Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#226 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 15 March 2010 - 16:41

κοίτα χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου, μπορείς να χτυπήσεις ένα Archos 7' Home στα 200$

http://www.umpcportal.com/products/Archos/7%20Home%20Tablet/

Έχει μέσα Rockchip τσιπάκι, δηλάδη support 720mkv με ass subs αλλά όχι σίγουρα. Pdf και ebook λειτουργίες υπάρχουν plus web browser που θα suckarei οικτρά συν ότι δεν υποστηρίζει flash οπότε καπουτ youtube. Still android 1.x οπότε αφού παίζει λειτουργικό πάντα θα υπάρχει ελπίδα για καλύτερες εφαρμογές. Τώρα άμα δεν σε ενδιαφέρει το web υπάρχουν πραγματικά άπειρες συσκευές pmp από Κίνα που παίζουν σχεδόν τα πάντα [ετσί λένε δηλαδή :P] απλά no cbr/pdf support αλλά ντάξει μετατρέπεις σε εικόνες και τις βλέπεις μέσω των photoviewer που έχουν. Τέλος όλα αυτά στα μισά λεφτά περίπου.

http://www.engadget.com/2009/12/14/ramos-t11te-5-inch-pmp-outputs-1080p-over-hdmi-might-be-compens/

Ramos 11TE

http://winarco.com/chuwi-p7-touch-l-1080p-hdmi-portable-media-player-available-for-preorder/

Chuwi P7L
rsrGbGx.gif

#227 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 23 April 2010 - 19:58

ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια 5870 της ATI.επειδή όμως δεν θέλω να αλλάξω και κουτί(ένα midi tower της NZXT,το LEXA blackline/classic series),θα μου χωρέσει ή όχι?ξέρει κανείς να πει?

#228 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 23 April 2010 - 20:18

ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια 5870 της ATI.επειδή όμως δεν θέλω να αλλάξω και κουτί(ένα midi tower της NZXT,το LEXA blackline/classic series),θα μου χωρέσει ή όχι?ξέρει κανείς να πει?

10.5 in = 26.7 cm
Πάρε ένα χάρακα και μέτρα αν χωράει στο κουτί σου.

Πάντως, θα σου πρότεινα να δεις καλύτερα την 5850 γιατί:
1. 9.5 in = 24.1 cm μήκος
2. €260 περίπου
3. Κλοκάρεται πανεύκολα σαν 5870 (ή και παραπάνω αν θέλεις).
Posted Image
Posted Image

#229 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 23 April 2010 - 20:24

10.5 in = 26.7 cm
Πάρε ένα χάρακα και μέτρα αν χωράει στο κουτί σου.

Πάντως, θα σου πρότεινα να δεις καλύτερα την 5850 γιατί:
1. 9.5 in = 24.1 cm μήκος
2. €260 περίπου
3. Κλοκάρεται πανεύκολα σαν 5870 (ή και παραπάνω αν θέλεις).

26,7 εκατοστά λες?αμάν με τίποτα.που το είχα μετρήσει μια φορά ήταν στα 24.

#230 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 23 April 2010 - 20:46

26,7 εκατοστά λες?αμάν με τίποτα.που το είχα μετρήσει μια φορά ήταν στα 24.

Ωχ, λογικά ούτε η 5850 θα σου χωράει, γιατί, σε αντίθεση με την 5870, η 5850 έχει τα six-pin connectors στο πλάι, άρα πρόσθεσε 3-4 πόντους στα 24 εκατοστά...
Posted Image
Posted Image

#231 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 24 June 2010 - 19:52

Χρειάζομαι επειγόντως UPS επειδή το προηγούμενο τα έφτυσε σήμερα με την τελευταία διακοπή ρεύματος. Προτάσεις κανείς ? Το τροφοδοτικό μου είναι 450 Watt.

E5VV38U.jpg

#232 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 24 June 2010 - 20:24

Ναι και εγώ θέλω ένα γιατί πήρα νέο PC και το νέο τροφοδοτικό είναι 750 Watt.(το παλιό ήταν 460)

Αν και νομίζω ότι για λίγο καιρό και το άλλο κάνει εκτός αν γίνει καμιά διακοπή πάνω στο gaming που ανεβαίνει η κατανάλωση.

Posted Image

#233 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1,559 posts

Posted 24 June 2010 - 22:35

humbly asking για τα φωτα σας as well...

I want to buy a laptop. Το προβλημα ειναι οτι οι γνωσεις μου σ'αυτα ειναι ελαχιστως περισσοτερες απο του Τασου Μπουγα για τα guro manga :frozen:

Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις, more or less να ειναι ενα καλο laptop που καλυπτει τις αναγκες του μεσου geek.
Αλλα επειδη καπου πρεπει να καταληξουμε και να μη παρουμε γουρουνι στο σακι, μετα απο ψαξιμο τριγυρω σκεφτομουν κατι του στυλ:

- at least 500GB HDD (χρειαζομαι και τον χωρο)
- 4GB μνημη
- 15-6" (μην ειναι σπιρτοκουτο, αλλα ουτε και γκουμουτσα)
- Ιntel Core @ Duo ή i5 επεξεργαστης
- η καλη ποιοτητα ηχου would be nice.

η τιμη δεν ειναι τοσο μεγαλο θεμα αλλα μεχρι 850 euro το πολυ would be nice (δε νομιζω οτι χρειαζομαι και κατι ακριβοτερο after all)

με βαση τα παραπανω και κοιτωντας στα online shops πεφτω σε κατι τετοια:

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-1360ev-Moonlight-VL057EA-B1A.htm
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-PAVILION-DV6-1320EV-ESPRESSO-p-ESPRESSO-MOUSE-VL054EA-B1A.htm
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900838
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906446

αλλα being an ignorant noob, δεν εχω ιδεα που να καταληξω.:dazed:
δε ξερω καν αν ξεκιναω απο σωστη βαση in the first place.:wth2:

any suggestions/help would be truly appreciated :nod:

Posted Image

Spoiler: &#33909

#234 d.neko-angel

d.neko-angel

:: Dream ON ::

• Members
  • 1,045 posts
  • Locationathens, greece

Posted 25 June 2010 - 10:06

λοιπόν θέλω να πάρω μια καινούρια οθόνη, φυσιολογική να είναι
να μπορώ να κάθομαι μπροστά με τις ώρες να διαβάζω τα manga μου κτλ κτλ
χωρίς να γκαβόνομε :P
Για να ακούσω προτάσεις από τους ψαγμένους της παρέας
Τhanks ^^

rrmr.png

#235 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 25 June 2010 - 10:46

Τhanks ^^

Ναι αλλά τι ακριβώς ψάχνεις?

Υπάρχει το οικονομικό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169520

Υπάρχει και το ελαφρά πιο ακριβό,αλλά πας από τις 19" στις 23":
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168746

Προσωπικά προτείνω τη 2η,μιας και τη σκέφτομαι και για μένα,επειδή είμαι στις 19" και είναι δέλεαρ...

Αν δεν είχα πάρει σε προσφορά μία γαμάουα Bravia ίσως την έψηνα εδώ και τώρα,αλλά ρευστό γιοκ...:emptyonexg1::emptyonexg1:

#236 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 25 June 2010 - 13:01

Τhanks ^^

Καταρχήν, ας το μεταφέρει κάποιος mod στο thread Γνώμες για αγορές hardware όποτε μπορεί.

Στο δια ταύτα, πες μας καλύτερα ποια οθόνη έχεις και μέχρι πόσα λεφτά δίνεις.

That said, να σημειώσω ότι εφόσον θέλεις να διαβάζεις manga, η οθόνη που θα πάρεις καλό είναι να έχει τη δυνατότητα να γυρνάει σε portrait (δλδ όρθια). Επίσης, απέφυγε την 1920x1080 ανάλυση σε οθόνη μικρότερη των 24 ιντσών γιατί θα στραβωθείς στο διάβασμα.
Posted Image
Posted Image

#237 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 25 June 2010 - 13:47

Καταρχήν, ας το μεταφέρει κάποιος mod στο thread Γνώμες για αγορές hardware όποτε μπορεί.

Στο δια ταύτα, πες μας καλύτερα ποια οθόνη έχεις και μέχρι πόσα λεφτά δίνεις.

That said, να σημειώσω ότι εφόσον θέλεις να διαβάζεις manga, η οθόνη που θα πάρεις καλό είναι να έχει τη δυνατότητα να γυρνάει σε portrait (δλδ όρθια). Επίσης, απέφυγε την 1920x1080 ανάλυση σε οθόνη μικρότερη των 24 ιντσών γιατί θα στραβωθείς στο διάβασμα.

exactly what he said besides the 24" part, 23" is ok too.

Posted Image

#238 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 June 2010 - 15:40

Εγω εχω Sony VAIO και ειναι μια κλαση παραπανω απο τα υπολοιπα. Αλλα γενικα ειναι πολυ ακριβα τα ρημαδια.

Γενικα για πιο οικονομικα λαπτοπ εγω ειμαι υπερ Fujitsu και Τoshiba. Ειναι καλης ποιοτητας και νομιζω γενικα εχουν καλη εγγυηση.
Τωρα απο κει και περα οσον αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα. Αναλογα τι απαιτησεις εχεις, παιρνεις και το αναλογο μαραφετι. Σκληρο/επεξεργαστή/μνημη κτλ.

Μια ακομα συμβουλη που μπορω να δωσω ειναι το service/εγγυηση. Για παραδειγμα η VAIO στελνει τα λαπτοπ Γερμανια. Μονο εκει εχει service.
Δηλαδη θελω να πω, καλο ειναι να εχεις 2-3 χρονια εγγυηση και αν ειναι δυνατον να το σερβις να ειναι στην Ελλαδα.
Αν δε κανω λαθως η Τoshiba καποτε ελεγε οτι σε περιπτωση βλαβης σου δινει καινουριο. Check it out.
Με αυτο το σκεπτικο, δηλαδη το καλο σερβις, δες τι παιζει και με τα TURBO X του πλαισιου. Αυτοι εχουν πολυ καλο σερβις και εγγυηση. Δεν ξερω ομως γενικα αν ειναι καλα λαπτοπ. Αν καποιος απο το φορουμ εχει μπορει να μας πει.

p.s. Friendly cost-free advice. Oταν με το καλο παρεις λαπτοπ, μη το εχεις στη πριζα μαζι με τη μπαταρια. Γιατι θα καει η μπαταρια. Μπορεις να βγαζεις τη μπαταρια όταν θα εισαι σπιτι.
Posted Image

#239 Kixemta

Kixemta

I came, I saw, I conchord

• Members
  • 14 posts

Posted 25 June 2010 - 18:26

Γενικα για πιο οικονομικα λαπτοπ εγω ειμαι υπερ Fujitsu και Τoshiba. Ειναι καλης ποιοτητας και νομιζω γενικα εχουν καλη εγγυηση.

What he said.
Δεν λέω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις, αλλά είναι απίστευτα οικονομική η παρακάτω προσφορά. Στα Media Markt είδα με 400 ευρώ Fujitsu με οθόνη 15.6, 3 GB Ram, 320 GB σκληρό (επειδή είπες ότι θέλεις 500 gb τουλάχιστον, με 100 ευρώ το πολύ αγοράζεις ένα WD εξωτερικό 750 Gb, ίσως και 1 TB, δεν είμαι σίγουρος), επεξεργαστή διπύρηνο Intel στα 2.2, κάρτα γραφικών GeForce 512 mb που φτάνει νομίζω μέχρι τα 2 Gb.

Turbo-X, εγώ προσωπικά, δεν τα εμπιστεύομαι, οπότε δεν στα προτείνω.

#240 d.neko-angel

d.neko-angel

:: Dream ON ::

• Members
  • 1,045 posts
  • Locationathens, greece

Posted 25 June 2010 - 22:43

Ναι αλλά τι ακριβώς ψάχνεις?

Υπάρχει το οικονομικό:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169520

Υπάρχει και το ελαφρά πιο ακριβό,αλλά πας από τις 19" στις 23":
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168746

Προσωπικά προτείνω τη 2η,μιας και τη σκέφτομαι και για μένα,επειδή είμαι στις 19" και είναι δέλεαρ...

Αν δεν είχα πάρει σε προσφορά μία γαμάουα Bravia ίσως την έψηνα εδώ και τώρα,αλλά ρευστό γιοκ...:emptyonexg1::emptyonexg1:

άργησα να απαντήσω, είμαι εκτός Αθήνας και εδώ το internet με αποτελειώνει...

thanks και για την απάντηση κιόλας ^^

λοιπόν βασικά θέλω να πάρω μια οθόνη 18,5'' με 19'' το πολύ
από 100 έως 150 ευρώπουλα διαθέτω.
Πάντως αυτή που έβαλες η LG αστεράκι μου φαίνεται ^^

rrmr.png