Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Σκέψεις περι Anime και Ιαπώνων....

• Please log in to reply
62 replies to this topic

#1 Etherios

Etherios

Anime Fan

• Members
  • 219 posts

Posted 30 August 2006 - 09:33

Δεν ξέρω αν έχει γίνει τέτοιο θέμα αλλά μου κάνει εντύπωση πόσο διαφορετικό τρόπο ζωής έχουν οι Ιάπωνες.

Έχω διαβάσει ότι λόγο τις ατομικής βόμβας που έπεσε στο Nagasaki και στην Hirosima σχεδόν όλα τα anime έχουν μέσα τους καταστροφολογία. Τα περισσότερα story ξεκινάνε η τελείωνουν με την καταστροφή του πλανήτη.

Επίσης έχουν τρελή πόρωση με τις νεαρές ηλικίες, αν δείτε όλοι οι ήρωες σχεδόν είναι ακόμα μαθητές. Αύτο έχει να κάνει με την ιδεολογία ότι απο μικρός πρέπει να έχεις σκοπό στην ζωή σου.

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα πείτε μου τι νομίζετε εσείς :P

#2 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 30 August 2006 - 09:44

βασικα το οτι οι ηρωες ειναι μικρης ηλικιας, το κανουνε επειδη τα συγκεκριμενα απευθυνονται σε μικρης ηλικιας ατομα
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#3 Etherios

Etherios

Anime Fan

• Members
  • 219 posts

Posted 30 August 2006 - 15:24

βασικα το οτι οι ηρωες ειναι μικρης ηλικιας, το κανουνε επειδη τα συγκεκριμενα απευθυνονται σε μικρης ηλικιας ατομα

Δεν συνφωνώ ... NGE Saikano FLCL και πολλά πολλά άλλα είναι για παιδία?

Δεν υπάρχουν ήρωες πάνω απο 25-30 ... ελάχιστοι main characters είναι μεγάλοι. Κυρίως οι support chars είναι οι μεγάλοι και όχι πάντα.

#4 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 30 August 2006 - 17:03

Ναι αλλα δεν έχει σημασία αν στην ουσία είναι κάποιο anime που απευθύνεται σε ενήλικες η όχι.Για τους Ιάπωνες όλα τα anime απευθύνονται σε παιδιά και όπως συζητήθηκε και σε άλλο θέμα το να ωλέπεις anime και να είσαι άνω των 18 θεωρείται ανωμαλία και δείγμα αποτυχίας στην πραγματική σου ζωή.Αρα όπως είπε και ο AndroGhost οι χαρακτήρες είναι νεαροί γιατί απευθύνονται σε νεαρά ατομα.
Βέβαια ποτέ δεν είπα ότι έχουν δίκιο όταν ισωπεδώνουν οι ίδιοι οι Ιάπωνες τα δημιουργήματα τους στο επιπεδο του παιδικού,ενώ ξερουν πολυ καλα πως δεν είναι όλα παιδικα...Αλλα τους εχει φαει ο υποκριτισμος και σε αυτο συνεβαλε και το image ενος phycho anime otaku βιαστή και δολοφόνου.
Αλλα αυτά είναι όλα off-topic και συζητούνται ήδα με περισσοτερες λεπτομεριες στο "Anime και ο περίγυρός σας" (βαριεμαι να βρω link :P).

Όσον αφορά την καταστροφολογική διάθεση πιστεύω ότι αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των ιστοριών μόνο των Ιαπώνων αλλα σχεδον όλων των λαών.Απλα δίνει ένα άλλο βάρος στην ιστορία και δικαιολογεί τις ακραίες αντιδράσεις των χαρακτήρων ορισμένες φορές.¶λλο να μάχεται κάποιος για τον εαυτό του και άλλο για τον κόσμο ολόκληρο...Δεν θα δημιουργούνταν χωρίς αυτές τις απειλές το κλίμα ενθουσιασμού που δημιουργουν οι επευφημίες των κομπαρσων της σειρας και η σοβαρότητα της κατάστασης.
Είναι απλά ο εύκολος συνήθως τρόπος να κάνει τον θεατή να συμπάσχει μαζί με τον χαρακτήρα.Για να γίνει αυτό μέσω άλλης οδού σίγουρα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια αλλα κατα τη γνώμη μου έχει καλύτερο αποτέλεσμα. ^_^

#5 Matthew

Matthew

Anime Amateur

• Members
  • 88 posts

Posted 30 August 2006 - 18:49

Αυτες οι σκεψεις σου Etherios πιστευω
οτι εν μερη ειναι σωστες.... :bye:

#6 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 31 August 2006 - 01:02

Έχω διαβάσει ότι λόγο τις ατομικής βόμβας που έπεσε στο Nagasaki και στην Hirosima σχεδόν όλα τα anime έχουν μέσα τους καταστροφολογία. Τα περισσότερα story ξεκινάνε η τελείωνουν με την καταστροφή του πλανήτη.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω τελείως με αυτήν εδώ την άποψη :)

Για τους Ιάπωνες όλα τα anime απευθύνονται σε παιδιά και όπως συζητήθηκε και σε άλλο θέμα το να ωλέπεις anime και να είσαι άνω των 18 θεωρείται ανωμαλία και δείγμα αποτυχίας στην πραγματική σου ζωή.Αρα όπως είπε και ο AndroGhost οι χαρακτήρες είναι νεαροί γιατί απευθύνονται σε νεαρά ατομα.
Βέβαια ποτέ δεν είπα ότι έχουν δίκιο όταν ισωπεδώνουν οι ίδιοι οι Ιάπωνες τα δημιουργήματα τους στο επιπεδο του παιδικού,ενώ ξερουν πολυ καλα πως δεν είναι όλα παιδικα...Αλλα τους εχει φαει ο υποκριτισμος και σε αυτο συνεβαλε και το image ενος phycho anime otaku βιαστή και δολοφόνου.
Αλλα αυτά είναι όλα off-topic και συζητούνται ήδα με περισσοτερες λεπτομεριες στο "Anime και ο περίγυρός σας" (βαριεμαι να βρω link Tongue

Νομίζω πως τα παραλές. ¶νω των 18 άτομο να θεωρείται ανώμαλο αν βλέπει anime. Και από ένα συγκεκριμμένο περιστατικό (τουλάχιστον εγώ) δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Έχω την εντύπωση πως οι OTAKUS (οι τύποι που κάθονται και ξημεροβραδιάζονται με ανιμε, με μηδαμινά ίχνη κοινωνικής ζωής) είναι πιο πολύ καταδικαστέοι στην Ιαπωνία. Νομίζω για αυούς μιλούσαν στο θέμα "ανιμε και ο περίγυρός σας"

Αλλιώς γιατί να υπάρχει παιδική και ενήλικη anime ζώνη στα τηλεοπτικά προγράμματα της ιαπωνίας, αν τα anime απευθύνονται μόνο σε άτομα 18 ετών και κάτω. :sleep:

E5VV38U.jpg

#7 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 31 August 2006 - 05:10

Θα συμφωνήσω με τον PhD σε αυτό...

Ένα μεγάλο κομμάτι των anime ανήκει σε κατηγορίες θέασης άνω των 18 ετών (και δεν μιλάμε για hentai)...και όπως είναι φυσικό, το φαινόμενο του "Otakισμού" (και η κατακραυγή του) δεν έχει να κάνει με την γενικότερη αίσθηση και απήχηση των ανιμε στους ενήλικους Ιάπωνες. Ας μην ξεχνάμε επίσης την σχέση που έχει το Ιαπωνικό κοινό με τα manga (ουσιαστικά, οι πάντες διαβάζουν παντού τα πάντα συνέχεια).

Όποιος δεν έχει δει anime για ενήλικους, ας μου στείλει ενα PM να τον διαφωτίσω σχετικά (ή ας ρίξει καμιά ματιά στις αλυσίδες του γράφοντος). ;)

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#8 hajate

hajate

Anime Freak

• Members
  • 317 posts

Posted 31 August 2006 - 10:07

παιδιά το φαινόμενο της μικρής ηλικίας υπάρχει και στα rpg εξ ιαπωνίας.και λόγος δεν είναι ότι παίζουν κυρίως παιδιά.σε όλα τα rpg και anime βλέπεις κυρίως νέους να δίνουν τις μάχες πάντα με την βοήθεια ενός μεγαλύτερου που δίνει την σοφία του και τις εμπειρίες του.κεντρικό σκεπτικό είναι να περάσει η δύναμη στους νέους(με μια σχετική καθοδήγηση).
γιατί ο νέος σκέπτεται με την καρδιά(κάπου εδώ έρχεται η hirosima και η στεγνή λογική των μεγάλων),μπορεί να πάρει αποφάσεις ,είναι υπεύθυνος και έχει σκοπό στη ζωή του.
βασικά το θέμα έχει περισσότερο βάθος αλλά αυτή τη στιγμή βαριέμαι να γράφω κατεβατά :bleh:

#9 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 01 September 2006 - 16:14

Επίσης έχουν τρελή πόρωση με τις νεαρές ηλικίες, αν δείτε όλοι οι ήρωες σχεδόν είναι ακόμα μαθητές. Αύτο έχει να κάνει με την ιδεολογία ότι απο μικρός πρέπει να έχεις σκοπό στην ζωή σου.

Βασικά αυτό με την πυρινική βόμβα μερικώς ισχύει, αν παρατηρήσετε όλες οι μεγάλες εκρήξεις σχηματίζουν "μανητάρι" :P

Δεν νομίζω ότι ισχυεί κάτι τέτοιο, η όποια καταστροφολογιά είναι ποιο πιθανόν να βασίζεται σε επηροές από την θρησκεία παρά από το Ναγκασάκι-Χιροσίμα.

Τώρα για τις νεαρές ηλικίες μαλλόν ναί αν κρίνω από την παραγωγή lolicon :P Βασικά δεν είναι ότι όλοι οι ήρωες είναι μικροί, απλά [όπως είναι λογικό] αρκετές σειρές βασίζονται σε ένα ποιο μικρό ηλικιακά target group, χωρίς βέβαια να αφείνουν απ' έξω και τους μεγάλους για να μπορεί αν είναι δυνατόν να υπάρχει μια κάποια ταύτιση με τον ήρωα.
rsrGbGx.gif

#10 Kresto

Kresto

Σαρδέλα

• Members
  • 301 posts

Posted 16 September 2006 - 14:52

Εγώ παιδία καιρό αναρωτιέμαι. Η κουλτούρα και η ζώη των χαρακτήρων στα ανιμε είναι παρμένα από τη ζωή των Ιαπώνων? Θέλω να πω, οτί οι Ιάπωνες ζούν έτσι, όπως βλέπουμε στα ανιμε? Πχ η σχολική ζωή...

#11 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 17 September 2006 - 00:42

σε μεγάλο βαθμό ναι

Τα θρησκευτικά festival, τα πυροτεχνήματα, o χαμός στο μετρό, η μουσική στα φανάρια, το Karaoke, το σχόλιο με τις διαφορες "λέσχες" και τα events και το ιδιότυπο για εμάς ετήσιο κύκλο είναι πραγματικά.

Τώρα κατά ποσο παίζουνε ας πούμε στα σχολεια φάσεις αλλα Shufle και Ranma1/2 προφανώς και είναι γέννημα τις Ιαπωνικής Φαντασίας :bleh:
Posted Image

#12 Kresto

Kresto

Σαρδέλα

• Members
  • 301 posts

Posted 17 September 2006 - 11:29

Δεν εννοω για fantasy γεγονότα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ :laughing: Πάντως thnx για την απάντηση.

#13 Igore

Igore

Επιστροφή στα παλιά...

• Members
  • 241 posts

Posted 17 September 2006 - 12:22

Όσον αφορά την ζωή εκεί πέρα είναι αρκετά καλύτερα απο πάρα πολλές χώρες.. Υπάρχει βέβαια ένα φαινόμενο μίμησης ως προς καλλιτέχνες anime κτλ. περίεργα κουρέματα ρούχα κτλ. αλλά ο ένας δεν παρεξηγεί τον άλλον όπως κάνουμε εμείς οι μ....ς οι Ελληνες... anyway παρεκτρέπομαι...
Καταρχήν υπάρχει καλύτερη παιδεία... Τα σκουπίδια τους τα κάνουνε γήπεδα... Έχουνε καταπληκτική τεχνολογία-κοινωνία (Τρένα που "πετάνε" ρομπότ για τις δουλειές του σπιτιού.. υπέροχο και εξυπηρετικό δύκτιο... π.χ διάβασα οτι τα κινητά έχουνε την υπηρεσία i mode τσάμπα και το δίκτυο είναι παμφθηνο... Το καταπληκτικό Ράμεν και κορυφαία κουζίνα γενικά.. Οτι περνά απο το μυαλό σου)...
Και το καλό είναι οτι οι Σχέσεις Ελλάδα-Ιαπωνία είναι πάρα πολύ καλές και σε κοινωνικό αλλα και σε πολιτικό επίπεδο...
Posted Image
ΠΡΩΗΝ NEJI_IGORE....
[ www.myspace.com/igorewired ]

#14 TNT

TNT

Crazy Scientist!

• Members
  • 735 posts

Posted 17 September 2006 - 13:44

Όσον αφορά την ζωή εκεί πέρα είναι αρκετά καλύτερα απο πάρα πολλές χώρες..

Neji εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου...
Έχω ακούσει ιστορίες από άτομα που έχουν πάει για τον τρόπο διαβίωσης των Ιαπώνων και πιο συγκεκριμένα των μέσων Ιαπώνων... Δεν ήταν πάντως η ζώη που θα θελα... Κάθε Ιάπωνας δουλεύει περί τις 12 ώρες ημερησίως... Όταν θέλουν να απεργήσουν κρεμούν μπροστά τους ένα ταμπελάκι που λέει απεργώ και συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά... Επίσης τα σπίτια που μένουν είναι περισσότερο δωμάτια παρά σπίτια... Ένα δωμάτιο απαρτίζει όλο το σπίτι το οποίο κατά τη διάρκεια της μέρας χρησιμοποιείται ως καθιστικό και της νύχτας ως υπνοδωμάτιο...
Δε λέω έχουν τρομερή τεχνολογία και είναι ένας τόπος οπού οι επιστημονική ανάπτυξη είναι ραγδαία. κι όλο αυτό είναι θα έλεγα αξιοθαύμαστο δεδομένου ότι η Ιαπωνία σαν χώρα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα βρίσκονταν πολλά πολλά χρόνια πίσω. Αλλά η πειθαρχία και ο σωστός προγραμματισμός την έφερε τελικά εδώ που είναι σήμερα. Τα κατάλοιπα όμως εκείνης της εποχής καθώς και τα κόμπλεξ της (εννοώ την εποχή του σογκούν) παραμένουν όχι σε τόσο έντονο βαθμό αλλά βρίσκονται κάπου εκεί.

Τώρα η ζωή που παρουσιάζεται στα περισσότερα anime είναι ελαφρώς αμερικανοποιημένη. Όντως τα σχολεία, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και όλα τα συναφή είναι όπως τα δείχνουν. Η αμερικανοποιήση έγκειται περισσότερο στις διαπροσωπικές σχέσεις και στον τρόπο ζωής...
;)

Posted Image

#15 DjDragon

DjDragon

*Don't be like me*

• Banned
  • 642 posts

Posted 19 September 2006 - 15:38

Συγγνώμη που θα σας ΧΧΧ τις υποψίες σας να την βλέπετε σαν σοφοί αλλά διαφωνώ σε ότι λέτε...

Σε όλες τις ταινίες anime είναι υπαρκτά τα όσα ζουν οι ιάπωνες ΕΚΤΟΣ τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας...

Όμως το θέμα με τις βόμβες που έπεσαν πάνω στην ιαπωνία ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΕΣ !!!!!!Οι βόμβες δεν σχετίζονται με την δημιουργία anime ταινίων διότι είναι της δικής τους φαντασίας να δημιουργούν καλές ταινιες για όλες τις ηλικίες.

Ένα πράγμα παραδέχομαι...Το ότι οι ιάπωνες είναι πολύ δημιουργικοί και εφευρετικοί και τους πάω με σεβασμό..Απόδειξη της δημιουργίας τους ειναι τα παιχνίδια που παίζαμε παλιά στα ηλεκτρονικά στα κάθε μαγαζιά και τα καλύτερα παιχνίδια τρόμου και περιπέτειων όπως είναι το Silent Hill και το Metal Gear Solid και μερικές μηχανές που είναι πραγματικές στον κόσμο οι οποίες έχουν βγει στην τηλεόραση και σε μερικά σεμινάρια και το ότι κάνουν πολύ καλή μουσική όπως οι γνωστοί ιάπωνες παραγωγοί Hiroshi Watanabe και Satoshi Tomiie.

Και όσον για το τρόπο ζωής τους είναι υπαρκτά όλα:
1)Ο τρόπος ζωής τους.
2)Οι φορεσίες στα σχολεία.
3)Οι πολεμικές τέχνες της κουλτούρας τους(Σαμουράι και Νίντζα).
4)Οι πόλεις τους και τα χωριά τους.

Για να πω τη γνώμη μου οι ιάπωνες προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας δείξουν να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να μοιράζουμε τον τρόπο ζωής μας με αυτούς...Τόση φρίκη πολέμου έζησαν και καιρός ήταν πιστεύω να θέλουν να μας δείξουν τον τρόπο ζωής τους με τις anime ταινίες που φτιάχνουν και δημιουργούν όπως κάνει ο γνωστός παραγωγός και σκηνοθέτης των επικών παιχνίδιων Metal Gear Solid, Hideo Kojima.

edit by Dante80 : Παρακαλώ προσέχετε τους χαρακτηρισμούς σας...
My Chain : "Dragon Chain" ---> THIS CHAIN HAS BEEN STARTED !!!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!:D

Posted ImageDon't get near of me!I'm a shark!