Να πω και γω τη γνώμη μου...
Όσων αφορά αυτά που λένε για τους Ιάπωνες,ότι είναι κλειστοί συναισθηματικά κτλ κτλ, το έχω ακούσει και γω και πιθανότατα να είναι αλήθεια.Το νήσι απ'όπου είμαι έχει κάνει αδελφοποίηση με ένα νησί της Ιαπωνίας.Otoshima λέγεται ή κάπως έτσι.Που σημαίνει κάθε τόσο, έρχονται ιαπωνεζάκια που τα φιλοξενούν δικοί μας και τον επόμενο χρόνο πάνε οι δικοί μας και τους φιλοξενούν στην Ιαπωνία.
Ένα έχω να πω: Το τι κλάμα,τι αγκαλιές και φιλιά έριξαν τα ιαπωνεζάκια όταν ήταν να φύγουν,μας έκαναν εμάς να ντρεπόμαστε!! Εγώ προσωπικά είχα μείνει εντελώς κάγκελο.
Να πω ότι τα anime εννοείται ότι είναι και για μεγαλύτερους.Αφού άρχισαν να φτιάχνουν τα manga για παιδιά,μετά απο κάμποσο καιρό αποφάσισαν να κάνουν και manga έτσι ώστε αυτά τα παιδιά που τα διάβαζαν, να μη σταμάταγαν καθώς μεγάλωναν.Έτσι σήμερα υπάρχει τεράστια ποικιλία.
Με στεναχωρεί το γεγονός που όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μικροί αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι είναι κάποιοι που φαίνονται μικροί ενώ έχουν κάποιους αιώνες πίσω τους:
chrono απο chrono crusade
Yami yugi απο yugioh (κάτι χιλιετίες)
hiei απο yu yu hakusho
κτλ κτλ.
Όσων αφορά το Yugioh,είναι φανερή η πεποίθησή τους ότι μέσα σε κάθε άνθρωπο κατοικεί το σκοτεινό μισό του ή ο ανώτερος εαυτός του.
Το πιστεύω και γω βασικά.
Α! Και ένας απ'τους γνωστότερους πρωταγωνιστές σε μια φυσιολογική ηλικία: kenshin himoura (27 χρονών το παιδι!)
Να σχολιάσω ότι στο rurounin kenshin, σε κάποια επεισόδια έχει έντονα στοιχεία χριστιανισμού (μικρός ο kenshin (shinda) που θάβει τους δικούς του,σταυροί κτλ,τα επεισόδια με τη lady magdala,shogo κτλ)
Να ρωτήσω και κάτι.Μπορεί να πετάξω άσχετο βέβαια αλλά τι να κάνω μ'έχει φάει η περιέργεια.
Έχει προσέξει κανένας ότι τα anime, αν το πάρουμε χοντρικά χοντρικά το ζήτημα,μοιάζουν λίγο με εξωγήινους?
Λίγο είπα.Μη βαράτε!
Συγκεκριμένα οι ομοιότητες είναι τα μεγάλα μάτια,το τριγωνικό πρόσωπο, το μικρό στόμα και οι περίεργες δυνάμεις.
Μήπως οι Ιάπωνες κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς?