thing! Κάποιο λόγο έχω που γουστάρω τόσο Dream Theater, no?
Jan 16 2012 00:41
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Τους 4 πρώτους κοίτα, με τον ένα να είναι φάση αρχαρίων, τον δεύτερο πολύ καλό, τον τρίτο εκνευριστικά πολύ τζαμάρισμα και τον τέταρτο επίσης πολύ καλό. Eλπίζω να μην έχεις θέμα με τα 20λεπτα.
Jan 16 2012 00:33
Photo

Kamui → OdyMonaxos

That was by far the most epic thing I have ever heard! Δε θα συγχωρήσω τον εαυτό μου αν δεν κατεβάσω τουλάχιστον ένα δίσκο τους.
Jan 16 2012 00:24
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Σ' ευχαριστώ, είχα ξεχάσει να απαντήσω. Πράγματι εξαιρετική τεχνική αλλά και χρήση της μέσα στο κομμάτι. Ακολουθεί κλασσικό βίντεο :P [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=g4ouPGGLI6Q[/YOUTUBE]
Jan 15 2012 23:34
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Μακάρι να έπαιζα και κάπου για να μπορούσες να με ακούσεις.xD Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παίξει ποτέ σε σκηνή.Ούτε σε σχολικές γιορτές. Βέβαια έχω φίλους που παίζουν όργανα οπότε κάποια στιγμή ίσως τα καταφέρω. Κορυφαίο αυτό που μου έστειλες, πραγματικά. Αυτό είναι τεχνική. Είναι φοβερό το πως παίζει σε τέτοια ταχύτητα χωρίς να ακούγονται σπαστες ή κούφιες οι νότες.
Jan 14 2012 22:52