Community Status Updates
Phantom Duck → Lord Leon
[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"]Edited προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Νόμιζα πως ήμουν σαφής όταν μίλησα για αμοιβαίο σεβασμό. Το ότι κάποιος είναι μη καπνιστής, δεν τον κάνει απαραίτητα πιο "ευγενή" από έναν καπνιστή που σέβεται τον κοινωνικό του περίγυρο.
Όσο για τη Φινλανδία, δυστυχώς δεν γίνεται να επιμηκύνω το πρόγραμμα. Θεωρητικά γίνεται, όμως πρακτικά δεν μπορώ επειδή παίζουν γραφειοκρατικοί λόγοι (οποία έκπληξης). Ίσως αν προσπαθούσα να τα κατάφερνα, όμως θα φάω τόση ταλαιπωρία με τη χαρτούρα και τη γραφειοκρατία που πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Οι περισσότεροι φοιτητές που έχω γνωρίσει εδώ πέρα είναι minimum για ένα εξάμηνο, και μόλις τους είπα πως θα κάτσω μισό εξάμηνο με κοιτάγαν περίεργα.
Γενικά έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα λόγω ανεξήγητων γραφειοκρατικών λόγων. Φαντάσου πως ήρθα εδώ πάνω για πρακτική άσκηση, ενώ το ΤΕΙ Αθήνας δεν αναγνωρίζει την πρακτική στο εξωτερικό. Πρέπει να τη συνοδεύσεις με μία βιβλιογραφική ανασκόπηση για ένα συγκεκριμένο θέμα (το οποίο αυτήν τη στιγμή ούτε εγώ, ούτε κάποιος καθηγητής γνωρίζει). Αυτή η ανασκόπηση είναι κάτι το οποίο δεν χρησιμεύει πουθενά, ούτε έχει κάποιον ουσιαστικό σκοπό, και απαιτείται μόνο από την Ελλάδα, προκειμένου να αναγνωρίσει την παραμονή σου στο εξωτερικό. Φυσικά οι εδώ καθηγητές είναι τυπικοί, και δεν γίνεται να σου γράψουν την ανασκόπηση αν δεν την έχεις κάνει, επομένως πρέπει να ρίξεις δουλειά. Και όλα αυτά για να πάρω 2 European Credits από τα απαιτούμενα 20, τη στιγμή που αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 24. Αλλά όχι, δεν έχει σημασία αν έχω περισσότερα Credits απ' όσα χρειάζομαι, σημασία έχει να κάνω την εργασία που κανείς δεν ξέρει σε τι χρησιμεύει, και να πάρω τα συγκεκριμένα 2 Credits.
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η σχολή σου ξέρει πως βρίσκεσαι στο εξωτερικό για πρακτική, αλλά χρειάζεται τα 2 Credits απλά για να γράψει στα χαρτιά πως έκανες και κάποια μαθήματα ή κάτι τέτοιο. Ενώ θα μπορούσε πολύ απλά ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Τέσπα, γενικά είμαστε για να μας κλαίνε οι ρέγγες. Εδώ πάνω έχω βρει την υγεία μου (κυριολεκτικά) όμως επιστρέφω οσονούπω. Μόλις γυρίσω θα κάνω αναλυτικό post με εντυπώσεις, προβλήματα κλπ. Γενικά πάντως δεν το αποκλείω καθόλου να κάτσω εδώ μόνιμα αφότου αποφοιτήσω.
[/SIZE][/FONT]
Dec 05 2010 17:40
Lord Leon → Phantom Duck
Alo! aυτό με το υφος στο θρεντ καπνισματος δεν το καταλαβα πάντως. Αν εννοεις απο τα συμφραζομενα συνφωνω απολυτα, αν εννοεις από το ύφος, με την εννοια κουλ-μη καπνιζοντες και τσαντιλες-καπνιζοντες, ή το ανάποδο, απλώς τρολλάρεις! :P
Και οι δύο έχουν και από τα δύο. Αμα βλέπανε πάντως κατι χωρους καπνιζοντων και κάτι εξαερισμους που παιζουν αλλου, θα χαμε περισσοτερους τσαντιλες...
Φινλανδια ε; Σε ζηλεύω πάρα πολύ. Το προσπαθησα σα φοιτητης στην κοζανη όταν ημουν, αλλα ο όρχης ο υπέυθυνος, ηθελε να στειλει ενα ανηψουδι του και με δουλευε μεχρι τελευταια στιγμη να χασω τις ημερομηνιες. Ηθελα να το σκοτωσω τοτε.
Δες μηπως μπορεις να επιμηκυνεις το προγραμμα να κατσεις χρονο, παιζουν κατι τετοιες επιλογές. Εδώ ειναι ακομα πολυ ξενερα η κατασταση, κατσε εκει καλα εισαι...
Dec 05 2010 16:44
matassos → Lord Leon
ε ναι ακριβως.. και η νοοτροπια στηριζετε στην παιδεια, και αφου κανεις δεν κοιταει την παιδεια προσπαθουν επιφανειακα με διαφορους νομους...
Dec 05 2010 14:16
Kamui → Lord Leon
To vm που μολις μου εστειλες ηταν ακριβως αυτο που ηθελα να ακουσω τις τελευταιες εβδομαδες.Σκεφτομουνα να σου εγραφα εγω κατι αντιστοιχο,γιατι παραδεχομαι πως εχω κανει πολλα εκφραστικα λαθη.
Δεν σε κατηγορω που με παρεξηγησες,εξαλλου ημουνα πολυ υπερβολικος.
Εσυ απλα ηθελες να προστατεψεις το forum,απλα βιαστηκες να με κρινεις.
Χαιρομαι που επιτελους λυθηκε αυτο το θεμα που με προβληματιζε εδω και καιρο.
Απλα,ασε στην ακρη τις χαζες ιδεολογιες μου που βρισκονται πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα,και μεινε σε αυτο που μας συνδεει.
Dec 04 2010 19:27
Lord Leon → Kamui
Hey man, οφειλω να σου πω ενα μπράβο. Προφανως κατάλαβες και ο ιδιος οτι το προβλημα δεν ηταν οι αποψεις σου οι ο κάλος των άλλων, αλλά ειχες τόση αγωνία να ακουστεις που ο τρόπος σου εβγαινε πολύ άσχημα. Ισως ειναι λιγο της ηλικιας, ισως να το χουμε κανει ολοι καποια στιγμη, το σημαντικό είναι οτι οταν μιλαμε ηρεμα, εχουμε παντα περισσοτερες πιθανοτητες να ακουστουμε αλλα και να ακουσουμε που ειναι και το μεγάλο κερδος. Εισαι σκεπτομενο παιδι και ασχετα αν ταυτιζονται οι επιλογες μας ή όχι, έχεις σιγουρα να προσφερεις σε ένα διάλογο, και ειναι κριμα η συνεισφορα σου να πηγαινει χαμενη.
Και πάλι μπράβο και συγνώμη (ή συγγνωμη who cares? :) ) αν εγινα λιγο παραπάνω αιχμηρος, αλλα αν βοηθησα να επανεκτιμησεις τον τροπο σου αξιζε τον κοπο, κι ας βγηκα ******* ή κομπλεξικος ή οτιδηποτε. Γιατι οσοι σκεφτονται σπανιζουν. Take care.
Dec 04 2010 19:10
Anelis → Lord Leon
Μα όπως σου είπα και μερικές ώρες πριν στο msn ήτανε πασιφανές ότι κάνεις πλάκα.
Is this about the e-penis of it all ή με τρολλάρεις πάλι;
Άτιμε, εγώ φταίω που έχω αδυναμία στα άτομα με κάπως υψηλό iq και τους δίνω θάρρος..
τς τς τς τς
Dec 04 2010 18:30
Lord Leon → Anelis
Oh, come on, really... δεν το πιστεύεις αυτό...
Και γω βλέπω kuragehime, και εννοειται οτι συμφωνω μαζί σου για την πλειοψηφεια του κοινου των shonen. αλλοι οι λογοι που επιλεγω να δω one piece εγω και αλλο το 90% του κοινου. Μια φορά εγραψα τους λογους, και ηταν σαν να μιλαγα για άλλο άνιμε.
Νομιζα οτι ηταν ΤΟΣΟ γελοιο αυτο που εγραψα που εκανε κρα οτι κανω πλακα. well, τι να πω, οπως έγραψε και μια ψυχη εδω μεσα , μαλλον χρειαζεται εικονιδιο σαρκασμου.
Dec 04 2010 17:38
Anelis → Lord Leon
You try to be cool by bashing me.
You fail.
Πήγαινε φάει κανά devilfruit και μετά μίλα.
Otaku, ε otaku!
Dec 04 2010 16:14
Lord Leon → Anelis
Καλά ναι πες οτι πολύ θα θελες να ασχολουνταν με τα δικά σας γουστα κάποιος παραπάνω από τους 5 φίλους σου εστω και για να το κραξει! :Ρ
Που τολμάς και να μιλησεις για το ουανπισο!
Αλλά εγ'ώ φταιω που περιμένω απο οπαδό της kuraδοπριγκηπισσας να μιλησει για τέχνη! τσκ τσκ.
Dec 04 2010 15:36
Anelis → Lord Leon
Ναι, πραγματικά τα λατρεύω. Είναι τα καλύτερα, τα υπέρτατα ανιμέ για θάψιμο. Αη λαβ δεμ.
Χωρίς αυτά δεν θα ξεχώριζα με τόση ευκολία τους ηλι....εμ χρήστες που δεν έχουμε τα ίδια γούστα.
Dec 04 2010 15:27
Lord Leon → Anelis
[QUOTE=Anelis;452483]1.One Piece
2.One Piece (can't have enough!)
3.Bleach
4.Naruto
5.Fairy Tail
6.Death Note
7.High School of the Dead
[/QUOTE]
Lol! έγκωσες!!
Dec 04 2010 15:23
Lord Leon → matassos
Α ντοντ γουορυ. Συνηθισμενος ειμαι.
Θενξ φορ δε ινφο.
Στη δευτερη κατηγορια ειναι. φορεας που δεν εχει νοσησει (συμπτωματα..
Αλλά ειναι κομπλε προς το παρον οποτε βλεποντας και κανοντας. Αυτά πυο ειπες τα ξερει παντως.
Παντως αν σε ενδιαφερει ψαξτο λιγο παραπανω ειναι αρκετα πολυπλοκο δυστυχως αλλα βοηθαει να διαλυονται καποιοι μυθοι για τους συνανθρωπους μας. Και, ναι πειραματιζονται και το λένε και οι ιδιοι. Οι θεραπειες ακομα διαμορφωνονται, κι ας εχουν σταθεροποιηθει καποια πραγματα.
Το εχει ψαξει πολύ και θα συνεχισει, αλλά από ένα σημειο και μετά δε ρωτάω λεπτομερειες. Καταλαβαινεις...
Τωρα για το αλκοολ... μια ματια στα νουμερα καθε χρονιας ή μια βολτα απο το ασκληπιειο (εχει σημασια - ειναι πανω απο τη παραλιακη της αθηνας) ειναι δυστυχως πολύ διαφωτιστική.
Εγώ εκει που μενω εχει δυο δρομους γεματους μπουζουκια και καθε παρασκευοσαβατο αν πω να παρω το παπι τρεμει η ψυχη μου μεχρι να φυγω απο την πειραιως.
Για το κινητο πολύ σωστο σε βρισκω. Οπως ειπα και για το τσιγαρο, δε χρειαζομαστε έρευνες, για να ξερουμε οτι ειναι δηλητηριο. Αν μιλησεις μιση ωρα πονει το τσερβελο σου. Ριξε και μια ματιά [URL="http://www.youtube.com/watch?v=bPWC-jphO0U"]εδώ[/URL] ή [URL="http://video.google.com/videoplay?docid=4100570477065869677#"]εδώ[/URL]
Για έξτρα πληροφορίες.
Οπως καταλαβαινεις οι νομοι και οι φοροι δεν αρκουν. Ειναι θεμα νοοτροπιας στα παντα.
Dec 04 2010 01:30
Lord Leon → Kenobi-sensei
α, το ιδιο λεμε με τη θρησκεια δεν εχω τιποτα. το μυαλό αν κολλήσει τα γρανάζι το ιδιο ειναι. το αν θα κολλησουν στο χριστο το μπαοκ ή τον παγκαλο, απλά αφορμη ειναι.
απλώς οι δοξασιες γενικοτερα ξυπνανε λιγο τον μικρο κανιβαλο μεσα μου ακομα και χωρις ιδιαιτερη αφορμή, αλλα συγκρατιέμαι - δε μου φταινε σε τιποτα οι πιστοι. Εχω αρκετους φιλους να μοιραστω τις καφριλιες μου. :)
Θενξ
Dec 04 2010 00:57
matassos → Lord Leon
ναι σορυ για το γραψιμο, βιαζομουν..
κοιτα δεν ξερω τι πληροφοριες εχεις οπωτε σου γραφω οτι πληροφοριες γνωριζω. αν καταλαβα καλα μιλαμε για ενα παιδι που εχει αποδειχτει οτι ειναι φορεας του HIV?
(-αν οχι, τοτε εχε υποψιν οτι υπαρχουν 2 ειδη τεστ που δειχνουν αν εχει, το πρωτο ελεγχει τα αντισωματα στο αιμα, τα οποια ομως δημιουργουνται 6βδομαδες-6μηνες αργοτερα και ειναι το φτηνο και διαδεδομενο στην ελλαδα, και το 2ο που ειναι ακριβο και βρισκει κατευθειαν αν εχεις μολυνθει εντοπιζοντας το γενετικο υλικο του ιου. )
-αν οντος εχει τοτε τα πραγματα ειναι καπως ετσι:
ο ιος αν εχει περασει μικρο χρονικο διαστημα, μπορει να αντιμετωπιστει
αν εχει περασει τοτε εχει πολλαπλασιαστει και τα πραγματα ειναι δυσκολα :/
ο ιος οταν μπαινει στο σωμα ενσωματονετε στο dna καποιον κυτταρων του ανοσοβιολογικου και παραμενει ανενεργος (το ατομο τοτε θεωρειτε φορεας-φορεας μετα μενεις για παντα,δεν ξεκολας απο τον ιο)
καποια στιγμη υπαρχει η πιθανοτητα να ενεργοποιηθει ο ιος και να αρχισει να πολλαπλασιαζετε, ετσι οπωτε σιγα σιγα καταστρεφει το ανοσοβιολογικο (που καθε φορα που συναντα καποια αλλη αρωστια χειροτερευει ακομη περισοτερο)
μπορεις να ψαξεις τα ποσοστα αυτων που μετα απο αρκετα χρονια παραμενουν απλως φορεις, δεν εχω νουμερα αυτη τη στιγμη, αλλα αποσο ξερω δεν ειναι και μεγαλα
οπως καταλαβες (ή ηξερες απο πριν) ασχετως αν τωρα ειναι καλα το παιδι αυτο σε ολα, αμα ενεργοποιηθει ο ιος, μετα απο καποια χρονια (και θα εχει περασει διαφορες ασθενειες) το ανοσοβιολογικο δεν θα ειναι οπως τωρα :/ (ε μετα και απο ενα απλο κρυολογιμα θα διατρεχεις κινδυνο)
τα φαρμακα που σου χορηγει ο γιατρος αν δεν εχεις μεγαλες ποσοτητες του ιου μπορει να ειναι σωτηρια :/ στην τελικη τα φαρμακα που σου προσφερουν ειναι δοκιμασμενα, δεν ειναι καινουργια να πεις οτι πειραματιζονται πανω σου
το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που "κολησες" aids δεν γλιτωνεις ευκολα (και αντε να ζεις στο παρον αλλα καποια στιγμη θα ρθει το μελον) , ας το ψαξει καλυτερα το παιδι, ας ρωτησει και αλλους γιατρους, ας διαβασει ερευνας και ας φτασει στο συμπερασμα του
οσο για την αντιμετωπιση απο τους αλλους, αυτο ειναι αλλο θεμα που θελει πολυ συζητηση...
τωρα για το τσιγαρο
(το αλκοολ και τα κινητα.. γνωριζεις οτι και οι φοροι εκει δεν ειναι μικροι και πλεον τα αλκοτεστ εκτος απο συχνοτερα βαραν και με μια μπυρα :/ . τα κινητα τα χρησιμοποιουν ολοι πλεον, δεν υπαρχει ακομη ακριβης ερευνα που να αποδικνυει την βλαπτικοτητα τους, για τις κεραιες υπαρχει νομοθεσια και υπαρχει επισις η θαυμασια λειτουργια πτησης (που προσωπικα τη χρησιμοποιω συνεχεια) αλλα ελαχιστοι γνωριζουν γι αυτην)
οντος οι αντικαπνιστες γινονται συχνα αδικοι (η συμπεριφερονται με λαθως τροπο) αυτο ομως νομιζω οφειλετε στην ευρωπη που εχει τετοια πολιτικη και πιεζετε η ελλαδα να την ακολουθησει.. anyways τις προαλλες ειδα το επισοδειο του southpark για το τσιγαρο και ηταν αρκετα καυστικο xD (e13s07 )
Dec 04 2010 00:39

This status update has reached the maximum number of replies allowed