Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#256 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 posts
  • LocationAthens

Posted 05 July 2010 - 18:31

Για την απόκριση πολλοί λένε "εγώ που παίζω όλη μέρα FPS etc etc στην παλιά μου έβλεπα σπασίματα όταν έπαιζα, τώρα με την καινούρια (2ms) είναι gg".
Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα αυτή τη διαφορά, ούτε καν όταν άλλαξα από CRT(που είναι γρηγορότερες) σε LCD. Άρα 2μίλι σεκ/5μίλι σεκ δεν θα καταλάβεις τίποτα.

Όσο για την ανάλυση θα έλεγα fullHD, μιας που και τα animu nowdays 1080p είναι και αυτά, και λογικά και το (new) pc θα τραβάει την ανάλυση.

Παρόλα αυτά, αν την βιάζεσαι ΠΟΛΥ μία από τις από πάνω είναι μια χαρά, αλλιώς θα έλεγα να περιμένεις να πέσουν λίγο οι LED.Υποθέτω μέχρι να πάρεις το new pc(:congrats:) θα' ναι οκ!

#257 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 05 July 2010 - 19:12

ναι fingo ειτε 2 ειτε 5 δε προκειται να καταλαβεις τπτ στη πραγματικοτητα. Για τα full / αδεια / μισογεματα δε προκειται να πω. Τωρα στη περιπτωση που δεν ειναι η πρωτη σου προταιρεοτητα το gaming / movies κοιτα για καμια με αναλυση 16:10

#258 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 06 July 2010 - 18:39

Και επανέρχομαι με τις φιναλίστ

22" LCD στα 164€
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169571

ή

22" LED στα 191€
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.167104

Ιδού η απορία!!!
:hmmm:

(πάνω που ήμουν 2 κλικ μακρία από την ολοκλήρωση της παραγγελίας για την πρώτη, ξαφνικά κάτι έγινε κάνοντας ένα τελευταίο σύντομο search και βρήκα και την LED που μου γυάλισε!)
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#259 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 06 July 2010 - 19:18

Θα διάλεγα την W2261VP διότι :

• Έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα(300cd/τμ έναντι των 250cd/τμ)
  • Έχει έξοδο για ακουστικά(για μένα είναι τεράστιο πλεονέκτημα)
  • Είναι μαύρη(όχι οτι μου αρέσει το μαύρο ως χρώμα απλά δεν αντέχω το violet)
Το design της E2250V μου άρεσε περισσότερο αλλα ως εκεί.
Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν, θα πρότεινα W2261VP.

#260 SouLSLayeR

SouLSLayeR

Anime Freak

• Members
  • 312 posts
  • LocationAthens

Posted 06 July 2010 - 20:05

^

man, LED.

'nuff said.

#261 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 09 July 2010 - 01:16

Harro.

Είμαι ακόμη ένα (πρόσφατο) θύμα της σειράς Expansion των εξωτερικών δίσκων της Seagate.
Clicking από τη 3η (?) κιόλας χρήση, κάτι που θα το μάθαινα βλέποντας μόνο την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων του γκουγκλ για το προϊόν.

Αυτή τη στιγμή ξαναμεταφέρω ό,τι του είχα φορτώσει πίσω στον εσωτερικό και τον παλιό εξωτερικό.

Αγοράστηκε από Πλαίσιο, με εγγύηση δύο ετών από το μαγαζί.

Με την ελπίδα ότι αν τους το πάω σήμερα το πρωί και τους εξηγήσω το πρόβλημα όντως θα πάρουν πίσω αυτό το έκτρωμα, κάνω τις εξής σκέψεις:
Απ'ότι βλέπω στο σάητ δεν υπάρχουν αποθέματα του προϊόντος, που άμα είχαν θα μου έδιναν απλά ένα ίδιο, καινούριο.
Από μια παρόμοια εμπειρία μου με το e-shop αυτή τη φορά, υποθέτω πως θα με αφήσουν να επιλέξω ένα άλλο τους προϊόν, το οποίο να κοστίζει τουλάχιστον όσο ο σάπιος σκληρός.

1ον: πόσο μπορεί να ισχύει αυτό;
2ον: με την ελπίδα ότι ισχύει, ψάχνω να δω τι επιλογές έχω, στα ίδια gbs.
Οι επιλογές μου είναι λίγες, και, παρόλο που αγαπώ WD, όλα τα κομμάτια έχουν αυτό το ηλίθιο smartware, που δεν το θέλω.
Οπότε μένει αυτό το κομμάτι, το οποίο μεν φαίνεται μια χαρά (διάβασα και μερικά πεταχτά reviews στο amazon), αλλά δεν έχω εμπειρία με Verbatim.

Περιμένω γνώμες, θα εκτιμούσα σύντομα μιας και θέλω να ξεμπερδεύω όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Thanks in advance.

Edited by Putin, 09 July 2010 - 02:39.

HnH5aB0.jpg

#262 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 09 July 2010 - 07:27

Ένα bluetooth handsfree που είχα αγοράσει από το Πλαίσιο την πρώτη φορά που το πήγα στο service μου έκοψαν πιστωτικό για να πάρω ότι θέλω με τα λεφτά που κόστιζε, οπότε και ξαναπήρα το ίδιο, αλλά θεωρητικά μπορούσα να πάρω οτιδήποτε άλλο προιόν ήθελα!
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον

#263 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 09 July 2010 - 09:48

Αν δεν έχουν τον ίδιο μάλλον θα σου τον αντικαταστήσουν με έναν άλλο παρόμοιο πχ αν ήταν 1TB με έναν άλλο εξωτερικό που είναι 1TB.Αν θες μπορείς μετά να τον δώσεις πίσω αυτόν και να πάρεις κάτι άλλο αλλά στην αξία του νέου δίσκου.Βέβαια επειδή απ'ότι κατάλαβα το έχεις πολύ λίγο καιρό ίσως να σου δώσουν και πιστωτικό.

Εγώ που πήγα να αλλάξω ένα σκληρό που τον είχα πάρει πέρσι δε μου έκοψαν πιστωτικό και έκαναν αυτό που είπα παραπάνω.Όταν ζήτησα πιστωτικό μου παν ότι δε γίνεται και ότι δε το έκαναν ποτέ αυτό κτλ.Προφανώς επειδή ο δίσκος ήταν πιο ακριβός όταν τον είχα πάρει έχει δωθεί εντολή να μη δίνεται πιστωτικό σε τέτοιες περιπτώσεις.Απατεώνες:mador2:

Posted Image

#264 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 09 July 2010 - 10:06

Εγώ που πήγα να αλλάξω ένα σκληρό που τον είχα πάρει πέρσι δε μου έκοψαν πιστωτικό και έκαναν αυτό που είπα παραπάνω.Όταν ζήτησα πιστωτικό μου παν ότι δε γίνεται και ότι δε το έκαναν ποτέ αυτό κτλ.Προφανώς επειδή ο δίσκος ήταν πιο ακριβός όταν τον είχα πάρει έχει δωθεί εντολή να μη δίνεται πιστωτικό σε τέτοιες περιπτώσεις.Απατεώνες:mador2:

Ο νόμος λέει ότι είναι υποχρεωμένοι να σου κόψουν πιστωτικό στην αρχική αξία αγοράς. Αν φέρουν αντίρρηση, απειλείς ότι θα τους καταγγείλεις στο IN.KA.
Posted Image
Posted Image

#265 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 09 July 2010 - 10:53

Τελεφώνησα, και όταν τον ρώτησα αν αυτό

υποθέτω πως θα με αφήσουν να επιλέξω ένα άλλο τους προϊόν, το οποίο να κοστίζει τουλάχιστον όσο ο σάπιος σκληρός.

ισχύει, μου είπαν πως κριτήριο δεν είναι η τιμή, αλλά τα χαρακτηριστικά όπως είπε ο Τζιραΐγια.
Κάτι αναπηρίες μου έλεγε μετά πως θα μου δώσουν το επόμενο μοντέλο Seagate στα ίδια tbs (1.5 είναι αυτός που αγόρασα), παρόλο που δεν έχουν κανένα 1.5TB Seagate in stock πλέον. :S

Τέσπα, κύριο μέλημά μου είναι να μη μου δώσουν έναν άλλο Expansion.

Αν θες μπορείς μετά να τον δώσεις πίσω αυτόν και να πάρεις κάτι άλλο αλλά στην αξία του νέου δίσκου.

Δε μου είπε τίποτα για κάτι τέτοιο, κατά πόσο ισχύει;
Και είμαι περιορισμένος να διαλέξω κάτι στην ίδια ακριβώς τιμή;

Επίσης, δοκίμασα το δίσκο τώρα που είναι άδειος και προφανώς δεν clickάρει αφού δεν έχει τίποτα να προσπελάσει.
Παίζει να μου πουν ότι δεν έχει πρόβλημα στη ψύχρα;

Τέλος, θα ήθελα και γνώμες για τον Verbatim, να έχω αποφασίσει τι θέλω, εφόσον όλα παν καλά. -_-;

Θενξ για τις απαντήσεις.

HnH5aB0.jpg

#266 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 26 August 2010 - 22:10

Λοιπόν, έχω ξοδέψει πολλές ώρες τις τελευταίες μέρες για να μάθω σχετικά με το νεότερο hardware μιας και προσπαθώ να φτιάξω ένα νέο κουτί μέχρι τα 500€, αλλά έχω μπερδευτεί ειδικά στο θέμα επιλογής κατάλληλης μητρικής και συγκεκριμένα καταλληλότερου τσιπ για AM3 socket.
Αυτά που χρειάζομαι είναι κουτί, τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστής, μνήμη και κάρτα γραφικών. Λόγω πολύ καλού after sales service θα τα πάρω από το Πλαίσιο.
Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα εξής:
Κουτί: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/NZXT-Beta-Evo-Black-Metal-Edition-Case.htm
Τροφοδοτικό: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-PSU-500W.htm
Μητρική: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA790XTA-UD4-AM3-DDR3-790X-790XTA-UD4.htm
Επεξεργαστής: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-ATHLON-II-X3-445-SAM3-3-1GHZ-1-5MB-ADX445WFGMBOX.htm
Μνήμη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-DDR3-2GB-KIT-1333-PLATINUM-3P13332GK.htm
Γραφικά: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5570-SVGA-PCI-Express-1GB-DDR3-HDMI-11167-00-20R.htm

Μνήμη βάζω 2 GB τώρα και αργότερα θα προσθέσω κι άλλη.
Το τροφοδοτικό πρέπει να είναι αρκετό για το σύστημά μου ε;
Θα βάλω 2 SATA σκληρούς που ήδη έχω (250gb & 1 Tb) και ένα Sata dvd-rw drive που επίσης ήδη έχω.
Με τις μνήμες θα έχω πρόβλημα;(διάβασα αρκετά για διάφορες ασυμβατότητες μνημών με διάφορες μητρικές)
Και σημαντικότερο, το τσιπάκι της μητρικής είναι καλό και για μία μελλοντική αναβάθμιση επεξεργαστή και πόσο μεγάλη διαφορά έχει από το τσιπ 890GX που η επόμενη μητρική έχει με διαφορά 18€ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-890GPA-UD3H-AM3-890-DDR3-VGA-GA890GPA3-00-G.htm ?
Posted Image

#267 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 26 August 2010 - 22:22

γιατι να μην προτιμησεις αυτη για 20 ευρω παραπανω, να εισαι και σιγουρος?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-Mb-Msi-890-Gxm-G65-Am3-890Gx-Ddr3-Vga-890-GXM-G65.htm

συγγνωμη, γραψε λαθος, εχει εξαντληθει >_<

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#268 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 26 August 2010 - 22:33

@ jiraya Υποχρεουνται να σου κοψουν πιστωτικο αμα δεν υπαρχει ιδιο προιον ανεξαρτητος τιμης απλα πρεπει να τους ζορισεις λιγακι

Και κατι ακομα.οσο μπορειτε αποφυγεται το e-shop.Μπορει να γλυτωσετε 5 ευρω αλλα θα το φατε ταλαιπωρεια ετσι και βγει ελατοματικο το προιον διοτι το aftersales τους ειναι για τον Μεσαιο .
Μου εχουν συμβει τα εξης:

1η Κακη εμπειρια
Ενα modem router Linksys WAG54G2 ειχε προβλημα και μου εκανε cap την 24αρα στα 700 kbps .Το παω και μετα απο μια βδομαδα ο τεχνικος αξιωθεικε μου λεει δεν εχει προβλημα .Μου το επιστρεφουν το ιδιο προβλημα συνεχιζοταν .Τους το ξαναπαω και μετα απο 4-5 μερες με παιρνουν τηλκαι μου λενε "Συγνωμη εχετε δικιο τελικα ηταν ελλατωματικη" :madtodeath:Αποτελεσμα 2 βδομαδες χωρις νετ

2η Κακη εμπειρια και ακομα ειναι σε εξελιξη

Αγορα ενα TV tuner Asus .Ολα ωραια και καλα παω να βαλω το PlayStation 2 πανω στις Composite. Ηχο ειχα αλλα εικονα γιοκ.Το παω κανουν 2.5 βδομαδες να το δουν και μου δινουν μια νεα καρτα.Με το που το βαζω πανω την τεσταρω.@@ Το ιδιο προβλημα παλι επομενη μερα αμεσως e-shop για Service παλι 2.5 βδομαδες κανουν να το κοιταξουν παλι μου αλλαξαν καρτα Και απλι το ιδιο θεμα ειχα :madtodeath::madtodeath:.Αγανακτησμενος με το Service τους τους παιρνω τηλεφωνο και ρωταω τον τεχνικο "Οταν βαζεται μια νεα καρτα την ελενχεται αμα εχει το ιδιο προβλημα?"και μου απαντα "Οχι.Γιατι να την κοιταξουμε αφου ειναι καινουργια.Με το που μου το λεει του κατεβασα χριστοπαναγιεςκαι ημουν καπως ετσι:kill4u:.Τους απαιτησαν επιστροφη χρηματων μετα απο ταλαιπωρεια 2 μηνων και τι μου λενε οι αθεοφοβοι .Θα την στειλουμε στο Service και θα επικονωνησουμε μαζι σας αμα εχει προβλημα να σας επιστραφουν τα χρηματα.

Συμπερασμα: e-shop=Ανυπαρκτο after sales

Το καλο με το Πλαισιο αμα εισαι σε εγγυηση το After Sales τους ειναι καταπληκτικο.
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#269 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 26 August 2010 - 22:39

Η μητρική είναι συμβατή με τις μνήμες σύμφωνα με την ίδια την Gigabyte (στα downloads διάλεξε "Memory Support List) . Σχετικά με το τσίπ δεν γνωρίζω πόσο μεγάλη διαφορά έχει σε σχέση με αυτό που θέλεις να παραγγείλεις. Αν έχεις χρόνο πάντως ρίξε μια ματιά εδώ http://www.anandtech.com/show/2952 .

#270 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 28 August 2010 - 14:14

Και σημαντικότερο, το τσιπάκι της μητρικής είναι καλό και για μία μελλοντική αναβάθμιση επεξεργαστή και πόσο μεγάλη διαφορά έχει από το τσιπ 890GX που η επόμενη μητρική έχει με διαφορά 18€ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-890GPA-UD3H-AM3-890-DDR3-VGA-GA890GPA3-00-G.htm ?

Η διαφορά είναι ότι η δεύτερη έχει onboard κάρτα γραφικών και hdmi. ¶φου θα πάρεις ξεχωριστή δε σε ενδιαφέρει απλά από όσο ξέρω μπορείς να τις βάλεις αν είναι και αυτή που θα πάρεις ATI σε crossfire, χωρίς βέβαια να κερδίζεις και πάρα πολλά. [πάντα για συγκεκριμένα μοντέλα, τσέκαρε το site της AMD για περισσότερες λεπτομέρειες]
rsrGbGx.gif