Jump to content

Community Status Updates

Photo

Kenny → laraska

[QUOTE=laraska;543874]ποιος εσβησε καποια ποστ απο δω???[/QUOTE]Εγώ. Η συζήτηση για τον Kazuo Umezu δεν ανήκει στο Hentai thread. Μαζί με το δικό σου post έφυγε κι αυτό του Tragic Prince. Ήταν derail εξαρχής.
Nov 22 2011 15:34
Photo

Kenny → Adventurer

Θυμάσαι που ψάχναμε να σου βρούμε εξήγηση γιατί τα πάνω από 1 waits δεν σημαίνουν 0 fu points; Διάβασε [URL="http://ofb.net/%7Ewhuang/ugcs/gp/mahjong/mahjong.html#scoring"]αυτή τη σελίδα[/URL].[QUOTE][B]2.2.5 Ready Score[/B] This score is dependent on [B]how exactly the winning tile came into the hand[/B]. There are five essential ways: 1. TWO-SIDED (ryanmen [両面]) -- the tile completed a seq meld that could have been completed by another number three away from it. For example, holding a 34 and readying for a 2 or 5. 2. CENTRAL (kanchan [嵌張]) -- the tile completed a seq that was between two numbers. For example, holding a 68 and readying for a 7. 3. EDGE (penchan [辺張]) -- the tile completed a seq that was at the end, and not two-sided or central. For example, holding a 12 and readying for a 3. 4. HANGING (danki [単騎]) -- the tile completed the pair. 5. DOUBLE-PON (shanpon) -- the hand had two pairs, and the tile made one of them a tri. (AKA "None of the above.") Note that a hand may be readying to win in more than one way. For instance, a hand may have three melds and the tiles 5557 in one suit. Then it is a central win if the winning tile is a 6, but a hanging win if the winning tile is a 7. The readying score is calculated like this: 0 points -- two-sided; 2 points -- central; 2 points -- edge; 2 points -- hanging; 0 points -- double-tri. (Some books may give this points -- however, it is because they are including composition points.) A rule of thumb to remember this is to think of the 2 points only given if the ready tile was "unique". [B]But this is misleading because of hands that are ready to win in more than one of the five ways.[/B][/QUOTE]Εσύ σκέφτεσαι μόνο με το "rule of thumb", κι εκεί προκύπτει το πρόβλημα. Το παράδειγμα που δίνει είναι ιδανικό για να σου δώσω να καταλάβεις. Έστω ότι έχεις 5557 στο ίδιο suit. Αν σου έρθει 6, νικάς με central wait, αν σου έρθει 7 νικάς με hanging wait. Και στις δύο περιπτώσεις, σου αξίζουν 2 fu points. Δεν υπάρχει καμία λογική στο να πεις ότι επειδή παίζουν δύο διαφορετικά ενδεχόμενα για να νικήσεις, δεν αξίζεις fu points όποιο απ' τα δύο κι αν σου τύχει. Σημασία έχει, όπως λέει και στην πρώτη γραμμή, το τι κάνει το συγκεκριμένο tile για το hand... τι συμπληρώνει δηλαδή... και όχι το πόσα waits έχεις.
Nov 22 2011 14:48
Photo

Tenshi → Kenny

Ωχ! Κατάλαβα. Εεε, άστο τότε μωρέ, ποιος μπαίνει σε τόσο κόπο και να περιμένει 862 ώρες για να παίξει. Tenhou it is then <3 ;)
Nov 21 2011 17:35
Photo

Kenny → Tenshi

Been there, done that, και μπορώ να σου πω ότι δεν άξιζε τον κόπο. Καταρχήν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω VPN με ιαπωνική IP, όχι μόνο για να μπω στο κωλο-site τους, αλλά και για να κατεβάσω τον client (ο οποίος BTW ήταν τεράστιος και κατέβαινε με ταχύτητες dialup), και φυσικά για να παίξω. Ε και στο κάτω κάτω, σιγά τα αυγά με το Janryumon. Αν είναι κάθε φορά που θέλω να παίξω ένα match να πρέπει να πηδάω μέσα από φλεγόμενα στεφάνια, να μου λείπει το βύσσινο. Tenhou και πάλι tenhou.
Nov 21 2011 17:32
Photo

Tenshi → Kenny

Είπα να το παιδέψω ρε μπρο , αλλά δε βγάζω άκρη. [URL="http://www.reachmahjong.com/home/index.php?option=com_content&task=view&id=616&Itemid=69"]http://www.reachmahjong.com/home/index.php?option=com_content&task=view&id=616&Itemid=69[/URL] Δεν με αφήνει ούτε στο [url]http://janryumon.plaync.jp/[/url] να μπω. Forever alone...... :foreveralone: :yuno:
Nov 21 2011 17:14
Photo

Tenshi → Kenny

Bro, το καλό που σου θέλω να ετοιμάζεσαι. Ο άσωτος (ιός)? :P επιστρέφει τέλη του μήνα. Ετοιμάσου για πολύ ΚΑΨΙΜΟ. ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥΥΥΥΥΥ!
Nov 17 2011 17:13
Photo

eyl → Kenny

ok, θα το κοιτάξω! ευχαριστώ!
Nov 14 2011 18:09
Photo

Yotsuba-chan → Kenny

lol, ναι ρε το καταλαβα. Δηλαδη φανταστηκα γιατι μπορει να θες να κρατησεις ολο το spam του /b/ απ εξω (οπως και γενικα απο το anime.gr). Eventually θα μπω, απλα.. τωρα εχω κατι προβληματα.. και καποια στιγμη συντομα.. (δηλαδη ειτε το πιστευεις ειτε οχι απλα βαριεμαι... :sigh2:) και οχι ρε, σε σχεδον ολα εμπαινα, απλα δεν καθομουν τοσες ωρες εκει οσες στο αγαπητο /b/. Ακομα και στο /soc/ για να περναει η ωρα :sigh2: (lol, τωρα εχει κολλησει το 4chan και δεν μπορω να μπω να θυμηθω πως λεγονταν ολα xP νομιζω το /w/ (wallpapers αν κανω λαθος) ηταν απο τα αγαπημενα)
Nov 14 2011 17:22
Photo

Kenny → Yotsuba-chan

Έλα ρε, μόνο στο /b/ έμπαινες; :hihi2: Βασικά κοίτα, αυτό που γράφω στο group description δεν έχει σκοπό να κρατήσει εσένα απ' έξω (που στο κάτω-κάτω, δεν έχω τίποτα εναντίον σου). Κυρίως το έγραψα για να κρατήσω έξω κάποια άλλα άτομα (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, they probably know who they are). Με λίγα λόγια, είσαι ελεύθερη και ευπρόσδεκτη να μπεις στο group, αν το επιθυμείς φυσικά. Τhat said, χάνεις που δεν δοκίμασες άλλα boards... ειδικά το /a/. :P
Nov 14 2011 17:03
Photo

Yotsuba-chan → Kenny

Χμμ.. apparently στο social group δεν ειμαι και τοσο καλοδεχουμενη (το λεει αρκετα ξεκαθαρα παρα τους rules :3) και βλεπω και αρκετο rage προς το μερος μου οποτε δεν ψηνω xPPP Εγω μονο 2 χρονια εδωσα απο τη ζωη μου αλλα οι πληγες θα μεινουν για παντα :nanteee: Also, sorry mate, teh game =/ [IMG]http://celestialkitsune.files.wordpress.com/2009/02/whygodwhy-yotsuba.jpg[/IMG]
Nov 14 2011 16:42
Photo

Kenny → eyl

Παίζω στο tenhou κυρίως, αλλά έχει ιαπωνικό interface, οπότε μάλλον θα σε δυσκολέψει. Διάβασε [URL="http://forums.bakabt.me/index.php?topic=26199.0"]αυτό το thread[/URL]. Φυσικά παίζω και live, ευκαιρίας δοθείσης. Αφού ενδιαφέρεσαι, θα σε καλέσω σίγουρα. ^^
Nov 14 2011 16:35
Photo

eyl → Kenny

είμαι σίγουρα μέσα!!! ακόμα κ να συμπληρώσετε τετράδα θα ήθελα να σας δω να παίζεται. θέλω να μάθω! παίζεις σε site? ξέρω ο acid παίζει, κ νομίζω έχει κ σετ.
Nov 14 2011 16:03
Photo

Kenny → eyl

Παίζω... σε άρρωστο βαθμό, I'm afraid. :hot: Σε ρώτησα γιατί σε περίπτωση που κατέβω Αθήνα και μείνω για λίγες μέρες, θα ήθελα να παίξω mahjong με μερικά παιδιά από το .aNiMe//GR, και μετά βίας συμπληρώνουμε τετράδα... οπότε όσο περισσότερους αθηναίους παίκτες ξέρω, τόσο το καλύτερο. Θα είναι και μια καλή ευκαιρία για συνάντηση. :P
Nov 14 2011 15:48
Photo

eyl → Kenny

απο mahjong, κατα τη διάρκεια αλλά κ μετά το saki, έκατσα κ είδα τους κανόνες κ ξεκίνησα με το πιο απλό, το hong kong style στη σελίδα του mahjong time. αλλά το richii με μπερδεύει με τους κανόνες κάπως κ θα ήθελα κάποιον να μου εξηγήσει. όσο για τα φοβερά hands, εκεί θα έχω χαρτάκι δίπλα μου. όπως όταν μαθαίναμε χαρτια μικροί. αλλά απο στρατηγικές στο παιχνίδι κ λοιπά, δεν έχω ιδέα. εσυ παίζεις?
Nov 14 2011 15:39
Photo

Kenny → eyl

Αλήθεια, μιας και ανέφερες το Saki... από mahjong ξέρεις; Παίζεις καθόλου;
Nov 14 2011 03:45