Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Σκέψεις περι Anime και Ιαπώνων....

• Please log in to reply
62 replies to this topic

#61 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 31 January 2007 - 10:21

Τον καλούν να παραιτηθεί
«Μηχανές γέννησης παιδιών» χαρακτήρισε τις γυναίκες ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας

31/01/07 09:52

ΤόκιοΙσχυρές πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, Χακούο Γιαναγκισάουα, εξαιτίας του χαρακτηρισμού «μηχανές γέννησης παιδιών», που χρησιμοποίησε για τις γυναίκες.

Ο πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε, επανέλαβε ότι τα σχόλια του 71χρονου υπουργού, για τα οποία έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη ο ίδιος, ήταν λάθος, απορρίπτοντας όμως τις εκκλήσεις για παραίτηση. Η αντιπολίτευση ωστόσο και άλλα δύο μικρότερα κόμματα απειλούν με αποχή από τις συνεδριάσεις της βουλής για τον προϋπολογισμό, εάν ο Γιαναγκισάουα δεν παραιτηθεί.
«Θέλω να εκτελέσει τα καθήκοντά του ψυχή τε και σώματι» είπε ο Αμπε, ο οποίος έχει λάβει μέτρα για να δώσει ώθηση στον ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη των γεννήσεων στη χώρα.
Σύμφωνα με αναλυτές, η «γκάφα» του υπουργού θα μπορούσε να προκαλέσει υποχώρηση της υποστήριξης των γυναικών προς τον Αμπε, ο οποίος το καλοκαίρι αντιμετωπίζει μια κρίσιμη εκλογική μάχη για την Ανω Βουλή.
Μέχρι στιγμής, ο γυναικείος πληθυσμός στήριζε σταθερά τον 52χρονο πρωθυπουργό, εν μέρει και εξαιτίας της εικόνας του καλοντυμένου άντρα και τρυφερού συζύγου, την οποία έχει δώσει.

Ο Αμπε ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά έχει ήδη χάσει έναν υπουργό του, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας εμπλοκής του σε πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, ενώ άλλα μέλη της κυβέρνησης του φέρονται να έχουν αναμειχθεί σε παρόμοιο σκάνδαλο διαφθοράς.

, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=774812

#62 пустая комната

пустая комната

DELETED

• Members
  • 225 posts

Posted 31 January 2007 - 11:49

Η ζωη στην Ιαπωνια ειναι δυσκολη και καταπιεστικη...
Σκεφτειτε οτι ακομα σε σχολικο επιπεδο τους πιεζουν.Τι θελω να πω με αυτο... Οι μαθητες που δεν τα πηγαινουν καλα,τους κανουν περα οι συμαθητες τους,γιατι τους θεωρουν ταραχοποια στοιχεια! Με αποτελεσμα γρηγορα να απομονονονται... Για να μην αναφερω τον φορτο μαθηματων που ειναι αρκετα υψηλη. Αυτος ειναι ισως ο ενας λογος που η Ιαπωνια ειναι πρωτη σε αυτοκτονιες παγκοσμιως...

Ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι καλοί/μέτροι/κακοί μαθητές στην Ιαπωνία δέχονται επιθετική συμπεριφορά (από ένα χαστούκι μέχρι και ξύλο με βέργα) για την επίδοσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του δημόσιου εξευτελισμού σε παιδιά που είχαν αποτελέσματα 80/100 επιτυχίας σε εισαγωγικά διαγωνίσματα (: διαγωνίσματα που σε παιρνούν απ τη μία τάξη στην άλλη) απο καθηγητές και μαθητές. Στις περιπτώσεις άριστων μαθητών έχει υποστηριχθεί πως η πρώιμη νουθεσία (δηλαδή επιπλέον εργασίες/στην περίπτωση λάθους ένα χτύπημα με βέργα κ.λπ.) είναι ενέργειες που προάγουν το "θετικό κίνητρο" στην εκπαίδευση...:despair:
Προσωπική μου άποψη ως εκπαιδευτικός και κυρίως τώρα που στο μεταπυχιακό ασχολούμαι με τη φιλοσοφία στην Συγκριτική Παιδαγωγική, ειδίκα αυτό το θέμα με στεναχωρεί.
Ποιά η ουσιά να ζεί κάποιος τη ζωή του δίχως να ζει ευτυχισμένος τη ζωή του (Pestallozi/Comenius/Froebel/Montessori/ Dewey) [Οι μεγαλύτεροι παιδαγωγοί απο τον 18 έως τον 20 αιώνα] ....ή έστω να μπορεί να τη ζήσει όπως θεωρεί καλυτερα ο ίδιος; H ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
Όσο για την τεχνολογική εξέλιξη και όλα όσα προαναφέρθηκαν συμφωνώ και μπράβο τους για ό,τι έχουν να προσφέρουν (όπως και οι υπόλοιποι λαοί ....που τους ξεχάσαμε :) ...αλλά προτιμώ να είμαι υγειής ψυχοσωματικά πρώτα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Είναι αλήθεια ότι στην Ιαπωνία σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονίας και μάλιστα απο πολύ μικρή ηλικία λόγω stress, κατάθλιψης, αγοραφοβίας, κοινωνικής απομόνωσης, σύνδρομο Asperger (είδος αυτισμού) κ.λπ.
Όσο για τον αν τα anime αντικατοπτρίζουν τη πραγματική ζωή των Ιαπώνων το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα πολλά στοιχεία είναι παρμένα από αληθινά γεγονότα (ήθη/έθιμα/δοξασίες/θρησκευτικές αντιλήψεις κ.λπ.)....όμως συνάμα παρατηρούνται και δράσεις/πρόσωπα που ίσως και να αγγίζουν το τί θέλουν να έχουν/ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί (νομίζω είναι και λογικό αυτό...ένα στιχάκι πάμε να γράψουμε στο τετράδιο γιατί βαριόμαστε και είναι λες και περιλαμβάνει το νόημα της ζωής μας η μία και μόνο λέξη αυτού:bleh:).

#63 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 31 January 2007 - 15:13

Ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι καλοί/μέτροι/κακοί μαθητές στην Ιαπωνία δέχονται επιθετική συμπεριφορά (από ένα χαστούκι μέχρι και ξύλο με βέργα) για την επίδοσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο του δημόσιου εξευτελισμού σε παιδιά που είχαν αποτελέσματα 80/100 επιτυχίας σε εισαγωγικά διαγωνίσματα (: διαγωνίσματα που σε παιρνούν απ τη μία τάξη στην άλλη) απο καθηγητές και μαθητές. Στις περιπτώσεις άριστων μαθητών έχει υποστηριχθεί πως η πρώιμη νουθεσία (δηλαδή επιπλέον εργασίες/στην περίπτωση λάθους ένα χτύπημα με βέργα κ.λπ.) είναι ενέργειες που προάγουν το "θετικό κίνητρο" στην εκπαίδευση...:despair:
Προσωπική μου άποψη ως εκπαιδευτικός και κυρίως τώρα που στο μεταπυχιακό ασχολούμαι με τη φιλοσοφία στην Συγκριτική Παιδαγωγική, ειδίκα αυτό το θέμα με στεναχωρεί.
Ποιά η ουσιά να ζεί κάποιος τη ζωή του δίχως να ζει ευτυχισμένος τη ζωή του (Pestallozi/Comenius/Froebel/Montessori/ Dewey) [Οι μεγαλύτεροι παιδαγωγοί απο τον 18 έως τον 20 αιώνα] ....ή έστω να μπορεί να τη ζήσει όπως θεωρεί καλυτερα ο ίδιος; H ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
Όσο για την τεχνολογική εξέλιξη και όλα όσα προαναφέρθηκαν συμφωνώ και μπράβο τους για ό,τι έχουν να προσφέρουν (όπως και οι υπόλοιποι λαοί ....που τους ξεχάσαμε :) ...αλλά προτιμώ να είμαι υγειής ψυχοσωματικά πρώτα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Είναι αλήθεια ότι στην Ιαπωνία σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονίας και μάλιστα απο πολύ μικρή ηλικία λόγω stress, κατάθλιψης, αγοραφοβίας, κοινωνικής απομόνωσης, σύνδρομο Asperger (είδος αυτισμού) κ.λπ.

Τον Rousseau τον ξέχασες ;)

για αυτό το 6ο τεύχος του Narutaru manga είναι ίσως από τα καλύτερα που έχω διαβάσει όσον αφορά το θέμα του bullying, mobbing ή ijime. Οπως και το manga Ciguatera. Μαλιστα στη γερμανικη μεταφραση του Narutaru από Egmont Manga υπάρχουν 3 σελίδες σχόλια για το θέμα και παραθέτονται διαφορα γερμανικα sites. Μονο οι Γερμανοι θα μπορουσαν να κανουν κατι τετοιο σε μεταφραση manga.

Κατά τα άλλα θα συνιστούσα να ρίξετε μια ματια και στα παλιά ανιμε, ιδίως αυτά του Tezuka (πχ. Tales of a Street Corner, Belladona's Sadness) ή λίγο ανεξάρτητο animation από Ιαπωνία, για να δείτε πως δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα με animation από άλλες χώρες. Ασχετα αν συνηθισατε στα εμπορικα ανιμε και νομιζετε ότι όλα ειναι με μεγαλα ματια και μικρες μυτες.

Παντως μη νομιζετε πως τα ανιμε είναι τόσο διαδεδομένα και ότι όλοι οι Ιάπωνες έχουν δει δεκάδες τίτλους. Τα αντιμετωπιζουν όπως εμεις κανουμε με τα κινουμενα σχέδια.

Αν θες να ξεχωρισεις καλους τιτλους πρεπει να αφιερωσεις αρκετο ελευθερο χρονο, μια πολυτελεια που πολλοι δε διαθετουν ή δεν είναι προθυμοι να την ξοδεψουν σε ανιμε (και καλα κανουν κατα τη γνωμη μου).

Το οτι εκφραζουν τις παραδοσεις τους μεσω ανιμε, αυτό το κανουν όλες οι χωρες στα κινουμενα σχεδια τους. Δεν ειναι κατι αποκλειστικα Ιαπωνικο. Απλά οι Ιαπωνες έχουν επεκτείνει κυριως λογω της υπαρξης των μανγκα τα ανιμε και σε αλλα θεματα (κοινωνικα, πολιτικα, sci-fi, κλπ) και αυτο τους δινει μια ιδιαιτεροτητα. Αλλα εγω βλεπω animation κυριως για το εικαστικο αποτελεσμα, οποτε λογικο ειναι να μου αρεσουν λιγα ανιμε μιας και τα περισσοτερα ειναι εμπορικα.