Jump to content

Community Status Updates

Photo

Lord Leon → Trivia Spitting Monster

Μια μικρη παρέμβαση που για καποιους λόγους δεν θελω να την κανω στο θρεντ.
Jun 04 2012 21:04
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    ...και πλέον φαντάζομαι οτι πήρες μια ιδεα για κάποιους από τους λόγους.
    Jun 04 2012 23:55
  • mono's Photo
    mono
    Εντωμεταξύ ερχόμουν να σου αφήσω vm σχετικά οπότε θα καταχραστώ της ήδη υπάρχουσας συζήτησης...

Η ένσταση μου για τη χρήση της λέξης "μισογυνιστικό" είναι λίγο διαφορετική από αυτή του Lord Leon. Αν το έλεγα κάτι θα το έλεγα σεξιστικό. Θα μου πεις, παίζουμε με τις λέξεις, αλλά οι λέξεις είναι έννοιες και οι έννοιες χτίζουν συνειδήσεις. Ο μισογυνισμός προϋποθέτει μια σταθερή θέση μίσους απέναντι στο γυναικείο φύλο που εκδηλώνεται με πράξεις όπως οι βιασμοί, οι βρεφοκτονίες αλλά και με μία καθημερινή συμπεριφορά σαφώς εχθρική απέναντι απέναντι στη γυναίκα. Αν κάποιος έρθει και μου πει "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες" θα τον πω μισογύνη αλλά αν κάποιος έρθει και μου πετάξει στη μούρη ένα στερεότυπο θα τον πω σεξιστή. Γιατί όμως θα το κάνω αυτό.

Γιατί ο σεξισμός όπως και ο ρατσισμός βασίζουν την ύπαρξη τους σε καλά εδραιωμένα κοινωνικά στερεότυπα, τα οποία επειδή ακριβώς είναι στερεότυπα δεν καταλαβαίνουμε ακόμα και οι ίδιες οι γυναικες ότι δεν είναι δεδομένες αντιλήψεις, οι οποιες χρήζουν αναθεώρησης. Όταν λοιπόν κάποιος απλοϊκά επειδή έτσι έμαθε υποστηρίζει ότι οι γυναίκες έχουν το τάδε η το δείνα χαρακτηριστικό απλά διαιωνίζει μια αντίληψη, ένα στερεότυπο το οποίο μπορεί να μην θεωρεί ότι είναι επιβλαβές αλλά στην ουσία αυτό που κάνει είναι να κρατά δέσμια μια κατηγορία ανθρώπων.

Τις περισσότερες φορές ο σεξισμός δεν εκδηλώνεται από κακία ή μισογυνισμό αλλά από άγνοια. Όταν λοιπόν ένας δημιουργός επιλέγει να κάνει τις γυναίκες του καρικατούρες ή να τις βάλει σε πολύ συγκεκριμένα πλαίσια μπορεί να μην είναι μισογύνης ή μπορεί να μην κάνει το έγκλημα του βιαστή αλλά διαιωνίζει ένα στερεότυπο που οδηγεί στο βιασμό.

Σύμφωνα με εγκληματολογικές και κοινωνιολογικές μελέτες οι βασικές αιτίας των βιασμών και της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ακριβώς αυτή η μετατροπή της γυναίκας σε αντικείμενο.

Για να τα συνοψίσω, όχι δεν είναι ίδιος ο βιασμός με την ατάκα " στην κουζίνα σου" αλλά είναι συνδεδεμένα και για να πολεμήσεις το ένα πρέπει να πολεμήσεις και το άλλο. Για να εκριζωθεί μια αντίληψη πρέπει να το παλεύεις στην καθημερινότητα σου.

Σόρυ για το μεγάλο vm ^^
    Jun 04 2012 23:59
  • Trivia Spitting Monster's Photo
    Trivia Spitting Monster
    Thanks, mono. Κανένα πρόβλημα με το μεγάλο vm.
    Jun 05 2012 11:36
Photo

Lord Leon

pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk
Jun 04 2012 18:11
Photo

Lord Leon → Night Wizard Seal

πως πανε τα αποτελεσματα αγορινα; την παλευεις καλα; εισαι στον στοχο;
Jun 03 2012 21:19
  • Night Wizard Seal's Photo
    Night Wizard Seal
    Περιμένουμε για τον ακριβή βαθμό. Αλλά είμαι αισιόδοξος. Λεπτομέρειες τέλη Ιούνη. :P
    Νομίζω είμαι στο στόχο, αλλά θα δείξει.
    Jun 03 2012 21:53
Photo

Lord Leon → olgidio

ψησου να ρθεις σημερα για ματζον. σε θελω αντιπαλο.
Jun 02 2012 09:25
  • olgidio's Photo
    olgidio
    σορρυ δεν μπορώ. Τι έγινε πέτυχαν οι θυσίες και θες να πάρεις το αίμα σου πίσω; :Ρ θα έρθω κατά πάσα πιθανότητα στο επόμενο meeting
    Jun 02 2012 11:46
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    οχι αλλα θελω ανθρωπους που κοιτανε και κανα άλλο deck εκτος από το δικό τους. Με βοηθαει να εξελισσομαι. Xωρις αυτό ειναι πολύ άδειο το mj, σαν να τραβας κουλοχερη για να πετυχεις τριαδες.

Τελικά ουτε εγώ κατάφερα να παω, maybe another time.
    Jun 03 2012 17:13
Photo

Lord Leon → Theodore :D

Nαι μπερδευτηκες. Ειναι bronn όχι Rob
Jun 02 2012 01:54
  • Theodore :D's Photo
    Theodore :D
    Ναι όντως μπερδεύτηκα αλλά όχι από αυτό. Έχει και έναν γιο που τον λένε Bran, εκεί έγινε το μπέρδεμα.
    Jun 02 2012 03:04
Photo

Lord Leon → Chasapos

Aν δε στο ζητησει κανεις μεχρι την αλλη βδομαδα που θα πληρωθω σφυρα μου για το εισητηριο πληζ, το θελω.
May 29 2012 20:09
  • Chasapos's Photo
    Chasapos
    Αν το θέλεις το κλείνουμε και βλέπουμε. Που μένεις; Εγώ μένω Ηράκλειο και το εισιτήριο βρίσκεται στο πατρικό μου στην Καστοριά. Άρα αν δε μένεις σε κάποια από ααυτές τις πόλεις μάλλον θα σου το στείλω με αντικαταβολή.
    May 29 2012 20:24
Photo

mono → Lord Leon

Μου την πέφτανε από παντού, σόρυ!
May 29 2012 19:16
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    Τι σορρυ καλε, καινουρια σπληνα εκανα! Τη δροσια του να χεις!

XD
    May 29 2012 19:35
Photo

OdyMonaxos → Lord Leon

Είναι κρίμα να μην παίξεις το κλασσικό, μετά την επική Emiru
May 29 2012 19:09
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    Ευχαριστω παιδι, αλλά ειμαι λίγο κουρασμενος κανω πλλα πραγματα ταυτοχρονα. Αν μισοβαριεμαι θα το χεσω το θεμα, Το ξερω. Και δεν μπορω τις μισοδουλειες.
    May 29 2012 19:34
Photo

Lord Leon → Kenny

Ρεσυ, μ' αρέσει που μου απαντάς σοβαρά XD. Προφανως και σε πείραζα στο MP thread!
May 26 2012 06:08
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    Ισχύουν φυσικά και τα δύο: Και τετοιου ειδους ινφο τα βρισκει οποιος δε βαριεται να ψαξει, αλλά και μπορεις να το πουλησεις ακομα και αν υπαρχει. ΑΛλά εννοείται οτι δεν σε εχω για τετοιο τυπο.

Αλλά το πείραγμα ήταν ένας άλλος τρόπος να πω ευχαριστώ, χαζούλη!
    Ηξερα αμεσως οτι θα χει διαφορα στο παιχνιδι μου, οπως και ειχε.
    May 26 2012 06:11
Photo

Lord Leon → Kamen Tantei Zura

Πως παει το σκορ μεχρι τωρα; Ευχαριστημενη απο την αποδωση;
May 24 2012 22:20
  • Kamen Tantei Zura's Photo
    Kamen Tantei Zura
    Καλά. Και σήμερα μας βάλανε εύκολα θέματα οπότε πιστεύω ότι απάντησα αρκετά καλά. Θυμήθηκα τελικά ότι έκανα κάτι λάθος στην Βιολογία, αλλά δεν πτοούμαστε.
    May 25 2012 11:20
Photo

Lord Leon → red pyramid

θα ήθελα πολύ να έχω κάποια κονσόλα της δεκαετίας του 1980, και να τη χρησιμοποιώ για να παίζω παλιότερα παιχνίδια. Ξέρω ότι την ίδια δουλειά κάνουν οι emulators, αλλά δεν ξέρω, δεν έχει την ίδια αίσθηση. Βέβαια λεφτά για τέτοιες αγορές δεν υπάρχουν, αλλά ζούμε για να ελπίζουμε :P
May 24 2012 07:16
  • red pyramid's Photo
    red pyramid
    Χμ, γνωρίζω δυο μαγαζιά στην Ομόνοια που πωλουν τέτοιες κονσόλες με 40-60 ευρώ. Εσύ αναφέρεσαι σε περιοχές όπως το Μοναστηράκι;
    May 24 2012 08:56
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    Τσεκαρε το παζαρι στον πεζοδρομο της ερμου κοντα στη γεφυρα του πουλοπουλου για κατι κεντρικο, και απο κει και περα παιζουν κι αλλα στον πειραια κτλ. Ειναι ραντομ φαση ομως δε σου εγγυαται κανεις οτι θα βρεις αυτο που θελεις οταν το θελεις.
    May 24 2012 21:23
  • red pyramid's Photo
    red pyramid
    σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες. Θα πάω με τη πρώτη ευκαιρία να το τσεκάρω.
    May 25 2012 15:49
Photo

Lord Leon → Warchief

Με παραξενεψε ευχαριστα η επιλογη στο αβαταερι. Και μου αρέσει η αντιμετωπιση στην αλλαγή της ηλικίας σου ;)
May 19 2012 10:33
  • Warchief's Photo
    Warchief
    pakunoda η καλύτερη
    May 19 2012 10:35
Photo

Tsunade-sama → Lord Leon

View PostLord Leon, on 16 May 2012 - 19:22, said:

Αν του πεις αντιο και αυτό ξαναγυρισει, γιατι κανει τσουντεριες πόσο πέναλτυ έχουμε;
May 18 2012 12:07
  • Tsunade-sama's Photo
    Tsunade-sama
    ΚΛΑΙΩ!!!
    May 18 2012 12:07
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    θα σου προσφερα το μαντηλι μου, αλλα το χω για τα γράσα και θα γινεις σαν τον καζαμπούμπου.
    May 18 2012 18:32
Photo

Lord Leon → Anelis

View PostAnelis, on Today, 01:33, said:

Ουόου, γιορτή της μητέρας.....chancuuu!! ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!! :wooi2: Posted Image
May 13 2012 00:44
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    αυτή η ευκαιρια δεν έπρεπε να χαθεί, έτσι; XD
    May 13 2012 00:45
  • Anelis's Photo
    Anelis
    No way I was gonna miss that.
    Κάποια πράγματα είναι ιερά.
    Όπως...η μάνα.
    May 13 2012 00:46
Photo

Fallen_Mpougatsa → Lord Leon

View PostLord Leon, on Today, 00:34, said:

Και γω, μου θυμισε τη Νονη Δουνια.
May 12 2012 08:13
  • Fallen_Mpougatsa's Photo
    Fallen_Mpougatsa
    Γιατί με κοροϊδεύουν όλοι? ~tsun
    May 12 2012 08:14
  • Lord Leon's Photo
    Lord Leon
    μην κλαις παιζακι, τσωωπα τσωωωπααα!
    Προφανως μονο εγώ θυμαμαι τη διαφήμιση με τη νονη και το κλιματιστικο (χιτατσι)...
    May 12 2012 10:10
  • Fallen_Mpougatsa's Photo
    Fallen_Mpougatsa
    Όχι, τη θυμάμαι, γι αυτό κλαίγομαι. Τ^Τ
    May 12 2012 10:23