Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Monster
Posted 05 October 2009 - 22:01
Posted 07 October 2009 - 15:51
Παντως αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση ηταν οι χαρακτηρες της σειρας οι οποιοι απο τον πρωταγωνιστη μεχρι και τους δευτερευοντες ρολους παρουσιαζονται και αναλύονται διεξοδικα και σε βαθος.
Προσωπικα πρωτη φορα δεν αντιπαθησα ουτε ενα χαρακτηρα ολοι τους ηταν πολυ καλα δομημενοι,ακομα και τον Roberto παρολο που δεν ειναι και ο αγαπημενος μου δεν τον αντιπαθησα,οσο για τον Johan τι να πω μια πραγματικα αμφιλεγομενη προσωπικοτητα που εγω τουλαχιστον τον κατατασω μεσα την ιδια κατηγορια με χαρακτηρες οπως ο hannibal lecter πραγματικα φοβερος.
Οσο για το animation που καποιοι λενε οτι δεν ειναι καλο εγω νομιζω οτι ηταν ακριβως αυτο που επρεπε να ειναι,το θεμα δεν ειναι να μας εδειχνε κατι οπτικα καλο αλλα να πει μια ιστορια και αυτο το εκανε πολυ καλα.
Το σχεδιο μπορει να μην ηταν εντυπωσιακο ηταν ομως ρεαλιστικο ειδικα στις εκφρασεις των χαρακτηρων οπου επρεπε να μεταδωση αυτο που ενιωθαν οι χαρακτηρες νομιζω οτι το πετυχε,αλλα και η παρουσιαση του κοσμου ηταν πολυ ρεαλιστικη και ιστορικα(χωρις να ειμαι σιγουρος)αρκετα ακριβης,ενω η παρουσιαση της πραγας ειχε μερικες πανεμορφες εικονες.
Φυσικα πολυ μεγαλο ρολο στην σειρα επαιξε η μουσικη εχοντας μερικα πανεμορφα κομματια βοηθουσε παρα πολυ στην δημιουργια ατμοσφαιρας,ενω το ED με το τραγουδι και το σκιτσο(το αρχικο)εμενα μου δημιουργουσε ενα συναισθημα ανησυχιας(μεχρι να μαθω τι ειναι )και μου θυμισε ταινιες του tim burton.
To καλυτερο στοιχειο της ομως ειναι η ιστορια της η οποια σε κρατα κολλημενο στην οθονη,και το απιστευτο ειναι οτι παρολο που χαρακτηρες χανονται(ακομη και ο πρωταγωνιστης)και εμφανιζονται καινουργιοι ο ρυθμος και η ενταση παραμενουν παντα σε υψηλα επιπεδα ενω θα τολμησω να πω οτι δεν κανει σχεδον καθολου κοιλια ενω ολοι οι χαρακτηρες που παρουσιαζει ειναι ενδιαφεροντες.
Τελος μεγαλη εντυπωση μου εκανε οτι τα θεματα με τα οποια καταπιανεται δεν καταφευγη σε μεγαλοστομιες και πομπωδης διαλογους για να μεταφερει το μηνυμα της αλλα τα παρουσιαζει αρκετα απλα κατι που για μενα ειναι καλο.
Πραγματικα ενα αριστουργημα που δεν περιοριζεται στο χωρο του anime.
Posted 07 October 2009 - 16:17
Posted 07 October 2009 - 19:22
Πως κι ετσι?Εγώ απο την άλλη κυριολεκτικά μίσησα το παιδαρέλι Dieter και τον ψυχωτικό Bonaparta. Το ξέρω οτι είναι τρελό να αντιπαθείς φανταστικούς χαρακτήρες, αλλα αυτοί οι δύο απέσπασαν Οσκαρ Αντιπάθειας(Α και Β ανδρικού ρόλου αντίστοιχα)
Ειδικα τον Dieter δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει προκαλεση τετοια αντιπαθεια(και αλλοι δεν τον πανε)αφου το μονο που κανει ειναι να συμπεριφερεται σαν παιδι και ειναι εκει κυριως για να βοηθαει τους πρωταγωνιστες(Tenma/Nina)να μην βυθιστουν στο σκοταδι και γινουν και αυτοι τερατα κατα τ'αλλα συμπεριφερεται σαν ενα φυσιολογικο παιδι της ηλικίας του παρολες τις τραυματικες εμπειριες που εχει περασει.
Οσο για τον Bonaparta/Klaus Poppe τον λυπηθηκα στο τελος καθως νομιζω οτι ειχε πραγματικα μετανιωσει για ολες του τις φριχτες πραξεις ασχετα αν αυτο δεν τον δικαιολογη για οτι εκανε και νομιζω οτι ειναι μια τραγικη φιγουρα.
Posted 07 October 2009 - 23:12
Posted 08 October 2009 - 13:25
Όπως ενδεχομένως θα έχετε κουραστεί να διαβάζετε την γκρίνια μου, έτσι ακριβώς είχα κουραστεί κι εγώ απο την ασταμάτητη κλάψα του πιτσιρίκου!
οχι χαλαρωσε δε κουραζομαστε απο την γκρινια σου. αλλα ο dieter ενταξει δεν πολυ-εκλαιγε. τεσπα η αποψη σου ειναι. οσο για τον bonaparta...ψοφοο!!!
Posted 08 October 2009 - 15:39
Κλαψας ο dieter απο που κι ως που αν εξαιρεσης καποιες στιγμες(οπως στο Kinderheim οταν ο Hartmann του ειχε μια καραμπινα κολλημενη στο κεφαλι)οπου δικαιολογείται στο μεγαλυτερο μερος της σειρας δεν ηταν και το τοσο παραπονιαρης.Όπως ενδεχομένως θα έχετε κουραστεί να διαβάζετε την γκρίνια μου, έτσι ακριβώς είχα κουραστεί κι εγώ απο την ασταμάτητη κλάψα του πιτσιρίκου!
Η προσκόλληση του στον Tenma και αργοτερα στην Nina ειναι απολυτως δικαιολογημενη καθως μιλαμε για ενα παιδι που μεχρι τοτε ειχε κακοποιηθεί σωματικα και ψυχικα και οποτε φυσικο ειναι να συνδεθει με αυτους που του δειχνουν λιγη αγαπη και να μην θελει να τους αποχωριστεί και ολη η "γκρινια"του γινεται μεσα σε αυτο το πλαισιο να μην μεινη μονος του.
Ισα ισα λοιπον που εγω πιστευω οτι ειναι δυνατος σαν χαρακτηρας καθως συμπεριφερθηκε αρκετα ωριμα για την ηλικια οταν αποχωρίστηκε καποια στιγμη και απο τους δυο.
Αν δεν συμπαθης τον dieter Φανταζομαι τι θαψιμο εχει φαει ο Raki(Claymore)αυτος κι αν ηταν κλαψας.
Ενω και τον Bonaparta δεν θα τον ελεγα ψυχωτικό αλλωστε η δουλεια του οσο διεστραμενη και να ηταν υποδικνειει μια ιδιοφυια που χανει την ανθρωπια του και γινεται και αυτος τερας για τον σκοπο που υπηρετεί και τελικα την ξαναβρισκη μεσω της αγαπης και παρολο που μετανιωνει και προσπαθει να διορθωσει τα λαθη του μεχρι τοτε ειναι πολυ αργα.
Οσο για το αλλο εχω αντοχες ακομα γκρινιαξε οσο θες.
Edited by melkior, 08 October 2009 - 18:57.
Posted 08 October 2009 - 17:09
Όσο για τον Bonaparta , δεν είναι ότι μου άρεσε και τόσο ή κάτι τέτοιο , μου άρεσε πάρα πολύ καθαρά και μόνο ως αντικείμενο μελέτης της ψυχοσύνθεσης ενός ατόμου . Δεν είναι ο πιο δουλεμένος χαρακτήρας της ιστορίας , αν και όλα και όλοι μιλούν για αυτόν , αλλά αυτό ακριβώς το ψιλομυστήριο , οι ιστορίες που έλεγε στα παιδάκια και στο τέλος
Posted 13 October 2009 - 10:07
http://www.amazon.com/gp/product/B002N1AEY6?ie=UTF8&tag=manvid-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B002N1AEY6
Available December 8, 2009
Posted 18 October 2009 - 15:57
Posted 19 October 2009 - 20:12
Posted 11 January 2010 - 03:22
Αγαπημένοι χαρακτήρες ο Doctor Kenzou Tenma,
ο Dieter, δεν τον θεωρώ κλαψιάρη ίσα ίσα σε πολλές περιπτώσεις ήταν πολύ ώριμος για την ηλικία του. Επίσης μ'αρεσει πολύ και η seiyu του, η Junko Takeuchi.
Ένας άλλος χαρακτήρας που μου άρεσε πολύ είναι και ο Otto Heckel, αληθινός και πάρα πολύ αστείος!!
Posted 21 March 2010 - 19:42
αφου ηρεμησω λιγακι ξεκιναω και 20th century boys...προς το παρον παω να δω τι κανει ο εξω κοσμος...θα επανελθω με αποριες αν και φανταζομαι οτι πρεπει να ριξω μια ματια στα προηγουμενα ποστ
Posted 22 March 2010 - 19:05
Ηταν αστυνομικο σεναριο με οντος αρκετα καλο σασπενς και ενδιαφερον χαρακτηρες: τενμα, ο ντεντεκτιβ, ο γιοχαν και ο μπραβος του, η αδερφη του, και το παραμυθι. αρκετα καλα στοιχεια.
Ομως αξιζε για 12 επισοδεια, το πολυ 24 οχι για 80 που ήταν, προσωπικα βαρεθικα τη ζωη μου και μετανιωσα που το ξεκινισα..
το τελος επισις θα μπορουσε να γινει καλυτερο ( προβλεψιμο ήταν ποιος θα ριξει τον πυροβολισμο...)
τα παραμυθια που ήταν το δυνατο στοιχειο του ανιμε θα μπορουσαν να είχαν μεγαλυτερη θέση όπως και ο παραμυθας.
τελος ο γιοχαν, το μεγαλο ατου της σειρας... περιμενα πολυ περισοτερα, εμφανιζοταν σε μια ουδετερη μαργιονετα και μονο αυτο, δεν βλεπαμε κακια, δραση, η παντελης ελειψη συναισθηματων τον εκανε αυτο που ηταν αλλα η αδρανεια δεν ηταν αυτο που περιμενα.
τουλαχιστον ας ειχε καποιο στοιχειο υπερφυσικου αφου αυτο προδιδε..
συνεπως ήταν μια σειρα πολα υποσχομενη και με καλα στοιχεια και χαρακτηρες ψυχολογημενους αλλα η αποδοση εμπαζε κατα τη γνωμη μου..
με τοπ το 10 της βαζω 7.
παρατηρησε κανεις αλλος οτι θα μπορουσε να γυριζοταν ανετα με ηθοποιους?