Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας
Trivia Spitting Monster → Kenny
:oo: Και ακόμα ζεις; Έχω την εντύπωση πως όταν φτάσεις σ' ένα όριο των δεκαπέντε, ο εγκέφαλος εκρήγνυται!
Αχ, κι έχω μόλις τους πρώτους έξι τόμους απ' το ριμάδι... Αχ, άλλο ένα στην λίστα των "τώρα που τελείωσαν τα βραβεία, αυτά θα τσεκάρεις"...
Ναι, γιατί εσύ είσαι λογικός άνθρωπος, όμως, που έχεις δει και πέντε πράγματα παραπάνω από Bleach, One Piece, Naruto, άντε και Gintama βαριά-βαριά, και ξαφνικά εκστασιάζεσαι με το πρώτο "βαθύ" anime που θα βρεθεί στο δρόμο σου! Είναι σαν να θεωρείς το The Dark Knight την σπουδαιότερη ταινία απ' την αρχή του σινεμά! Κανείς δεν λέει πως είναι κακή ταινία (ίσα-ίσα, Ταινιάρα είναι), αλλά το σινεμά δεν είναι τα καλοκαιρινά μπλοκμπάστερ τηλεοπτικής λογικής! Αν το μόνο που βλέπεις μια ζωή είναι... ο Iron Man, ε ναι, το Dark Knight θα σε τρελάνει! Αλλά υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα για να δεις! Μην κολλάς σε ένα είδος που ξέρεις καλά και ανακηρύσσεις "αριστούργημα" ό,τι τσαλαβουτάει μέσα στο γνωστό σου είδος και είναι και λίγο πιο ψαγμένο!
(Και πού θα μου πάει, θα τον βρω τον Κρυπτονίτη σου... Δεν είναι τα σεντόνια; Θα το βρω, έννοια σου... Mhua-ha-ha-ha-ha...)
Μάρ 24 2012 23:24
Kenny → Trivia Spitting Monster
12 eps μόνο; Δοκίμασε να δεις όλο το NGE + End Of Eva μονοκοπανιά, και τα ξαναλέμε. :hahaha:
Τώρα για τη δεύτερη παράγραφο. Δε με πειράζει δογματικά το ότι μια σειρά ξεστρατίζει από το manga στο οποίο βασίζεται (συμβαίνει υπερβολικά συχνά για να εκνευρίζομαι κάθε φορά). Το θέμα με το FMA είναι ότι μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό manga, κι εκεί πονάει να βλέπεις το anime να διαλέγει διαφορετικό δρόμο. Από κει και πέρα, από μένα τουλάχιστον δεν θα ακούσεις φανατίλες τύπου "best anime ever". Είναι ένα πολύ καλό anime για το είδος του, ίσως και το καλύτερο battle shounen που έχω δει ποτέ, αλλά μέχρι εκεί. Ο όρος "best anime ever" είναι reserved για άλλα πράγματα (ξέρεις, Ghost In The Shell, Cowboy Bebop etc).
Μάρ 24 2012 23:13
Αγάπη... Λίγο βαριά λέξη. Απλούστατα, η σειρά έχει δυο τρία πράγματα που τα κάνει φοβερά, και κάμποσα άλλα στα οποία είναι μέτρια ή και λίγο πιο κάτω. Το αποτέλεσμα είναι μια καλή σειρά... στην οποία τυχαίνει και να χρωστάω το single-day viewing record μου (τα πρώτα 12 επεισόδια μονοκοπανιά, μια μέρα με "ρεπό" στην προετοιμασία των Πανελληνίων. Κοντά είναι και περίπου η μισή δεύτερη σεζόν χωρισμένη σε δύο μέρες, με 11 επεισόδια τη μέρα, το περασμένο Πάσχα). Αυτό είναι όλο. Καλύτερες σειρές υπάρχουν σίγουρα, και προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται πιο αντικειμενική, αλλά μπορώ να καταλάβω την αγάπη που δέχεται και την αγάπη που της έδειξαν όλοι όσοι την είδαν πρώτοι φορά. Και να της δώσω λίγη απ' τη δικιά μου.
Πέρα απ' αυτό, είμαι λίγο δύσπιστη ως προς δύο πράγματα: πρώτον, όλους τους "manga people" (όχι υποτιμητικός όρος) που έτσι και μια σειρά τολμά να διαρπάξει το αμάρτημα του να μην ακολουθήσει πιστά το manga στο οποίο βασίζεται να πέφτουν να την φάνε (ακόμα κι αν, στην περίπτωση του FMA, ο Aikawa θα μπορούσε να γράψει και καλύτερα. Δεν είναι αυτό το θέμα μας). Δεύτερον, το πόσο η σειρά, παρότι πρόσφατη, έχει ήδη τρυπώσει σε λίστες του στυλ "BEST anime EVAHR!!!111!!11!ONE". Οι fans έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή η σειρά είναι καλή; Δεν ξέρω ακόμα.
Μάρ 24 2012 23:07
Τα σεντόνια δεν δουλεύουν σε όλους το ίδιο. :hahaha: Αυτό που συμπέρανα από το σεντόνι σου είναι ότι αγαπάς [B]πολύ[/B] το παλιό FMA, και έχεις δυσπιστία για το καινούργιο. Επειδή όμως έχω δει το καινούργιο, έχω σαφείς λόγους να το προτιμώ. Δες το κι εσύ, και νομίζω θα έρθεις στα λόγια μου.
Μάρ 24 2012 22:56
Α, μάλιστα, δεν έχει δηλαδή νόημα να την πείσω. Τι κρίμα, πάλι μοναχούλα μου θα είμαι... Σνιφ!
Αλλά τόση περιφρόνια για την παλιά σειρά; Ούτε καν ένα σεντόνι δεν μπόρεσε να σε πείσει; (Damn, συνήθως κάνουν τη δουλειά τους! Ο άλλος βαριέται να διαβάσει και λέει "ΟΚ, σε πιστεύω, δίκιο έχεις"!)
Μάρ 24 2012 22:50
Κοίτα, άμα είδε το παλιό και το μίσησε, λίγο δύσκολο να δει το καινούργιο με καλό μάτι. Αυτό σκέφτομαι και επιμένω, αν είναι να δει κανείς το FMA, ας δει την καινούργια σειρά κατευθείαν.
Μάρ 24 2012 22:44
... Να διαφωνήσω;
Σίγουρα, τόσο σε επίπεδο animation και artwork δεν έχει αντέξει τόσο καλά όσο άλλες σειρές της εποχής της (ή και παλιότερες! Τι λέτε εσείς, Tachikoma;), η μουσική της είναι άνιση (προσωπικά, όποτε ακούω [URL="http://www.youtube.com/watch?v=_vRxjIPyKe4"]αυτό[/URL] με πιάνουν τα γέλια) και οι διάλογοι είναι γεμάτοι από ατάκες του στυλ "Θα πάω να κάνω εκείνο, τώρα εσύ πάνε και κάνε το άλλο", για να μην μιλήσω για το πόσες φορές ακούγεται το ονοματικό σχήμα "Φιλοσοφική Λίθος" στα τελευταία επεισόδια! (Μια μέρα, θέλω να το παίξω σε drinking game! Κατεβάστε ένα σφινάκι κάθε φορά που ακούτε "Φιλοσοφική Λίθος"! Απολαύστε τον καρκίνο του παγκρέατος αργότερα!)
Αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς πως οι ιδέες του, τα πράγματα που θέλει να πει για την οικογένεια και την αξία της ανθρώπινης ζωής, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά και (επειδή δεν έχω πρόχειρη μετάφραση στο μυαλό μου) challenging. Ναι, προβλήματα υπάρχουν και στους χαρακτήρες και στο ρυθμό (ειδικά στην δεύτερη σεζόν), αλλά μέχρι τότε, έχεις το απίστευτο σερί επεισοδίων του 5th Laboratory Arc, που η ένταση είναι σχεδόν αφόρητη, και χαρακτήρες σαν το Edward, έναν πρωταγωνιστή shounen που, ενώ όλοι οι τυπικοί πρωταγωνιστές του είδους είναι παιδιά που πασχίζουν να ενηλικιωθούν, αυτός είναι ένας πρόωρος ενήλικας σε έναν κόσμο που όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν παιδί. Επιπλέον, το πώς ισορροπεί ανάμεσα σε είδη όπως ο καθαρόαιμος τρόμος, η φαντασία και η κωμωδία (και κάτι ξεκαρδιστικές ανάσες) είναι τουλάχιστον παράδοξος. Επαναλαμβάνω, δεν είναι πως δεν έχει προβλήματα, αλλά τουλάχιστον μια ματιά την αξίζει.
(Άσχετο αυτό, αλλά είπα στην μικρή μου αδερφή να το δει, και μετά βίας το τελείωσε. Έκτοτε, ακόμα με βρίζει: "Αυτό το χάλι λάτρευαν όλοι το '04; Φοβερό γούστο! Τι βλακεία, Χριστέ μου! Και για όλα φταις εσύ, το κατάλαβες;!". Έκτοτε, την ψήνω να δούμε το Brotherhood μαζί, αλλά δεν πείθεται!)
Μάρ 24 2012 22:25
Τότε τα βλέπαμε γιατί δεν είχαμε κι άλλη επιλογή.
Σήμερα δεν ξέρω αν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για να πιάσει κάποιος την παλιά σειρά.
Μάρ 24 2012 22:00
... τα όποια άχρηστα επεισόδια όλοι βλέπουμε, από επαγγελματικό μαζοχισμό!:)
Μάρ 24 2012 21:58
Yeap, δες το και θα καταλάβεις. Αν μη τι άλλο, αν μία από τις δύο σειρές αξίζει τον χαρακτηρισμό "άχρηστα επεισόδια", αυτή είναι η πρώτη.
Μάρ 24 2012 21:56
Χμ... Το πρώτο FMA τουλάχιστον είχε τα cojones να μην παίξει τελείως με τις φόρμουλες του shounen. Απ' ό,τι έχω δει (όχι πάρα πολύ, και δεσμεύομαι να δω μέσα στο Πάσχα, όπως είχα δει πέρσι το πρώτο FMA) το Brotherhood πάει με το manga, που ναι μεν έσπαγε κάμποσα απ' τα κλισέ των αγορίστικων ιστοριών, αλλά κρατούσε άλλα ("Όταν γυρίσουμε, θα μας φτιάξεις μηλόπιτα και θα φάμε όλοι μαζί...". Μέχρι τότε, εγώ, ο γ@μιάς καουμπόι male lead θα σώσω τον κόσμο απ' το Zombie Apocalypse και εσύ, η γυναικούλα, θα κάτσεις στον φυσικό σου χώρο, την κουζίνα, και θα παίζεις με τα κουτάλια.)
Μπορεί και να κάνω λάθος, βέβαια! Γι' αυτό και δεσμεύομαι να το δω κι όχι να αρπάζομαι από λεπτομέρειες σαν το παραπάνω! Απ' την άλλη, το Brotherhood έχει ως επιπλέον μπαγκάζι ένα σωρό άχρηστα επεισόδια, που είναι σαν κακή περίληψη προηγουμένων (της σειράς του 2003 όπως θα ήταν αν ακολουθούσε το continuity του manga). Εκεί το είχα σταματήσει κι εγώ. Αλλά σου είπα, δεσμεύομαι να το δω και να αποφασίσω! Αλλά με την πρώτη ματιά, μου φαίνεται σαν... ένα έξυπνο Dragon Ball Z με πολύ καλή παραγωγή. Και όλα όσα συνεπάγεται αυτό.
Μάρ 24 2012 21:46
Α, δεν με νοιάζει! Εγώ θα συνεχίσω να θεωρώ πως είναι φοβερό! Αν μια μέρα περάσω το λούκι, τα ξαναλέμε!
(Τα κοίταξα... Χριστέ μου... D.Gray Man, παιδάκια; Σοβαρά τώρα; Highschool of the Dead; Το OVA BRS; Τα πάντα όλα το Brotherhood; Όλο το cast του Gintama;!)
Μάρ 23 2012 00:48
[QUOTE]Πάντως, θα πρέπει να είναι συναρπαστικό να οργανώνεις τα βραβεία.[/QUOTE]Όλοι όσοι δεν έχουν διοργανώσει βραβεία, το ίδιο πιστεύουν. Όταν είσαι ο υπεύθυνος όμως, σε κουράζουν τόσο πολύ που το μόνο που μπορείς να νιώσεις στο τέλος είναι "glad it's over". ^^
Μάρ 23 2012 00:44
Will check!
Άρα, δεν αλλάζουν πολλά, έτσι κι αλλιώς... Πάντως, θα πρέπει να είναι συναρπαστικό να οργανώνεις τα βραβεία. Αν και στρεσογόνο...
Μάρ 23 2012 00:42
Άμα σου πω με ποιες σειρές, it will ruin the fun. :P Ρίξε μια ματιά στα awards subforums για τις χρονιές 2008 και 2009, που τα είχα οργανώσει εγώ, και σε ορισμένα polls θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όσο γι' αυτό που προτείνεις, το έχουμε σκεφτεί κι εμείς, αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα: Πρώτον, είναι δύσκολο να επιβεβαιώσεις ότι έχουν όντως δει τα anime (μπορεί να σου πουν ψέματα ότι τα έχουν δει), και δεύτερον, δεν πρόκειται να λειτουργήσει σαν κίνητρο για να πείσει περισσότερα άτομα να δουν περισσότερα anime, οπότε διαφορά μηδέν. Το πολύ-πολύ να ψηφίσουν ελαφρώς λιγότεροι.
Μάρ 23 2012 00:38

Αυτή η ενημερωμένη κατάσταση έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των απαντήσεων που επιτρέπονται