Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας
Nighteyes → meidei
Εγώ είχα βάλει ένα παλια που δεν με είχε βολέψει και μου πρότειναν αυτό. Αν και μέχρι τότε είχα μια αποστροφή στο να διαβάζω manga στο pc, τώρα έχω αλλάξει κάπως εξαιτίας αυτού του viewer. Πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ελπίζω να σε βολέψει αυτό που λες.:D
Δεκ 23 2010 02:37
meidei → Nighteyes
Ναι, συνήθως δεν διαβάζω scanlations και δεν ξέρω τα κατατόπια. Υπάρχει στο mangatraders λοιπόν. Danke.
Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο από το image viewer του υπολογιστή ή το DS μου για να διαβάσω scanlation, αλλά τώρα που το ανάφερες, θα δοκιμάσω το [URL="http://comix.sourceforge.net/"]αντίστοιχο[/URL] πρόγραμμα για λίνουξ.
Δεκ 22 2010 18:03
Nighteyes → meidei
Πες μου ότι δεν έχεις λογαριασμό στο mangatraders.:oo:
A και btw σε περίπτωση που δεν έχεις viewer κατεβασε [URL="http://www.softpedia.com/get/Others/Home-Education/MMCE.shtml"]αυτό[/URL]. Πολύ βολικό για διαβασμα scanlation στο pc.
[U]Edit[/U]
Kάτι λέτε για linux όμως εκεί, οπότε αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου windows, ακυρο.
Δεκ 22 2010 17:29
meidei → Nighteyes
[QUOTE]4 και είναι όλοι scanlated. [/QUOTE]
May I ask for some links; Κάτι λινκ που είχα εγώ φαίνονται νεκρά :/
Δεκ 22 2010 17:20
meidei → Nighteyes
Η αλήθεια είναι, τον πρώτο τόμο του μάνγκα, ως το OVA#2 δηλαδής, τον έχω διαβάσει. Κάπου πρέπει να έχω κατεβασμένα και 2~3 επόμενα κεφάλαια :unsure:
Δεκ 20 2010 18:34
meidei → Guest-13157
Οι άδειες BSD, εξ όσων γνωρίζω δεν έχουν καμιά πρόνοια για προστασία από το πατεντάρισμα :/
Ηθικά η RedHat δεν πράττει τίποτα το μεμπτό, γιατί ότι αποκομίζει η RedHat από την Fedora είναι ότι μπορεί να πάρει κάθε διανομή από μια άλλη. Η προσφορά δε της RedHat δεν είναι αμελητέα, τόσο τεχνικά, τόσο και υπερασπίζοντας την ιδεολογία του GNU στον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν θεωρώ σωστά να μηδενίζουμε τις εταιρίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Linux θεμιτά (ενώ υπάρχουν άλλες που ακολουθούν πιο αποτρόπαιες πρακτικές). Χωρίς βέβαια να χάνουμε και την επαφή με την πραγματικότητα. Προφανώς και η RedHat θέλει να έχει ένα επιτυχημένο προϊόν στην αγορά και σε αυτά τα πλαίσια στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό. Γιαυτό υπάρχει και η κοινότητα να τηρεί τις ισορροπίες.
Από το Debian έφυγα λόγω του deb/apt, και με το rpm βρήκα την υγειά μου. Ξέρω ότι είμαι από τις εξαιρέσεις, αλλά το rpm ποτέ δεν με εμπόδισε στην χρήση του υπολογιστή μου, το yum έχει άψογη συμπεριφορά και το μόνο μελανό σημείο είναι οι παλαιότερες εκδόσεις του packagekit.
Δεκ 10 2010 13:36
Guest-13157 → meidei
Εννοώ γενικότερα στον τρόπο προσεγγισης του patenting είμαι πιο BSD απο GPL και το δογματισμο που έρχεται με την δευτερη. Η Fedora εχει διάφορα προβλήματα ηθικά. Καταρχας κατά την RedHat είναι το alpha product τις και απλά πέρνει τσάμπα "πειραματόζωα" με τα οποία μαζευει πάμπολα bug reports τα οποία θα θέλαν αρκετό χρήμα. Το θέμα για καποιων μπορεί να είναι ανούσιο γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά που σου λέει ότι σου δίνει κάτι, ένα λειτουργικό εξοπλισμενο κτλ, ηθικά όμως αν το δεις εκμεταλεύεται την κοινώτητα με επιχειρηματικούς σκοπούς. Βεβαια η αποψη μου δεν σχηματίστικαι μόνο απο αυτό αλλά και απο την τεχνική καλυψη της διανομής, συγκεκριμένα το RPM είναι ένα απο τους χειρότερους τρόπους πακετοποίησης. Τέλος, η Red Hat και η κοινότητα εχουν διαφορετικές αποψεις μεταξύ τους. Αν ήθελες σταθερές αποψης ας πήγαινες σε Debian και ας είναι ακραίες οι περισσότερες.
Δεκ 09 2010 23:38
meidei → Guest-13157
Θεωρώ ότι οι άδειες τύπου BSD ενδεικνύονται μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Γενικότερα πρέπει να διασφαλίζεται η διαχρονικότητα της ελευθερίας του κώδικα, γιαυτό κι εγώ προτιμώ την GPL3 (και την CC-SA, αν φύγουμε από το λογισμικό). Η Fedora έχει μια ενεργή κοινότητα με ξεκάθαρες θέσεις σε αυτά τα θέματα, και αυτό το εκτιμώ.
Δεκ 09 2010 23:07
Guest-13157 → meidei
Ενδιαφέρον, δεν έχω μεγάλη εκτίμηση στην Fedora για διάφορους λόγους. Βασικά απο GNU/Linux μονο το archlinux και το slack με ενδιαφέρουν. Όσο για την GPL και τις αντίστοιχες κλείνω πιο πολύ προς BSD αν καταλαβαίνεις τι εννοω.
Δεκ 09 2010 22:49
meidei → Guest-13157
Είμαι πράγματι χρήστης Linux, συγκεκριμένα της διανομής Fedora, αλλά έχω ισχυρό ενδιαφέρον και για τα ψηφιακά δικαιώματα, περιλαμβανομένου του ελεύθερου λογισμικού.
Δεκ 09 2010 22:38
Guest-13157 → meidei
Χρεισμοποιείς GNU/Linux ή απλός είσαι ενημέρομένος μέσω το FSF(e) για αυτό;
Δεκ 09 2010 22:28
meidei → iristella
Ίσως αν το χώριζες από το #[URL="http://www.anime.gr/forums/showpost.php?p=450640&postcount=123"][B]123[/B][/URL] του Κέικι, έξω μερικά μηνύματα από Daz και [URL="http://www.anime.gr/forums/member.php?u=9463"]alxdjo[/URL];
Όσο για το νήμα, εγώ θα πρότεινα να έχει γενικό θέμα το Ηλεκτρονικό Βιβλίο, με την ελπίδα να μην αναλωθούμε σε κόντρες των δύο αντιμαχόμενων μέσων.
Δεκ 08 2010 16:43
iristella → meidei
Πιστεύω θα ήταν το καλύτερο αλλά δώσμου λίγο χρόνο να σκεφτώ το πώς θα ξεμπλέξω όσα είναι ΕΠΙ του θέματος όσα είναι μισά μισά και όσα είναι εντελώς offtopic και το τι μορφή θα πρέπει να έχει το thread. (αν εχεις και καμια πρόταση δώσε).
Δεκ 08 2010 16:30
meidei → iristella
Σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει το κομμάτι που ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα ebooks γενικά στο νήμα [URL="http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=8693"]αυτό[/URL], θα πρέπει να γίνει σπλιτ, γιατί όντως βγαίνουμε έξω από τα αυστηρά όρια του θέματος.
Πώς το κρίνεις;
Δεκ 08 2010 16:26

Αυτή η ενημερωμένη κατάσταση έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των απαντήσεων που επιτρέπονται