Jump to content


Community Status Updates


Photo

Kotatsu → meidei

Καλά κάνεις ρε. Τι λες τωρα. Μπαίνω καιρό χωρίς να σκεφτώ ποτέ να γίνω μέλος. κατανόητο δε ξέρω.
Mar 07 2011 16:14
Photo

meidei → Kotatsu

Προσπαθώ να μπω στον ρόλο του τελειόφοιτου μαθητή, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (αυτή η ανικανότητα να νιώσω άγχος είναι κουσούρι τελικά). [εγώ παραξενεύτηκα που δεν ήσουν εδώ από πιο πριν]
Mar 06 2011 21:14
Photo

Kotatsu → meidei

Καλά όχι ότι στεναχωρήθηκε κανείς. Ανωριμότητα. Καλά μωρέ. Κούραση. Εσύ? (μα τω θεω περίμενα να σε δω κάπου εδώ =Ρ)
Mar 06 2011 21:09
Photo

meidei → Kotatsu

Μετά το κλείσιμο του η-παρέα άλλος για Χίο τράβηξε κλπ ε; Πώς τα πας;
Mar 04 2011 22:56
Photo

Kotatsu → meidei

Yup.
Mar 04 2011 22:54
Photo

meidei → Kotatsu

Είσαι αυτή που νομίζω από το e-parea?
Mar 03 2011 21:39
Photo

Kotatsu → meidei

Είσαι αυτός που νομίζω από parea? 0.0
Mar 03 2011 21:31
Photo

meidei → Guest-13157

Ούτε προσφέρει τίποτα, ούτε και είναι βιώσιμο για τα σύγχρονα ελληνικά (αφού οι κανόνες του προϋποθέτουν χαρακτηριστικά όπως τα μακρά φωνήεντα και το [h] -δασεία- που χάθηκαν από τα ελληνικά περί το 400 π.Κ.Ε.), άρα η διδασκαλία του θα ήταν καταστροφική γιατί θα ήταν ανορθολογικό (πχ η "τελ[I]εία[/I]" θέλει οξεία, αλλά η "οξ[I]εία[/I]" θέλει περισπωμένη. Και αυτό είναι ένα μόνο πρόβλημα του πολυτονικού στα νέα ελληνικά) και δύσχρηστο (ήδη ο κόσμος σταμάτησε να βάζει οξείες στους υπολογιστές, που να έπρεπε να βάζει 6 διαφορετικά σημαδάκια, λες και γράφει βιετναμέζικα). Το μόνο αποτέλεσμα είναι να κόβονται όλο και παραπάνω μαθητές λόγω "κακής ορθογραφίας". Στα αρχαία το πολυτονικό έχει κάποιο νόημα. Στα νέα καθόλου. Όποιος γράφει νέα ελληνικά με πολυτονικό (χωρίς αυτόματο πολυτονιστή, αν υπάρχουν τέτοιοι), να πάει να κοιταχτεί, imho.
Mar 03 2011 18:44
Photo

Guest-13157 → meidei

Ασχετο, αλλα ποιά είναι η άποψη σου για το πολυτονικό; Έχοντας υπόψη και [URL="http://www.polytoniko.org"]αυτόν[/URL] το συνδεσμο που πήρε το μάτι μου τελευταία είναι μία καλή ευκαιρία.
Mar 03 2011 17:04
Photo

meidei → Guest-13157

Ξέρεις ποιο είναι το θέμα με τον Μπάμπη; είναι επειδή την μια λέει [URL="http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=135458"]αυτά [/URL]και από την άλλη [URL="http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=7&catid=A&apprec=30"]αυτά[/URL]. Επί Καθαρεύουσας ήταν υπέρμαχος της πλαστής γλώσσας και έλεγε ότι η γλώσσα κινδυνεύει, και όταν το παιχνίδι μεταξύ φυσικής και προκάτ γλώσσας τελείωσε, και ήρθε στην πλευρά της Δημοτικής, δεν ξεχνά τις καταβολές του, και εκδίδει [URL="http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=5&apprec=14"]βιβλία ιδεολογικά φορτισμένα [/URL]στο πολυτονικό, που είχε απορρίψει όταν έκανε στροφή στην γλωσσολογία (από ρυθμιστικός φιλόλογος). Ή η υπερορθογράφιση που κάνει (κάτι λέξεις όπως αγώρι, τσηρώτο κλπ), αγνοώντας της αρχή της λεξικογραφίας που μιλά για το κριτήριο της χρήσης [για αυτά έγραψε ο Σαραντάκος]. Γενικά, ως επιστήμονας, έχει κάποια πάθη. Ιδεολογικό κόλλημα, λαθροχειρίες, έπαρση. Πιο πολλά για αυτό θα βρεις σε άρθρα του γιάννη χάρη, που έχουν κυκλοφορήσει και σε τόμους (η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη. κυρίως στον Β').
Mar 03 2011 16:28
Photo

Guest-13157 → meidei

Θα ήθελα να κατανοήσω περισσότερο την κριτική που ασκείται στο Μπαμπινιώτη απο τους γλωσσολόγους. Σε αυτό το [URL="http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=135458"]άρθρο[/URL], και σε αλλα που διαβασα μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας φαίνεται αρκετά ενθουσιώδης γι'αυτό που κάνει. Λίγες λέξεις μπορεί να μην είναι αρκετές και επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, γλωσσολογία για την ποίηση βασικά, αν υπάρχουν περισσοτερες πληροφορίες σε αλλους ιστότοπους να με ενημερώσεις.
Mar 03 2011 16:16
Photo

meidei → Nighteyes

Καλύτερα τορρέντ. どうも :)
Feb 25 2011 00:01
Photo

Nighteyes → meidei

:hihi2: Σε [URL="http://d-addicts.com/forum/torrents.php?type=info_hash&search=f693a4a07b8f276327119aff2e133e504530c9ec"]torrent[/URL]. Σε direct υπάρχει στο live journal. Αν δεν θες torrent πες μου να το βρω εκεί.
Feb 24 2011 23:59
Photo

meidei → Nighteyes

Χμ... δεν θα έλεγα όχι και στα λινκς για το ντράμα ;)
Feb 24 2011 23:41
Photo

Nighteyes → meidei

Α ωραία.:D Δεν πειράζει, ας το έχεις κατεβασμένο και κάποτε θα το διαβάσεις. Eγώ τώρα θα ξεκινήσω και το dorama που κι αυτό είναι raw (listening:P) και λέω να κάνω και μια απόπειρα στην εναλλακτική ιστορία του anime αν και το έχουν θάψει λιγάκι...
Feb 24 2011 23:29