Community Status Updates
meidei → Kenny
Εμ, όχι; Αν ζητάς να αναγνωρίσει ότι τα πρώτα i κάθε πρότασης είναι τα "ή", γίνεται με τον επιτονισμό. Αν μετά θέλεις να του δώσεις να καταλάβει ότι το ένα i: με το άλλο i: είναι διαφορετικές λέξεις, προφέρεις το δεύτερο με semivowel. Τα άρθρα γίνονται κατανοητά από το context.
Sep 23 2011 21:55
Kenny → meidei
Τότε δεν πρόσεξες την εκφώνηση:[QUOTE][...] με τρόπο που θα γίνει κατανοητή σε κάποιον που δεν την έχει διαβάσει από πρίν.[/QUOTE]Ζητάω κάτι αδύνατο.
Sep 23 2011 21:50
meidei → Kenny
Λοιπόν κύριε καθηγητά; Γιάντα δεν ήταν αποσαφηνιστική η δική μου προφορά;
Sep 23 2011 21:23
Night Wizard Seal → meidei
Εγώ οδεύω ακάθεκτος προς τις Πανελλήνιες, διαβάζοντας και φροντιστηριοφοιτώντας :P
Μαθήματα που κάνω είναι (σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις), Αρχαία (Πλάτων - Αριστοτέλης), Ιστορία (η συγκεκριμένη είναι απαίσια), Λατινικά και Νεοελληνική Λογοτεχνία (το λατρεμένο μου :P)
Κατά τ'άλλα δίνω και Βιολογία, Έκθεση (Ελληνικά) and Αγγλικά σαν ειδικό μάθημα για να πάρω μπόνους για Αγγλική Φιλολογία.
Φτάνει φλυάρησα. Κουράγιο κι εσύ με το στρατό.
Sep 20 2011 13:31
meidei → Night Wizard Seal
Βρε βρε... :D
Εγώ εδώ. Χάνω τον καιρό μου για κάποια απροσδιόριστα ιδανικά. Εσύ τι καταγίνεσαι;
Sep 20 2011 01:39
acid black cherry → meidei
μακαρι να πανε ολα καλα
και στο τελος να μην σου ειναι ιδιαιτερο εμποδιο.
εμενα παντως μου ανακατεψε τη ζωη, 15 ανουσιοι μηνες.
θα σου στειλω καποια στιγμη μηνυμα γιατι τωρα βαριεμαι
για κατι που εχω απορια για την Κυπρο
τζαα ματα!
Sep 19 2011 21:48
meidei → acid black cherry
Να ξεκαθαρίσουν τότε τα πράγματα σου εύχομαι.
Μπένκιο ναι. Πρέπει να κάνουμε και μπένκιο γιατί θα τα ξεχάσουμε όλα στο τέλος. Και αγνοώ το ότι θα πας στην Ιαπωνία, άσχημο πράγμα η ζήλια και δεν θέλω να το ξαναξεκινήσω :P
Εντάξει, ησυχίες. Εδώ και 1,5 βδομάδα είμαστε σε επιφυλακή γιατί τάχα θα κάνει ντου η Τουρκία, άρα στο τάγμα είμαστε μόνο 15 άτομα. Χαλαρά δλδ. Με χαλά πολύ η ατμόσφαιρα βέβαια, δεν γουστάρω την εξουσία τους, αλλά τι να κάμουμε...
Sep 19 2011 21:31
acid black cherry → meidei
καλα ειμαι σε γενικες γραμμες,
πολλα νευρα και στη δουλεια τα πραγματα ειναι ολιγον ...σκατα
αλλα προσπαθω να το ριξω στο benkyou benkyou
γιατι αν καταφερω και τα βγαλω περα ακομα μια χρονια του χρονου
υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να φυγω για Ιαπωνια :D
εσυ πες κανενα νεο πως ειναι τα πραγματα στο στρατο?
χαλαρα η χαλια?
Sep 19 2011 20:48
meidei → eyl
Υπάρχει η Accept LGBT Κύπρου που κάνει δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ. Βγήκαν και στην τηλεόραση. Στην Ελίτα 2 εκπομπές, στον Τσουρούλη μια εκπομπή, στο ΡΙΚ μια εκπομπή + ένα ένθετο, συχνή αρθρογραφία στις εφημερίδες, εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο σχεδόν κάθε μήνα...
Προωθούν πολλά ζητήματα όμως, όχι απλά αυτό του γάμου.
Jul 08 2011 21:00
eyl → meidei
γίνετε τέτοια κουβέντα στην κύπρο? ρωτάω γιατί απο κύπρο είμαι (φοιτήτρια στην αθήνα για τώρα) κ είναι παράξενο που δεν υπάρχουν θύματα ακόμη! :p
Jul 08 2011 18:46
meidei → eyl
Στην Κύπρο, ναι. Το Σύνταγμα (Άρθρο 22 παρ. 2/β) ορίζει ότι ο μη-θρησκευτικός (=πολιτικός) γάμος καθορίζεται από τον περί γάμου νόμο, αλλά λέει ξεκάθαρα ότι οι [I]μόνοι[/I] περιορισμοί που μπορεί να έχει είναι αυτοί που αφορούν την ηλικία, την ύπαρξη υγειών συνθηκών (να μην είναι προϊόν εξαναγκασμού πχ), τον βαθμό συγγένειας και την απαγόρευση της πολυγαμίας. Ο νόμος περί γάμου όμως (Ν 104/2003) λέει ότι είναι ένωση γυναίκας και άντρα (άρα αποκλείει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου).
Αυτή η απαγόρευση φαίνεται αντισυνταγματική με το γράμμα του νόμου, αφού το σύνταγμα λέει ότι δεν ρητά επιτρέπονται άλλοι περιορισμοί, όπως η ετερότητα του φύλου. Άρα και η απαγόρευση των γάμων του ιδίου φύλου στην Κύπρο είναι αντισυνταγματική.
Με το πνεύμα του νόμου βέβαια, ισχύει το ότι για τους νομοθέτες τότε ήταν αυτονόητο ότι θα ήταν άντρας και γυναίκα, άρα ο νόμος πρέπει να ερμηνευτεί έτσι. Όπως και στην Ελλάδα, που στον σχετικό σας νόμο δεν έλεγε άντρας-γυναίκα, αλλά στο δικαστήριο οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ακυρώθηκαν.
Ωστόσο, είναι σημαντικό asset στην νομική μάχη που γίνεται.
Jul 08 2011 01:14

This status update has reached the maximum number of replies allowed