Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Σκέψεις περι Anime και Ιαπώνων....

• Please log in to reply
62 replies to this topic

#31 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2006 - 16:35

Πάντως μια πάγια απορία μου περί anime+ Ιαπώνων είναι όσον αφορά τα Χριστούγεννα.

Αφού οι χριστιανοί είναι κάτω 1% γιατί υπάρχουν τooooσa πολλά anime με χριστουγεννιάτικα επεισόδια όπου δείχνει τους δρόμους στολισμένους και τους πάντες με Cosplay Santa :rolleyes2:

Πάντως είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι αντί να παρουσιάσουν τα χριστούγεννα ως γιορτή της αγαπης όπου συνήθως οι ήρωες ανακαλύπτουν την ομορφιά του κόσμου μέσα στις άγιες ημερες (βλέπε holywood) είναι περισσότερο μια αφορμή για να βάλλει ο κόσμος λαμπάκια και κοκκινα σκουφια :bleh:

Εδω που τα λεμε, και στον υπολοιπο κοσμο ετσι ειναι.

Οχι ρε συ καμία σχέση
Στο δυτικό cinema τα χριστούγεννα παρουσιάζονται σαν γιορτή αγάπης και συμφιλίωσης.
Μονο τα anime μένουν στο Show τις υπόθεσης :ninja:

Eftherios είσαι σίγουρος ότι ο ντόρος γίνετε μονο για το νέο έτος?
Αφού το λένε Churisumasu και τα χριστούγεννα είναι διαφορετική γιορτή από το νέο έτος :pinch:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#32 Epinephrine

Epinephrine

HMMY

• Members
  • 442 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2006 - 17:56

Εγω σαν ελληνας δεν ζηλευω τιποτα απο τους ιαπωνες...απλως οι Ελληνες πρεπει να συνειδητοποιησουν
καποια βασικα πραγματα σωστης επιβιωσης(πχ οχι αυτο το χαλι που πετανε το98% κατω τα σκουπιδια, εγω προσωπικα το αποφευγω κια αντε να το κανω το πολυ στις 2/10 περιπτωσεις...και εγω πρεπει να διορθωθω...οπως ολοι μας)!

Οντως, ως Ελληνες δεν εχουμε τιποτα να ζηλεψουμε απο αλλους λαους. Αλλα μια ψιλοβελτιωση την χρειαζομαστε.

Εδώ θα μου επίτρεψετε να διαφωνήσω... Δεν νόειται πολιτισμός για μένα σε περιπτώσεις που καταστρατηγούνται δικαιώματα ή γίνεται ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ εκμετάλευση κ ο ''αδικημένος'' δεν πράττει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση παρά μόνο αρκείται στα λόγια κ τις βωμολοχίες που ουσιαστικά τον κάνουν να ξεχνά την αδυναμία του κ την σταδιακή διάλυση της προσωπικότητας του... όποιος δεν αγώνιζεται για το αύριο δεν είναι άνθρωπος για μένα.

Τα σκουπίδια είναι από τα τελευταία που πρέπει να βελτιωθούν πιστέψτε με... Βάρος πρέπει να δωθεί στους λόγους που μας ωθούν να πετάμε σκουπίδια κάτω...

Να μην αναφέρω την χειραγώγηση κ την προπαγάνδα που πολλοί την τρώνε από νωρίς χωρίς καν να το έχουν καταλάβει...

Βέβαια όλα αυτά ισχύουν σε ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων αλλά ΔΕΝ είναι απόλυτα
(Angry-Social-Philosophy Mode Off)
Cuz I'm praying for rain / And I'm praying for tidal waves /I wanna see the ground give
way.

I wanna watch it all go down. / Mom please flush it all away. /I wanna see it go right in and down.

I wanna watch it go right in. /Watch you flush it all away.

#33 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2006 - 21:08

Τα Χριστούγεννα στην Ιαπωνία είναι μια αφορμή για κατανάλωση. Ναι μεν οι Ιάπωνες δεν πιστεύουν στον Χριστιανισμό, οπότε δεν περνάνε τα μηνύματα που προσδίδει σε αυτή την χρονική περίοδο ο Δυτικος κοσμος (και καλά, γιατι και εμείς δεν είμαστε καλυτεροι), απο την άλλη όμως το σύνολο των πολυεθνικών (που στην Ιαπωνία δεν είναι και λιγες) ετοιμάζουν τα προϊόντα τους για την παγκόσμιο όργιο κατανάλωσης της αυτής χρονικής περιόδου...οποτε δεν μπορούν να μείνουν οι Ιάπωνες έξω απο τον χορο...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#34 uzumaki_naruto

uzumaki_naruto

Anime Fan

• Members
  • 238 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2006 - 21:21

mcgraf:

Οντως, ως Ελληνες δεν εχουμε τιποτα να ζηλεψουμε απο αλλους λαους. Αλλα μια ψιλοβελτιωση την χρειαζομαστε.

φηλε μου δεν χρειαζομαστε μια ψιλοβελτιωση αλλα ριζικι αλλαγη,αν καποτε γινει αυτο στην ελλαδα και καταφεροθμε και γινουμε ανθρωποι τοτε θα προκειται περι θαυματος.Ενταξει καθε χωρα εχει τα καλα και τα κακα της το θεμα ειναι τα κακα να μην υπερισχηουν ενατι τον καλων.

#35 mcgraf

mcgraf

Αγκαλίτσας ο Θανατηφόρος

• Members
  • 74 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2006 - 23:09

Πάντως μια πάγια απορία μου περί anime+ Ιαπώνων είναι όσον αφορά τα Χριστούγεννα.

Αφού οι χριστιανοί είναι κάτω 1% γιατί υπάρχουν τooooσa πολλά anime με χριστουγεννιάτικα επεισόδια όπου δείχνει τους δρόμους στολισμένους και τους πάντες με Cosplay Santa :rolleyes2:

Πάντως είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι αντί να παρουσιάσουν τα χριστούγεννα ως γιορτή της αγαπης όπου συνήθως οι ήρωες ανακαλύπτουν την ομορφιά του κόσμου μέσα στις άγιες ημερες (βλέπε holywood) είναι περισσότερο μια αφορμή για να βάλλει ο κόσμος λαμπάκια και κοκκινα σκουφια :bleh:

Εδω που τα λεμε, και στον υπολοιπο κοσμο ετσι ειναι.

Οχι ρε συ καμία σχέση
Στο δυτικό cinema τα χριστούγεννα παρουσιάζονται σαν γιορτή αγάπης και συμφιλίωσης.
Μονο τα anime μένουν στο Show τις υπόθεσης :ninja:

Eftherios είσαι σίγουρος ότι ο ντόρος γίνετε μονο για το νέο έτος?
Αφού το λένε Churisumasu και τα χριστούγεννα είναι διαφορετική γιορτή από το νέο έτος :pinch:

Βασικα, εννοουσα οτι τα χριστουγεννα εχουν χασει το νοημα τους παντου.
Ειναι απλα μια δικαιολογια για να αρχιζουμε τα καταναλωτικα οργια και να κανουμε παρτυ.
Παρολα αυτα ομως, θελω να πιστευω οτι δεν εχουν ισοπεδωθει ολα και οντως υπαρχει ακομα μια σπιθα αγαπης και συμφιλιωσης που δειχνουμε προς τον συνανθρωπο μας.
Δεν εχω ακομα χασει την ελπιδα στον ανθρωπο, αν και εχω φτασει πολυ κοντα...

φηλε μου δεν χρειαζομαστε μια ψιλοβελτιωση αλλα ριζικι αλλαγη,αν καποτε γινει αυτο στην ελλαδα και καταφεροθμε και γινουμε ανθρωποι τοτε θα προκειται περι θαυματος.Ενταξει καθε χωρα εχει τα καλα και τα κακα της το θεμα ειναι τα κακα να μην υπερισχηουν ενατι τον καλων.

προσπαθησα να χρυσωσω το χαπι μιλωντας για την ψιλοβελτιωση,αλλα εχεις δικιο, θελουμε ριζικη αλλαγη. Αλλα ας παμε τα πραγματα σιγα σιγα, ενα βημα την φορα... baby steps..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#36 Nightwind

Nightwind

Starting...

• Members
  • 16 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2006 - 15:12

Να πω και γω τη γνώμη μου...

Όσων αφορά αυτά που λένε για τους Ιάπωνες,ότι είναι κλειστοί συναισθηματικά κτλ κτλ, το έχω ακούσει και γω και πιθανότατα να είναι αλήθεια.Το νήσι απ'όπου είμαι έχει κάνει αδελφοποίηση με ένα νησί της Ιαπωνίας.Otoshima λέγεται ή κάπως έτσι.Που σημαίνει κάθε τόσο, έρχονται ιαπωνεζάκια που τα φιλοξενούν δικοί μας και τον επόμενο χρόνο πάνε οι δικοί μας και τους φιλοξενούν στην Ιαπωνία.
Ένα έχω να πω: Το τι κλάμα,τι αγκαλιές και φιλιά έριξαν τα ιαπωνεζάκια όταν ήταν να φύγουν,μας έκαναν εμάς να ντρεπόμαστε!! Εγώ προσωπικά είχα μείνει εντελώς κάγκελο. :shock:

Να πω ότι τα anime εννοείται ότι είναι και για μεγαλύτερους.Αφού άρχισαν να φτιάχνουν τα manga για παιδιά,μετά απο κάμποσο καιρό αποφάσισαν να κάνουν και manga έτσι ώστε αυτά τα παιδιά που τα διάβαζαν, να μη σταμάταγαν καθώς μεγάλωναν.Έτσι σήμερα υπάρχει τεράστια ποικιλία.

Με στεναχωρεί το γεγονός που όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μικροί αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι είναι κάποιοι που φαίνονται μικροί ενώ έχουν κάποιους αιώνες πίσω τους:
chrono απο chrono crusade
Yami yugi απο yugioh (κάτι χιλιετίες)
hiei απο yu yu hakusho
κτλ κτλ.
Όσων αφορά το Yugioh,είναι φανερή η πεποίθησή τους ότι μέσα σε κάθε άνθρωπο κατοικεί το σκοτεινό μισό του ή ο ανώτερος εαυτός του.
Το πιστεύω και γω βασικά. :clap:

Α! Και ένας απ'τους γνωστότερους πρωταγωνιστές σε μια φυσιολογική ηλικία: kenshin himoura (27 χρονών το παιδι!)
Να σχολιάσω ότι στο rurounin kenshin, σε κάποια επεισόδια έχει έντονα στοιχεία χριστιανισμού (μικρός ο kenshin (shinda) που θάβει τους δικούς του,σταυροί κτλ,τα επεισόδια με τη lady magdala,shogo κτλ)

Να ρωτήσω και κάτι.Μπορεί να πετάξω άσχετο βέβαια αλλά τι να κάνω μ'έχει φάει η περιέργεια.
Έχει προσέξει κανένας ότι τα anime, αν το πάρουμε χοντρικά χοντρικά το ζήτημα,μοιάζουν λίγο με εξωγήινους?

Λίγο είπα.Μη βαράτε!

Συγκεκριμένα οι ομοιότητες είναι τα μεγάλα μάτια,το τριγωνικό πρόσωπο, το μικρό στόμα και οι περίεργες δυνάμεις.
Μήπως οι Ιάπωνες κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς? :?

#37 Elrik99

Elrik99

Starting...

• Members
  • 13 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2006 - 11:44

Να ρωτήσω και κάτι.Μπορεί να πετάξω άσχετο βέβαια αλλά τι να κάνω μ'έχει φάει η περιέργεια.
Έχει προσέξει κανένας ότι τα anime, αν το πάρουμε χοντρικά χοντρικά το ζήτημα,μοιάζουν λίγο με εξωγήινους?

Λίγο είπα.Μη βαράτε!

Συγκεκριμένα οι ομοιότητες είναι τα μεγάλα μάτια,το τριγωνικό πρόσωπο, το μικρό στόμα και οι περίεργες δυνάμεις.
Μήπως οι Ιάπωνες κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς? Confused

Καλο και κουλο μαζι! :laughing: :laughing: :laughing:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#38 Housem@ster

Housem@ster

Anime Amateur

• Members
  • 102 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2006 - 11:57

Nightwind ίσως το γεγονός για τα περίεργα χαρακτηριστικά να γίνεται για να τονίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό τα συναισθήματα των χαρακτήρων (ανάλογα με τις εκφράσεις του προσώπου) στα anime. Οι περίεργες δυνάμεις που λες νομίζω πως είναι απλά για να κάνουν εντύπωση σε αυτούς που τις βλέπουν ;)

#39 Igore

Igore

Επιστροφή στα παλιά...

• Members
  • 241 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2006 - 20:43

Λίγο είπα.Μη βαράτε!

Μήπως οι Ιάπωνες κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς? :?

Το παρατήρησα κ εγώ αυτό πολύ παλαιότερα στις αναζητήσεις μου για το σύμπαν.... :shock: Ε.... ναι... Ξεφεύγουμε
Έχει δει κανένας σας anime με εξωγήινους.... στα τόσα που έχουν βγεί όλο και κάποιο δεν θα υπάρχει....???

Επίσης οι Ιάπωνες είναι πάρα πολυ επηρρεασμένοι και Αμερικανάκιδες ώρες ώρες... Και πολλά anime έχουν σκληροπυρηνικούς χαρτακτήρες του στυλ Guts απο Berserk.... Οσον αφορά την συν0μ0σ10λ0γία Παίζει να ξέρουν κάτι παραπάνω απο μας τους "Μεσαίους"........
Δημοσιευμένη  εικόνα
ΠΡΩΗΝ NEJI_IGORE....
[ www.myspace.com/igorewired ]

#40 Elrik99

Elrik99

Starting...

• Members
  • 13 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2006 - 23:08

συνεχιζουμε :dots:

Εχω την εντυπωση :? οτι οσα λεμε ειναι ,πανω κατω ,ο αποηχος των μηνυματων που δεχομαστε απο την χωρα του ανατελοντος ηλιου...

Αν εξαιρεσουμε οσα ειπαν οι Alucard_13 kai Nightwind δεν μιλαμε με βαση καποια προσωπικη εμπειρια που ειχαμε... :(

Ας μιλησει καποιος που εχει ζησει ισως "εκει-περα" :rolleyes:
(ναι αυτο αποτελει προσκληση οπου και να κρυβεσαι ΜΙΛΑ!) :happy2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#41 kami

kami

Anime Newbie

• Members
  • 36 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Οκτώβριος 2006 - 12:56

να πω κι εγω την αποψη μου περι του θεματος.εχω την εντυπωση οτι τα anime αντανακλουν την ολη κουλτουρα και νοοτροπια των ιαπωνων...και αν παρατηρησε ολα περιστεφονται γυρω απο καπια στοιχεια και καποιους προβληματισμους τους:πολεμικες τεχνες,σε διαφορες θεοτητες,στην πνευματικη αναζητηση,στην εξελιξη του ανθρωπου,διαφορα κοινωνικα προβληματα κτλ...
η υπερβολη σαφως και υπαρχει για να τους δωσει περισσοτερη εμφαση.

τελος κατι πηρε το ματι για συγκριση των 2 λαων ελλαδα-ιαπωνια(διορθωστε με αν κανω λαθος).εγω απλα να αναφερω οτι οι ιαπωνες εμας του ελληνες μας συμπαθουν και μας σεβονται παρα πολυ...

αυτα :happy2:
For things to change You have to change

#42 Nightwind

Nightwind

Starting...

• Members
  • 16 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Οκτώβριος 2006 - 20:56

Γεια σας παιδια!

Housem@ster, κατανοητός.
Πάντως έχω να πω ότι οι περίεργες δυνάμεις που έχουν δεν νομίζω ότι είναι και τόσο..αδύνατες! :happy2:

Neji_igore το gundam wing μετράει για εξωγήινο anime? Έχω δει ότι υπάρχουν και κάτι hentai με εξωγήινους που θέλουν να εξαπλώσουν το είδος τους.Αλλά καμία σχέση με τους εξωγηινους με το τριγωνικό πρόσωπο κτλ.Είναι τέρατα, έχουν πλοκάμια κτλ.

Kami οι Ιάπωνες πράγματι μας συμπαθούν και μας σέβονται πάρα πολύ.
Να φανταστείτε έχουν ανοίξει αρκετά Ελληνικά εστιατόρια στην Ιαπωνία και επίσης έχουν δώσει αρκετά ελληνικά ονόματα σε πολλούς δρόμους τους.

#43 spyo

spyo

Το αρνι τσιμπιτσι

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2006 - 12:28

Δεν νομιζω οτι οι ιαπωνες μας συμπαθουν και μας σεβονται τοσο οσο τους αμερικανους επειδη ονομασαν δρομους με ελληνικα ονοματα και εκαναν εστιατορια ελληνικα . Οπως γνωριζεις τα ελληνικα εστιατορια ειναι μια πολυ επιτυχημενη επενδυση στο εξωτερικο διοτι τα φαγητα μας απλα δεν ειναι fast food τωρα για τους δρομους πρεπει να σου πω οτι το 80% τον αναπτυγμενων χωρων εχουν ελληνικα ονοματα σε αρκετους δρομους τους. Οντως ομως οι ιαπωνες εχουν μια ιδιαιτερη συμπαθεια με τους τουριστες.

#44 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2006 - 12:41

Και γω δεν θα έλεγα οτί είναι θέμα σεβασμού η κάποιας συμπάθειας.
Απλώς δεν έχουμε να χώρίσουμε τίποτα με τους Ιάπονες.

Οσο για τους αμερικάνους δεν νομίζω οτι υπάρχει κανενος είδους συμπάθεια.
Μάλων αρνητικότητα θα έλεγα (οπώς και όλος ο κόσμος βγάζει κάποια αρνητικότητα στους Αμερικάνους)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#45 Creteus

Creteus

Jörmungandr

• Members
  • 652 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2006 - 14:50

Εγώ θα έλεγα ότι οι Ιάπωνες έχουν ένα "κόλλημα"(ή όπως αλλιώς θέλετε) με τους Αρχαίους και όχι με τους Νεοέλληνες. Δεν ξέρω αν αυτό λέει τίποτα άλλα κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει μια λέσχη στην Ιαπωνία που είχε ως προϋπόθεση για να μπεις σε αυτή να μπορείς να απαγγείλεις "απ'έξω" Ηλιάδα και Οδύσσεια. Το 1985 είχε γύρω στα 25000! μέλη