Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 1 votes

Monster

• Please log in to reply
503 replies to this topic

Poll: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες από τη σειρά; (302 member(s) have cast votes)

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες από τη σειρά;

1. Dr.Kenzo Tenma (64 votes [18.60%] - View)

Percentage of vote: 18.60%

2. Johan Liebert (52 votes [15.12%] - View)

Percentage of vote: 15.12%

3. Anna Liebert/Nina Fortner (25 votes [7.27%] - View)

Percentage of vote: 7.27%

4. Inspector Heinrich Runge (63 votes [18.31%] - View)

Percentage of vote: 18.31%

5. Wolfgang Grimmer (59 votes [17.15%] - View)

Percentage of vote: 17.15%

6. Eva Heinemann (14 votes [4.07%] - View)

Percentage of vote: 4.07%

7. Dieter (19 votes [5.52%] - View)

Percentage of vote: 5.52%

8. Franz Bonaparta/Klaus Poppe (2 votes [0.58%] - View)

Percentage of vote: 0.58%

9. Roberto (3 votes [0.87%] - View)

Percentage of vote: 0.87%

10. Dr.Reichwein (11 votes [3.20%] - View)

Percentage of vote: 3.20%

11. Dr.Rudy Gillen (6 votes [1.74%] - View)

Percentage of vote: 1.74%

12. Richard Braun (7 votes [2.03%] - View)

Percentage of vote: 2.03%

13. Detective Jan Suk (4 votes [1.16%] - View)

Percentage of vote: 1.16%

14. Lawyer Fritz Vardemann (2 votes [0.58%] - View)

Percentage of vote: 0.58%

15. Martin (13 votes [3.78%] - View)

Percentage of vote: 3.78%

Vote Guests cannot vote

#406 Abomination

Abomination

Anime Amateur

• Members
  • 71 posts

Posted 11 December 2010 - 11:25

Ενταξει μπορει να ειχε λιγο υπερβολικα πολλα επεισοδια αλλα εμενα με κρατησε ως το τελος. Αντε να ηταν ας πουμε 54-60 για ενα καλυτερο συνολικο αποτελεσμα. Σε λιγοτερα δε θα μπορουσε να αποκαλυφθει με σωστο τροπο η (μεγαλη) πλοκη. Ο φιλος πιο πανω που μιλησε για 12 τα ισοπεδωσε ολα και μαλλον δεν επιασε το υφος και το νοημα της σειρας.

#407 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 11 December 2010 - 12:08

ζω για τη μερα που θα βγει καλυτερο ανιμε απο τα monster k fma brotherhood.
Απλα αριστουργηματα. Δυστυχωσ αυτη η σεζον ειναι απογοητευτικη. Ουτε ενα σοβαρο ανιμε, ολο ντροπαλα κοριτσακια με βυζαρεσ και ροζ καβαλαρηδεσ πανω σε πρασσινα αλογα ελεοσ.

Φίλε τα παραλές ηρέμισε

Δεν τα παραλεει καθολου.
Σιγουρα τον τελευταιο χρονο ειδαμε αρκετες αξιολογες σειρες(Rainbow,Shiki,Senkou no night raid και μερικες αλλες),αλλα η ατμοσφαιρα που επικρατει στον γενικο χωρο των anime ειναι περιπου οπως την περιεγραψε ο απο πανω.Τα sub groups αφηνουν τις καλυτερες σειρες για να ασχολιθουν με τετοιες,για να εκπληρωσουν τις τραγικες επιθυμιες των πολλων fans που βλεπουν anime μονο για tits,panties and moe.
Ολα αυτα ειναι απλα η γνωμμη μου,φυσικα,και δεν αρνουμαι το οτι μπορει συντομα να βγει μια σειρα ισαξια του Monster.

Back to topic λοιπον,το Monster ειναι επισης μια απο τις πιο ενδιαφερουσες σειρες που εχω δει.
Το ευρωπαικο και ρεαλιστικο σχεδιο που τεριαζει γαντι με το setting,οι πραγματικα πολλοι χαρακτηρες,η σωστη διαρκεια κανουν το Monster μια σειρα που καθε psychological mystery fan οφειλει να παρακολουθησει.

Αγαπημενος μου χαρακτηραςειναι μαλλον ο Dr.Reinhwein. (sorry if i spelled it wrong)
Παντα θα παρει το πρωινο του πριν παει για ερευνα και θα ειναι παντα εκει για να βοηθησει οποιον τον χρειαζεται,με καθε τροπο που μπορει.
Αυτο που ξεχωριζω σε αυτον τον χαρακτηρα ειναι το οτι ειναι ο μονος χωρις καθολου ψυχολογικα προβληματα(ειναι και του επαγγελματος βεβαια).
Πολλοι χαρακτηρες της σειρας(πχ.Tenma) ειναι τελειως παρακμιακοι και δεν ξερουν να ζουν τη ζωη τους,δικαιολογημενα φυσικα.
Ο dr. Reinghwein ομως,εινα παντα σωστος και εισοροπημεννος.

Απο κει και περα,μου αρεσαν σχεδον ολοι οι χαρακτηρες(εκτος απο την πρωην αρραβωνιαστικια του Tenma).Θα ελεγα πως αυτη η σειρα επισης εχει και εναν απο τους πιο επικους villains ever.
Παντα απορουσα αμα ειναι πραγματικα ανθρωπος και αν μπορει στ'αληθεια να πεθανει με μια σφαιρα στο κεφαλι.
Οσοι εχετε δει τη σειρα,ξερετε για ποιον μιλαω.

O6rrvsU.jpg

#408 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 11 December 2010 - 12:29

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο 65ο επεισόδιο του rewatch και περιμένω τις διακοπές για να δω τα υπόλοιπα μαζεμένα. Γενικά εξακολουθώ να το απολαμβάνω το ίδιο όπως και την πρώτη φορά και πλέον κατοχύρωσε μόνιμα τη 2η θέση στο καλύτερο anime από άποψη ιστορίας που έχω δει (1ο είναι πλέον το LOGH). Ωστόσο κι εγώ πλέον νομίζω ότι θα μπορούσε πολύ άνετα να βγει και με λιγότερα επεισόδια. Από τη στιγμή που η ιστορία είναι ήδη πολύ καλή θα μπορούσε να αντέξει λίγη παραπάνω πρωτοτυπόα στη σκηνοθεσία.

π.χ. Σε ένα επεισόδιο πρωταγωνιστούν η Eva και ο Runge. Στο πρώτο μισό βλέπουμε όλες τις σκηνές του Lunge και στο δεύτερο της Eva. Στο manga ο καθένας τους είχε ξεχωριστό κεφάλαιο, που και τα δύο τελείωναν με τη συνάντηση των δύο χαρακτήρων, κάτι που έγινε και στα δύο μισά του επεισοδίου. Ενώ αυτό το format ταιριάζει περισσότερο σε manga που βγάζει λίγες σελίδες τη βδομάδα, στο anime το πιο κατάληλο format θα ήταν η εναλλαγή ανάμεσα στις σκηνές των δύο χαρακτληρων με χρονολογική σειρά, και η συνάντηση μια φορά στο τέλος για περισσότερο impact.

Τέτοια κόλπα θα μπορούσαν και θα έπρεπε να υπάρχουν στη σειρά, για να μπορούν να συμπυκνωθούν περισσότερο τα γεγονότα και για να εκμεταλλευτούν πλήρως το σασπένς της υπόθεσης. Νομίζω ότι με πιο έξυπνη σκηνοθεσία θα μπορούσε να βγει σε 45-50 επεισόδια (σε λιγότερα δε γίνεται χωρίς να χάσει η ιστορία). Παρόλα αυτά τους συγχωρώ γιατί γενικά έχουν βγάλει πολύ ωραία την ατμόσφαιρα του manga και μας έχουν δώσει και ψήγματα epicness, όπως τα επεισόδια του Martin που ήταν γυρισμένα σε στιλ film noir.

Μόλις τελειώσω θα έρθω να πω και για τους χαρακτήρες. ^^

15fkk04.jpg

#409 Dammonar

Dammonar

Crusnic 02

• Members
  • 194 posts

Posted 11 December 2010 - 23:53

Μονο το Yugo the negotiator που το πρωτεινω ανεπιφυλακτα πλησιαζει πολυ την ατμοσφαιρα του μονστερ. Ατμοσφαιρα οχι σεναριο pls note. Οσο για το προηγουμενο μου ποστ δεν μου περναει απο το μυαλο γιατι το γιαπωνεζικο προτυπο του " α8ωου κοριτσιου με τισ μεγαλεσ βυζαρεσ" και τα ηλι8ια κλισε που συνεπαγωνται εχουν τοση περαση. Φτιαχτε ενα ανιμε που η πρωταγωνιστρια ειναι κακασχημη η τεσπ οχι ομορφη με τη κοινη εννοια αλλα ζει μια ενδιαφερουσα εμπειρια και ο χαρακτηρασ τησ και ο εσωτερικοσ τησ κοσμοσ ειναι αυτοσ που κερδιζει εντυπωσεισ.
Πλσ 8ελουμε να δουμε πρωτοτυπια.. 3εκολατε! ...τυ.

Υ.Γ) Eva heinemann > all anime girls ανετα. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. <3 <3 αμα υπιρχε τετοια γκομενα 8α τη παντρεβομουν στεγνα κ ασ μου βγαζε το χριστο.

#410 tass0s

tass0s

Starting...

• Members
  • 22 posts

Posted 17 December 2010 - 21:58

Το "μονστερ" απευθυνεται μονο σε ενηλικους?(η πλοκη και ολα τα αλλα ειναι πιο πολυ για γουστα ενηλικων?) η και εφηβοι(οπως εγω) θα το θεωρησουν καλο?δωστε τα φωτα σας, ψαχνω "σωστο" anime με πλοκη.
Posted Image

#411 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 17 December 2010 - 22:26

ειναι για μεγαλα παιδια ...δεν εχει μαχες με ...υπερδυναμεις.
ειναι για την ατμοσφαιρα ...την πλοκη ...τις ιδεες ... τις προσωπικοτητες και για την πλοκη!
το καλυτερο ανιμε ....μεχρι να βγει σε αντιστοιχο το 20th century boys, βεβαια!
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#412 tass0s

tass0s

Starting...

• Members
  • 22 posts

Posted 17 December 2010 - 22:30

ειναι για μεγαλα παιδια ...δεν εχει μαχες με ...υπερδυναμεις.
ειναι για την ατμοσφαιρα ...την πλοκη ...τις ιδεες ... τις προσωπικοτητες και για την πλοκη!
το καλυτερο ανιμε ....μεχρι να βγει σε αντιστοιχο το 20th century boys, βεβαια!

δεν ειπα οτι θελω υπερδυναμεις ουτε μαχες.τωρα που το ξερεις αυτο τι λες?καμια γνωμη θελω
Posted Image

#413 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 17 December 2010 - 22:50

δεν ειπα οτι θελω υπερδυναμεις ουτε μαχες.τωρα που το ξερεις αυτο τι λες?καμια γνωμη θελω

Προσωπικά το είδα πριν δυο χρόνια στα 15 μου και τρελάθηκα. Και έχω ακούσει κι από άλλους εφήβους ότι τους άρεσε. Γενικά μπορεί να είναι ώριμο για anime, αλλά έχει μέσα και αγωνία και περιπέτεια και μυστήριο και πολύ ωραίους χαρακτήρες, που το κάνουν κατάληλο για όλους. Όποιος έφηβος μπορεί να απολαύσει μια καλή ιστορία δεν έχει λόγο να μην του αρέσει το Monster. Από αυτά που λες ότι ψάχνεις, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα σε ικανοποιήσει.

15fkk04.jpg

#414 tass0s

tass0s

Starting...

• Members
  • 22 posts

Posted 17 December 2010 - 22:55

Προσωπικά το είδα πριν δυο χρόνια στα 15 μου και τρελάθηκα. Και έχω ακούσει κι από άλλους εφήβους ότι τους άρεσε. Γενικά μπορεί να είναι ώριμο για anime, αλλά έχει μέσα και αγωνία και περιπέτεια και μυστήριο και πολύ ωραίους χαρακτήρες, που το κάνουν κατάληλο για όλους. Όποιος έφηβος μπορεί να απολαύσει μια καλή ιστορία δεν έχει λόγο να μην του αρέσει το Monster. Από αυτά που λες ότι ψάχνεις, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα σε ικανοποιήσει.

σε ευχαριστω, το'χω σιγουρο τοτε!
Posted Image

#415 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 17 December 2010 - 23:10

Κάτι οff topic σβήστηκαν.

tass0s, το monster είναι seinen αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να το δούν κάτω των 18. Από άποψη καταλληλότητας τα περισσότερα seinen που έχω δει ανετα θα μπορούσε να τα δει ακόμα και παιδί του δημοτικού(πχ mushishi), μόνο που κατα πάσα πιθανότητα θα έχανε την ουσία της υπόθεσης ή θα βαριόταν την ζωή του. Είναι ανάλογα την περίπτωση.
Το monster δεν έχει ουσιαστική διαφορά με οποιαδήποτε 13+ ταινία που βάζουν στην τηλεόραση πιστεύω. Κινείται σχετικά αργά ίσως για κάποιους, δεν έχει εφε και ξύλο οπότε γι αυτό ίσως να μην ενδιαφέρει μικρότερες ηλικίες, αλλά απο την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι κατα πολύ μεγαλύτεροι των 18 που το ψιλοβαρεθηκαν. Οπότε δεν έχει αμεσα σχέση με την ηλικία αυτό.
Από 13 και πάνω, ανάλογα με την ωριμότητα του καθένα, πιστεύω ότι μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε.

Posted Image

Posted Image

#416 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 20 December 2010 - 16:13

Eγω οταν το ειδα,ειμουν καπου στα 13,και μου αρεσε πολυ.
Φυσικα ομως,αυτο δεν σημαινει πως θα αρεσε σε οποιονδηποτε δεκατριαχρονο.
Γενικα συμφωνω απολυτα με τον Nighteyes,εχει να κανει κυριως με την ωριμοτητα.
Τo scenario το καταλαβα γενικα,αν και πρεπει να ομολογισω πως ειχα μπερδευτει σε αρκετα σημεια.
Αυτο ομως ειναι μονο ενας παραπανω λογος για να ξαναδω τη σειρα στο μελλον.
Εγω πιστευω πως ειναι οτι πρεπει για μια τετοια ηλικια,για να κανει τον εφηβο να ξεφυγει απο τον φασισμο των shounen,και να αρχησει να ψαχνεται με κατι πιο alternative,χωρις ομως να γινεται υπερβολικα πολυπλοκο.
Τα υπολοιπα περι της σειρας,τα εχω πει και παραπανω.

O6rrvsU.jpg

#417 aris19

aris19

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 13 January 2011 - 19:29

To Monster ηταν το 2ο ανιμε που ειδα και παραμενει πολυ ψηλα στη λιστα εκτιμησης μου. Ισως να ηταν και το αγαπημενο μου αν η υποθεση δεν εκτυλισσόταν με τοσο αργο ρυθμο. Το εκπληκτικο στοιχειο της σειρας κατα τη γνωμη μου ειναι ο τροπος που αναλυονται ολοι σχεδον οι χαρακτηρες της. Ο αγαπημενος μου (οπως κ πολλων αλλων εδω απ'οτι βλεπω) ηταν ο Runge !

#418 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 13 January 2011 - 20:13

Ο Runge είναι άρχοντας. Δαιμόνιος επιθεωρητής που δεν αφήνει τίποτα να εμποδίσει τη δουλειά του, που για αυτόν μάλλον είναι κάποια ιερή υποχρέωση-καθήκον απέναντι στο Νόμο και το Δίκαιο.

#419 Dammonar

Dammonar

Crusnic 02

• Members
  • 194 posts

Posted 15 January 2011 - 15:31

Ο γιοχαν κανει τον κιρα μα μοιαζει με παιδακι. Να τη χεσω την εξυπναδα του και γω με death note 8a μπορουσα να κανω οτι γουσταρα. Πχ θα πσοφαγα ολουσ τουσ δαπιτεσ και τα παοκια! :hero: . Ο γιοχαν δε χρειαζετε μλκιεσ για να τα γαμισει ολα! Α ναι ειναι κ αλε3ισφαιρος.. O chuck norris των ανιμε ειναι βασικα..

#420 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 23 March 2011 - 16:48

Martin για ανεξήγητους λόγους..μ αρεσει γενικώς..
"Love the Life you Live, Live the Life you Love"