Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 1 votes

Monster

• Please log in to reply
503 replies to this topic

Poll: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες από τη σειρά; (302 member(s) have cast votes)

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες από τη σειρά;

1. Dr.Kenzo Tenma (64 votes [18.60%] - View)

Percentage of vote: 18.60%

2. Johan Liebert (52 votes [15.12%] - View)

Percentage of vote: 15.12%

3. Anna Liebert/Nina Fortner (25 votes [7.27%] - View)

Percentage of vote: 7.27%

4. Inspector Heinrich Runge (63 votes [18.31%] - View)

Percentage of vote: 18.31%

5. Wolfgang Grimmer (59 votes [17.15%] - View)

Percentage of vote: 17.15%

6. Eva Heinemann (14 votes [4.07%] - View)

Percentage of vote: 4.07%

7. Dieter (19 votes [5.52%] - View)

Percentage of vote: 5.52%

8. Franz Bonaparta/Klaus Poppe (2 votes [0.58%] - View)

Percentage of vote: 0.58%

9. Roberto (3 votes [0.87%] - View)

Percentage of vote: 0.87%

10. Dr.Reichwein (11 votes [3.20%] - View)

Percentage of vote: 3.20%

11. Dr.Rudy Gillen (6 votes [1.74%] - View)

Percentage of vote: 1.74%

12. Richard Braun (7 votes [2.03%] - View)

Percentage of vote: 2.03%

13. Detective Jan Suk (4 votes [1.16%] - View)

Percentage of vote: 1.16%

14. Lawyer Fritz Vardemann (2 votes [0.58%] - View)

Percentage of vote: 0.58%

15. Martin (13 votes [3.78%] - View)

Percentage of vote: 3.78%

Vote Guests cannot vote

#106 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 16 May 2008 - 20:27

Είμαι 15 χρονών......Πιστεύετε ότι θα μου αρέσει??!

EDIT: Μου άρεσε πολύ το Death note! Top 2 LOL :P

αυτο ειναι 10 φορες καλυτερο .

ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν .
βλεπεις αλλωστε και τα αλλα σχολια .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#107 NineTailsNaruto

NineTailsNaruto

Anime Fan

• Members
  • 204 posts

Posted 16 May 2008 - 21:07

αυτο ειναι 10 φορες καλυτερο .

ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν .
βλεπεις αλλωστε και τα αλλα σχολια .

Ehh! Πολύ drama! είδα το 1 επισόδιο!! Δυστυχώς κατεβάζω κατι άλλο...οπότε δεν μπορώ να το έχω σύντομα :hahaha:

Παρόλαυτα ακόμα πιστεύω οτι to death note είναι καλύτερο.Με πόρωσε απο το πρώτο επισόδιο:gn2::gn2:
Posted Image

#108 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 16 May 2008 - 21:22

Ναι, αλλά αργότερα τα ψιλοχάλασε...:emptyonexg1:
Σίγουρα, το Death Note ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά δε νομίζω οτι μπορούμε να τα συγκρίνουμε καν. Το ένα είναι φαντασίας και το άλλο καθαρά στον "πραγματικό κόσμο". Είναι και τα δύο πολύ καλά για αυτό που είναι.

Προσωπικά πάντως, έχω δεί το Monster 2 φορές και πάω για τρίτη ενώ το Death Note δε με καίει να το ξαναδώ ακόμα. Γιατί σε όλο το άνιμε, το μόνο ουσιαστικά που περιμένεις είναι "Ποιός θα νικήσει και πως θα νικήσει".

Στο Monster παίζει ρόλο και το πως θα βγεί απο τη κατάσταση το κάθε άτομο( σα τι άνθρωπος δηλαδή) και τι ηθικές αποφάσεις θα πάρει.

Είναι πιο "γκρίζο" για όλους τους χαρακτήρες ενώ το Death Note είναι τυπικό Κακή Ιδιοφυία VS. Καλή Ιδιοφυία.

Είναι και πιο δύσκολο να συνδεθείς με τους χαρακτήρες καθώς είναι σε a whole other level απο εμάς.

Το Monster δηλαδή, είναι πιο "αληθινό" και έτσι εμένα προσωπικά, με συναρπάζει πιο πολύ.

Αλλά για πόρωση της στιγμής, του στύλ "Τι έκανε το άτομο!" ίσως αρέσει πιο πολύ το Death Note. Τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ. Υπάρχει και ένα συνεχόμενο άγχος στο Death Note που σε κάνει να θες να δείς παρακάτω και δε σε αφήνει να καλόσκεφτείς.

Το άλλο σου give και κανένα break χωρίς να γίνεται βαρετό ή να ξεφεύγει.

#109 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 16 May 2008 - 22:44

Ehh! Πολύ drama! είδα το 1 επισόδιο!! Δυστυχώς κατεβάζω κατι άλλο...οπότε δεν μπορώ να το έχω σύντομα :hahaha:

Παρόλαυτα ακόμα πιστεύω οτι to death note είναι καλύτερο.Με πόρωσε απο το πρώτο επισόδιο:gn2::gn2:

1ο επισοδειο εισαι ακομα ...
το αλλο θα το ξεχασεις και δεν θα τα συγκρινεις καθολου .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#110 NineTailsNaruto

NineTailsNaruto

Anime Fan

• Members
  • 204 posts

Posted 16 May 2008 - 22:54

Ναι, αλλά αργότερα τα ψιλοχάλασε...:emptyonexg1:
Σίγουρα, το Death Note ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά δε νομίζω οτι μπορούμε να τα συγκρίνουμε καν. Το ένα είναι φαντασίας και το άλλο καθαρά στον "πραγματικό κόσμο". Είναι και τα δύο πολύ καλά για αυτό που είναι.

Προσωπικά πάντως, έχω δεί το Monster 2 φορές και πάω για τρίτη ενώ το Death Note δε με καίει να το ξαναδώ ακόμα. Γιατί σε όλο το άνιμε, το μόνο ουσιαστικά που περιμένεις είναι "Ποιός θα νικήσει και πως θα νικήσει".

Στο Monster παίζει ρόλο και το πως θα βγεί απο τη κατάσταση το κάθε άτομο( σα τι άνθρωπος δηλαδή) και τι ηθικές αποφάσεις θα πάρει.

Είναι πιο "γκρίζο" για όλους τους χαρακτήρες ενώ το Death Note είναι τυπικό Κακή Ιδιοφυία VS. Καλή Ιδιοφυία.

Είναι και πιο δύσκολο να συνδεθείς με τους χαρακτήρες καθώς είναι σε a whole other level απο εμάς.

Το Monster δηλαδή, είναι πιο "αληθινό" και έτσι εμένα προσωπικά, με συναρπάζει πιο πολύ.

Αλλά για πόρωση της στιγμής, του στύλ "Τι έκανε το άτομο!" ίσως αρέσει πιο πολύ το Death Note. Τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ. Υπάρχει και ένα συνεχόμενο άγχος στο Death Note που σε κάνει να θες να δείς παρακάτω και δε σε αφήνει να καλόσκεφτείς.

Το άλλο σου give και κανένα break χωρίς να γίνεται βαρετό ή να ξεφεύγει.

Γιατί ακομα πιστεύω όμως ότι είναι θέμα ηλικίας?
όλοι ξέρουμε οτι το Death note είναι Shounen ενω το monster seinen...
Πιστεύω ότι έχεις δικιο για τον κόσμο πού ζεί ο κάθενας όμως!

lol! θα ήταν ορέα αν είχα το DN!!:wooi2:
Posted Image

#111 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 17 May 2008 - 00:18

Δε νομίζω οτι έχει να κάνει τόσο με ηλικία. Εγώ που είμαι κοπέλα, 21 και μου αρέσει να βλέπω απο Monster μέχρι School Rumble! Χα χα. Απο τα πιο σοβαρά, στα πιο χαζοχαρούμενα. Απλώς δε με τραβάνε τόσο οι χαρακτήρες του Death Note σα χαρακτήρες. Ίσως επειδή δεν είναι ρεαλιστικοί με την ένοια του νορμάλ guy/girl next door.:orly: Ίσως είναι λίγο πιο "ανώριμο" απο το Monster. Δε το λέω με την ένοια "ηλίθιο" απλώς ίσως πιο απλό και πιο επιφανειακό.

Δίνει περισσότερο βάση στο τι σκέφτονται και πόσο μάγκες είναι οι χαρακτήρες σε αντίθεση με το Monster, που έχει να κάνει με ηθική, όχι με εφυΐα.

Και το "κακό" που υπάρχει στο Monster επίσης είναι πιο τρομακτικό γιατί όντως μπορεί να υπάρχει και απο πολλούς (όπως και υπήρξε)

Spoiler:

Δηλαδή, στο Death Note, 3-4 ψυχάκηδες ήταν οι κακοί που είχαν εντελώς παράλογη συμπεριφορά. Στο Monster έχουμε πολλούς κακούς με πιο "πραγματικά" κίνητρα.

Δε μπορώ να το εξηγήσω πιο σωστά (είναι και αργά... δε δουλεύει η κρατούνα), αλλά και απο πλευράς σεναρίου και χαρακτήρων αν το δώ, στο Death Note ήταν δύο οι μαμάτοι.L and Light. Οι άλλοι ήταν ή χαζά πιόνια, ή αθώοι και ανέμελοι, ή λυπημένοι και τσαντίλες. Ήταν εντελώς διακοσμητικοί και κανείς δε μου έμεινε στο μυαλό.

Επίσης, ο Light ήταν καθίκι ενώ είχε καλή ζωή και καλούς γονείς οπότε δεν έχει καμμία δικαιολογία εκτός απο το πόσο ψώνιο είναι.

Ο Johan

Spoiler:

Είχα σκυλοβαρεθεί τον Light να καυχιέται για το πόσο μαμιάς είναι που δουλεύει κόσμο!:congrats:
Ο L πάλι αν και καλός, δε ξέραμε τίποτα για αυτόν ούτε έδειξε και πολλά συναισθήματα.

Το Death Note είναι καθαρά ένα παιχνίδι εξυπνάδας με δύο κρύους ανθρώπινους "υπολογιστές" against the clock.

Και μαμάει, για αυτό που είναι.

Απλώς για επανάληψη/να το ξαναδώ προτιμώ πολλούς μισο-έξυπνους που κάνουν λάθη και έχουν δυό πλευρές και άρα πολλά να σκεφτώ και να προσέξω (Monster) απο δύο "τέλειους" που απλώς προσπαθούν να δούν ποιός είναι ο πιο τέλειος.

Υ.Γ: Μέχρι και η ίδια μπερδεύτηκα με αυτά που έγραψα...Ύυυυυυπνο αμέεεσως!

Edited by Orion19, 17 May 2008 - 00:35.

#112 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 17 May 2008 - 02:17

Μεγάλο δίκιο η Orion συμφωνώ με όλα όσα έγραψε. Θα πω και γω πως το βλέπω όσο πιο αναλυτικά μπορώ.

Δεν είναι καν δίκαιο να συγκρίνετε 2 τέτοιες σειρές πάντως μιας και όπως προανέφεραν κάποιοι η μια είναι 100% ρεαλιστική ενώ η άλλη full υπερφυσικό που απλά εντυπωσιάζει με την ταχύτητα και το genius vs genius μοτίβο. Βέβαια το death note ήταν άψογο μέχρι το 26, αλλά μετά κούρασε χωρίς λόγο και ήταν και κάπως επαναλαμβανόμενο και με επιφανειακούς χαρακτήρες αν το καλοσκεφτείς. Εγώ το έχω δει 2 φορές καθαρά για να δω την κάθε λεπτομέρεια ώστε να ανακαλύψω αν είχε έστω και μια τρύπα ή όχι το σενάριο.

Αλλά δε μπορώ να το συγκρίνω με ένα ψυχολογικό-ντετεκτίβικο masterpiece που θα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα.

Στο monster βασικά, θα δείτε το πόσο άβυσσος είναι η ανθρώπινη ψυχή, τα πραγματικά κίνητρα των ανθρώπων, την ηθική τους και τι κρύβεται πίσω απ'όλα αυτά όπως το παρελθόν του κάθε ανθρώπου και πως αυτό επηρρέασε τον χαρακτήρα του και το μέλλον του όπως και το νόημα της ύπαρξής του. Είναι λες και είναι μια εντρύφηση στην παιδοψυχολογία η ψυχολογική ανάλυση που γίνεται στους χαρακτήρες.

Και λόγω του τέλειου character development (όλοι οι χαρακτήρες άκρως μοναδικοί και αληθινοί), το κάθε "ένα" επεισόδιο που βλέπεις σου βελτιώνει συνεχώς την εικόνα που έχεις γι'αυτή την ιστορία και γι'αυτό το anime.

Επεισόδιο με επεισόδιο, μαζεύεις σιγά σιγά τα κομμάτια ενός puzzle, που με κόπο και σκέψη θα πρέπει να ενώσεις στο μυαλό σου για να φτιάξεις στο τέλος μια "άρτια" ψυχολογική-ανατριχιαστική και φρικιαστική (αλλά και συγκινητική σε πολλά σημεία) ιστορία που θα σε στείλει αδιάβαστο και θα σε αφήσει και άφωνο. Κομμάτια του παρελθόντος, κομμάτια της εξερεύνησης από διαφορετικούς ντετέκτιβ, στοιχεία που αν και μοιάζει να οδηγούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, τελικά ενώνονται με πρωτοφανή τρόπο και μένεις μα***ας.

Όσο λιγότερα επεισόδια δεις, τόσο δεν έχεις ιδέα για το τι θα νιώσεις αργότερα αφού έχεις αρχίσει να πορώνεσαι περισσότερο με τους χαρακτήρες του show. Όσα περισσότερα έχεις δει, τόσο πορώνεσαι περισσότερο και δε θες να τελειώσει ποτέ γιατί πολύ απλά έχεις δεθεί υπερβολικά με την όλη λογική και ψυχολογία που έχουν οι χαρακτήρες. Μπορεί κάποιος να γελάσει βλέποντας το αυτό αλλά ναι το ξέρω πως είναι anime αλλά "ΝΑΙ" είναι πιο ρεαλιστικό από την πλειοψηφία των κανονικών ταινιών/σειρών που μπορεί να μπείτε στον κόπο να δείτε.

Οπότε σε τόσο άδικες και ανόμοιες συγκρίσεις yok ξεχάστε το γιατί απλά δεν υφίστανται.

Σταματώ εδώ γιατί ξέφυγα ^^ (κάηκα πάω για ύπνο)

#113 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 17 May 2008 - 11:06

Χα χα χα! Πάνω κάτω αυτά ήθελα να πω και εγώ. :hahaha: Άσχετα αν το σκότωσα εντελώς.:wooi2:

#114 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 posts

Posted 17 May 2008 - 22:50

Κάτι ψυθιρίζεται για ένα DVD-rip της σειράς και χρησιμοποίηση των υπότιτλων ενός από τα 3 group που το έχουν κυκλοφορήσει (δυστυχώς όχι των Anime-Kraze Q_Q).

Αν γίνει, να θυμάστε πού το διαβάσατε! ;)
Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#115 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 17 May 2008 - 23:05

Βασικά μου έχει κάνει εντύπωση που δεν κάναν lisence το Monster στην Αμερική τόσο καιρό.Το manga που κυκλοφορεί δεν έχει κάνει επιτυχία;Αφού ετοιμάζουν και ταινία.... (βέβαια και το anime δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό - αν εξερέσεις το ότι όποιος το δει το λατρεύει).

@Raziel
Πρέπει να γίνει κάποια στιγμή....
Άρα εμμέσως παίζει είτε από A-Keep,είτε από Soldats (κρίμα γιατί το έχω από A-Kraze).
Άλλες πληροφορίες έχεις;Κανά όνομα;Θα είναι encoder (μόνος του) ή group.

PS: I love your information system....

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#116 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 17 May 2008 - 23:37

Εγώ τα έχω όλα απο soldats. Ήταν πολύ καλύτερο το άλλο; Γιατί εμένα μου αρέσανε μια χαρά τα soldats.

#117 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 posts

Posted 17 May 2008 - 23:56

Φυσικά και Anime-Kraze > > > > οτιδήποτε άλλο, και στο Monster αλλά και σε ό,τι άλλο έχουν βγάλει (τουλάχιστον όσα έχω δει).

Όσο για τα DVD-rips: θα είναι joint μεταξύ του group που έκανε τη μετάφραση και ενός άλλου group, οπότε μιλάμε φαντάζομαι για ολοκληρωμένα releases (karaoke, typeset, timing), όχι απλά DVD-rips με ξερά srt. Και όχι, δεν θα είναι ο niizk (αν εκεί πήγε το μυαλό σου RiDeLub :P).

Τώρα το πότε θα βγει, σε τι δόσεις, κλπ., είναι ένα μυστήριο...
Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#118 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 18 May 2008 - 00:06

Δεν έχω τα κουράγια να το ξαναφορτώνω απο anime-kraze. Θα μείνω με τα soldats. :orly:

#119 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 May 2008 - 00:09

Κάτι ψυθιρίζεται για ένα DVD-rip της σειράς και χρησιμοποίηση των υπότιτλων ενός από τα 3 group που το έχουν κυκλοφορήσει (δυστυχώς όχι των Anime-Kraze Q_Q).

Γιατί. Γιατί; ΓΙΑΤΙ; :Crying2:

Damn you, [A-Kraze], for not doing this. :unlucky:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#120 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 18 May 2008 - 03:51

Ε αίσχος μόνο από Ani-kraze άξιζε πολύ και είναι το μοναδικό fansub που δε θα χρησιμοποιήσουν; Καλά τα πήγανε.... Χωρίς νόημα δλδ... Πάντως αν πάρουν έτοιμο των Soldats/A-keep και κάνουν και διορθώσεις και μετάτροπές και πετύχουν κορυφαία video/audio dvd ποιότητα τότε κάτι γίνεται, θα το κατεβάσουμε λογικά.

Αν και μούφα να χάσουμε τα subs από Kraze... :( /cry

PS : πολύ Q_Q όμως..