Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Kemono no Sou-ja Erin-The Beast Player Erin

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#16 Archangel

Archangel

Αρχαίος

• Members
  • 462 posts

Posted 09 December 2009 - 13:29

Λοιπόν παιδιά είδα τα 44 επισόδεια από Static subs μέσα σε 24 ώρες......πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα.
Περιμένω να τελειώσει για να δω τα τελευταία....

Spoiler:

You can't outran death....BUT you can make the bastard work for it

http://daitenshi-manga.blogspot.com/

#17 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 09 December 2009 - 19:47

Λοιπόν παιδιά είδα τα 44 επισόδεια από Static subs μέσα σε 24 ώρες......πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα.
Περιμένω να τελειώσει για να δω τα τελευταία....

Spoiler:

β.
Spoiler:

15fkk04.jpg

#18 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 25 February 2010 - 05:17

Λοιπόν ώρα για BUMP .

Η σειρά διαμαντάκι, ολοκληρώθηκε πλήρως από SS, τα 50 επεισόδια θα τα βρείτε όλα στο

tokyotosho. (μαζεμένα σε 2 batches) αλλιώς bakabt link.

Όσοι ακόμα δεν το έχετε αρχίσει (κακώς δλδ), ΒΟΥΡ στο πατσά.

Edited by Radagast, 25 February 2010 - 16:10.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#19 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 06 March 2010 - 11:22

Και πάλι "Bump"

αν και μάλλον μόνος μου το βλέπω αυτό το διαμαντάκι. Την σειρά σχεδόν την τελείωσα. (λίγα eps εμειναν απλά για να δω το τέλος, αλλά πλέον τπτ δεν μου αλλάζει την γνώμη για αυτό που είδα.)
Προσωπικά, είχα χρόνια να δω μεγάλο anime που θα με φόρτιζε τόσο πολύ συναισθηματικά. (σίγουρα κανένα άλλο δεν το κατάφερε αυτό απ'τα 2008-2010 για να μην βάλω όλη την 10ετία και γίνω υπερβολικός)

Ώρα να πω δυο λόγια για όσους δεν το είδατε ακόμα.
(αν και λιγοι θα αντέξετε να διαβάσετε όλο το ποστ, gomene :hihi2:)

Η σειρά αυτή, ΜΟΙΑΖΕΙ εκ πρώτης όψεως παιδική αλλά τελικά ουδεμία σχέση! Κάνει για όλες τις ηλικίες εξίσου και τα μηνύματα που περνάει είναι πραγματικά εξαιρετικά και μπορεί ο καθένας να τα εκτιμήσει πιστεύω. ΜΗΝ κάνετε το λάθος και κρίνετε το βιβλίο απ' το εξώφυλλό του γιατί πιστέψτε με στην περίπτωση αυτήν, πέφτετε πολύ έξω. Δείτε τουλάχιστον τα πρώτα 7 επεισόδια πριν βιαστείτε να κρίνετε. Ούτως ή άλλως πάει αργούτσικα στην αρχή και πρέπει να συνηθιστεί το σχέδιο. Από κει και πέρα η σειρά παίρνει πολύ ενδιαφέρον twist, και πλέον ο θεατής δεν μπορεί να το αφήσει με τπτ. Πλέον ακολουθείς την Erin και τα συναισθήματά της, λες και έχεις μπει μέσα σε βιβλίο. :thatsit:

Όποιος έχει δει για παράδειγμα κάποιες παλιές κλασικές σειρές από world masterpiece theater/toei animation σε μικρή ηλικία ή later, όπως π.χ. mysterious cities of gold, flanders no inu, 3000 Leagues in Search of Mother ή και το διαφορετικό Ulysses 31, θα δει πως έχουμε κάτι περίπου εξίσου αξιόλογο με ανάλογα στοιχεία και συναίσθημα σε καινούριο anime, πράγμα που σπανίζει απίστευτα και με εξέπληξε ευχάριστα μπορώ να πω.

Η σειρά με λίγα λόγια, είναι γεμάτη με έντονα συναισθήματα (όχι μόνο δραματικού περιεχομένου) από την αρχή ως το τέλος και μάλιστα χωρίς να είναι forced στις περισσότερες των περιπτώσεων.--Κάτι που είχα "ζήσει" σε τέτοιο βαθμό μόνο σε πολύ παλιές σειρές που κυριαρχούσε το σενάριο, το συναίσθημα και ο ρεαλισμός των χαρακτήρων και των καταστάσεων και όχι αυτά που κυριαρχούν πλέον στους σημερινούς τίτλους.:blingeye2:

Η σειρά έχει ως κεντρικό theme,
Μinor spoiler :
Spoiler:

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πόσος σεβασμός δίνεται στα συναισθήματα των ζώων και όλων των ζωντανών πλασμάτων σε αυτή τη σειρά,
Spoiler:
Πραγματικά υπέροχο και ότι καλύτερο έχω δει για φιλόζωους. :ureshii:
Το cast των seiyuss πολύ καλό (με μοναδική μια εξαίρεση που λέω laterz), ο ήχος υψηλού επιπέδου αν και κάποια tracks πολύ επαναλαμβανόμενα. Το σενάριο και οι χαρακτήρες βρίσκονται σε τοπ επίπεδο πραγματικά, και δεν θέλω να πω περισσότερα, πέρα απ'το ότι είναι απ'τις πολύ λίγες φορές που είδα τόσο καλή ανάπτυξη σε πρωταγωνίστρια,

οπότε να σχολιάσω λίγο το animation/artwork που ξεγελάει πολύ.
Το animation (κίνηση) είναι μεν καλό όπως μας έχει συνηθίσει η production i.g., και η κίνηση των χαρακτήρων και των πλασμάτων πολύ φυσική όπως θα περίμενε κανείς.
Το weird thing όμως είναι το artwork. Ουσιαστικά είναι σαν "picture book".
Αυτό φαίνεται ότι έχει γίνει επίτηδες αφενός γιατί δεν υπήρχε προφανώς μεγάλο budget για 50eps (κρίμα γιατί αν έφτανε το moribito εδώ, ίσως να είχαμε "ΤΟ" αριστούργημα), και αφετέρου για να δίνει συνεχώς την αίσθηση ότι διαβάζεις βιβλίο. Αυτό το πέτυχε τέλεια μπορώ να πω, καθώς είναι αξιοσημείωτο ότι σε πολλές φάσεις ένιωθα σαν να ήμουν κοντά σε τζάκι, λες και μια "γιαγιά" ήταν κοντά κι εξιστορούταν κάποιο fairy tale. Πραγματικά πολύ ιδιαίτερο. Το ότι βλέπεις συνεχώς εικόνες σαν πίνακες, μαζί με το simplistic character design (που στην αρχή με ξένιζε και ξεγελάει λες και είναι παιδικό, όπως το kino no tabi), αφήνει τη φαντασία να λειτουργει πολύ περισσότερο, λες και διαβάζεις βιβλίο πραγματικά, με αποτέλεσμα να φορτίζεσαι ακόμα περισσότερο μαζί με τους χαρακτήρες και τα πάθη τους. :thatsit:
Μαζί με τα flashbacks (που έγιναν όμως overused) και την narrator, καταλαβαίνουμε ανά πάσα στιγμή πως αισθάνεται ο κάθε χαρακτήρας, πράγμα που λάτρεψα κι ανέβαζε πολύ τους χαρακτήρες, σε έκανε να συμπάσχεις μαζί τους, να χαίρεσαι αλλά και να κλαις για αυτούς.:if:
Μειονεκτήματα της σειράς :
(minor spoiler)
Spoiler:

Τα αρνητικά όπως καταλαβαίνετε είναι πταίσματα μπροστά στην εμπειρία της προβολής αυτής της εξαιρετικής σειρούλας (για μένα τουλάχιστον) που δυστυχώς ελάχιστοι είδανε, και που αν ήταν στο χέρι μου, παίζει να της έδινα και 5 τουλ. awards απ'τα φετινά. (story/drama/char dev./female lead/adventure-fantasy or even for voice acting and a certain secondary male char, something like that)

Bravo από μένα στην συγγραφέα του Moribito, "Uehashi Naoko" που πάλι μας έδωσε ένα υπέροχο σενάριο με αξέχαστους χαρακτήρες που δεν πήγε χαμένο και σε anime μορφή, και για άλλη μια φορά διατηρήθηκε το "book feeling" μιας καλής νουβέλας. :hiding_something:

Εν κατακλείδι, η σειρά αυτή δεν είναι το απόλυτο αριστούργημα, είναι far from perfect, flaws υπάρχουν, αλλά εξαρτάται τι ψάχνει κανείς. Ειναι σίγουρα όμως ποιοτικότατη για το έτος 2009. Όποιοι παραβλέψουν το απλοϊκό artwork και τα minor flaws, σιγουρα θα την ευχαριστηθούν περισσότερο. Επίσης να προειδοποιήσω πως δεν θα βρείτε σχεδόν ίχνος δράσης σε αυτή τη σειρά, ουσιαστικά έχουμε κυρίως slice of life.

Ένα mustwatch για τους λάτρεις των βιβλίων, αλλά και για όσους ψάχνουν κάτι ανθρώπινο με συναίσθημα σε καινούρια anime, πόσο μάλλον για αυτούς που ενδιαφέρονται να δουν μια εκδοχή περί των σχέσεων ανθρώπων και ζώων με περιτύλιγμα ένα fantasy setting. :gotit:
Just get yourselves some handkerchiefs you'll probably need them.
Αυτά και sry που σας κούρασα. :hot: Θα ξαναποστάρω για το ending μάλλον. :ureshii:

Edited by Radagast, 16 March 2010 - 09:25.

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#20 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 06 March 2010 - 12:14

Θα ξαναποστάρω για το ending μάλλον. :ureshii:

Μας απειλείς;:kakaka:

Πέρα από την πλάκα Radagast μόνο και μόνο για τον κόπο σου να γράψεις τόσα πολλά γι' αυτή την σειρά μου κέντρισες την περιέργεια και θα το βάλω στα υπόψην. Και κάτι άσχετο..... Πέρνεις ποσοστά από το Serei no Moribito; :kakaka: (Κι αυτό πρέπει να το δω.....)

Posted Image

Posted Image

#21 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 07 March 2010 - 12:31

well το είχα στα υπόψιν πολύ καιρό ... και τώρα που ολοκληρώθηκε από ss το ξεκίνησα ... το μόνο πρόβλημα είναι που δεν μπορώ να το δω με τον ρυθμό που θέλω ..είδα τα 10 πρώτα επεισόδια μια μέρα μονοκοπανιά και τώρα δεν ξέρω πότε θα προλάβω τα υπόλοιπα XDDD
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#22 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 posts

Posted 16 March 2010 - 08:11

Tο κατεβάζω από static subs είναι καλοί οι να προτιμήσω κάποιους άλλους?
[SIGPIC]Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#23 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 16 March 2010 - 09:07

Tο κατεβάζω από static subs είναι καλοί οι να προτιμήσω κάποιους άλλους?

Μα δεν το έχει υποτιτλίσει κάνας άλλος και να θες... (και ούτε νομίζω να το πιάσει κάνας άλλος στο μέλλον)
Πάντως οι SS δεν είναι τυχαίοι έχουν κάνει άψογη δουλειά anywayz, οπότε βουρ άφοβα.

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#24 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 March 2010 - 17:52

παντως αν ειναι για παιδια πεφτει λιγο βαρυ. Εδω μεγαλοι δυσκολευονται να καταλαβουν την υποθεση. 50 επεισοδια που αλληλοσυνδεονται ειναι δυσκολο να τα θυμασαι. Τιγκα στα flashbacks και τις ανακεφαλαιωσεις σε εκνευριστικο βαθμο.

Δεν ειναι τυχαιο που την επαναπροβαλλαν σε συμπυκνωμενη διασκευη 10 επεισοδιων για να την καταλαβουν καλυτερα τα παιδια. Μου φαινεται αυτο επρεπε να δω.

πανεμορφα background. Μονο προβλημα η υπερβολικη στατικοτητα των χαρακτηρων.

Ειδα μετα το πρωτο επεισοδιο της σειρας Tom Sawyer και Swiss Family Robinson απο τους Major ja Nai να κανω συγκριση και εκει συνεχως υπαρχει κινηση και ζωντανια. Εδω οι χαρακτηρες ειναι ψοφιοι, κρυοκωλοι και ανεκφραστοι επι το πλειστον.

Αριστος τιτλος για το 2009 με θετικα μυνηματα. Στα παιδια θα αρεσει, και τα βιβλια ακομα περισσοτερο.

#25 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 29 March 2010 - 18:22

50 επεισοδια που αλληλοσυνδεονται ειναι δυσκολο να τα θυμασαι. Τιγκα στα flashbacks και τις ανακεφαλαιωσεις σε εκνευριστικο βαθμο.

Αριστος τιτλος για το 2009 με θετικα μυνηματα. Στα παιδια θα αρεσει, και τα βιβλια ακομα περισσοτερο.

Όσο αφορά τα flashbacks και τα recaps, συμφωνώ, το έκαψαν και ψόφησε, λες και έπρεπε να γεμίσουν οπωσδήποτε 50 επεισόδια... Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της είναι πιστεύω.

Επίσης κάποια πράγματα που έβαλαν στη σειρά και δεν υπήρχαν στο βιβλίο καθαρά για λόγους κοινού, πιστεύω χάλασαν λίγο την σειρά, όπως για παράδειγμα οι δυο κλέφτες ( ο ένας με την απαίσια φωνή) που ήταν το comedy relief στη σειρά (περιττό imo), που απ' όσο μαθαίνω δεν υπήρχαν στο βιβλίο. Βέβαια θα μου πεις, μην τα θέλω όλα δικά μου, δεν υπάρχει μεταφορά που να μένει πιστή 100% σε βιβλίο...

Τσεκάρετε εδώ για να δείτε σύγκριση βιβλίου με anime μεταφορά :

λινκ

Βέβαια και πάλι είναι must-watch και γενικώς καμία σχέση με την πλειοψηφία των μετριοτήτων.

Διαφωνώ πως είναι μόνο για παιδιά, πιστεύω έχει σε όλους πράγματα να δώσει.

Edited by Radagast, 30 March 2010 - 00:53.

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#26 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 30 March 2010 - 00:30

Διαφωνώ πως είναι μόνο για παιδιά, πιστεύω έχει σε όλους πράγματα να δώσει.

η σειρα των 50 επεισοδιων σιγουρα δεν ειναι, αλλα αυτη των 10 επεισοδιων ναι, κανοντας απλουστερη την ιστορια και πιθανον βγαζοντας περιττους διαλογους. Αλλωστε το NHKe ειναι εκπαιδευτικο καναλι και σιγουρα ελαβε υπ'οψιν του αυτο το ενδεχομενο. Απο τη δεκαετια του 70 οι τηλεοπτικοι παραγωγοι συνιστουν οι σειρες για παιδια να μην εχουν πολλα επεισοδια για να μπορουν να τα κατανοουν και να τα αλληλοσυνδεουν.

Α, ναι τους δυο βοηθους δεν τους καναν και τοσο αστειους. Πιο αστειος ηταν ο δασκαλος με τις πορδες. Το επεισοδιο που διηγειται μια περιπετεια τους το προσπερασα.

Ευχαριστω για το link που συγκρινει τη σειρα με το βιβλιο.

#27 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 30 March 2010 - 09:33

Μια και φιλοτιμηθηκα να δω κι εγω τα τελευταια επεισόδια, ας πω κι εγώ την άποψή μου.

Τα θετικά:

-Πολύ ενδιαφέρον και ασυνήθιστο θέμα για anime.
-Καλογραμμένη ιστορία και ωραίος ο τρόπος που συνδύαζε πολιτική με slice-of-life. Ήταν έξυπνο που σε βάζουν να βλέπεις τη ζωή της Erin να κυλά φυσιολογικά και να χώνουν από δω κι από κει σκηνές με τους άλλους χαρακτήρες να αλλάζουν και την ανυσυχία στη χώρα να μεγαλώνει.
-Τα τελευταία επεισόδια είχαν περισσότερη πλοκή, δράση και αγωνία από όλη την υπόλοιπη σειρά μαζί.
-Δυνατές δραματικές σκηνές
Spoiler:

-Όποτε ήθελαν μπορούσαν να κάνουν και καλές μάχες. Ας πούμε η μονομαχία του Ial με τους δύο δολοφόνους στη βάρκα και
Spoiler:
ήταν πολύ καλές.
-Τα μυνήματα που περνάει για τις προκαταλήψεις και τη σχέση ανθρώπου-ζώου.
-Ο χαρακτήρας της Erin. Γιατί είναι έξυπνο κορίτσι με χαρακτήρα και στόχους, αλλά γλυκιά παράληλα.
-Το opening.
Spoiler:

-Πολύ σταθερό animation, χωρίς σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα.

Τα αρνητικά:

-Πολύυυυ αργή πλοκή σε όλη τη σειρά. Πραγματικά, αν βγάζανε τα fillers, τα flashback, τα recap, τις επαναλήψεις σκηνών, τους σπαστικούς βοηθούς της Erin και κάποιες σκηνές που παρατραβάνε (χρειαζόταν πραγματικά ένα ολόκληρο επεισόδιο με την Erin να βλέπει έναν εφιάλτη και να ξυπνάει ανήσυχη?), μπορούσαν να βγάλουν τα μισά επεισόδια. Και να τους έμενε budget να κάνουν λίγο πιο ωραία τα περιβάλλοντα. Και να μην ξεχνάμε τι γίνεται στο παρασκήνιο μέχρι να προχωρήσει η υπόθεση.
-Πολλές επαναλήψεις σκηνών. Σε κάποια σημεία έβγαζε μάτι. Γιατί 50 επεισόδια αν δεν τους παίρνουν τα λεφτά?
-Τα περιβάλλοντα είναι πολύ όμορφα, αλλά θα το εκτιμούσα αν δεν ήταν σαν ζωγραφισμένα με κηρομπογιά. Σκέφτομαι συνέχεια τι υπέροχα που θα ήταν αν τα είχαν δουλέψει περισσότερο. :if: Και για τους χαρακτήρες επίσης δε θα με πείραζε περισσότερη λεπτομέρεια.
-Οι δύο βοηθοί της Erin πρέπει να ψοφήσουν τώρα.
-Η φωνή της Erin. Στην αρχή μου άρεσε πολύ. Ταίριαζε στο χαρακτήρα, ήταν ήρεμη, είχε ωραία χροιά... και μετά βλέπω ότι ώρες ώρες μιλούσε σαν να βρισκόταν σε σχολική παράσταση κι ότι τις σκηνές με συναίσθημα δεν τις είχε καθόλου. Πολύ κακό αυτό για πρωταγωνιστή.
-Αφού η σειρά δεν είναι για παιδιά, νομίζω ότι μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς νανουρίσματα, και με πιο πολλή δράση και ίντριγκες.

Συμπέρασμα: Αν έχετε υπομονή ώστε να παραβλέψετε τα αρνητικά δείτε το και δε θα χάσετε. Αλλιώς αφήστε το, να μην τρώει η σειρά κράξιμο που δεν αξίζει. Όσοι αγαπάνε τα ζώα, όσοι θέλουν μια σειρά με καλή ιστορία, όσοι ψάχνουν κάτι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα και σε όσους άρεσαν τα παλιά παιδικά, ας το δουν τρέχοντας.

15fkk04.jpg

#28 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 30 March 2010 - 10:29

-Πολύυυυ αργή πλοκή σε όλη τη σειρά. Πραγματικά, αν βγάζανε τα fillers, τα flashback, τα recap, τις επαναλήψεις σκηνών, τους σπαστικούς βοηθούς της Erin και κάποιες σκηνές που παρατραβάνε (χρειαζόταν πραγματικά ένα ολόκληρο επεισόδιο με την Erin να βλέπει έναν εφιάλτη και να ξυπνάει ανήσυχη?), μπορούσαν να βγάλουν τα μισά επεισόδια. Και να τους έμενε budget να κάνουν λίγο πιο ωραία τα περιβάλλοντα. Και να μην ξεχνάμε τι γίνεται στο παρασκήνιο μέχρι να προχωρήσει η υπόθεση.
-Πολλές επαναλήψεις σκηνών. Σε κάποια σημεία έβγαζε μάτι. Γιατί 50 επεισόδια αν δεν τους παίρνουν τα λεφτά?

Αν αυτό σου φάνηκε αργό μάλλον δεν έχεις δει πραγματικά αργές σειρές... Ίσα ίσα που εδώ το σενάριο κύλαγε νεράκι για το genre της σειράς, λόγω των καλογραμμένων novel διαλόγων.
Δεν ξέρω τι εννοείς filler btw, αλλά πραγματικό filler ήταν μονάχα ένα επεισόδιο αυτό με την ιστορία των 2 κλεφτών. (απαράδεκτο btw και γενικώς είναι το μαύρο πρόβατο της σειράς αυτό το duo). Κανένα άλλο δεν ήταν filler. Συμφωνώ όμως για τα recaps και τα υπερβολικά πολλά flashbacks. Το παράκαναν ήταν λες και πάλευαν να γεμίσουν τα 50 επς. Με 40επ μπορούσε να βγει πιο άριστο πιστεύω και χωρίς περιττά πράγματα, διατηρώντας το novel feeling, και χωρίς να μπερδεύει τον θεατή. (άλλωστε σιγά το πολύπλοκο σενάριο)

-Τα περιβάλλοντα είναι πολύ όμορφα, αλλά θα το εκτιμούσα αν δεν ήταν σαν ζωγραφισμένα με κηρομπογιά. Σκέφτομαι συνέχεια τι υπέροχα που θα ήταν αν τα είχαν δουλέψει περισσότερο. :if: Και για τους χαρακτήρες επίσης δε θα με πείραζε περισσότερη λεπτομέρεια.

Για 50eps το artwork ήταν ποιοτικότατο (σου έδινε αίσθηση βιβλίου οπότε είναι στα ++ η κηρομπογιά που λες.) αλλά και η κίνηση animation φυσικότατη στους χαρακτήρες. (δεν περίμενα κάτι λιγότερο από production ig) Προφανώς λόγω των πολλών επεισοδίων δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο μην τα θες όλα δικά σου. (πχ κάτι εφάμιλλο του Seirei no moribito της ίδιας συγγραφέως, που ήταν 26eps) Το char design λίγο plain indeed, αλλά εξυπηρετούσε τον σκοπό του μια χαρά τουλάχιστον.

-Οι δύο βοηθοί της Erin πρέπει να ψοφήσουν τώρα.

+1.

-Η φωνή της Erin. Στην αρχή μου άρεσε πολύ. Ταίριαζε στο χαρακτήρα, ήταν ήρεμη, είχε ωραία χροιά... και μετά βλέπω ότι ώρες ώρες μιλούσε σαν να βρισκόταν σε σχολική παράσταση κι ότι τις σκηνές με συναίσθημα δεν τις είχε καθόλου. Πολύ κακό αυτό για πρωταγωνιστή.

Δεν θα το έλεγα. Εμένα με ικανοποίησε πλήρως ως φωνή, ίσα ίσα που ήταν και ρεαλιστικότατες οι αντιδράσεις δεδομένου της ηλικίας της αλλά και τι είχε περάσει. Μια χαρά συναίσθημα έβγαζε η φωνή imo. Απ'τα καλύτερα female leads που έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια. Anyway άποψή σου, σεβαστή.

-Αφού η σειρά δεν είναι για παιδιά, νομίζω ότι μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς νανουρίσματα, και με πιο πολλή δράση και ίντριγκες.

Τα νανουρίσματα ήταν όντως κάπως υπερβολικά συχνά στο ost.
Αλλά μια ιστορία που μεταφέρεται από νουβέλα σπάνια έχει πολλή δράση (είναι default αυτό). Για μένα καλύτερα κιόλας το προτιμώ, γιατί δίνει σημασία σε άλλα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη αξία. Ακριβώς επειδή δεν είναι και τόσο για παιδιά, είναι που δεν είχε αρκετή δράση. Άλλωστε για λάτρεις της δράσης υπάρχουν και τα action-shounen. Fantasy/slice of life είναι το Erin οπότε αναμενόμενο και ευτυχώς. To να ζητάς παραπάνω δράση είναι σαν να ζητάς αλλαγή στην original νουβέλα.

Edited by Radagast, 30 March 2010 - 12:44.

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#29 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 30 March 2010 - 11:44

Αν αυτό σου φάνηκε αργό μάλλον δεν έχεις δει πραγματικά αργές σειρές... Ίσα ίσα που εδώ το σενάριο κύλαγε νεράκι για το genre της σειράς, λόγω των καλογραμμένων novel διαλόγων.
Δεν ξέρω τι εννοείς filler btw, αλλά πραγματικό filler ήταν μονάχα ένα επεισόδιο αυτό με την ιστορία των 2 κλεφτών. (απαράδεκτο btw και γενικώς είναι το μαύρο πρόβατο της σειράς αυτό το duo). Κανένα άλλο δεν ήταν filler. Συμφωνώ όμως για τα recaps και τα υπερβολικά πολλά flashbacks. Το παράκαναν ήταν λες και πάλευαν να γεμίσουν τα 50 επς. Με 40επ μπορούσε να βγει πιο άριστο πιστεύω και χωρίς περιττά πράγματα, διατηρώντας το novel feeling, και χωρίς να μπερδεύει τον θεατή. (άλλωστε σιγά το πολύπλοκο σενάριο)

Για slice-of-life δεν ήταν αργό... αλλά δεν ήταν μόνο slice-of-life. Είχε από πίσω και μια μεγάλη ιστορία που εξελισσόταν... και δεν κυλούσε νεράκι. Μάλιστα, όταν πολλά επεισόδια είναι τα μισά ιστορία και τα μισά recaps θέλει υπομονή για να κάτσεις να τα δεις. Και το ότι υπάρχουν και πιο αργές σειρές δεν κάνει αυτήν πιο γρήγορη.

Filler πράγματι εννοούσα αυτό που λες. Τώρα από τη στιγμή που αυτοί οι δύο ήταν προσθήκη στο anime κάθε σκηνή που εμφανίζονταν θα ήταν filler. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, οπότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχουν προσθέσει οπότε δε λέω κάτι παραπάνω πάνω στο θέμα. Στα υπόλοιπα που είπες συμφωνώ.

Για 50eps το artwork ήταν ποιοτικότατο (σου έδινε αίσθηση βιβλίου οπότε είναι στα ++ η κηρομπογιά που λες.) αλλά και η κίνηση animation φυσικότατη στους χαρακτήρες. (δεν περίμενα κάτι λιγότερο από production ig) Προφανώς λόγω των πολλών επεισοδίων δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. (πχ κάτι εφάμιλλο του Seirei no moribito της ίδιας συγγραφέως, που ήταν 26eps) Το char design λίγο plain indeed, αλλά εξυπηρετούσε τον σκοπό του μια χαρά τουλάχιστον.

Το animation ήταν όντως πολύ καλό, και όπως βλέπεις το έβαλα στα ++. Δε συμφωνώ όμως ότι δε μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο με το σχέδιο. Υπάρχουν και σειρές (χωρίς να αναφέρομαι σε μεγάλα shonen και αηδίες) που έχουν καλύτερο σχέδιο με τα ίδια ή και περισσότερα επεισόδια. Στην ανάγκη ας έκοβαν κάποια επεισόδια, μια και τους έπαιρνε κι όλας κι ας βελτίωναν το σχέδιο-animation.

μην τα θες όλα δικά σου.

Αν μου ήταν αδιάφορη η σειρά δε θα παραπονιόμουν για τα αρνητικά της, φίλε Radagast. Θα έλεγα ένα απλό "καλή σειρούλα, περνάς ευχάριστα" και θα έφευγα. Αλλά μου άρεσε πολύ, γι αυτό και κάθομαι και σχολιάζω και ζητάω παραπάνω.

Δεν θα το έλεγα. Εμένα με ικανοποίησε πλήρως ως φωνή, ίσα ίσα που ήταν και ρεαλιστικότατες οι αντιδράσεις δεδομένου της ηλικίας της αλλά και τι είχε περάσει. Απ'τα καλύτερα female leads που έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια.

Για το χαρακτήρα λέμε τώρα, ή για τη φωνή? Συμφωνώ ότι η Erin ήταν ρεαλιστική και εξεραιτικό female lead αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το ότι η φωνή της ακουγόταν τελείως ψεύτικη όταν γελούσε ή φώναζε. :hmmm:

Τα νανουρίσματα ήταν όντως κάπως υπερβολικά συχνά στο ost.
Αλλά μια ιστορία που μεταφέρεται από νουβέλα σπάνια έχει πολλή δράση (είναι default αυτό). Για μένα καλύτερα κιόλας το προτιμώ, γιατί δίνει σημασία σε άλλα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη αξία. Ακριβώς επειδή δεν είναι και τόσο για παιδιά, είναι που δεν είχε αρκετή δράση. Άλλωστε για λάτρεις της δράσης υπάρχουν και τα action-shounen. Fantasy/slice of life είναι το Erin οπότε αναμενόμενο και ευτυχώς.

Συμφωνώ με αυτό που λες. Αλλά από τη στιγμή που στο σενάριο πολέμιστές, δολοφόνους, μυστικούς πράκτορες και στρατούς, θα μπορούσε να έχει μια-δυο μάχες ακόμα χωρίς να χαλάσει ο ρεαλισμός. Ειδικά από τη στιγμή που έχουμε τόσα επεισόδια.

15fkk04.jpg