Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

~Shin Megami Tensei : Persona~ Thread

• Please log in to reply
283 replies to this topic

Poll: Αγαπημενο Persona game? ( και να μην εχεται παιξει κατι ψηφιστε αμα θελετε!) (23 member(s) have cast votes)

Αγαπημενο Persona game? ( και να μην εχεται παιξει κατι ψηφιστε αμα θελετε!)

1. Persona 1 (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

2. Persona 2 (6 votes [26.09%])

Percentage of vote: 26.09%

3. Persona 3 (8 votes [34.78%])

Percentage of vote: 34.78%

4. Persona 4 (9 votes [39.13%])

Percentage of vote: 39.13%

Vote Guests cannot vote

#91 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 20 July 2011 - 23:13

Δεν περνάει στο Compendium, είναι vanity και poseria περισσότερο να τον έχεις

Elisabeth :rolleyes:

E και ναι δεν με χαλαει το 100% compendium:burningbe3:

v4kFmx.png

#92 Stefi-chan

Stefi-chan

Ultra Director

• Members
  • 389 posts

Posted 21 July 2011 - 01:13

Just in time :P

Πριν κανένα χρόνο έπαιξα το 3, αλλά έφαγα σε spoilers όλο το τέλος οπότε το παράτησα, και τώρα που έχω (άπειρο) χρόνο καίγομαι με το 4.

Και έχω μία απορία.

Γιατί όλοι μισούν τον Kanji? :nanana:

fffffffffffs anywayz με τους ρυθμούς που παίζω θα το τελειώσω asap αλλά θέλω να κάτσω να κάνω πολύ grinding για να το τρίψω στα μούτρα του μικρού αδερφού που το παίζει Persona-pro

Και τώρα η στιγμή της αλήθειας... Ποιες κοπέλες πήρατε για girlfriends? Η μόνη που δεν θέλω, η Rise, είναι απαραίτητη για τα skills της :zetsubou:
Join the Patras otaku club or heads will roll ^^:Blissfull:

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#93 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 21 July 2011 - 01:18

Γιατί όλοι μισούν τον Kanji? :nanana:

Eλα μου ντε :| Δεν ξερω απο gameplay αλλα ως χαρακτηρας ειναι τοπ μαζι με Yosuke-Naoto....

v4kFmx.png

#94 Stefi-chan

Stefi-chan

Ultra Director

• Members
  • 389 posts

Posted 21 July 2011 - 01:25

Μου άρεσε πολύ η ιστορία του, ήθελα να τον πάρω αγκαλιά (και να τον ταΐζω animal crackers καθώς μου ράβει τις στολές για cosplay)

Από party μέχρι στιγμής για 4 παίρνω Kanji/Brosuke/Teddie ή Chie αν και πρέπει να ανεβάσω lvl σε Chie & Yukiko...

Καλύτερα healing skills θα έχει η Yukiko?

Posted Image

#95 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 21 July 2011 - 01:28

Μου άρεσε πολύ η ιστορία του, ήθελα να τον πάρω αγκαλιά (και να τον ταΐζω animal crackers καθώς μου ράβει τις στολές για cosplay)

Από party μέχρι στιγμής για 4 παίρνω Kanji/Brosuke/Teddie ή Chie αν και πρέπει να ανεβάσω lvl σε Chie & Yukiko...

Οκ , μεχρι ενα σημειο , μην το παρακανουμε :P Αν και ειχε απολυτο δικιο σε αυτα που ελεγε για τις κοπελιες >.>

Ας απαντησει καποιος αλλος περι healing γιατι εγω και περσονα 4 ακομα , νιετ. :run: :nanana: :zetsubou:

v4kFmx.png

#96 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 21 July 2011 - 06:26

You're probably a girl...Δεν το λέω υποτιμητικά, απλά ο Kanji ποτέ δεν με τράβηξε, ούτε γενικά σαν χαρακτήρας/story, ούτε σαν gameplay, μιας και τον βρήκα κατώτερο στις μάχες από πολλούς άλλους, περισσότερο εξαιτίας του ότι ήταν σχεδόν αποκλειστικά melee character, και δεν με τραβάνε πολύ στα Persona τέτοια party members.

Η Yukiko γίνεται η καλύτερη healer(καλύτερη και από τη Yukari, η οποία δεν έπαιρνε καν Salvation :sigh2:), και αρκετά καλή caster και προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου party member γιατί ήταν η πιο πρακτική απ'όλους.Απλά είναι λίγο χάρτινη...

#97 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 21 July 2011 - 13:32

You're probably a girl...Δεν το λέω υποτιμητικά, απλά ο Kanji ποτέ δεν με τράβηξε, ούτε γενικά σαν χαρακτήρας/story, ούτε σαν gameplay, μιας και τον βρήκα κατώτερο στις μάχες από πολλούς άλλους, περισσότερο εξαιτίας του ότι ήταν σχεδόν αποκλειστικά melee character, και δεν με τραβάνε πολύ στα Persona τέτοια party members.

To you're probably a girl περισσεύει, όπως και το ότι δεν το λες υποτιμητικά. Αυτό άσε να το το κρίνουμε εμείς από όσα γράφεις.
Για τα υπόλοιπα, ο Kanji ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες, και ίσως ο πιο πολύπλοκος από το party στο P4. Εγώ τον έβαζα ακριβώς επειδή ήξερε να βαράει. Αυτό μ'αρέσει εμένα, όχι Mudo/Hama και αηδίες.

Stefi-chan, η Yukiko βολεύει περισσότερο απ'όλους στο healing τμήμα, αλλά αν δε σ'αρέσει πρέπει τουλάχιστον να έχεις Kuma μέσα που έχει αρκετά καλό support... αλλιώς θα καταλήξεις να κάνει heal με τον mc, άχαρος ρόλος.

#98 Stefi-chan

Stefi-chan

Ultra Director

• Members
  • 389 posts

Posted 21 July 2011 - 20:35

I am a girl αλλά δεν παίζει και πολύ ρόλο, απλά οι περισσότεροι φεύγουν με ελαφρά με το όλο "questioning his sexuality" θέμα, και γι' αυτό κυρίως δεν τον συμπαθούν

Όσο για τη Yukiko, δεν έχω θέμα απλά τώρα τελευταία την είχα ψιλοαφήσει έξω και τώρα την πήρα για lvl up

Posted Image

#99 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 21 July 2011 - 21:15

To you're probably a girl περισσεύει, όπως και το ότι δεν το λες υποτιμητικά. Αυτό άσε να το το κρίνουμε εμείς από όσα γράφεις.
Για τα υπόλοιπα, ο Kanji ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες, και ίσως ο πιο πολύπλοκος από το party στο P4. Εγώ τον έβαζα ακριβώς επειδή ήξερε να βαράει. Αυτό μ'αρέσει εμένα, όχι Mudo/Hama και αηδίες.

Stefi-chan, η Yukiko βολεύει περισσότερο απ'όλους στο healing τμήμα, αλλά αν δε σ'αρέσει πρέπει τουλάχιστον να έχεις Kuma μέσα που έχει αρκετά καλό support... αλλιώς θα καταλήξεις να κάνει heal με τον mc, άχαρος ρόλος.

Nαι βασικά το είπα για το comment της για αγκαλιές κλπ, χωρίς να εννοώ κάτι κακό, όπως εγώ θα μίλαγα για μία female character που μου αρέσει. Ούτε νομίζω χρειάζεται να τονίζεις τι περισσεύει και τι όχι με τέτοιο τρόπο. Άραξε λιγάκι, δεν ψάχνουμε όλοι για καυγά. Αν θες να το πας στο πιο προσωπικό, τα κάνεις στο profile ή μέσω pm, όχι στο άκυρο σε topic...Ξέφυγα και γω :run:

Stefi-chan, ίσα-ίσα που το όλο θέμα με την ανασφάλεια του έκανε τον Kanji κάπως πιο ενδιαφέρων απ'ότι αν ήταν απλά ένας delinquent.Ειδικά όταν μαζεύοταν η παρέα δεν με ενοχλούσε καθόλου ο συγκεκριμένος, απλά γέλαγα απίστευτα μερικές φορές(όπως και ανάλογα με το δίδυμο Yosuke-Chie στις άπειρες τους στιγμές).

#100 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 23 July 2011 - 00:11

Ποιος θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ποτέ hama/mudo skills anyway? Είναι πιο άχρηστα και από το Salvation...

Κατ'εμέ πολύ άχρηστος χαρακτήρας ο Kanji, ναι ωραίο S. Link έχει δε λέω, αλλά στη μάχη και πιο γρήγορα
πέφτει από την Chie (από την CHIE που για να τη παίξεις σωστά πρέπει να ακολουθήσεις 3 βήματα:
1. Power Charge 2. God's Hand 3. Death!!!! She is a freakin' piece of paper!) και δίνει και λιγότερο damage. I am dissapoint.
Τώρα για την Yukiko, εκτός από τα άπειρα Heal της, έχει τεράστιο magic, και πρέπει να αγαπάς το fire damage. Το μόνο κακό που μπορεί να βρεις είναι ότι ακόμα και αν maxαρεις το S. Link της
και το Persona της μεταμορφωθεί, διατηρεί το Weakness που έχει στο ice damage (damn Cocytus Pain)

And just for the record, είχα ολοκληρώσει ολόκληρο κύκλο με τον MC σε ρόλο Healer, bad days

Για Girlfriends από την άλλη, το έκανα χαρέμι το πράμα, μόνο την Naoto δεν κατάφερα, δεν ξέρω γιατί...

Το πάρτυ που έριξε (επιτέλους) τη Margaret ήταν το Vanilla Chie Yukiko Yosuke (damn Cocytus Pain), με Yoshitsune lvl 83, Trumpeter 76 και Yatsufusa 54 (είχε παραμείνει από τα request της Margaret).

Τώρα έχω ερώτηση. Αν νικήσεις το χάρο και τελειώσει με τα όπλα και τα ρούχα, δίνει τίποτα άλλο;

Also, 100eth post GET!!!!

Edited by demonicMC, 23 July 2011 - 00:31.

#101 ∀Gundam

∀Gundam

ヒゲの機械人形

• Members
  • 33 posts

Posted 27 July 2011 - 01:01

ίσως ο πιο πολύπλοκος από το party στο P4. Εγώ τον έβαζα ακριβώς επειδή ήξερε να βαράει. Αυτό μ'αρέσει εμένα, όχι Mudo/Hama και αηδίες.

αλλιώς θα καταλήξεις να κάνει heal με τον mc, άχαρος ρόλος.

Θα σου πω κάτι που ίσως να σε τρομάξει. Εκτός από το απλό attack το παιχνίδι έχει και spells και weaknesses. Αυτό το weakness σε dark/light επιθέσεις το έχεις δει? έχει να κάνει με το mudo και hama. Αλλά φυσικά το ήξερες και ήξερες και πως να τα χρησιμοποιείς και φυσικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τα πάτησες 1-2 φορές σε άκυρα shadows με resistance/reflect και να απορόυσες πως ψόφισες.

O Kanji δεν είναι σε καμία περίπτωση πολύπλοκος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου. Έχουν 1-2 ρόλους και αυτό είναι όλο. Μια χαρά βάραγε και αυτός και η Chie. Η μόνη σου επιλογή είναι αν θες ταχύτητα ή αντοχή και το element.

Healer MC = αλλάζεις persona, κάνεις heal και ξαναγυρίζεις σε άλλο persona, όταν δεν έχεις αφιερώσει 10 λεπτά από τη ζωή σου να φτιάξεις ένα persona με heal και ότι άλλο θες. Εδώ που τα λέμε, και να μην κάτσεις να φτιάξεις ένα persona, το μόνο persona που θυμάμαι να έχει μόνο heal για 1-2 levels είναι το pixie.

#102 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 27 July 2011 - 01:17

Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που γράφεις δε βοηθάς να καταλάβω και πολλά, αλλά θα πω τα εξής.

Είπα ότι δε μ'αρέσουν τα instant death spells, και δε μου αρέσουν επειδή υπάρχει ο παράγοντας τύχη, και προτιμώ σε ένα γύρο να κάνω damage ή οτιδήποτε άλλο παρά να ρισκάρω αποτυχημένο instant death. Εξάλλου στα bosses είναι άχρηστα. Παρεμπιπτόντως, δε μ'αρέσουν ούτε τα poison, ούτε τα charm, ούτε τίποτα από αυτά.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα έχω χρησιμοποιήσει καθόλου, ειδικά σε τέρατα με αδυναμία, σημαίνει ότι είναι η τελευταία μου επιλογή και ότι πχ ποτέ δε θα έπαιζα με τη Naoto. Άλλωστε μιλάμε για Persona, όχι για το Nocturne στο οποίο αν δεν είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις όλα τα όπλα που σου δίνονται, είσαι νεκρός.

Όταν μίλησα για πολυπλοκότητα εννοούσα την προσωπικότητά του, όχι το στυλ μάχης.

Ναι χάρηκα που αλλάζεις Persona, σε δύσκολες μάχες δε θέλω ο mc να κάνει heal/support σε κάθε γύρο. Πολύ απλά επειδή το Mediarahan είναι ίδιο όποιος και να το κάνει, αλλά το σύνολο των ιδιοτήτων που μπορεί να αποκτήσει ο mc δεν το ακουμπάει κανείς.

Λυπάμαι που προσέβαλα το φίλο σου και το πήρες προσωπικά.

:)

#103 ∀Gundam

∀Gundam

ヒゲの機械人形

• Members
  • 33 posts

Posted 27 July 2011 - 01:35

Ναι Θίχτηκα που προσέβαλες το Νίκο, γουζου. Πέσε για ύπνο τώρα. Και ποσώς με ενδιαφέρει αν σου δίδαξαν γραφή και ανάγνωση.

Και όχι ο παράγοντας τύχη δέν υπάρχει από ένα σημείο και μετά εκτός και αν σκάς Mudo σε 80 lvl shadow.

Πολύπλοκος σαν χαρακτήρας? Ένας απλός, ντροπαλός bisexual είναι που έδερνε κόσμο είναι.

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πού βρίσκεις τη δυσκολία στο να αλλάξεις persona μέσα στην μάχη ή να κάνεις ένα που έχει (σχεδόν) τα πάντα.

#104 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 27 July 2011 - 01:45

Γραφή και ανάγνωση γνωρίζω, αλλά μαντεύω πως η έκθεση δεν ήταν το καλύτερό σου. Θα πέσω για ύπνο αργότερα.

Ακόμα και το Die For Me έχει 80% πιθανότητες, οπότε κάνεις λάθος.

Well, η σύγκριση που έκανα ήταν με τους υπόλοιπους του party, και επιμένω σε αυτήν. Εσύ ποιον θεωρείς πιο πολύπλοκο και γιατί;

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι στα δύσκολα bosses χρειάζεσαι support σχεδόν σε κάθε γύρο και αυτό ΔΕ θέλω να το κάνω με τον mc.

#105 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 27 July 2011 - 08:32

Ήρεμα παίδες.

Εγώ όταν είχα μιλήσει για party, δεν μίλησα για instant death spells. Ούτε εμένα μου αρέσουν, πιο πολύ λόγω non-consistency σε απλά mobs, σε bosses άλλωστε ούτε AoE spells είναι χρήσιμα (maragi, mabufu, mazio, mazan).Αυτό σημαίνει ότι γενικά δεν έχει νόημα να βάζεις AoE spells στους χαρακτήρες σου?

Αλλά Warchief, το να έχεις ή όχι hama/mudo δεν περιορίζει ιδιαίτερα το party σου. Βασικά εξαρτάται από το τι είναι οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Π.χ. με Yukiko μέσα, ο MC χρειάζεται να γυρίζει ελάχιστα support. Και πάλι, εμένα ο δικός μου δεν γύριζε σχεδόν ποτέ. Μπορείς να έχεις support και offence στο ίδιο Persona. Θα μου πεις, δεν κάνει την ίδια δουλειά. Δεν σου είπα να μην έχεις ένα full support και ένα 3ο full offence. Αλλά και γω έτσι ξεκίνησα, και πλέον μετά από άπειρες ώρες σε SMT έχω καταλήξει ότι ένα hybrid είναι ότι πιο πρακτικό για μένα, μιας και μετά από ένα σημείο δεν με ενδιαφέρει να κάνει κάτι την καλύτερη δουλειά, αλλά ένα που να κάνει τα πάντα κάπως καλά.

Π.χ. απ'ότι θυμάμαι έχω μία Ishtar, η οποία μάθαινε αρκετά μόνη της, αλλά είναι περίπου σε στυλ:
-Mediarahan/Samarecarm/Garudyne/Maziodyne/Mabufudyne/Spellmaster/δεν θυμάμαι.

Γενικά την χρησιμοποιούσα στο 80-90% των μαχών. Για heal δεν χρειαζόμουν κάτι παραπάνω από αυτό που έκανε η Yuki και μία στο τόσο ο main. Φυσικά, no items κλπ.

Ηθικό δίδαγμα:Αγαπάμε τα Recovery και τα Bad Status types, μαθαίνουν απ'όλα.

Είπες και μία ανακρίβεια. Tόση ώρα μιλάτε για Persona 4, στο οποίο τα Die for Me και Samsara έχουν 100% chance σε αντιπάλους χωρίς resist, 80% είχαν στο P3.:chigau:

(Θυμήθηκα κιόλας πάλι ότι η Αλίκη μου στο P4 είναι μαύρο χάλι, αλλά βαριέμαι να το ξαναπιάσω :cry5:)