Community Status Updates
Hanzo → meidei
Mα φυσικα και το rewatch επιβαλλεται :D
Θα φυγουν νερο τα επεισοδια και ας τα εχεις ξαναδει.Επισης διαβασα χθες οτι θα βγει με τα dvd της δευτερης season και ενα extra επεισοδιο.Σαν το 26(the basics of basics) της πρωτης δηλαδη.
Eγω τωρα βλεπω το Working!! και αυτο απο A-1 pictures και ειναι τρομερα συμπαθητικο και heart warming.Και να φανταστεις οταν εβγαινε το ειχα προσπερασει ως moeblob του σωρου.How foolish of me...
Sep 11 2010 15:44
meidei → Hanzo
Σου έχω καλό νέο. Ξεκίνησα το Oofuri.
Λεπτομέρεια ωστόσο: κάνω rewatch της πρώτης σεζόν για την ώρα.
Sep 11 2010 15:20
Nighteyes → meidei
Σκέφτηκα να κάνω καμιά φωτοτυπία. Δεν νομίζω να χάσει ιδιαίτερα σε λεπτομέρεια. Και θα μείνουν και καθαρά τα βιβλία. Αυτά που τύπωσα από το νετ πάντως είναι τεράστια τα γράμματα. :ureshii:Μια χαρα...
Sep 09 2010 01:39
meidei → Nighteyes
Πωπω μπέρδεμα. Το συνηθίζουν δυστυχώς αυτό οι ξένοι εκδοτικοί οίκοι να αλλάζουν την δομή των βιβλίων. Ή χωρίζουν τόμους, ή ενώνουν ή κάνουν κάτι εντελώς δικό τους κάποτε.
Πρέπει να βρούμε και βιβλία σε μεγαλύτερο φορμά, πολύ μικρά τα κάνουν οι γιαπωνέζοι· προσωπικά δεν βολεύομαι με τα pocket-sized.
Sep 09 2010 01:35
Nighteyes → meidei
Κι εγώ το ίδιο.:D Μουντζούρα και κακό. Καλά που δεν ανεβαίνει η μυωπία μου πια! Αν και μπορεί να μου προκύψει πρεσβυωπία από το ζόρι.:P
Και το αστείο είναι ότι στο σχετικό thread ένα παιδί βρήκε novel με furigana, αλλά τώρα πια δεν ξέρω αν και πότε θα το διαβασω.
Εγώ που έπαθα το εξής τραγελαφικό; Υπήρχε διαφορά στην αρίθμηση της σειρας βιβλίων που ήθελα στην Ιαπωνία με την Κινα. Για να καταλάβεις ήταν μία που μετεφρασε τον 8ο τόμο του kyou kara maou απο τα κινέζικα στα αγγλικά. Δεν φανταστηκα ότι στην ουσία αυτό το 8 ήταν ο 7ος τόμος της Ιαπωνικής σειράς και ότι είχαν προσθέσει ένα άλλο με σχετικό story οι κινέζοι και τα κάναν 8.
Το αστείο είναι ότι επειδή μου φάνηκε ότι έλειπε το τέλος του βιβλίου που μετεφρασε παρήγγειλα τον 8ο τόμο. Έλα που όμως ο 8ος ήταν ο επόμενος συμφωνα με την Ιαπωνική σειρά. Την είχα βγάλει ένα 24ωρο να παιδεύομαι να καταλάβω τι σκατα γίνεται. Φαντάσου απογοήτευση όταν ανακάλυψα ότι πήρα λάθος τόμο. έφαγα και βαρβατο spoiler. Ευτυχώς μετα από πολλύυυ ψάξιμο τα βρήκα τα 3 chapter που μου έλειπαν στο νετ και τα τύπωσα. Για την ώρα καταλαβαίνω τι γίνεται και μου κάνει εντύπωση. Αν και πάω πολύ αργα όπως είπα.
Η παραγγελία ήταν 40€ - 9 βιβλία. Σκεφτηκα ότι συνέφερε πιο πολύ να πάρω πολλά μαζί, παρα λίγα λίγα.
Sep 09 2010 01:28
meidei → Nighteyes
Κι εγώ, μετά βίας τελείωσα τον πρόλογο του δικού μου νοβέλ. Και γέμισα και τα περιθώρια μολυβιές (για furigana).
Ίσως να είναι λόγω της τιμής, γιατί εγώ συνήθως είμαι στα 30€ μαξ, μάλλον δεν μπαίνουν καν στον κόπο.
Sep 09 2010 01:12
Nighteyes → meidei
LOL.
Ήταν που πήγε στο τελωνείο λίγο μετα το 15αύγουστο φαίνεται, που βαρούσαν μύγες αφού ήταν κλειστες οι πιο πολλές εταιρείες, ειδικά σε σχέση με εισαγωγές και χαρήκαν που βρήκαν δουλειά:P
Ήταν ίσως και μεγαλούτσικο το ποσό; Δεν ξέρω. 80€ με τα μεταφορικά. Τεσπα πάλι καλά να λέω. Πάντως απ 'οτι φαίνεται το "βιβλία δεν περνάνε τελωνείο" δεν ισχύει. Αλλά μάλλον τα χρεώνουν το ελάχιστο.
Btw, πολύ πίκρα. Αν καταφέρω να διαβασω το 1 novel απ' αυτά που πήρα θα ...
...έχω μάθει Ιαπωνικά.:hihi2:
Sep 09 2010 01:08
meidei
→
alxdjo
Το να γράφεις Ιαπωνικά στο pc είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Υπάρχει ένα λογισμικό που λέγεται Japanese Input Method και πολλές υλοποιήσεις του (της Microsoft, της Apple, της Google, μιας ιαπωνική εταιρίας, διάφορα open source).
Για να γράψεις, γράφεις πρώτα με λατινικούς χαρακτήρες, πχ okaeri, το κάνει κάνα おかえり και όταν πατήσεις το spacebar σου προτείνει τους συνδυασμούς κάντζι+κάνα που ταιριάζουν στον ήχο της πρότασης, πχ お帰り (το kae σε κάντζι).
Υποθέτω έχεις Windows: [url]http://blog.greggman.com/blog/japanese_input_on_windows_xp/[/url]
Sep 09 2010 01:05
meidei → Nighteyes
Δεν έχω επαρκές λεξιλόγιο για να περιγράψω την ντροπή και την αδύνατη μνήμη μου :D
Αλήθεια; Δεν μου έτυχε όπως είπα και πιο παλιά. Απλά έπρεπε να υπογράψω στον ταχυδρόμο.
Sep 09 2010 01:01
alxdjo
→
meidei
Meidei να σε ρωτησω κατι?Πως βρισκεις τις αντιστιχιες των ιαπωνικων συμβολων στο πληκτρολογιο?
Sep 09 2010 00:57
Nighteyes → meidei
Είδες προθυμία; Δεν μας προλαβαίνεις.:P Να δω τι θα πεις που είχες κάνει και τελευταίο ποστ εκεί.:D
Edit
Εδω και καιρό ήθελα να σου πω ότι πήρα κι εγώ βιβλία από το hmv.jp. Μια χαρα ήρθε το δεμα αλλά τελωνείο πέρασε όπως φαίνεται γιατί μου ζήτησαν 3€ στο ταχυδρομείο. Δεν είναι ποσό αλλά απλά αναφέρω.
Sep 09 2010 00:56
meidei → iristella
Δεν θα πω όχι :) Ειδικά αν πρόκειται για περιπτώσεις που δεν είναι yaoi for the sake of being yaoi, είναι κάτι που θέλω να το δω.
Οι χαρακτήρες του koisuru boukan όπως τους είδα στο ova μ' άρεσαν πάντως. Έχω κάνει preorder τον πρώτο τόμο ήδη (δοκίμασα scanlation αλλά από τις πρώτες σελίδες δεν άντεξα το μέσο).
Aug 27 2010 15:02
iristella → meidei
Πάντως αν θες έχω να σου δώσω έναν σκασμό manga ρεαλιστικά που ξεφεύγουν από την κλασσική κατηγοριοποίηση seme/uke και είναι πρώτα από όλα ωραία manga και έπειτα καλά yaoi. Γενικα πάντως το Κοisuru boukun πιστεύω με εξαίρεση ένα side story θα το λατρέψεις.
Aug 27 2010 14:53

This status update has reached the maximum number of replies allowed