Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Μια συμαντικη ερωτηση...εχει καποιος subs γιατι το κατεβασα σε torrent σε mkv και δεν εχει αγγλικους subs? οχι τπτ αλλο αλλα η αδερφη μου δε καταλαβαινει τιποτα
Βασικά είναι πολύ πιθανόν να έχει subs απλά πρέπει να εγκαταστήσεις το κατάλληλο codec pack. 29 θεατές anime συνιστούν CCCP
Πω πωω...κανα νεο για το ποτε θα βγει η 3η σεζον? Πραγματικα δε θελω να το αφησω ασχετως αν στην 3η ισως το καταστρεψουν. Σε καθηλωνει και δε σε αφηνει να παρεις τα ματια του απο πανω του.
Spoiler:
τελικα ποια ειναι στο τελος αν δεν ειναι η Ρικα? Γιατι με μπερδεψατε λιγο. Αν ειναι πειτε κατι και σε μας!!!!
Λοιπόν, ας πω κι εγώ 2 λόγια για την σειρά. Προσωπικές απόψεις πάντα, επειδή πολλοί ίσως να θιχτούν από αυτά που θα γράψω.
Spoiler:
Το πρώτο επεισόδιο ήταν στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορο και με είχε αποτρέψει από το να δω την σειρά πριν 1 χρόνο. Ύστερα όμως από τόσα που άκουσα για αυτό, του έδωσα μία δεύτερη ευκαιρία.
Ένα συν είναι ότι και τις δύο σειρές τις είδα με τις κατάλληλες συνθήκες (προβολή σε τηλεόραση, βράδυ, φώτα κλειστά, ηχεία τέρμα) και μπορώ να πω πως ήταν το πιο "horror" anime που έχω δει. Well, δεν έχει τύχει να δω και πολλά άλλα τέτοιου στυλ αλλά τέλος πάντων.
Για την πρώτη σειρά: Μου άρεσε πολύ το horror στυλ που επικρατούσε στις αυτόνομες ιστορίες, και το γεγονός πως έβλεπα ορισμένα στοιχεία και έπρεπε να τα συνδυάσω μεταξύ τους. Αυτό που με χάλασε πάρα πολύ ήταν τα χαζοχαρούμενα επεισόδια στην αρχή σχεδόν κάθε ιστορίας. Είναι η μόνη φορά που η ίδια σειρά, από την μία δεν μου άρεσε καθόλου και μόλις σοβάρευε με καθήλωνε.
Για την δεύτερη σειρά: Από το σημείο και πέρα που κατάλαβα τι παίζει με την Rika, με κούρασαν όλα τα επεισόδια που στην ουσία έδειχναν τα ίδια και τα ίδια. Την κατάσταση την έσωσαν τα τελευταία επεισόδια από το τελευταίο saga (περίπου από το 17 και μετά). Μία κατάσταση όπου ο ένας έπρεπε να προβλέψει τις κινήσεις του άλλου ώστε να καταφέρει να βγει ζωντανός.
Σε αντίθεση με τους περισσότερους, η πρώτη σειρά μου άρεσε περισσότερο από την δεύτερη. Στην πρώτη είχα το αίσθημα του τρόμου και της αγωνίας για το τι θα γίνει με τα παιδιά, ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τα χάσει, και επιπροσθέτως προσπαθούσα να συνδέσω τα κομμάτια του παζλ μεταξύ τους.
Στην δεύτερη απογοητεύτηκα επειδή μπήκε το υπερφυσικό στοιχείο. Ένα άτομο που ταξίδευε στον χρόνο με την βοήθεια ενός Θεού και προσπαθούσε να αποφύγει τον θάνατό του. Επίσης δεν είχα κάτι να λύσω, μιας και πολλά ερωτήματα είχαν απαντηθεί. Επίσης το Horror στοιχείο εξαφανίστηκε, και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν υπομονή για να περάσουν τα επεισόδια και να φτάσει η επίμαχη νύχτα για να δω αν τελικά θα πιάσουν τα εκάστοτε κόλπα της Rika. Ευτυχώς στο τέλος το παρελθόν της Takano και η επιχείρηση "48 ώρες" με αποζημίωσαν.
Εν κατακλείδι: Καταραμένα λόλι, μοε και τα συναφή, προσπαθήστε να είστε σοβαρά όλη την ώρα και μην καταστρέφετε την ατμόσφαιρα μιας τέτοιας ιστορίας με χαζοχαρούμενες παρεμβολές. Αν ξανακούσω την Ρίκα να κάνει "Μι-Πααααα" θα κάνω φόνο. Όσο και να μου άρεσε σαν ιστορία, ύστερα από τέτοιες καταστάσεις δεν νομίζω να ξαναδώ στον αιώνα τον άπαντα λολι anime.
Με λίγα λόγια: Καταραμένα λόλι, μοε και τα συναφή, προσπαθήστε να είστε σοβαρά όλη την ώρα και μην καταστρέφετε την ατμόσφαιρα μιας τέτοιας ιστορίας με χαζοχαρούμενες παρεμβολές. Αν ξανακούσω την Ρίκα να κάνει "Μι-Πααααα" θα κάνω φόνο. Όσο και να μου άρεσε σαν ιστορία, ύστερα από τέτοιες καταστάσεις δεν νομίζω να ξαναδώ στον αιώνα τον άπαντα λολι anime.
Spoiler:
There's nothing wrong with lolis, ΕΣΥ πρέπει να τα συνηθίσεις. :df13952b:
Αν ξανακούσω την Ρίκα να κάνει "Μι-Πααααα" θα κάνω φόνο. Όσο και να μου άρεσε σαν ιστορία, ύστερα από τέτοιες καταστάσεις δεν νομίζω να ξαναδώ στον αιώνα τον άπαντα λολι anime. [/spoiler]
Δε λέει μι-πααα λέει nipaaah bakayarou:chigau:Μόνο και μόνο για αυτή τη φράση αξίζει να δεις αυτό το anime:kawaii:Κάθε φορά που το λέει(και γενικά όταν μιλάει) έλιωνα
Δε λέει μι-πααα λέει nipaaah bakayarou:chigau:Μόνο και μόνο για αυτή τη φράση αξίζει να δεις αυτό το anime:kawaii:Κάθε φορά που το λέει(και γενικά όταν μιλάει) έλιωνα
Λοιπόν, ας πω κι εγώ 2 λόγια για την σειρά. Προσωπικές απόψεις πάντα, επειδή πολλοί ίσως να θιχτούν από αυτά που θα γράψω.
Spoiler:
Το πρώτο επεισόδιο ήταν στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορο και με είχε αποτρέψει από το να δω την σειρά πριν 1 χρόνο. Ύστερα όμως από τόσα που άκουσα για αυτό, του έδωσα μία δεύτερη ευκαιρία.
Ένα συν είναι ότι και τις δύο σειρές τις είδα με τις κατάλληλες συνθήκες (προβολή σε τηλεόραση, βράδυ, φώτα κλειστά, ηχεία τέρμα) και μπορώ να πω πως ήταν το πιο "horror" anime που έχω δει. Well, δεν έχει τύχει να δω και πολλά άλλα τέτοιου στυλ αλλά τέλος πάντων.
Για την πρώτη σειρά: Μου άρεσε πολύ το horror στυλ που επικρατούσε στις αυτόνομες ιστορίες, και το γεγονός πως έβλεπα ορισμένα στοιχεία και έπρεπε να τα συνδυάσω μεταξύ τους. Αυτό που με χάλασε πάρα πολύ ήταν τα χαζοχαρούμενα επεισόδια στην αρχή σχεδόν κάθε ιστορίας. Είναι η μόνη φορά που η ίδια σειρά, από την μία δεν μου άρεσε καθόλου και μόλις σοβάρευε με καθήλωνε.
Για την δεύτερη σειρά: Από το σημείο και πέρα που κατάλαβα τι παίζει με την Rika, με κούρασαν όλα τα επεισόδια που στην ουσία έδειχναν τα ίδια και τα ίδια. Την κατάσταση την έσωσαν τα τελευταία επεισόδια από το τελευταίο saga (περίπου από το 17 και μετά). Μία κατάσταση όπου ο ένας έπρεπε να προβλέψει τις κινήσεις του άλλου ώστε να καταφέρει να βγει ζωντανός.
Σε αντίθεση με τους περισσότερους, η πρώτη σειρά μου άρεσε περισσότερο από την δεύτερη. Στην πρώτη είχα το αίσθημα του τρόμου και της αγωνίας για το τι θα γίνει με τα παιδιά, ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τα χάσει, και επιπροσθέτως προσπαθούσα να συνδέσω τα κομμάτια του παζλ μεταξύ τους.
Στην δεύτερη απογοητεύτηκα επειδή μπήκε το υπερφυσικό στοιχείο. Ένα άτομο που ταξίδευε στον χρόνο με την βοήθεια ενός Θεού και προσπαθούσε να αποφύγει τον θάνατό του. Επίσης δεν είχα κάτι να λύσω, μιας και πολλά ερωτήματα είχαν απαντηθεί. Επίσης το Horror στοιχείο εξαφανίστηκε, και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν υπομονή για να περάσουν τα επεισόδια και να φτάσει η επίμαχη νύχτα για να δω αν τελικά θα πιάσουν τα εκάστοτε κόλπα της Rika. Ευτυχώς στο τέλος το παρελθόν της Takano και η επιχείρηση "48 ώρες" με αποζημίωσαν.
Εν κατακλείδι: Καταραμένα λόλι, μοε και τα συναφή, προσπαθήστε να είστε σοβαρά όλη την ώρα και μην καταστρέφετε την ατμόσφαιρα μιας τέτοιας ιστορίας με χαζοχαρούμενες παρεμβολές. Αν ξανακούσω την Ρίκα να κάνει "Μι-Πααααα" θα κάνω φόνο. Όσο και να μου άρεσε σαν ιστορία, ύστερα από τέτοιες καταστάσεις δεν νομίζω να ξαναδώ στον αιώνα τον άπαντα λολι anime.
Βασικά για την πρώτη season.. Το ότι ξενέρωνες με τα χαλαρά επεισόδια και σε καθήλωνε στα σοβαρά είναι επειδή μάλλον δεν είναι για σένα. Ίσα ίσα! Εκεί είναι το ζουμί, ότι εκεί που όλα είναι ωραία και καλά, χαρούμενα κλπ, τα πράγματα σοβαρεύουν απότομα! Μάλιστα υπάρχει και ειδικός όρος για χαρακτήρες που είναι Kawai και έχουν όμως απότομα ξεσπάσματα
Για την δεύτερη season αν και όντως δεν είχε την παράνοια που είχε η πρώτη σειρά (πράγμα που κανονικά δεν θα έπρεπε να χε, γιατί ουσιαστικά το style του higurashi ταιριάζει από ότι λένε περισσότερο με την δεύτερη σειρά), αλλά νομίζω πως είχε αρκετά καλύτερη υπόθεση.
Spoiler:
Όσο για το φανταστικό στοιχείο... Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά όχι μόνο δεν μπήκε το φανταστικό στοιχείο, αλλά βγήκε σε σχέση με την πρώτη σειρά! Η Hanyuu ουσιαστικά δεν επηρεάζει τα γεγονότα. Η σειρά είναι τελείως λογική, και το μόνο "παράλογο" είναι το εξής: Το ότι η Rika έχει την ικανότητα να ζει τα ίδια χρονικά διαστήματα του κόσμου ξανά και ξανά, όμως σε παράλληλους κόσμους, όπου κάθε φορά λόγο μικροδιαφορών, και λόγο της γνώσης που αποκομίζει από τους προηγούμενους γι αυτή κόσμους, κάθε φορά καταφέρνει να φτάσει όλο και πιο μακριά. Το μόνο περίεργο είναι πως και οι άλλοι χαρακτήρες και καλά υποσυνείδητα έχουν εμπειρία από άλλους κόσμους , αλλά έτσι πως το κατάλαβα εγώ τουλάχιστον, η όλη φάση είναι μια αλληγορία που δεν θέλει να πει τίποτα άλλο από το ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξελιχθεί μια κατάσταση ανάλογα με κάποιες αποφάσεις και ότι με την εμπειρία, μαθαίνει κανείς και αντιμετωπίζει όλο και καλύτερα παρόμοια προβλήματα.
Όσο για το φανταστικό στοιχείο... Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά όχι μόνο δεν μπήκε το φανταστικό στοιχείο, αλλά βγήκε σε σχέση με την πρώτη σειρά! Η Hanyuu ουσιαστικά δεν επηρεάζει τα γεγονότα. Η σειρά είναι τελείως λογική, και το μόνο "παράλογο" είναι το εξής: Το ότι η Rika έχει την ικανότητα να ζει τα ίδια χρονικά διαστήματα του κόσμου ξανά και ξανά, όμως σε παράλληλους κόσμους, όπου κάθε φορά λόγο μικροδιαφορών, και λόγο της γνώσης που αποκομίζει από τους προηγούμενους γι αυτή κόσμους, κάθε φορά καταφέρνει να φτάσει όλο και πιο μακριά. Το μόνο περίεργο είναι πως και οι άλλοι χαρακτήρες και καλά υποσυνείδητα έχουν εμπειρία από άλλους κόσμους , αλλά έτσι πως το κατάλαβα εγώ τουλάχιστον, η όλη φάση είναι μια αλληγορία που δεν θέλει να πει τίποτα άλλο από το ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξελιχθεί μια κατάσταση ανάλογα με κάποιες αποφάσεις και ότι με την εμπειρία, μαθαίνει κανείς και αντιμετωπίζει όλο και καλύτερα παρόμοια προβλήματα.
Spoiler:
Συμφωνώ στο ό,τι είναι μια "λογική" συνέχεια η δεύτερη σεζόν. Ένα είδος κατάληξης και κλεισίματος. Η πρώτη ήταν πιο πολύ κράχτης, γεννώντας αναπάντητα ερωτήματα και καθηλώνοντας το θεατή με ακραίες καταστάσεις. Να προσθέσω στο αλληγορικό του θέματος: Ήθελε να περάσει η σειρά ό,τι εκτός της εμπειρίας που είπες, είναι και η συνειδητοποίηση ό,τι όλα κρίνονται βάση των πράξεων χωρίς να είναι κάτι προκαθορισμένο. Όπως έλεγε ξανά και ξανά και ξανά η Rika "θα αλλάξω τη μοίρα μου". To κατάφερε με την εμπιστοσύνη στους γύρω της, τη συμμετοχή της στις καταστάσεις και όχι στην απλή παρακολούθηση και τέλος με τη νίκη της στο φόβο στη συμμετοχή (με προσωποποίηση τη Hannyu).
1η σεζόν: Ακραίες αντιδράσεις των χαρακτήρων σε διαφορετικούς κόσμους και απλή παρατήρηση και αποδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει από την πλευρά της Rika. 2η σεζόν: Σταδιακή εμπλοκή της Rika και της Hannyu (του δειλού, ηττοπαθή μισού της στην ουσία, παρόλη τη θεϊκή της υπόσταση) μετά από τα σημάδια αλλαγής στις συμπεριφορές ή κομβικές πράξεις των υπόλοιπων χαρακτήρων με ταυτόχρονο ξεδίπλωμα του νήματος της συνομωσίας.
Ως εραστής των άλυτων μυστηρίων και την έλλειψη σαφών εξηγήσεων προτιμώ την πρώτη σεζόν η οποία πραγματικά με είχε συνεπάρει.
Η σειρά θα ήταν ακόμα καλύτερη αν διατηρούσε τις εναλλαγές χιούμορ/θρίλερ χωρίς το moe στοιχείο. Μπορούν να υπάρχουν χαριτωμένα στοιχεία και χωρίς moe (βλ. Sakaki-san at Azumanga Daioh).